Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
avatar van TheFunkyM
Oke dank jullie allemaal.. maar het liefst omgeving Gouda - Rotterdam - Den Haag... Daar kom ik namelijk vaker.

Wel echt wat een cd man, begin hem echt te waarderen.. Ik vind dit lekkerder dan het solowerk.. Gevarieerder vooral.

avatar van Niek
Sounds. In Delft. Als je van te voren een mailtje stuurt dan weet je zeker dat ie klaarligt. http://soundsdelft.nl/

Oke dankje!

Mooie vind ik, om hier te zien, dat sommige mensen deze cd eerst écht helemaal niets vinden en naar verloop van tijd gewoon op nummer 1 in hun top 10 staat.
Zo voelt het bij mij ook, steeds beter wordt dit album.

avatar van Shelter
ik vond het in het begin echt een kut cd...vervolgens begon ik het te waarderen....daarna weer kut...en nu vind ik um vet

avatar van TheFunkyM
Als je in mijn top 10 kijkt, kun je zien dat ik van ''makkelijk verteerbare hip hop'' houd.
De eerste keer dat ik dit luisterde vond ik het dan ook helemaal niets. Ik dacht dit is mij té hip hop..
Nu word ik eigenlijk wakker met deze cd (het is mijn radio ''figaro'') en ga ik naar bed met deze cd.. Echt een hele lekkere cd, die door de korte nummers, verschillende beats, verschillende flows, zo lekker is. De eerste paar keren dat je het luistert kan het rommelig over komen, maar als je hem begint met luisteren, houd je er niet meer mee op.

Ik luister de cd meestal in zijn geheel, wat ook makkelijk vol te houden is aangezien de cd maar 3 kwartier duurt.
Hele sterke cd dus, met een heel sterk stuk, namelijk Figaro tot en met Eye.

Ik ga gewoon meteen hoog inzetten met een 4,5. Kan stijgen en dalen.. maar dit is een serieuze kanshebber voor mijn top 10.

avatar van Brains
Ooit een keer beluisterd en 4 sterren gegeven omdat ik het wel een erg goed album vond. Daarna een hele tijd niet beluisterd, en toen een keer weer opgezet. Van het begin tot het eind kippenvel, wat en album! Sindsdien is dit altijd mijn favoriete album geweest.

avatar van Kill_illuminati
Het geniale nummer Do Not Fire! [Instrumental] laat je echt flippen door verschillende geluiden in je earphones van links naar rechts te laten klinken. Op zo'n moment heb je echt het idee dat je in een absurde wereld ben terecht gekomen.

avatar van principal2000
Goed album, al blijf ik de combi madlib en mf doom toch niet de gouden combi vinden die je in eerste instantie zou verwachten. Ik kan dit album niet grijs draaien; het verveelt me snel. Maar kwalitatief vind je erg goede beats en goede lyrics / flows terug op dit album.

avatar van Jurrien
Accordion is toch wel een de beste Hip-Hop tracks ooit gemaakt!

RedLightCityBoy
daar ben ik het zeker wel mee eens!

Jurrien schreef:
Accordion is toch wel een de beste Hip-Hop tracks ooit gemaakt!

Great Day Today misschien wel dè beste.

RedLightCityBoy

Dj2Jelle
Kill_illuminati schreef:

Great Day Today misschien wel dè beste.
RedLightCityBoy schreef:
word! of is het toch Fancy Clown?

+ Strange Ways zijn mijn favorieten. Al is Strange Ways minder lang houdbaar dan de eerst genoemde 2. (In mijn geval)

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
RedLightCityBoy schreef:
word! of is het toch Fancy Clown?

Die twee heb ik ook als absolute toppers. Of eigenlijk een trio, met Figaro erbij. Ook even een speciale vermelding voor Operation Lifesaver, geweldig de stem + flow van DOOM op die beat !

avatar van TheFunkyM
haha mijn favorieten zijn ook, Fancy Clown, Strange Ways en Figaro.
Staan alle 3 in mijn top 25 van itunes

avatar van GarnalenPeller
Curls, Accordion en America's Most Blunted over here.

avatar van Kill_illuminati
Dit album hoort gewoon in de top 5 van beste albums van dit decennium (ik probeer realistisch te blijven), ook al ben ik het niet z'n grootste fan ik vind het toch.

Te gek album dit zeg! Een van de eerste vette hiphop platen waar ik mee in aanraking kom. Nog meer aanraders van mensen hier?

Beste Tracks:
All Caps, Accordian, America's most Blunted, Great day Today, Money Folder en Rainbows (denk wel het toppunt van stonedheid op deze plaat)

Deef! schreef:

Beste Tracks:

Quasimoto - The Unseen
Dangerdoom - The Mouse and The Mask
Zijn echte aanraders.

avatar van Rhythm & Poetry
Deef! schreef:

Count Bass D - Dwight Spitz is net als Madvillainy fragmentarisch. Een absolute aanrader dus. Verder zou ik zeggen: snuffel wat tussen de stemmen en meningen van users als Osiris Apis, GarnalenPeller, Niek, Improvision, |Joël|, MJ_DA_MAN, R&P etc.

Edit.

De meest belangrijke user vergeten, gelukkig was hij zelf zo scherp en vergat hij zichzelf niet.

avatar van Chrisseh
Chrisseh? haha, heerlijke zelfverrijking hier

avatar van Rhythm & Poetry
Kleine aanpassing gemaakt.

avatar van Chrisseh
Kijk, dat kleine beetje totaal ongeforceerde erkenning maakt mijn dag goed.

goed nieuws voor madvillainfans!!

Madlib en DOOM herenigen - hiphopleeft.nl

peace

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
goddamn, wat kost een retourtje LA ?

avatar van Jurrien
Ik had gelezen dat Doom meer zou gaan produceren en Malib meer zou gaan rappen. Weet iemand hier meer van?

avatar van Niek
Jurrien schreef:
De rollen worden omgedraaid? Dan zal het album vast Superlib - Superlibby gaan heten..

avatar van MJ_DA_MAN
Dat hoop ik echt, want vind Doom veel constanter produceren dan Madlib. Die laatstgenoemde is soms geniaal, en soms doet het me niks. Bij Doom heb ik dat niet, is eigenlijk altijd wel goed in beats maken en af en toe zit er óók iets geniaals tussen.

Dj2Jelle
Doom mag van mij best een paar nummers produceren zolang Madlib maar z'n mond houd

avatar van GarnalenPeller
Ik vind de beats van Doom vaak verschrikkelijk, met af en toe een uitzondering. Rap Snitches Knishes is geweldig.