Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
dion_odinot
Doomsday wordt normaal binnekort opnieuw uitgebracht. Dan kan je hem denk ik wel ergens bestellen (platenhandel, internet)

hopelijk met een nieuw frontje, want die vind ik maar niets

PS:
waarom staat er: 'feat. Lord Quas' & 'Victor Vaughn'.
Madlib is Lord Quas(imoto)
en MF Doom is Victor Vaughn.
Dan is het toch geen featering meer?

voor de rest geweldige album.

avatar van Seedorf
dion_odinot schreef:
waarom staat er: 'feat. Lord Quas' & 'Victor Vaughn'.
Madlib is Lord Quas(imoto)
en MF Doom is Victor Vaughn.
Dan is het toch geen featering meer?

Dat zijn alter ego's van beide mannen. Vandaar de vermelding.

jorisje123456
Seedorf schreef:

Dat zijn alter ego's van beide mannen. Vandaar de vermelding.

Bovendien heeft ieder alter ego een andere stijl/concept

avatar van Niek
Wat een fantastisch album is dit toch! Kersverse nieuwe nummer 1 binnen mijn hierarchie. Qua productie fenomenaal. Ongeevenaard. Qua concept idem. En vanaf Living of borrowed time the clock ticks faster tot He's a rhinestone cowboy doet MF wat hij hoort te doen. Monotoon geuitte, verdekte passie spugen.
Werkelijk een meesterwerk.

avatar van Kill_illuminati
Zo heb ik het album ervaren:

Ik zie het album als een boek met daarin paragrafen ofzelfs maar alinea's (wat natuurlijk de verschillende nummers zijn). Je hoort het als een geheel te luisteren mede dankzij alle nummers goed opelkaar volgen. Het is net boek want elk detail verteld een verhaal dus ook de beats.

"Ik zie het dan ook zo": van het verhaal zijn er afzonderlijke nummers gemaakt omdat je dan zo je favoriete stukje van een het Hoofstuk Madvillian kan kiezen .

Tot nu nog een dikke 4*, Waarom omdat dit gewoonweg nog moet gaan groeien.
Misschien word dit nog een eventuele top10 album in de toekomst.

Poppekontje
Wat een heerlijke producties, en wat ene geweldig album. Toen ik het voor de eerste keer hoorde zag ik het niet zo zitten, maar na vaker luisteren is het echt geweldig.

avatar van Carolaah
Lekkere hiphopplaat..
Mooie teksten, fijne flows.
Zeker fijne hiphop

avatar van Urbanoetang
Kill_illuminati schreef:

Een stripboek dan lijkt me? Ik zie het namelijk als zo'n typische oude tekenfilm waar zó veel zit, dat je telkens weer iets nieuws ontdekt.

dion_odinot
Ik vergelijk hiphop altijd met literatuur en lectuur.
nas-illmatic is bv literatuur
50 cent-the massacre is bv lectuur.
maar volgens mij moet ik voor MF Doom maar een extra genre creeren, in de vorm van comicbooks.

Een van de betere platen van de afgelopen jaren. nu al een klassieker. hele goede beats. sterke teksten. de sfeer op het album is heel goed.

de nummers zijn dan wel kort, maar dat stoort mij iig niet.

ik geef het een 5*

avatar van dusso
zeer zeer zeer dope album, wat een classic.
Shadows of Tomorrow is wel mijn favoriet denk ik.. Beat is te gruwelijk gewoon. En lord quas komt hard.

avatar van Gyzzz
Niek schreef:
Qua productie fenomenaal. Ongeevenaard.

Ik vind dat The Unseen (binnen hetzelfde straatje) hier productioneel toch net een stapje overheen gaat.
Hier is alles briljant, en merk je op een gegeven moment dat het écht allemaal klopt. Van The Unseen daarentegen raak ik soms zelfs even in de war. Dat album klopt net zo hard, maar zet je ook nog eens vaak op het verkeerde been, dat je je helemaal verkijkt op de beats. Naar mijn gevoel gaat die nog net dat kleine stapje verder, en is die daarmee écht ongeëvenaard. Wat vind van die plaat in relatie tot deze?

avatar van Pooiertje

Pooiertje schreef:

en dan nog het liefst in Amsterdam

Ik vraag dat zulk dingen bij een locale muziek winkel, speciaal zaken. Dus geen als winkels Free record Shop. Ik kon laatst Entroducing(Vinyl uiteraard) krijgen maar 't was een beetje te duur.

SinX
Pooiertje schreef:

en dan nog het liefst in Amsterdam

Ik ben er zelf ook al een tijdje naar op zoek, dus zover ik weet is ie erg moeilijk te vinden. Zelfs via E-bay of andere internetwinkels zijn er niet heel veel te vinden...

avatar van Kos
Kos
T.O. heeft hem op vinyl, ooit van mij gekregen als kadootje, had ik hier in Nijmegen bij de Waaghals gekocht.

avatar van Pooiertje
ik heb hem wel op een engelse site gezien voor 15 pond ofzo.

RedLightCityBoy
Je kunt het denk ik ook op de site van stones throw kopen.

avatar van luc011190
Ik luister niet zoveel hiphop meer de laatste tijd, maar Strange Ways van dit album heeft voor mij echt eeuwigheidswaarde.

Vooral dit stuk vind ik echt pure wijsheid. Voor mij het hoogtepunt van die paar decennia hiphop:

They pray four times a day, they pray five
Whose ways is strange when it's time to survive
Some will go of they own free will to die
Others take them with you when they blow sky high
What's the difference? All you get is lost children
While abortion shit up behind the desk it costs billions
To blast humans in half, into captured arms
Only one side is allowed to have bombs
It's like making a soldier drop his weapon
Shooting him, and telling him to get to steppin'
Obviously, they came to portion of his fortune
Sounds to me like that old robbery/extortion

avatar van gweah
Het is

"while the bosses sit up behind their desk it costs billions
to blast humans in half, into calves and arms"

volgens mij. Heb het boekje er nu niet bij maar dat klinkt logischer.

Is inderdaad een geniale track.

Gekkenhuis
Dit album telt alleen maar geniale tracks . Ik ben de laatste tijd in de ban van Mint Test, hilarisch hoe dat gebracht wordt.

Zowaar geef ik een halfje hoger +*0,5

Nog effe en dan.....

dion_odinot schreef:

Een treffende omschrijving, vind ik.

Volgensmij hoef je geen hiphopkenner te zijn (ik) om te zeggen dat de productie hier uitzonderlijk goed is.

RedLightCityBoy
Maar voor de (niet) kenners is MF Doom vaak een slappe mc.
Maar hoevaker je hem op deze parrels van beats hoort, krijg je steeds meer respect voor hem. Ik begon bij mijn 1e luister beurt, en ik vond Doom 3 keer niks. Nu vind ik hem geweldig.

avatar van KampF
Hij rapt steeds alsof ie stoned is, maar ik erger me daar niet zo veel aan hoor

RedLightCityBoy
Hij was stoned bij de opnames en ook dronken, als ik de teksten in het albumboekje moet geloven.

avatar van KampF
Achter welk album moet je aangaan als je de productie van dit album masterlijk vind?

Quasimoto - The Unseen (2000) ?

Misschien krijgt deze ook nog 4,5* net als Illmatic

Zeker doen.

Deze is ook leuk:

avatar van P Jay
Danger Doom - The Mouse and the Mask is ook wel erg aardig...

Ook met MF DOOM als rapper, maar met Danger Mouse als producer. Minder rauw dan dit album, eerder wat soulvoller en toegankelijker. Maar zeker ook een aanrader!

Toch wel weer wat anders dan dit, maar toch het proberen waard, niet?

avatar van MJ_DA_MAN
KampF schreef:
Zo'n beetje alles wat onder Stones Throw is uitgekomen en veel stemmen heeft gekregen. Ook deze plaat (de producer van deze plaat, Madlib, zit in die formatie en heeft net als op deze plaat alles geproduceerd op dat album) zal je (denk ik) wel bevallen.

Edit: oh, zie nu dat RedLightCityBoy dat Lootpack-album al had geplaatst .

Gaaf! Bedankt jongens!