Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
JustaRascal
Waar blijft de volgende stoere Stones Throw Collabo nou ??!
En dan graag 1tje waar Quasimoto een hoofdrol speelt.

Top album! Jammer dat er naar mijn smaak hier en daar wat teveel gekloot wordt in de zin van 'geklets'. Er staan wel een hoop leuke en bijzondere dingen op en zoals gezegd is er vaak weer wat nieuws te ontdekken. Daarom is dit een typische groeier, die ook gewoon vaak opnieuw te luisteren is. Helaas irriteert het totaal geluid mij wel eens, daarom luister ik deze cd niet heeel vaak.

EPMD
na al die goede reacties heb ik hem ook maar besteld... bij cosmox.nl voor maar 7,99... ik ben heel erg benieuwd hoe die klinkt...

EPMD
Ik kon niet wachten op m'n bestelling dus heb ik em maar gechecked... heb em nu al 3x geluisterd en ik moet zeggen; dit is een meesterwerk!!! Wel allemaal korte nummers maar je weet wat ze zeggen: kort maar krachtig... MF Doom met de rhymes en Madlib achter de turntables = een geweldige combinatie...

avatar van Urbanoetang
GE-NI-AAL!! Wat een plaat dit!

Dank naar degene die me dit heeft aangeraden. Ben alleen vergeten wie je bent

avatar van Korhymes
Ik weet niet of het al gepost is maar hier zijn alle samples die Madlib heeft gebruikt voor zn beat:

Altijd dope om terug te horen

File not found

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb mijn top 10 maar eens omgegooit en daaruit bleek dat dit mijn nieuwe nummer 1 moest zijn. Ik denk een van de meest geniaale en vernieuwende albums ooit uitgebracht. Lyrics en deliviery van MF Doom sluiten perfect aan bij de eveneens geniaale producties van Madlib. Daar naast is dit album op sommige momenten komisch en hebben de paar gastartiesten ook nog eens toegevoegde waarde.

Hey you, don't touch the mic like it's AIDS on it

avatar van Korhymes
Ahhh, jammer, ik heb het file ook niet meer dus ik kan het niet opnieuw uppen =/

avatar van Urbanoetang
Zeker jammer. Zal er een keer naar googlen

jorisje123456
Eerste luisterbeurt vond ik het niet zo geweldig, maar ondertussen...

Geniaal album 5*

avatar van MJ_DA_MAN
Ik verhoog dit album trouwens naar 4*. Aan Doom lag het voor mij niet op deze plaat, maar ik vond Madlib bij vlagen te ingewikkeld en/of experimenterend produceren (ondanks een paar ge-ni-ale beats). Maar vele nummers liggen me nu een stuk beter, waardoor de plaat een stuk aangenamer wordt en lekkerder wegluistert, plus ik een aantal nummers dus al erg goed vond .

Reeks berichten over Madvillainy 2 verplaatst naar Madvillain

avatar van LoG
LoG
Lekker album moet ik zeggen. Luistert heel makkelijk weg, ik heb de teksten nog niet echt kunnen volgen. Het klinkt wel heel lekker, er zijn maar weinig producers die zoiets kunnen opwekken bij mij, zo'n speciaal gevoel. Het zijn geen bangers, maar gewoon creatieve producties, heel lekker. Doom past er goed in qua stem en flow, maar ik ken hem verder helemaal niet.
Absolute favoriet tot nu toe is voor mij Curls, maar eigenlijk klinkt alles lekker.
3.5*

LoG schreef:
ik heb de teksten nog niet echt kunnen volgen.

Doen Het zegt genoeg dat je stem al op een 3,5 staat, zonder op de lyrics te focussen.

avatar van 5713Finest
Ik kan hier echt niet van genieten tot nu toe...ik ben een hip-hop fan die alles wel luisterd alleen deze plaat kan ik door de plee spoelen serieus. De beats van Madlib vindt ik zo als altijd zalig, maar die raps vindt ik echt te slecht voor woorden. Het is allemaal door elkaar rappen zonder dat er nou eindelijk een keer de flow in komt. Ik geef dit album een 0,5...een zware tegenvaller

avatar van Rhythm & Poetry
Maar (en ik moet je stem respecteren) als je de beats al goed vind dan kun je er toch geen 0,5 voor geven. Dan zou je in het ergste geval dit krijgen: beats = bijv. 4* raps = 1* 4+1=5:2 =2,5*.

Tekstueel is het iig sterk.

jorisje123456

In 1 zin :O

SinX
5713Finest schreef:

Hebben wij nou naar dezelfde Madvillainy geluisterd? Ik respecteer je mening, maar ik begrijp niet helemaal waar je het over hebt... alleen in America's most blunted rappen ze een beetje door elkaar.. en wat R&P zegt, om er daar nou direct een 0,5 voor te geven is wel een tikkeltje overdreven niet?

avatar van BoordAppel
Weer iemand die het woord nuance niet kent. Spijtig, dat soort stemmers.

avatar van Niek
Jongens, jongens, jongens. 5713 Finest zijn bericht is wat vreemd, kijkend naar het feit dat hij de beats 'zalig' vind en toch de laagste waardering geeft. R&P reactie is dan ook logisch. Maar 5713 heeft wel het recht Doom's flow niets te vinden. We weten allemaal dat zijn flow apart is en als het je eenmaal niet ligt, dan zij dat zo. Zelf snap ik het ook niet, ik aanbid deze plaat, maar door dit soort reacties op kritiek wordne mensen straks bang die kritiek te uiten. Dus (vooral @ Gekkenhuis) hou het even respectvol, en laat je reacties iets toe voegen.

Social_Mask
Tja, ik vind het meer dan begrijpelijk. MF DOOM heeft een "flow" waarmee ik soms ook niks mee kan. Beats zijn dan weer lekker, maar als een rapper kut klinkt of flowed dat maakt het voor mij iig niet uit hoe goed die beats zijn, dan klinkt het gewoon niet. 0,5 vind ik ook wat laag, maar hey, ieder heeft zijn/haar eigen stemsysteem.

avatar van MJ_DA_MAN
Zoals BA al zegt:
BoordAppel schreef:
Weer iemand die het woord nuance niet kent. Spijtig, dat soort stemmers.

avatar van Biemo
Unieke hiphopplaat, met prachtige beats en punchlines die je graag bij de volgende luisterbeurt zo hard mogelijk meerapt. Vind niet elk nummer even goed, ben het wel met sommige mensen eens dat het wat rommelig kan klinken. Maar dat wordt dan vaak weer goed gemaakt in de track daarna. En al die samples zijn een feest!

SinX schreef:

Ja die 0,5 heb ik verhoogd naar 2,5...maar het was gewoon een zware tegenvaller omdat ik hem nog helemaal gekocht had en ik vondt hem niet zo dope...maar hun als artiesten vindt ik goed maar dit album niet

5713Finest schreef:

Ik heb zo'n gevoel dat Dangerdoom meer aan jou besteed is.

Urbanoetang schreef:

Ik heb zo'n gevoel dat Dangerdoom meer aan jou besteed is.

Ja dat vindt ik ook wel iets beter ja

Ja dat vindt ik ook wel iets beter ja

Ik raad je dan vooral af om aan Doom's soloprojecten te beginnen.