The Mothers of Invention - We're Only in It for the Money (1968)

Rock / Avant-Garde
Label: Verve

1. Are You Hung Up? (1:25)
  2. Who Needs the Peace Corps? (2:34)
  3. Concentration Moon (2:22)
  4. Mom and Dad (2:16)
  5. Telephone Conversation (0:49)
  6. Bow Tie Daddy (0:33)
  7. Harry, You're a Beast (1:21)
  8. What's the Ugliest Part of Your Body? (1:03)
  9. Absolutely Free (3:24)
  10. Flower Punk (3:03)
  11. Hot Poop (0:26)
  12. Nasal Retentive Calliope Music (2:02)
  13. Let's Make the Water Turn Black (2:01)
  14. The Idiot Bastard Son (3:18)
  15. Lonely Little Girl (1:09)
  16. Take Your Clothes Off When You Dance (1:32)
  17. What's the Ugliest Part of Your Body? [Reprise] (1:02)
  18. Mother People (2:26)
  19. The Chrome Plated Megaphone of Destiny (6:26)
avatar van tomthumb
GENIAAL!!!! Zeker als je in ´67 ´Flower power sucks ´ durft te zingen.

Van dit album bestaat toch ook een cover met een parodie op Sgt. Pepper's van The Beatles?

die met het bliksem in de lucht kende ik nog niet.
Beide zijn het natuurlijk geweldige covers

erwku
Rokol schreef:

Ja idd, maar door problemen met de platenmaatschapij hebben ze de hoes binnenstebuiten verkocht, de printen waren al gemaakt, zodat ze dit niet meer terug kunnen draaien, dus deze hoes is eigenlijk de binnenkant.

meesterlijke plaat trouwens, met veel humor,

Rokol schreef:

Zo zie je hem nu volgens mij ook meestal.

miloz
Ik weet niet of dit album nou geniaal is of dat het gewoon maar een beetje gepingel is. Ik denk het eerste. Maar een nummer als flower punk vind ik dan weer helemaal niks. Het klinkt net als bij sommige andere nummers of een paar jammend hippies tijdens een LSD trip. Maar ik heb me ooit laten vertellen dat Frank Zappa niet aan drugs deed. Maar als ik deze plaat echter luister geloof ik hier helemaal niks van.

Sietse
klopt, zappa deed niet aan drugs...volgens mij zelfs niet eens alcohol. De grap is juist net van dit soort nummers dat het de draak speelt met andere bands of mensen. Dit album is geheel "opgedragen" aan the beatles en een kick in the balls van Sgt Peppers. Er wordt nogal de draak gestoken met dat album (en ander werk van...) Flower punk is dus een grap in de richting van the beatles...

edo84
Ik heb zelf de master recording hiervan en ik vind het een goed album.

Dit album gaat voornamelijk over de tienerbandjes in die tijd en dat met name The Beatles.

Hij geeft zijn commentaar op de maatschappij van die tijd.

avatar van Reinbo
Vreemd dat hier de verkeerde hoes is afgebeeld aangezien deze deze hoes (Sgt. Peppers persiflage) een van zijn bekendste is. Prima plaat overigens.

Vlijmscherpe kritiek op de hippiecultuur, met geniale, geweldig goed gecomponeerde muziek op. Heel grappig album maar muzikaal ook schitterend. Alleen dat laatste nummer is doorbijten...

avatar van Marb
Lekker kritisch op de Zappiaanse manier. Alle nummers zijn doorspekt met maatschappij kritische boodschappen, doorspekt met zijn bekende humor. Vooral het nummer 'who needs the peace corps?' is lekker, en vooral de tekst die eraan verbonden is, is nog steeds erg melig.

Walked past the wig store
Danced at the Fillmore
Take a bus back home
I'm really just a phony
But forgive me
'Cause I'm stoned

Is echt geweldig om te zingen in de hippietijd en daarom is het ook een van mijn lievelings cd's van Zappa geworden. Punt is dan wel dat Zappa gelijk had over de grote portie 'fake hippies' die meenden dat als ze drugs gebruikten en zich anders kleedde hen 'hippie' maakte.

Voor de rest scoren nummers als 'what's the ugliest part of your body' en korte nummers als Bow tie Daddy nog steeds hoge ogen. 'What's the ugliest part of your body' gaat gewoon over het perfecte beeld dat toen [en nu nog steeds] bestaat over het lichaam van mensen, en hoe onzeker mensen zijn over bepaalde lichaamsdelen die ze hebben

TOPPER!

edit: voor degene die zich afvragen waarom Zappa niet op de afgebeelde cover staat: hier is de complete cover.

Is this Phase one of Lumpy Gravy?

Ik zeg van wel!

Vanwege de teksten wel grappig dit, maar ik vind veel solo-werk van Zappa muzikaal toch een stuk hoogstaander en interessanter (en bij dat werk valt over de humor in de teksten vaak ook niet te klagen).
Kan hier niet meer dan een 3* aan kwijt.

Harry, You're A Beast vind ik geniaal.. de effecten etc..

en Absolutely Free is een prrrrrachtig mooi meesterwerkje, zowel muzikaal als lyrisch gezien...
"flower power sucks sucks sucks su.c . .. . . . . c ks. sucks sucks sucks.."

avatar van kaztor
Reinbo schreef:

Dit IS de goede hoes! The Beatles keurden de 'Sgt Pepper'-persiflage goed mits het aan de binnenkant van de openklaphoes kwam ipv de buitenkant. Daar houden de gelijkenissen trouwens niet op: Het album duurt even lang als Sgt. Pepper, het bevat ook een reprise tegen het einde en het laatste nummer begint met een lange, aanzwellende pianonoot (steek richting A Day In The Life).

Kortom, koop en beluister dit cynische en muzikaal briljante meesterwerk!

LocoHermano
Ik heb Zappa sinds een paar maanden pas echt ontdekt, na het zien van een documentaire (ook al had ik Sheik Yerbouti al jaren). Inmiddels heb ik meer dan 25 cd's van dit genie. Na het aanschaffen van de briljante albums Freak Out en Absolutely Free dacht ik dat deze ook wel in mijn straatje zou liggen. Helaas, ik kan er weinig mee (net als Lumpy Gravy en Uncle Meat). Waarschijnlijk had je er bij moeten zien in de tijd dat ..Money uitkwam, om het album te 'begrijpen'. Desalniettemin is Zappa op dit moment mijn absolute nummer 1.

Joy
gewoon in d e kast laten liggen, er komt vanzelf een moment dat ook dit kwartje valt

avatar van schizodeclown
kaztor schreef:

Kortom, koop en beluister dit cynische en muzikaal briljante meesterwerk!

Wat dacht je van het fragment uit Idiot Basterd Son dan?Volgens mij wel een persiflage op het einde van Sgt. Peppers

EVANSHEWSON
Weinig toegankelijk album vol maatschappijkritiek, met de originele hoes als persiflage op Sgt. Pepper's van The Beatles, maar hier om één of andere reden een verkeerde hoes afgedrukt ?

Moeilijke muziek, maar wel betekenisvolle en voor wie doorbijt die ontdekt de schoonheid vanzelf hoor.

****

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Wat een geweldige plaat! Muzikaal gezien werkelijk briljant en de maatschappij kritische teksten zijn om van te smullen. Deze creatieve gasten maken dit alles een plezier om naar te luisteren!

Om even commentaar te geven op EVANSHEWSON: De hoes die hier is afgedrukt is de hoes die tegenwoordig wordt afgedrukt. Het platenlabel vond de Pepper cover niet zo tof, Zappa daarintegen wel, hij had het graag omgekeerd gehad! Als je nu de Lp koopt, dan vindt je de Pepper persiflage aan de binnenzijde van de klaphoes!

avatar van Reinbo
Gelukkig kan je bij de cd hoesjes zelf bepalen welke zijde je voor plaatst.

Joy
met zo'n hoes is het natuurlijk smeken om verkoopcijfers

avatar van Reinbo
Ach er is net een bijzondere persing van verkocht op Ebay. Bracht toch zo'n 500 dollar op.

LocoHermano
Deze begint langzaam maar zeker te groeien, maar een favoriet zal het denk ik nooit worden.

avatar van kaztor
Reinbo schreef:
Gelukkig kan je bij de cd hoesjes zelf bepalen welke zijde je voor plaatst.

Ik hou de gele hoes maar voor. Probeerde de Sgt Pepper spoof als cover te nemen, maar de inlay leent zich daar niet al te best voor (vouwlijnen zijn ongelijk) en ik wil het niet vernielen.

avatar van Justt
Super plaat, heb net de discografie van Zappa gekregen en zijn avonturen met de Mothers mogen er zijn. Heel creatief aan elkaar gemixt..
*4,5

avatar van ricardo
0,5
Justt schreef:
*4,5
Deze heb ik nog niet,heb ik nog wel op mijn verlanglijst staan,zal zien of ik deze binnenkort even kan scoren.Justt mooie top 10 heb je overigens,voor zo'n jong iemand,goede muzieksmaak dus.

avatar van Justt
Merci

avatar van ricardo
0,5
Volgens mij het beste album van mothers of invention,deze vandaag ook gekocht dus,maar wat is het toch goed uit je doppen kijken weer met de prijzen,heb hem nu bij elpee in groningen gekocht voor slechts 11.99 euro, ik was ook nog even bij plato maar daar lag hij voor 21.50 euro,en lag op meerdere plaatsen te koop voor gemiddeld 18.50 euro.Maar ID erg goede plaat,je kunt aan de stijl en de muziek horen dat dit een jaren 60 plaat is 4* voor nu.

avatar van Paalhaas
Ik vond hem zelfs voor €8,76 in een webwinkel.