Adele - 25 (2015)

Pop / Soul
Label: XL

1. Hello (4:55)
  2. Send My Love (To Your New Lover) (3:43)
  3. I Miss You (5:48)
  4. When We Were Young (4:50)
  5. Remedy (4:05)
  6. Water Under the Bridge (4:00)
  7. River Lea (3:45)
  8. Love in the Dark (4:45)
  9. Million Years Ago (3:47)
  10. All I Ask (4:31)
  11. Sweetest Devotion (4:11)
  12. Can't Let Go * (3:18)
  13. Lay Me Down * (4:30)
  14. Why Do You Love Me * (3:59)
avatar van Poles Apart
Naar eigen zeggen haar make-up album - wat duidelijk blijkt uit de hoesfoto, d'r zitten behoorlijk wat laagjes op... I.p.v."25" was "Maybelline" of anders toch "Rimmel" meer gepast geweest.

avatar van Kronos
Misschien verwijst 25 naar het aantal laagjes.

bas1966
ben het eens met Aero. Goed dat ze er weer is. Ik vind het wel een mooi wijf met natuurlijk een dijk van een stem.

Kronos schreef:

ik ben al lang blij dat er vandaag toch nog echte sterren bestaan in de muziekwereld.

Na een sabbatical van dik 3 jaar moet Adele voor mij eerst maar eens opnieuw bewijzen dat ze (nog) een echte ster is. De grootste sterren zijn over het algemeen wat productiever. Hello overtuigt mij vooralsnog niet, kan zich met geen mogelijkheid meten met haar beste werk. Deze single verkoopt imo alleen zo goed omdat Adele er zo lang uit is geweest en ze toch wel een aardige naam heeft opgebouwd in het verleden.

De popsterren die Arrie noemde, zoals Rihanna, Beyoncé, Kanye West en Taylor Swift, hebben zich kwalitatief en kwalitatief al over een veel langere periode bewezen. Zij hebben vooralsnog een veelzijdiger oeuvre gemaakte dan Adele die heel lang heeft kunnen teren op het schamele aantal van 2 langspelers.

Kronos schreef:
Volgens mij vormen die albumtitels een getallenreeks uit een IQ-test.

19 - 21 - 25 - ...

De volgende kan 31 zijn. Of 33.

Dit is ook het enige wat ik kan ontwaren in deze reeks. Ze zal die getallen toch niet volledig willekeurig bedacht hebben? Of zou ze inspiratieloos zijn wat betreft de albumtitels en gewoon de leeftijd nemen waarop ze de meeste nummers van de betreffende plaat heeft geschreven? Ze zegt zelf dat een eventueel volgend album een normale titel zal krijgen: Adele: Zane Lowe Beats 1 interview includes discussion of future album titles | EW.com

Gretz schreef:

De popsterren die Arrie noemde, zoals Rihanna, Beyoncé, Kanye West en Taylor Swift, hebben zich kwalitatief en kwalitatief al over een veel langere periode bewezen hebben. Zij hebben vooralsnog een veelzijdiger oeuvre gemaakte dan Adele die heel lang heeft kunnen teren op het schamele aantal van 2 langspelers.

Dit dus. Fijn dat Geert het wat kan verduidelijken.

avatar van musicman13
Blijft indrukwekkend die stem en die lading emoties die ze erin verwerkt. Dat het poplandschap enorm saai is geworden dankzij Katy Perry en Taylor Swift is jammer. Adele zal het niet spannender maken, maar gelukkig bewijst ze met Hello waarom haar terugkomst meer dan welkom is. De reacties en hype die er de afgelopen dagen ontstonden waren fantastisch. Hopelijk is 25 net zo'n fijne plaat als de voorloper.

Hello Adele, welcome back!

avatar van Arrie
Ik wou net zeggen: als er iemand is die het poplandschap saai maakt, is het wat mij betreft Adele wel. Zeker niet danzij Taylor Swift. Helaas hoor ik de emoties in Hello niet zo ik hoor vooral een hoop geforceerd gedoe. Overdreven drama. Knap gezongen, zeker, maar van mij mag het allemaal wat subtieler. Emotie voelt voor mij niet per se oprechter aan als ie er heel dik bovenop ligt.

musicman13 schreef:

Hello Adele, welcome back!

Los van het feit dat het altijd makkelijk bashen is op andere popsterren die enorm productief zijn en ongetwijfeld wel eens een mindere single uitbrengen, zie ik het causale verband niet?? Katy Perry en Taylor Swift zijn slechts onderdeel van een groot en breed poplandschap. Ondanks hun grote populariteit zijn ze niet zo invloedrijk dat ze dit hele landschap naar hun hand kunnen zetten. Of het poplandschap verandert of saaier/interessanter wordt heeft meer te maken met de persoonlijke voorkeuren van mensen.

Feit is wel dat Katy Perry, Taylor Swift en bijvoorbeeld ook Lady Gaga door de jaren heen een allerminst eentonig geluid hebben laten horen. Op de diverse albums die zij uitbrachten experimenteren ze met verschillende genres, laten ze regelmatig gastartiesten meedoen en kunnen ze in tegenstelling tot Adele (gelukkig) ook nog over iets anders zingen dan een voorbije liefde.

Adele daarentegen lijkt (afgaande op de eerste single) weer exact hetzelfde kunstje te willen flikken; zelfde thema, zelfde stijl. Net als Arrie vind ik Hello behoorlijk geforceerd over komen.

Gretz schreef:

Adele daarentegen lijkt (afgaande op de eerste single) weer exact hetzelfde kunstje te willen flikken; zelfde thema, zelfde stijl. Het komt mij net als Arrie ook wat geforceerd over.

25 gaat ten eerste niet over een verbroken relatie, dus misschien moet je eerst je research doen. Als ik het over het poplandschap heb, heb ik het over de mainstream. Integendeel tot wat mensen denken gaat, en wat de muziekvideo verbeeldt, gaat Hello over alle vrienden die ze niet meer spreekt maar nog wel om geeft.
Ondanks dat Taylor Swift zeker geen slechte zangeres en helemaal geen slechte schrijfster is, is het jammer om te zien dat mensen Taylor de meest spannende act van het moment is. Maar wat Taylor, die overigens ook altijd over verbroken relaties zong tot haar fantastische 1989 album, mist is een ziel omdat ze het belangrijker vindt om haar squad te laten zien en katjes.

Niet alle artiesten hoeven telkens iets nieuws te proberen. Adele die nu opeens een compleet andere kant op zou gaan is niet wat mensen willen en wat ook niet bij haar past. 25 is een album waarmee ze het goedmaakt met haarzelf.
Ik bash helemaal niemand, ik luister naar veel popmuziek. Hell, zelfs de nieuwe Justin Bieber singles zijn heerlijk. Maar helaas is het allemaal niet meer zo spannend als vroeger. Dat is mijn punt over die popartiesten. En sorry maar Prism van Katy was wel enorm eentonig, en Taylor heeft gewoon met Out of The Woods Chvrches nagedaan. En laat ik vooral niet over de schandalige Lana Del Rey-rip off beginnen genaamd Wildest Dreams.

musicman13 schreef:

Oh, dat wist ik niet. Ik las vrijdag een aantal nieuwsberichten in de grote Nederlandse kranten en die hadden het allemaal over een ballade over een gebroken liefde. Kan goed dat Adele er zelf iets anders mee bedoeld, of dat de songtekst multi-interpretabel is.

Gretz schreef:

Dat is de kracht van Adele.

avatar van Edgar18
Wow, die Adele heeft een nieuw nummertje uit en iedereen gaat los . Ik heb me er ook eindelijk maar eens aan gewaagd en ik moet zeggen, dat viel tegen! Ik ben nooit een groot Adele liefhebber geweest maar de vorige platen gingen best (vooral de eerste). Skyfall was een bijzonder fijne single maar dit baksel heeft het zeker niet. Moet ik het album straks een kans geven? Ik ben er nog niet helemaal over uit.

Hello begint een beetje Lana Del Rey achtig, lijkt wat op Video Games.
Maar echt enthousiast kan ik ook nog niet worden, het lijkt allemaal wat vlakker en minder prikkelend als wat we van haar gewend zijn.
Voorheen had ik het idee dat de tonen er moeiteloos uit kwamen, nu heb ik het gevoel dat ze er hard voor moet werken.
Haar stem heeft hopelijk niet aan kracht verloren.

avatar van Edwynn
Met de stem zit het wel goed. Het heeft er wel de schijn van dat deze single vooraf gaat aan nog veel meer van hetzelfde. Recyclen omdat het kan. Adele is nu al de Motörhead van de Sky Radio zwijmelmeuk.

avatar van dazzler
Mijn vrouw vroeg me vanmorgen of ik de nieuwe Adele al had gehoord?

Ze vond hem heel mooi. Dus ging ik er zonet even voor zitten.

De clip laat er geen gras over groeien:
er was wat stof gaan liggen op de langdurig afwezige megaster.

Hello

Adele is terug en haar stem heeft nog geen nanometer aan kracht ingeboet.
Dat het hier om een ballad gaat doet er niet toe. Het wordt ongetwijfeld een dikke hit.

Ik moet altijd aan Alison Moyet denken als ik zie hoe Adele in beeld verschijnt.

Misschien heeft het nummer een hoog Whitney Houston gehalte qua melodramatiek.
Maar haar stem doet tenminste geen pijn aan de oren. Ze schreeuwt niet, ze zingt lekker.
Dat de single stof doet opwaaien, is de bedoeling, zo te zien.

Wellicht staan op het album nog een paar stevige popsongs en kleurt deze ballad dan anders.

Ik heb er best **** voor over.

avatar van Kronos
dazzler schreef:
Misschien heeft het nummer een hoog Whitney Houston gehalte qua melodramatiek.

Dat zal van je oren afhangen. De stem van Adele vind ik heel vaak nogal irritant, die van Whitney Houston (in haar goede periode) nooit. Ik vind Whitney als zangeres echt onnoemelijk veel beter. Van een andere categorie gewoon.

avatar van coldwarkids
Ben tegen "te zeurderige piano ballades" maar Hello vind ik een zeer mooi nummer. Had ik niet van mezelf verwacht.

Franck Maudit
coldwarkids schreef:

Wat is er gebeurd met:
dit wordt een skipalbum
en
de eerst komende 3 jaar gaan we weer verveeld worden helaas

Come back to the dark side of the force!

avatar van dazzler
Waarom zijn we niet blij met een artiest die de tijd nam om aan een album te werken?

Want zo kan je het ook zien, vind ik.

Ze kon het zich ook permitteren dankzij de inkomsten van haar vorige platen.

avatar van Mjuman
Eerst zien - in dit geval horen - en dan geloven. Er wordt al meer dan 2 jaar gespeculeerd over de nieuwe van Adele en de betekenis ervan voor het label XL.

Soms verschuiven artiesten hun prioriteiten of worden ze geconfronteerd met een writers' block. Het vervelende is en blijft dat alle tamtam om een release heen ervoor zorgt dat je nooit meer zo onbevangen naar een song kunt luisteren als voorheen. Ik trek me dan ook snel weer terug na nog even gemeld te hebben dat het album al als pre-order kan worden aangeschaft bij Amazon, als lp voor ca 15 GBP - staat ie leuk naast zijn zusjes hier

avatar van Arrie

Nogmaals; ik heb mooit gezegd dat ze dat niet is.

avatar van chevy93
70 miljoen views al. Ik herinner me nog dat de populairste video van heel YouTube nog niet eens zoveel views had.

avatar van Arrie
Maar eigenlijk kan de hele discussie wel verwijderd worden, dan kan er eens over het album gepraat worden. We gaan elkaar toch nergens in overtuigen.

avatar van Acido
Hype!

avatar van ricardo

ricardo schreef:

?

De releasedatum is pas op 20 november. Je kunt wel de single Hello beluisteren en daar je mening over geven.

ricardo schreef:

?

De single vind ik niks, dat gaf ik al eerder aan. Gewoon laten liggen dus.

avatar van Angelo
Arrie schreef:

Inderdaad, het gaat nergens meer over. Zal de albumpagina zo even opschonen.