John Doe schreef:
Mee eens. Ik vind overigens Your Love en Weather Experience de wat onderschatte nummers. Ik las eens in een interview, toen ik nog een echte fan was, dat Liam zich schaamde voor dit album, omdat het cheesy zou zijn. Ik vond dat zulke onzin. Tuurlijk je hebt cheesy muziek, maar je hebt het goede spul, waar veel mooi gevangen gevoel inzit (het euforische, energieke, liefdevolle rave-scene gevoel) en je hebt cheesyheid die alleen maar te ver doorschiet in een gevoel. Gek is dat Liam met z´n nieuwe album wel teruggrijpt naar het geluid hier, maar in deze nieuwe muziek zit veel minder sterk muzikaal gevoel naar mijn mening. Hij maakt in mijn ogen nu alleen nog muziek om geld te verdienen en als een rockster te leven.
Weather Experience is een geweldig nummer, misschien wel 1 van de beste op Experience. Liam heeft wel vaker rare dingen gezegd, zo beweerde hij na het uitkomen van Always Outnumbered dat dat zijn beste werk ooit was, ik kan dat soort uitspraken moeilijk serieus nemen. Dat hij zich schaamt voor Experience is echt onbegrijpelijk, hij zou er juist nog steeds ontzettend trots op moeten zijn omdat het (zeker in die tijd) een baanbrekend album was.
Ik vind het absoluut niet "cheesy" maar gewoon lekker oldskool rave zoals jij al zei. Het lastige is dat hun eerste 3 albums zo goed zijn, dat het daarna alleen nog maar kan tegenvallen, en dat is nu precies wat er aan de hand is met prodigy. Daarom is het denk ook beter om de stekker eruit te trekken en ermee te stoppen. Ik bedoel het is nu wel leuk geweest, hiermee kunnen ze alleen nog maar in een dieper dal terecht komen, en het is nergens voor nodig. Niemand zit meer op nieuw Prodigy materiaal te wachten, simpelweg omdat het oude materiaal nog steeds prima voldoet en echt stukken beter is dan alles wat ze ooit nog zullen gaan maken.
Het leuke is er allang vanaf, en het lijkt er inderdaad op dat Liam het meer als een soort van verplichting ziet om nog steeds nieuwe nummers te maken. Van mij mag hij, maar ik zal het nieuwe materiaal in ieder geval niet aanschaffen

(of het moet van het oude niveau zijn wat ik dus niet meer zie gebeuren).