The Mothers of Invention - We're Only in It for the Money (1968)

Rock / Avant-Garde
Label: Verve

1. Are You Hung Up? (1:25)
  2. Who Needs the Peace Corps? (2:34)
  3. Concentration Moon (2:22)
  4. Mom and Dad (2:16)
  5. Telephone Conversation (0:49)
  6. Bow Tie Daddy (0:33)
  7. Harry, You're a Beast (1:21)
  8. What's the Ugliest Part of Your Body? (1:03)
  9. Absolutely Free (3:24)
  10. Flower Punk (3:03)
  11. Hot Poop (0:26)
  12. Nasal Retentive Calliope Music (2:02)
  13. Let's Make the Water Turn Black (2:01)
  14. The Idiot Bastard Son (3:18)
  15. Lonely Little Girl (1:09)
  16. Take Your Clothes Off When You Dance (1:32)
  17. What's the Ugliest Part of Your Body? [Reprise] (1:02)
  18. Mother People (2:26)
  19. The Chrome Plated Megaphone of Destiny (6:26)
avatar van ArthurDZ
Ja, het idee erachter is goed, maar de uitwerking is mij iets te slordig en irritant. En of dat nu expres gedaan is of niet, dat maakt het eindresultaat er voor mij niet beter op.

0,5
Kijk als ik muziek wil horen wil ik pakkende nummers horen.

Kortom muziek wat me raakt en wat aanslaat bij mij.

Het idee erachter zal ongetwijfeld goed geweest zijn, alleen mis ik gewoon teveel muziek, om van een muziek album te spreken.

Als theaterstuk zal het wellicht beter bedoeld zijn, maar dan nog hoort het bij die tijd, dit album kun je op die manier misschien echt goed vinden als je het destijds bewust meegemaakt hebt.

Hetzelfde als je b.v een theaterstuk van youp van het hek van 20 jaar terug ziet waar hij de politiek vaak op de hak neemt, heb je dat toen niet meegemaakt dan heb je er geen idee en gevoel bij verder als je dat nu terug zou zien.

Zappa werd voor mij pas echt goed vanaf 1969 ongeveer, al vind ik het debuut en cruising with ruben and the jets ook een geweldig album.

Stijn_Slayer schreef:
veel van hen waren naïef, meelopers, alleen in drugs geïnteresseerd of later alsnog opgeslokt door het kapitalisme.

Ach Stijn jongen, je bent toch zelf ook jong geweest? Je weet toch hoe dat werkt als je ouder wordt? Nou dan.

Prima plaat uit het rijke oeuvre van Zappa, heb ik me laten vertellen, dus dan zal het wel zo zijn ricardo. Geen hoogstaande muziek, die kwam voor mij pas 'n jaartje later met King Kong op Uncle Meat, maar wel de briljante ideeën en de humor, die hier voor het eerst echt geslaagd op de tape zijn vastgelegd. Vind ik. Pruim dit vele malen beter dan het debuut en/of Ruben & the Jets. Zo zie je maar.

0,5
Ieder zijn ding dan maar.

Ik ga liever voor muziek wat je altijd kunt beluisteren zoals op het debuut of cruising with ruben and the jets, dan naar achterhaald geneuzel luisteren.

Ik ben stomverbaast dat deze overal hoog in de zappa rankingen staat, en niet alleen hier op mu.me.

avatar van Rudi S
Ja , die nieuwe zijn veel beter, scheelt 4 sterren.

0,5
Eigenlijk zijn er maar 3 platen van zappa waar ik helemaal niets mee heb en dat zijn deze, lumpy gravy en playground psychotisch. Ik luister nog liever naar thing fish of francesco zappa dan naar 1 van de 3 bovenstaande albums.

Live heeft echt mijn voorkeur, en dan met name ycdtosa volume 2, roxy, zappa new york en natuurlijk make a jazz noise here.

Ik heb 55 albums van zappa en dan zijn er slechts 3 waar ik niets mee heb een goed percentage gind ik.

Meestal maak ik een keuze uit een stuk of 10 albums die ik regelmatig beluister, en nog eens 10 wat minder, en daaronder zitten ook goede albums.

Ik kan iedere week een zappa album opzetten en dan heb ik aan een jaar nog niet genoeg om alles te beluisteren.

Keuze zat, en wie weet valt deze ooit, maar vrees van niet want muziek heeft bij mij beslist de voorkeur boven theater.

ricardo schreef:

Er zijn ondertussen zoveel verschillende versies van WOIIFTM op de markt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik heb hem ondertussen als Duitse vinyl uit 1968, de vinyl versie uit 1995 en de cd versie uit datzelfde jaar.

Je kan wel bezig blijven

Stijn_Slayer schreef:
Ik vind dit eigenlijk misschien wel de meest treffende persiflages op de hippiecultuur. Want laten we eerlijk zijn, veel van hen waren naïef, meelopers, alleen in drugs geïnteresseerd en/ of later alsnog opgeslokt door het kapitalisme.

There, I fixed it ..........

Je hebt helemaal gelijk Stein alleen niet alle stoney's zijn later bevorderd tot junkie. Veel organisators uit het hippiewezen waren gewoon verkopers met lang haar en Afghaanse/Turkse vesten . Die zijn later als zodanig ingestroomd in de maatschappij en overgestapt op alkoholiese versnaperingen.

Stijn_Slayer
Alhoewel, Hunter S. Thompson zei het minstens zo treffend als Zappa: ''All those pathetically eager acid freaks who thought they could buy Peace and Understanding for three bucks a hit.''

Quote by Hunter S. Thompson: ?We are all wired into a survival trip now. No m...? - goodreads.com

Misschien heb ik zelf ook wel een bovengemiddeld hippiegehalte, maar ik plaats ze niet op een voetstuk o.i.d. Kan erg lachen om een album als deze.

avatar van Droombolus
Bij de Amsterdamse hippies was destijds ook genoeg humor aanwezig om WOIIFTM op waarde te kunnen schatten gelukkig.

avatar van willemmusic
Een pietsie tegenwicht aan de onbegrijpelijke laagskoor der nitwitzs,
5 vette ballen.

willemmusic schreef:
laagskoor der nitwitzs.

Praw ! Alles onwetenschappelijker kwak !

ricardo schreef:
.....Ik heb hier de rykodisk versie van, misschien is dat het probleem, want tegenwoordig schijnt op de nieuwe versies het geluid een stuk beter te klinken, kun jut geneuzel nog beter horen...

Ik raad je aan de latere versie toch eens te checken. De Ryko versie is met opnieuw ingespeelde drums en baspartijen. Een van de grootste fouten die Zappa ooit heeft gemaakt vind ik... het verschil is immens....

avatar van Rudi S
Volgens mij lust Ricardo die prachtige liedjes ook niet.

avatar van Tony
Hou nou eens op over die remasters, stelletje.....

Tony schreef:
Hou nou eens op over die remasters, stelletje.....

Heb jij overigens ook de remaster?

zaaf
hahahaha!

Denk je zelf, Rudi?

Tony schreef:
Denk je zelf, Rudi?

Remaster op vinyl dan?

zaaf
mss houdt Tony niet van remasters

freakey schreef:

Maak het nog eens ingewikkeld ! Ik heb die geschiedvervalsing op Zappa Records, als 2fer samen met Lumpy Gravy, en de "originele" master op Ryko .........

Droombolus schreef:

Het is ook ingewikkeld, ik heb deze: Frank Zappa - We're Only In It For The Money / Lumpy Gravy (CD) at Discogs
op Ryko dus....

Stijn_Slayer
Ik negeer het altijd maar. Als je je bij Zappa in al die verschillen per release moet verdiepen, ben je veel te lang bezig.

avatar van willemmusic
Alles staat natuurlijk op: Frank Zappa - Lumpy Money (2009)

avatar van freakey

Als die betaalbaar zou zijn voor niet Zappa freaks is dat idd. de mooiste uitgave....

avatar van willemmusic
Ja, die kost een flinke klont geld!

willemmusic schreef:
Ja, die kost een flinke klont geld!

Volgende week vakantiegeld

Maartenn (crew)
En dat ga jij spenderen aan Lumpy Money? Kan ik me niet voorstellen !

Maartenn schreef:
En dat ga jij spenderen aan Lumpy Money? Kan ik me niet voorstellen !

Klopt...dan liever geld besteden aan nieuwe Dylan

Stalin schreef: