Muse - Showbiz (1999)

8. Uno (3:37)
  9. Sober (4:04)
  10. Escape (3:31)
  11. Overdue (2:26)
  12. Hate This and I'll Love You (5:09)
  13. Spiral Static * (4:44)
  14. Host * (4:17)
  15. Coma * (3:35)
  16. Pink Ego Box * (3:32)
  17. Forced In * (5:10)
  18. Agitated * (2:23)
  19. Yes Please * (3:05)
  20. Fillip [Live] * (3:46)
  21. Do We Need This? [Live] * (4:12)
avatar van Mr. Rock
Tja, en ik had ook Sunburn nog wel kunnen noemen . Maar ik dacht ik noem wat toppers die niet door iedereen als topper erkend worden!

Noem dan Hate This & I'll Love You

avatar van Mr. Rock
Ja zo kan ik alles wel opnoemen . Maar een paar springen er voor mij bovenuit.

Leuk album met een groter aandeel vlottere nummers dan op de andere albums. Wat hier me alleen soms stoort is de zang; Die uithalen in #4, dat kan écht niet meer naar mijn idee en staat de geloofwaardigheid wat in de weg.

avatar van WesleyX16
Die hoes intrigeerrd mij steeds
Denk toch hun beste album

jonas-dewaele
Dit is een knap debuut dat meteen laat zien dat deze band tonnen van talent bezit.

Sunburn is een fantastische opener, in de strofes word er piano gespeeld in het refrein gitaar. De solo op het einde maakt dit nummer helemaal af. 4,75 (live een 5, CHECK ZEKER EENS DE GLASTONBURY VERSIE!! )

Muscle Museum vind ik nog net een tikkeltje beter. Dit nummer heeft
iets meer kracht en bevat op het einde eveneens een geniale solo.

Filip is een opzwepende track, het pianogedeelte in het midden vind ik iets minder

Falling Down is een eerste rustpuntje. ik vind de uithalen die Bellamy hier met zijn stem doet absoluut niet storend. Natuurlijk kun je dit nummer niet origineel of baanbrekend noemen

Cave knalt er weer goed in, Stelt tekstueel niet zo veel voor, maar dat kan je wel van meer Muse-nummers zeggen

Showbiz is een volgende topper. Een zeer opbouwend nummer, waarin de spanning in mondjesmaat toeneemt om te eindigen in alweer een fantastische solo. Bellamy gebruikt zijn stem hier als een instrument, geniaal!

Ik snap niet zo goed waarom Unintented hier zo hoog gewaardeerd word. Ik vind het een ietwat melig nummer. Als dit nummer zou gemaakt zijn door een andere groep, zou ik het een echt misbaksel vinden. Maar Bellamy heeft zo'n fantasisch stemgeluid dat ik toch nog 3,5 geef

Uno is van niveau vergelijkbaar met Cave

Met Sober kon ik in het begin niet veel, ik begin het nu wel te waarderen. Mede door de leuke gitaareffecten

Escape vind ik een zeer goed nummer, beetje onderschat hier.
Rustig in het begin en op het eind en in het midden lekker bombastisch

Overdue is het slechtste nummer op deze CD. Kan ik echt niets mee, barslecht refrein

Hate This & I'll love you is een mooie afsluiter. Emotioneel en sfeervol.

avatar van Joren999
Ik ben het wel eens met je meningen voor het grootste deel, alleen vind ik FilIip en Falling Down niet zoveel. En Showbiz vind ik in deze versie ook niet geweldig, de live-versie op Hullabaloo is veel beter.

Joren999 schreef:

Live zijn bijna alle songs van Muse nog een stukje beter
Op dat vlak kan geen enkele groep hen op dit moment evenaren

avatar van Joren999
Dan hoop ik dat ze in November hiervan Showbiz, Cave & Hate this &* I'll Love you spelen! Maar dat doen ze toch niet.

Joren999 schreef:

Misschien cave, dat nummer zat in de setlist van hun concert in Teignmouth.

avatar van Mr. Rock
Laat ik de nummers ook nog maar eens elk een afzonderlijk punt geven.

Sunburn 4,5*
Sober 4,5*
Escape 4.5*
Overdue 3,5*
Hate This & I'll Love You 4*

De meest ondergewaardeerde nummers op dit album zijn wel Sober en Escape. Deze twee vind ik van mijn 4,5*-lijstje misschien wel het best.

Bij de zang moet ik regelmatig aan Jeff Buckley denken.
Ik zal wel niet de enige zijn.

avatar van rkdev
Fantastische debuutplaat van Muse, met het geluid dat ik graag van ze hoor.
De eerste 7 nummers zijn werkelijk fenomenaal.
Jammer dat ze gisteren in Keulen niks van dit album speelden.

avatar van linn
Vandaag nog eens beluisterd tijdens een ellenlange treinrit met een hoop vertragingen. Maar Showbiz maakte het een stuk aangenamer Zeker een super debuut!

avatar van Hedser
Ik vind dit echt een lekker album en zeker niet minder dan bijvoorbeeld Origin of Symmetry. De eerste acht nummers, met uitzondering van Fillip, zijn stuk voor stuk topnummers.

avatar van Cor
Cor
Best aardige debuutplaat van Muse. Met hier en daar zelfs een snufje 'Smashing Pumpkins'. Er zit goede variatie in, iets wat ik op de laatste plaat van Muse in ieder geval mis.

Missen
Undisclosed Desires en MK Ultra zijn compleet anders hoor.

avatar van Henjo
Misschien wel hun beste plaat, vind de zang fenomenaal, en dat heeft Matthew niet meer op andere albums gehaald, een beetje nog op Origin of Symettry maar daarna niet meer.

Mensen zeggen ook dat dit op Radiohead lijkt uit de tijd maar dat vind ik echt niet kloppen...

avatar van hallo!
Dit is het laatste album van Muse dat ik beluister. Maar ik vind het zeker 1 van hun betere albums.
Sunburn is ineens het beste nummer van het album. k hou erg veel van de piano in de strofes en al de rest is zeer goed. Muscle Museum is ook zeer goed, maar vind ik iets minder dan Sunburn. Fillip komt dan weer in de categorie lekkere rocksongs net zoals Cave, Uno en Sober (de schreeuwende kopstem in het refrein!). Falling Down is een rustiger nummer, maar is ook zeer mooi en het brengt wat afwisseling na al het gitaargeweld. Showbiz vind ik dan weer het tweede beste nummer van de plaat. Het heeft een zeer goede opbouw, met een geweldige climax in de laatste minuut met veel geschreeuw van Mattthew.
Unintended is weer rustiger, maar opnieuw zeer mooi. De rustige nummers op dit album vind ik eigenlijk beter dan de rustigere nummers op latere Muse albums. Escape is een nummer dat niet echt blijft hangen bij mij, maar telkens als ik het hoor vind ik het toch weer geweldig. Overdue heeft veelbelovende strofes, maar wat heeft het toch een irritant refrein! Duidelijk het slechtste nummer. Hate This And I'll Love You is gewoon een degelijke afsluiter van een erg leuke plaat. 4*

avatar van stef212
Ik blijf dit een ongelooflijk sterk Muse-album vinden. Dat het hier op 3.77 gerated wordt, vind ik dan ook niet echt terecht.

't Is inderdaad nog een half puntje teveel, ja

avatar van stef212
Karl schreef:
't Is inderdaad nog een half puntje teveel, ja

Dat iemand er zo op zou inpikken, had ik wel verwacht

avatar van echoes
krik ik 'm effe omhoog, 4* (haalt helaas niet veel uit...)

Voor mij persoonlijk een van de beste platen van Muse, Dit alleen al door Muscle Museum (gelijk het beste nummer van Muse tot nu toe), Showbiz en Escape. Drie top nummers. De rest doet mij niet zoveel.

Voor Muscle Museum en Showbiz 3,5 sterren.

avatar van jasper1991
waarom ken ik geen nummer van dit album maar staat het wel in de top 250?

avatar van Ludakris
Omdat jij je muzikale kennis nog wat moet uitbreiden? Muscle Museum is toch een klassieker...

avatar van Geert86
Ludakris schreef:

En Unintended

avatar van Outblasty
jasper1991 schreef:
waarom ken ik geen nummer van dit album maar staat het wel in de top 250?
Ken je wel andere nummers van Muse dan? Want alle Muse albums behalve de nieuwste staan in de top250. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot voor kort ook nog niks van ze kende maar aangezien ik naar het concert in het goffertpark ga ben ik ze toch maar eens gaan beluisteren.

Ik vind dit zeker een heel mooi debuut, wat mij betreft misschien wel de beste van Muse al zullen velen het op dat punt niet met mij eens zijn.

jonas-dewaele
vond deze in het begon uitmuntend, maar blijkt toch de minst lang houdbare CD van Muse te zijn voor mij

avatar van Leander1991
een album van Muse dat we toch niet zo maar over het hoofd mogen zien! Het is het meest spontane in heel de rij. uitstekende eerste falsetto stappen van Belamy
ik wil meer van dit horen in de toekomst!