Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)

ik heb een nieuwe liefde...dit album dus...

danku boordappel

avatar van Yak
Yak
Offtopic berichten verwijderd, geslaagdheid lijkt me meer iets voor dit topic.

avatar van Zjapp
Ik vind het wel raar dat de remix van 7th Chamber hier bijna dubbel zoveel stemmen krijgt als de originele versie die ik toch beter vind.

EPMD
ben het met je eens zjapp... de originele is wel beter inderdaad...

avatar van Weirdo Wizzy
Maar de part 2 knalt uit je boxen zoals geen enkel ander nummer op dit album vind ik.

Social_Mask
Ik vind die Part 2 ook beter ja.

avatar van MJ_DA_MAN
Vind het eerste deel echt aanzienelijk beter. Ook een van mijn favorieten van deze plaat.

avatar van Zjapp
Ik vind Enter The Wu-Tang echt nog elke dag beter. Buiten het feit dat ik dit een zowel productioneel als lyricaal steengoed album vind, kan ik er ook van genieten om even wat stoom af te laten door luidkeels mee te zingen. Daar zijn Da Mystery Of Chessboxin' en Proteck Ya Neck mijn favorieten voor.

Het is misschien wel een gewaagde vergelijking, want tussen Illmatic en deze zit toch wel een groot verschil. Maar lyrisch gezien kan Illmatic toch niet overtreffen wat de 9 members hier neerzetten.

Toen ik daarstraks Proteck Ya Neck luisterde kreeg ik echt kippenvel van Ol' Dirty Bastard, hoe hij daar begint de manier waarop hij...

First thing's first man, you're fuckin with the worst
I'll be stickin pins in ya head like a fuckin nurse

spit

Er zijn hier een paar mensen die vinden dat ODB irritant klinkt, maar ik vind hem op Enter The Wu toch zorgen voor een surplus. Maar goed, dat is misschien ook wel een smaakverschil.

KSPR
ODB op Protect Ya Neck is echt geweldig, dat begin natuurlijk, maar ook dat einde. Op een of andere manier weet hij een geweldige sfeer neer te zetten.

Maar Inspectah slaat alles.

Raekwon the chef
en Raekwon en Method Man stelen de show wel vind ik.

avatar van Zjapp
Maar niemand die Enter The Wu ook lyrisch gezien een stuk beter vindt dan Illmatic?

rico-bballer
Nee voor mijn kan niemand ooit de rhymes en verses van illmatic evenaren krijg al kippenvel als ik erover praat.

avatar van Weirdo Wizzy
ODB is geweldig op Enter The Wu-Tang. Ik kijk altijd bij Protect Ya Neck uit wanneer hij weer eens moet.

Zjapp schreef:
Ik Illmatic begin ik een beetje minder te vinden, van #2 baar #3 gegaan in mn top10.

avatar van waxs
Denk niet dat je daar keuze's tussen moet maken, Illmatic en Enter The Wu-Tang zijn twee totaal verschillende album's.

waxs schreef:

Het gaat niet om een keuze maken, maar om een kleine vergelijking, ook al is het moeilijk om ze te vergelijken

avatar van waxs
Ja dat bedoelde ik eigenlijk ook.

avatar van Zjapp
Soit speelt geen rol Ik denk dat de grootste kracht van the clan is dat ze zo complementair zijn. En hier waren het nog echte vrienden die iets moesten bewijzen, want indertijd was het voor rappers niet zo eenvoudig om een een platencontract vast te krijgen zoals het nu is voor rappers als Mims, Lil Romeo e.d.

avatar van Conway Twitty
Zjapp schreef:

Hier ook, veelzijdiger en creatiever.

KSPR
Ik noem liever een overeenkomst; op het gebied van sfeer allebei fenomenaal.

avatar van LapraS
Damn, dit album blijf echt zo goed, ik heb elke keer weer een andere favoriet. Ik blijf ook echt dingen horen die ik nog niet eerder had gehoord. Helaas wordt deze muziek echt weinig geapprecieerd. Ik vroer laatst in de klas of ik deze CD mocht opzetten en de leraar vond 't niet "geschikt', omdat veel meisjes scheeuwden dat zij Chris Brown leuker vonden.

avatar van waxs
Is ook niet echt de muziek die het goed doet bij het mainstream publiek, moet je niet eens proberen ze aan te praten. Breng het dan wat subtieler, met NaS bijvoorbeeld

avatar van LapraS
Ik vind 't zo irritant he, dan laat ik ze warempel Cream horen en dan zeggen ze "Bah, ik vind Gimme That veel mooier, en Chris Brown is ook zo lekker" xD

avatar van waxs
Hehe, hoe oud zijn die sledjus?

15/16

avatar van deagleking
Ow toen ik op school aankwam met Wu-Tang scholden ze me voor poepchniees uit... Immortal Technique vinden ze een dikke Cubaanse aap... Zij houden meer van Loyd en Lil Wayne... maja dat soort mensen bestaan

avatar van LapraS
Poepchinees xD? Maarja, over smaak valt niet te twisten, dan nog vind 'k 't absurd dat Chris Brown zo wordt geprezen.

LapraS schreef:
Ja hier in A'dam zijn mensen echt hype-gevoelig.. Maargoed, heb al 1 iemand een Royce da 5'9" en Wu-Tang fan gemaakt. Hij wordt nu uitgemaakt voor meeloper omdat hij The Game niet meer goed vind

Raekwon the chef
op school weten ze wel dat ik nogal een Wu-Tang fan ben, ze vragen dan ook constant of ik iets wil rappen van Wu-Tang, ik heb nog minder talent dan MIms