Christina Aguilera - Back to Basics (2006)

Label: RCA

1. Intro (Back to Basics) (1:47)
  2. Makes Me Wanna Pray (4:10)

met Steve Winwood

3. Back in the Day (4:13)
  4. Ain't No Other Man (3:49)
  5. Understand (3:46)
  6. Slow Down Baby (3:27)
  7. Oh Mother (3:45)
  8. F.U.S.S. (Interlude) (2:21)
  9. On Our Way (3:37)
  10. Without You (3:57)
  11. Still Dirrty (3:46)
  12. Here to Stay (3:19)
  13. Thank You (Dedication to Fans) (4:59)
  14. Enter the Circus (1:42)

met Linda Perry

15. Welcome (2:42)
  16. Candyman (3:14)
  17. Nasty Naughty Boy (4:45)
  18. I Got Trouble (3:42)
  19. Hurt (4:03)
  20. Mercy on Me (4:32)
  21. Save Me from Myself (3:13)
  22. The Right Man (3:52)
avatar van MJ_DA_MAN
Dan mag je niet stemmen, madammetje ^^.

avatar van Naomi Watts
CandyMan wordt de volgende en derde single van Back to Basics die gereleased wordt. Het was eigenlijk Christina's idee om deze als tweede uit te brengen maar aangezien de bazen van RCA haar bleven pushen om een ballad uit te brengen is toe nde keuze gevallen op Hurt. Net de enige track zonder enige persoonlijke inhoud over Christina.

avatar van Naomi Watts
Marjolein19 schreef:
Pff opzich mooie nummers maar ze schreeuwt soms wel heel erg.. terwijl ze ook best anders kan zingen. Zonde!

Integendeel, dat is het bewijs van hoeveel soul en kracht zij in haar stem heeft. Ze is een magistrale vocalist die je dezerdagen amper nog ziet, helaas.

Raekwon the chef
Dit vind ik toch wel een heel goede opvolger van Stripped.
Disc 1 is over het algemeen ietsjjjjes beter dan Disc 2 maar het beste nummer (hurt) staat weer op Disc 2.
Heb hem meteen ook even aangeschaft, ga ik zeker weten nog meer luisteren

avatar van rOomijsjje
Naomi Watts schreef:

ik vind het wel tof dat Candyman haar 3e single wordt!
Als ik dat liedje nl hoor ben ik echt weer helemaal happy!!

Raekwon the chef
hmm. vind ik toch een van de mindere, dan liever Back In The Day, Oh Mother of Welcome

en ik moet ook wel toegeven dat er sprake is van artistieke groei, dit album is toch wel een stuk origineler en creatiever en ook qua muziek een stukkie beter dan Stripped.

Ik vind het een beter album dan de voorganger: Stripped
Maar aan disc 2 van Back To Basics had wat betreft mij meer nummers aan toegevoed kunnen worden.

Het zijn mooi teksten en ik heb de cd gekocht!!

Review BtB

De eerste keer dat ik dit album hoorde dacht ik 'Kan het nog eentoniger?'
De eerste nummers vond ik ongelooflijk saai.

Maar ik moest er blijkbaar wat aan wennen, want de vermeende miskoop blijkt nu een pareltje te zijn.

De eerste drie nummers vind ik nog niet geweldg, maar Ain't No Other Man, Slow Down Baby, Oh Mother, On Our Way, Still Dirrty, Welcome, Hurt en Save Me From Myself zijn stuk voor stuk goed in elkaar gestoken songs die ik nog iedere week minstens een of twee keer beluister.

Ain't No Other Man is een catchy liedje dat lang blijft hangen en bij de release constant door m'n hoofd spookte.

Welcome is tamelijk kort, maar er zit power achter en dat valt Christina meestal goed.

Hurt was tot de single uit kwam mijn absolute favoriet, maar door tv en radio ben ik 'm nu wel beugehoord.

Niettemin een supergoed album. Catchy songs, mooie clips en misschien wel de beste stem van het moment.

al bij al een leuke cd. Sommige prachtige ballads (oh mother, hurt, without you) en andere leuke vlotte nummers (slow down baby, aint no other man en haar nieuwe single candyman)
Stripped vond ik een beter album, maar deze mag er ook zeker wezen.

Social_Mask
Eigenlijk had ik nooit de moeite genomen om naar CA te luisteren. Beautiful vond ik erg mooi maar Dirrty niet. En andere nrs vond ik ook niet al te goed. En vond dat ''sletterige'' gedoe dat ze deed ook een beetje té. Hier heeft ze een hele andere stijl en die vind ik erg goed.
Maar een meisje uit mijn klas was gek op t nr Hurt. Ze had het op haar mobiel staan, speelde het af en zong mee. Toen kwam ik erachter dat dat meisje ERG mooi kon zingen. Maar ik vond dat melodietje van Hurt ook mooi. Toen dat meisje bleef zingen, luisterde ik naar haar. Toen ik thuis kwam, dacht ik eerst bij mezelf dat dat meisje toch wel prachtig kan zingen. Ik ging ff achter de pc en downloade dat nr. Want ik wist niet echt zo zeker of het dat meisje was dat zo mooi zong of AC. Het bleek dat meisje te zijn, maar toen ik Hurt ging afspelen, niet denken aan dat meisje dr stem. Klonk Hurt prachtig. Daarna downloade ik Oh Mother en dat nr heb ik net als Hurt dagenlang beluisterd.

Toen de rest van het album maar es beluisterd en het klonk helemaal geweldig. Niet betere nrs als Hurt en Oh Mother maar wel erg goeie.

Ain't No Other Man
Slow Down Baby
Oh Mother
Still Dirrty
Candyman
Hurt
Save Me from Myself

Vind ik allemaal erg goed. Ze heeft echt 1 van de mooiste stemmen die ik ooit gehoord heb. Zo jammer dat Oh Mother ''kort'' is. Vind dat zo'n geweldig en prachtig nr. Ook Hurt behoort tot mijn favo's. Net als Ain't No Other Man, Candyman en Slow down Baby.

Dikke 4* hiervoor.

Zou hier 4,5* voor hebben gegeven een tijdje terug, maar sommige nrs vind ik nu wat minder. Als ik zou moeten stemmen op de stem van AC zou ik zwaar overwegen om het 5* te geven. Damn wat een stem heeft ze...

avatar van Beyoncéfan
Weer zo'n goed album, net als Stripped! Heel origineel verzonnen ook, al die melodiën enzo, je kan wel merken door wie en wat ze zich heeft laten inspireren.
Leukste nummers: Back In the Day, Hurt (het mooiste nummer van dit album), Here To Stay, Oh Mother.
Weer zijn de songteksten erg sterk!!':D
dit album krijgt van mij een 5.

avatar van levenvergeten
Candyman is zowaar een erg leuke single!

avatar van swoon
Ik vind Candyman echt verschrikkelijk slecht. Ze heeft echt geen stem om jazz te zingen.

Raekwon the chef
ja maar dat is ook het enige slechte nummer op deze cd

avatar van Niek
swoon schreef:
Vind dat helemaal geen vervelend nummer. Niet supergoed, maar verre van vervelend. Best een moodswinger eigenlijk.

Social_Mask
Ook ik heb geen problemen met Candy Man. Wel een lekker nr.

Ik ben nou al benieuwd wat de nieuwe single na candyman wordt...

avatar van Wib0__
vlinder schreef:
Ik ben nou al benieuwd wat de nieuwe single na candyman wordt...

Er wordt gezegd: Slow Down Baby, maar das niet zeker!

Raekwon the chef
dat zou wel vet zijn, één van de betere nummers op dit album

Social_Mask
Slow Down Baby behoort idd tot de betere nrs. Zou geweldig zijn als dat de nieuwe single zou worden.

avatar van Wib0__

Feeder
Candyman zit al dagen in m'n hoofd

Wib0__ schreef:
Maar Slow Down Baby is ook zeker niet verkeerd..

Oh Mother is idd geweldig. Jah mijn voorkeur gaat toch naar dat nummer.

Goede nummers!

Deze nummers zijn zeker anders dan de nummers van de **oude** Christina.
Ik vind het zeker de moeite waard om naar deze cd te luisteren.
Ik vind ook dat ze wat meer smaak heeft gekregen.

Volgende single wordt Slow Down Baby, beste nummer van het album

ikk
Slow Down Baby vind ik het mooist van het gehele album.
Maar ook candyman en ain't no other man vind ik super.
Eigenlijk is het hele album de moeite waard, alleen maar omdat Christina durft een andere genre aan te gaan dat toch dateert uit de jaren '20. Prachtalbum!

avatar van catdog
Dit album staat vol met echte pareltjes. (Dat zijn ze op CD 2 allemaal trouwens.)
Mijn top 5:

01. Hurt
02. Nasty Naughty Boy
03. Welcome
04. Candyman
05. Slow Down Baby

Dit album verdient echt een 4.5*
Een 4.0* voor de liedjes samen maar een halfje erbij voor Christina's nieuwe verschijning en haar geweldige stem.

Dus een: 4.5*

Dit album is stukken beter dan Stripped.Christina toont hier dat ze veel meer klasse en stijl heeft dan dat ze op het album Stripped bracht.Back to Basics is meer dan de moeite waard. En Christina heeft natuurlijk ook een prachtige stem

Wib0__ schreef:
Maar Slow Down Baby is ook zeker niet verkeerd..

er word gezecht dat ze die 2 dit jaar nog uitbrengd. ik dacht eerst oh mother en dan Slow down baby maar ik kan het ook fout hebben Trouwens Here to Stay vind ik ook een heerlijk nummer

Pieter Paal
'Candyman' is een gaaf nummer dat mij aan The Andrews Sisters doet denken.