The Mars Volta - Amputechture (2006)

Label: Universal

1. Vicarious Atonement (7:21)
  2. Tetragrammaton (16:43)
  3. Vermicide (4:17)
  4. Meccamputechture (11:03)
  5. Asilos Magdalena (6:36)
  6. Viscera Eyes (9:25)
  7. Day of the Baphomets (11:57)
  8. El Ciervo Vulnerado (8:59)
Owja er zijn nog mensen die em weinig of zelfs niet beluisterd hebben

Can't stop listening... hij wordt steeds beter

THEMARSVOLTA schreef:
Owja er zijn nog mensen die em weinig of zelfs niet beluisterd hebben

Nouja, ik had 'm de zevende, maar om nu al een uitgebreide recensie te gaan schrijven? Zou ik zonde vinden, want ik heb het idee dat ik de helft nog niet opgenomen heb. Op zich positief, want dan zit er meer in dan je in eerste instantie denkt.

bij stemmen:

Jurado 0.5 ? :s

Dat vraagt om uitleg...

Als iemand het nu pure crap vindt is zijn recht natuurlijk.
Zolang ze mij maar gerust laten en me hier van laten genieten.

avatar van pulpjannis
Gajarigon schreef:
Vicarious... *rip off* kuch.

Deze cd was al klaar toen tool nog aan de titels bezig was. Deze was vlak na frances de mute al helemaal af.

avatar van THEMARSVOLTA
En nog iets: Uit een interview bleek dat tool grote TMV fans zijn en dat ze door hun geinspireerd zijn, zal vast wel zijn voor 10000 days...soundscapes etc in 10000 days.

Alweer een nieuwe? na maar goed anderhalf jaar. Wel snel. Nuja, wie vindt dit erg? De meest geniale band van de laatste jaren.

avatar van auto pilot
@THEMARSVOLTA: Dat hadden ze op Lateralus en Ænima toch ook al?

avatar van Koston
Ik vind hem voorlopig toch nie echt speciaal. Het klinkt allemaal nogal veel op FTM en dat stoort mij wel. Jammer want hun eerste plaat is schitterend

Mojo Pin
Ben benieuwd!

@Koston: Ik vind dan weer net dat hij meer op de-loused lijkt dan op Frances.

Vind ik niet, het is zo

Heerlijke plaat nog steeds.

avatar van auto pilot
Ik vind juist door de hogere technische begaafdheid van de band (vooral van Omar) het steeds meer op oude Yes-platen lijken (Relayer, Close to the Edge). Geen negatieve ontwikkeling. Ik zeg niet dat het een directe invloed is, of dat er sprake is van jatwerk, maar het doet me er zeker aan denken, wat als positief mag worden ervaren dus.

avatar van Albert Filth
Wat een album weer. Ik heb het nog maar een paar keer beluisterd en heb nog een lange tijd te gaan met dit album. Dat is ook het mooie aan the mars volta, je ontdenkt iedere luisterbeurt iets nieuws.
Weinig bands die dat nadoen.

avatar van jurado
De eerste luisterbeurt was precies zo als ik het verwachtte..bombastische , tenenkrommende , klamme irritatiezweet muziek.
Heb inmiddels wat vaker geluisterd maar kan er nog steeds weinig mee, die krullenkroeszanger Cedric klinkt hier als Janis Joplin op helium, het is de zang waar ik mij het meest aan stoor.
Dit album is al wel iets beter dan het gedrocht frances.

stem verhoogt van 0.5 naar 2.5

Toch sympathiek dat je het zo eerlijk verwoordt allemaal.
Ik kan er inkomen, die zanglijnen idd. The Mars Volta is nog altijd zo'n groep die je ofwel super vind ofwel helemaal niks.
Misschien moet Cedric zijn jeansbroeken eens elders kopen.

avatar van CWTAB
Zucht.... de release datum is van 22 augustus naar 12 september verplaatst.... nog enkele weekjes wachten extra.... en ze hebben hun drummer buitengesmeten en al meteen een nieuwe ingelijfd

avatar van tomthumb
Meen je dat nou? Dat was een van de betere hedendaagse drummers.

Ben benieuwd wie die nieuwe drummer is..

Blake Fleming...

avatar van Gajarigon
Jon Theodore is zelf opgestapt dacht ik?

Verdorie die kerel kan fucking goed spelen, als ze die buitensmijten zijn ze verkeerd bezig.

En naar't schijnt zou die Omar niet meer gitaar spelen, zou Frusciante van RHCP al het werk voor zich nemen.

avatar van mathias
Gajarigon schreef:

Bijna onmogelijk dat die er uit stapt, want hij schrijft alle muziek
Ik zie hem trouwens ook geen ander instrument spelen dan gitaar, als je die live bezig ziet, da's echt... die is als het ware vergroeid met die gitaar. 't Zou me dus sterk verbazen moest hij er mee ophouden. Weet iemand iets meer?

Zou me ook sterk lijken, Omar is de Robert Fripp van de Volta. Waar heb je dat ergens gelezen Gajarigon?

avatar van auto pilot
Omar speelt gewoon mee op Amputechture, luister maar naar het album. Frusciante heeft wel het een en ander ingespeeld, maar Omar zeker niet vervangen.

avatar van pulpjannis
Godsamme waarom moet jon nou weg, dat is hetzelfde als je een been weg haald en er een arm voor in de plaats doet.

avatar van auto pilot
Ik wacht liever eerst even het eerste concert af voordat ik Blake ga affikken. Ik denk niet dat Cedric en Omar een of andere amateur op de kruk laten zitten.

aidoo
Oeh dit is interessant. Nog niet zo heel lang geleden hun debuut ontdekt.. en dat beviel goed Zou ik eerst aan de tweede cd beginnen of eerst aan deze?

Xander
Voor de mensen die graag (legaal) een nummer, viscera eyes meerbepaald, willen beluisteren: http://boss.streamos.com/wmedia/labels/universalmotown/themarsvolta/audio/vicera_eyes.asx?

avatar van vigil
@ aidoo: gewoon beide en dan pak je ook de live plaat even mee