Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
avatar van Petterson
Wat vinden jullie van de nieuwe single van Muse, Supermassive Black Hole? Ik vind 'm op het eerste gehoor wel lekker klinken, wel anders dan van Muse gewend.

Te downloaden op http://www.muse.mu

Ik vind hem eerlijk gezegd erg leuk. Weer een andere richting.

avatar van Nicolage Rico
"Supermassive Black Hole" is even wennen, maar ik vind het zeker geen slecht nummer. Het lijkt er wel op dat ze op de commerciële tour gaan. Ik hoop niet dat heel het album volstaat met Black Holes, maar een beetje vernieuwing is geen probleem.

avatar van ZERO
Ik zal even mijn reactie van op het Absolutiontopic citeren:

Supermassive Black Hole is de titel van de eerste single van het nieuwe album van Muse. Half juni moet de single uitkomen.

Het nieuwe album gaat Black Holes & Revelations heten. Frontman Matt Bellamy zegt in New Yorkse clubs geïnspireerd te zijn geraakt voor tracks als Supermassive Black Hole. 'Franz Ferdinand doet het gped met de dance-geörienteerde beat gemixed met alternatieve gitaar. Die kant willen we ook op.'

Oh nee :S. Ik hoop dat het niet klopt... Tijd om de nieuwe single is te luisteren denk ik.

HELP! Ik heb juist de nieuwe single gehoord en ik hoop dat dit een grap is! Dit kan Muse gewoon niet zijn... Er zijn wel gitaren... En het is de stem van Matt Bellamy... Maar dit is muse niet? Ik ben er echt niet goed van... Een kruising tussen Justin Timberlake en Britney Spears met daaronder een gitaar ofzo?

Vaarwel helden... We hebben een mooie tijd gehad samen...

Tot zover mijn reactie bij Absolution. Ik zou er wel graag even bij zeggen dat je die laatste zin niet te serieus hoeft te nemen. Er was een reactie 'Na een slechte single haken jullie af?' en dat is natuurlijk helemaal niet zo. Ik wacht het album af.

Positieve kant aan de slechte single: de verwachtingen voor de nieuwe cd van Muse zijn al héél wat lager. Voor de single lagen ze immens goed. Misschien krijgt het album nu meer kans om aan de verwachting te voldoen!

Toine Rorije
Anders kán leuk zijn, maar in dit geval is het nogal matig.

avatar van Klumpie
Op zich vind ik de single wel grappig, maar ik zit niet te wachten op een volledige album met dit soort liedjes. Ik hoop het beste ervan.

Ik geef ze even het voordeel van de twijfel en koop sowieso het nieuwe album. Maar ik wil wel gewoon Muse horen. Zo niet, dan hebben ze een fan minder.

rayman schreef:

En als het nieuwe album nou op The Smiths lijkt, haak je dan ook af?

Als het een heel ander album is als de vorige 3 albums, zou het nieuwe album toch kunnen bevallen, op een andere manier? Dan heb ik het niet over de nieuwe single.

Als, als, als....... de tijd zal het leren Rico.

avatar van Nicolage Rico
Ja, maar bij jou is het ook als, als, als...
We weten nog niks, behalve dan dat ene singletje. Absolution had ook z'n rustige nummertjes.

Voor de geinteresseerden is hier een verslag.

En de videoclip.

avatar van psychonaatje
aERodynamIC schreef:
Voor de geinteresseerden is hier een verslag.

En dat verslag zegt over Supermassive Black Hole: "Hardcore fans scared off by the single take note: it'll all make sense when you hear it in context."
Phew.

avatar van Backdrifter
Heb vandaag ook 2 andere nummers gehoort, het klinkt allemaal ´nog´ niet overtuigend dus... ik vrees toch het ergste...

Ik vind de nieuwe nummers van Muse geweldig!! De clip is ook weer super apart.
Overigens vind ik muse helemaal geweldig, dus ja..

Groetjes Annegreet

avatar van tomthumb
Tja, het heeft wel wat die nieuwe single, maar het komt vaker voor dat een band gaat afdwalen of andere paden verkent en de daarop volgende cd wordt dan weer een 'back to the roots' cd. Meestal is dat het begin van het einde. Maar op één nummer kan ik natuurlijk niet echt een oordeel vellen.

slaemperayreon
Hmm, weet ook niet helemaal wat ik moet vinden van die nieuwe single. Het klinkt wel ok, maar niet bepaald Muse. Muse had juist vaak van dat heerlijke overdreven en bombastische geluid. Maar goed, ze hadden ook op ieder album een rustpuntje staan en misschien is dat er gewoon een van. Maar alsnog hoop ik wel dat het album harder wordt.

avatar van HiLL
Klinkt wel lekker dat nummer. Niet het bekende bombastische wat normaal Muse kenmerkt, maar op zich wel lekker. De clip is ook wel gaaf.

Coldie
Het nummer klinkt inderdaad wel goed. Het is een wat andere Muse, maar ik vind toch zeker wel dat het nog steeds hun eigen stijl is, een beetje vernieuwing kan echt geen kwaad. Ze zullen met hun reputatie toch echt wel een fatsoenlijk album afleveren

Electro_
Klinkt erg lekker zeg!

Het was even wennen, maar ik vind het nummer echt niet slecht. Het is anders, maar wel op een leuke manier. De clip vind ik trouwens wel een echte Muse clip.

avatar van Darkshines
Ik vind het nog steeds een walgelijk nummer. Van stijl veranderen vind ik helemaal niet erg, dit moet zelfs en is juist verfrissend, maar dit nummer......nee, zo commercieël en als het nou apart was, maar ik ken meerdere van dit soort nr.s die beter zijn. Ik heb wel al andere nummers van het album gehoord, (Starlight en knights of cydonia)die zijn in iedergeval al een stuk beter, mar het blijft jammer.

Mojo Pin
Sterk nummer!
Weer eens wat anders dan we van Muse gewend zijn, en dat is misschien maar goed ook.

Ik vind het een kutnummer.

Toine Rorije
Ik ook, maar ik probeer dat dan wat vriendelijker te verpakken. Die tere teentjes van sommigen af en toe he. Ik ontzie ze te veel misschien.

Het is maar gewoon mijn mening hoor. Daarmee trap ik niemand op teentjes. (wetende dat het wél zo is uiteraard)
Muse heeft mij op mijn tenen getrapt met dit nummer.

Toine Rorije
Eh laat maar. Ik quootte alleen even ene rayman. Ironie en zo...

Khebbum door hoor.

Veel kritische geluiden over de single Supermassive Black Hole gehoord. Zelf vind ik het nog wel meevallen.
Ik heb ook 2 live opnamen van nummers van dit album beluisterd en die klonken iets vertrouwder: het kan allemaal best nog meevallen dus

Als je Belg zijt, denk je bij die single uiteraard aan Millionaire, maar dan minder! Nee, de single valt me beetje tegen.

Voordat zich zometeen hele discussies over de nieuwe single gaan plaatsvinden: dat kan (voorlopig) nog hier