Prince - HitnRun: Phase Two (2015)

Funk / Soul
Label: NPG

1. Baltimore (4:33)
  2. Rocknroll Loveaffair (4:01)
  3. 2 Y. 2 D. (3:50)
  4. Look at Me, Look at U (3:27)
  5. Stare (3:45)
  6. Xtraloveable (5:00)
  7. Groovy Potential (6:16)
  8. When She Comes (3:45)
  9. Screwdriver (4:15)
  10. Black Muse (7:21)
  11. Revelation (5:21)
  12. Big City (6:26)
avatar van Funky Bookie
Gekke Henkie ligt bij mij wat gevoelig , maar verder snap ik je

0,5
Phase One heeft een paar heerlijke nummers, deze nummers zijn ook vooral in het eerste deel van het album. Phase Two begint met een nummer die potentie heeft, maar die te lang duurt en een erg zwakke refrein heeft. Daardoor is mijn hoop al gelijk minder. Het album gaat op een saaie, eentonige en langdradige manier door. Helaas durft Prince een stuk van zijn meesterwerk Kiss in een waardeloze nummer als Stare te gebruiken.

Dit album heeft een zeer irritante sound. Heb het moeite helemaal af kunnen luisteren. De nummers duren te lang en zijn ook nog is erg eentonig.

Mijn top 3 HitNRun: Phase Two nummers:

Mijn top 3 HitNRun: Phase Two nummers:
1 Xtraloveable
2 Screwdriver
3 Baltimore

Dat begrijp ik niet.. als je toch 3 nummers eruit kan halen, waarom dan een halve ster?

lennon schreef:

Ik kies bij elk album een top 3, dat betekent niet dat ze alle 3 goed zijn. Je hebt altijd de beste tussen de slechtste.

avatar van lennon
Maar effe serieus... een halve ster?

lennon schreef:
Maar effe serieus... een halve ster?

Ik ben heel serieus. De reden dat ik een halve ster geef heb ik ook uitgelegd.

avatar van lennon
Tja.. maar jij beoordeelt bijvoorbeeld het (overigens enorm funky) stare op een sample van Kiss. Misschien moet je even de moeite nemen en naar de tekst luisteren, dan begrijp je de sample beter wellicht.

Je hebt echt recht op je eigen mening, maar een halve ster voor dit album is echt ongeloofwaardig wat mij betreft. Zeker als je phase one 3 sterren geeft.

lennon schreef:

Nee, ik beoordeel Stare niet op een sample van Kiss. Dat is juist het beste stuk in het nummer. Stare is een waardeloos nummer en vind het jammer dat een sample van een geweldig nummer als Kiss in zo'n waardeloos nummer te horen is. Ik probeerde moeite te nemen om naar de tekst te luisteren, maar het irritante sound liet het niet toe.

Waarom vind je het ongeloofwaardig? Zelfs de grootste klassiekers krijgen hier halve sterren, en dit is zeker geen grote klassieker en zal het ook nooit worden.

avatar van Funky Bookie
Zoals aangegeven de recensie nu ik het zilveren schijfje een aantal keer heb gedraaid.

Baltimore
Een nummer geschreven na de rellen in Baltimore. Hoewel Prince en politiek meestal slecht combineren, vind ik zijn teksten hier prima te pruimen. Het nummer lijkt muzikaal wat op Money Don't Matter 2Night, alleen de koortjes zijn me net iets teveel.

Rocknroll Loveaffair
Voor de mensen die twijfelen of Prince nog in staat is om popliedjes te schrijven. Ziehier het bewijs. Een prima, prettig gezongen popliedje.

2 Y. 2 D.
De funk gaat beginnen. Heerlijk funky track met een typische Prince tekst in het refrein: Öld enuff 2 do ya, but 2.Y(oung).2.D(are).

Look At Me, Look At U
Het nummer is mij iets te zoet, maar de bas is wel erg lekker. Zo blind dat zelfs Ray en Stevie het zouden kunnen zijn, is niet origineel, maar toch grappig.

Stare
De Purple Yoda heeft het nog. Superfunky basloopje dat het nummer een ontzettend fijn old school gevoel geeft. Daaroverheen de verwijzingen naar optreden in onderbroek, Kiss en Sexy Dancer en het is duidelijk dat Prince zelf ook wil bewijzen dat hij de funk nog niet verleerd is. Arrangement is karakteristiek kaal, alleen merk ik nu ik het vaker gehoord heb dat de positieve verrassing eraf is. Blijft een topper,

Xtraloveable
De funktrein dendert door op deze lekker vies gezongen track. Bij dit nummer is het andersom t.o.v. Stare. Hoe vaker ik het hoor, hoe catchier die wordt. De oerversie uit begin jaren '80 wordt absoluut benaderd,

Groovy Potential
In eerste instantie vond ik vooral dat dit nummer de titel eer aandeed, maar na vaker geluisterd te hebben, hoor ik wel meer dan alleen potentie. De groove van het nummer is goed en het einde gewoon erg lekker

When She Comes
Bij een titel als dit hoop je bij Prince op een nummer vol dubbelzinnigheden, maar dat valt tegen. Neemt niet weg dat het heel mooi gezongen is en daardoor een prima ballad is geworden.

Screwdriver
De kennismaking met de dames van 3EG en die was destijds erg prettig. Dit is typische funkrock van Prince in de stijlvan Fury en Guitar. Lekker rauw gezongen en licht scheurende gitaren. Aan het eind lijkt hij de registers vol open te trekken in de richting van Endorphinmachine, maar dat gebeurt uiteindelijk niet. Hier is live uiteraard een beest van een nummer van te maken.

Black Muse
Dit vind ik 1 van de mindere nummers. In het begin is het allemaal wat simpel, maar dan komt een hele fijne jazzy twist die het nummer redt.

Revelation
Het absolute hoogtepunt van het album. Het begint al bij het heerlijke sax intro dat mij aan Najee doet denken, maar het is Marcus Anderson. Tijdens een nummer krijgt hij nog een korte solo die van mij veel langer had mogen duren. Prince zelf laat hier horen wat een briljant zanger hij is en maakt het nummer af met een fijne gitaar.

Big City
Eigenlijk had REvelation het laatste nummer van de plaat mogen zijn, maar er volgt nog een popnummer dat wel lekker, maar niet bijzonder is.

Al met al bevalt dit album me veel beter dan Phase 1. Het is zeker geen nieuwe klassieker, maar in deze eeuw 1 van de betere Prince albums.
Als eindscore twijfel ik tussen 3.5* en 4*, maar Revelation trekt het naar 4.

Voor wie de echte cd wil hebben, je kan 'm op ebay bestellen voor de normale prijs:
Prince HITnRUN Phase 2 HIT n RUN Phase Two CD Sealed ~ L@@K B4 U Buy Elsewhere! | eBay

26 euro inclusief verzendkosten, dat is wel te doen inderdaad

Toch? Of ben je wat ironisch erwinz?

avatar van erwinz
nee hoor, dit vind ik wel een goede prijs.
Wel even geduld hebben, want 40 euro verzendkosten betalen voor snelle levering gaat me weer wat te ver

Veel funk, soul en rock en zowel de productie als de arrangementen zijn dik in orde. Dit album is een stuk beter dan veel wat Prince recentelijk deed, maar verrassend en essentieel is het allang niet meer. Toch jammer dat zo'n talent er jarenlang op de een of andere manier niet meer uit weet halen.

avatar van jokerman
Vanaf 29/4 verkrijgbaar via bol.com!

Oh, hij is inmiddels opgestuurd naar mij vanuit Australië. Maar misschien voor minder (17,95).

avatar van lennon
Plato en concerto en ook Wowhd verkoopt m nu ook.

Prince zijn idee van distribueren is al weer aangepast dus

Nou, daar komt 'ie weer lekker op tijd mee, zeg ik chagrijnig.

erwinz schreef:
Ik wacht ook nog steeds op mijn dure versie vanuit Minneapolis

Die had ik zelf bijna besteld, toen ik op Discogs één goedkoper alternatief zag. In Australië was 'ie ook al eerder uit schijnbaar.

erwinz schreef:
Ik wacht ook nog steeds op mijn dure versie vanuit Minneapolis

Ik ook en had er al kunnen zijn (aangegeven werd vanaf 7 april)

avatar van erwinz
Die van mij ook. 7-28 april. Zal wel 28 april worden.

Dat denk ik ook. Nou ja, ik wilde deze helemaal niet eens op cd maar ik moet de collectie compleet houden en ga er van uit dat er geen vinyl-versie meer komt.

west schreef:

In Australië was 'ie ook al eerder uit schijnbaar.

Daar werd ie verkocht bij de concerten van afgelopen maand....

Jij allesweter lennon! Het is dat je jouw username niet kan veranderen in Prince, toch?

west schreef:

Haha, na ruim 30 jaar Prince liefhebber te zijn zit ik aardig diep geworteld in dat wereldje. Dan weet je nog es wat hè.

avatar van Funky Bookie
Het blijft een ziekte....

Cd vandaag bij de post. Natuurlijk wel een beetje balen dat ie nu veel goedkoper te verkrijgen is in Nederland.

Grappig dat er op de cd 2016 staat. Minder grappig dat er geen vinyl release van is. Opmerkelijk ook wel voor zo'n grote artiest.

avatar van erwinz
Bij lag de cd ook op de mat. Blijft een prima plaat. Wel een echte plaat voor vinyl inderdaad.

En bij mij lag de cd ook op de mat! Haha, zul je altijd zien. Toch wel een erg lekker plaatje, ik bedoel cd'tje van onze kleine vriend.