Faith No More - Angel Dust (1992)

Label: Slash

1. Land of Sunshine (3:44)
  2. Caffeine (4:28)
  3. Midlife Crisis (4:23)
  4. RV (3:43)
  5. Smaller and Smaller (5:11)
  6. Everything's Ruined (4:33)
  7. Malpractice (4:02)
  8. Kindergarten (4:31)
  9. Be Aggressive (3:42)
  10. A Small Victory (4:57)
  11. Crack Hitler (4:39)
  12. Jizzlobber (6:38)
  13. Midnight Cowboy (4:12)
  14. Easy * (3:07)
  15. Easy [Live] * (3:06)
  16. Be Aggressive [Live] * (4:12)
  17. Kindergarten [Live] * (4:15)
  18. Mark Bowen [Live] * (3:17)
  19. As the Worm Turns * (2:38)
  20. Easy [Cooler Version] * (3:09)
  21. Das Schutzenfest [German Version] * (2:59)
  22. As the Worm Turns [Mike Patton Vocal] * (2:39)
  23. Let's Lynch the Landlord * (5:56)
  24. Midlife Crisis [The Scream Mix] [Remixed by Matt Walllace] * (3:52)
  25. A Small Victory [R-Evolution 23] [Full Moon] [Mix] * (7:21)
  26. Easy [Live in Munich 9th November 1992] * (3:11)
  27. Be Aggressive [Live in Munich 9th November 1992] * (3:41)
  28. Kindergarten [Live in Munich 9th November 1992] * (4:16)
  29. A Small Victory [Live in Munich 9th November 1992] * (4:53)
  30. Mark Bowen [Live in Munich 9th November 1992] * (3:15)
  31. We Care a Lot [Live in Munich 9th November 1992] * (3:59)
  32. Midlife Crisis [Live in Dekalb, Illinois 20th September 1992] * (3:34)
  33. Land of Sunshine [Live in Dekalb, Illinois 20th September 1992] * (3:36)
  34. Edge of the World [Live in St. Louis 18th September 1992] * (5:03)
  35. RV [Live in Dekalb, Illinois 20th September 1992] * (3:50)
  36. The World Is Yours * (5:52)
avatar van Helicon
DONDERSE plaat, waar ik een hoop goede herinneringen aan bewaar. Bevat voor mij ook geen slechte nummers.

Stond in de studentensoos vaak achter de bar/muziek. En dan halverwege de nacht even iets van deze plaat opzetten en dan effe los op de dansvloer. Vaak tot verdriet van de andere studenten

avatar van Eddie
Ik las net een paar pagina's terug dat het me 4 jaar geleden noet zo veel meer deed. Toen ik 14 was echter was ik helemaal weg van deze plaat dus ik ga hem toch weer een kans geven.

avatar van Don Cappuccino
Toevallig, ik ben nu 14 en ik vind dit album echt heel erg goed, enorm divers album met de geweldige stem van Mike Patton!

haveman
Half jaar op reis geweest en deze niet op mn mp3 speler gezet.

Wat een extreem genot om deze nu weer te horen.

Veruit beste album aller tijden.

avatar van steph b
1992, ik weet het nog goed. Ik stapte bij een vriend in de auto en vroeg direct aan hem wat voor een goede muziek hij op had staan.
De nieuwe cd van faith no more zei hij. Ik dacht; oh ja, faith no more, daar is hij al een paar jaar fan van. HIj draaide al vaker the real thing, en eerlijk gezegd was ik daar niet zo van onder de indruk.

Maar dit klonk heel erg goed, en ook wel heel erg faith no more.
Onderweg de hele cd geluisterd, en toen ik uit zijn auto stapte was ik
meer onder de indruk van angel dust dan hijzelf.
Direct de cd gekocht en helemaal grijs gedraaid. Wat een goede cd zeg! Zoals wel vaker met klasse-albums, klonk deze cd als 1 geheel. Die doe je in de cd-speler en die luister je helemaal! Telkens weer! Je gaat met angel dust op een raar muzikaal avontuur, met de ene hoogtpunt na de andere!

Als ik in de statistieken kijk, zie ik dat Caffeine best wel laag scoort!
Opvallend, want dat vind ik toch een van de beste tracks op deze plaat.
Ik ben trouwens ook heel snel the real thing gaan waarderen, en eigenlijk al hun werk. King for a day vond ik ook een goed album, maar kon mijn hoge verwachtingen niet waarmaken.!
Niet zo gek natuurlijk, want probeer zo'n meesterwerk maar eens te evenaren.
Angel Dust; Faith no More's finest hour!!!

avatar van metallica1997
enige album wat ik heb
is dit het beste album of heeft iemand nog een tip voor een ander album van deze band die beter is ik hoor het graag

dit is trouwens een geweldig album 5*

haveman
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik durf wel te stellen dat FNM geen slecht album heeft afgeleverd. Ze zijn allemaal de moeite waard. En zoveel zijn het er niet, dus gewoon proberen. Als ik je smaak zie denk ik dat het je niet zal tegenvallen.

avatar van metallica1997
haveman schreef:

oké bedankt ik ga ze morgen beluisteren

avatar van Germ
Germ (crew)
Bij genre mag gerust Metal komen te staan trouwens. Het af en toe echt knoepertje hard wat de heren hier produceren!

avatar van Thuurke
Ik vind dit een van de mooiste hoezen ooit. De achterkant is iets minder geslaagd.

avatar van sander.h
Dat was ook precies het idee achter de hoes: een mooie en een lelijke kant, net zoals bij de drug (angel dust) en uiteraard de band zelf.

PriestMaiden
Album opent lekker met Land of Sunshine. Midlife Crisis, Smaller and Smaller en Be Aggressive zijn ook top. De cover Easy is goed gedaan, maar is zeker niet het beste van deze band, zoals velen die ik ken proberen te beweren.
Het album doet me iets minder als de voorganger.

PriestMaiden
Wel een lelijk artwork

avatar van freakey
PriestMaiden schreef:
Het album doet me iets minder als de voorganger.

Easy moet je ook maar een beetje zien als extraatje, op de originele versie staat ie helemaal niet, zonder Easy is de plaat volgens mij veel beter, veel coherenter.....

avatar van Ataloona
Easy was een leuk singletje maar past totaal niet op deze plaat, veel te luchtig.

avatar van freakey
Precies, dat bedoelde ik...

avatar van Edwynn
Die andere single (Midlife Crisis) was véél leuker. Die draaien ze nooit meer op de radio.

Easy draaien ze gekgenoeg nog heel vaak. Het is een exacte kopie van de Commodoresversie.

Eigenlijk hoort ie inderdaad niet op de plaat. Dus hoeft dat de beoordeling niet te beïnvloeden.

Edwynn schreef:
Het is een exacte kopie van de Commodoresversie.

Het wijkt er structureel niet van af, maar een exacte kopie zou ik toch niet zeggen.

avatar van Edwynn
Ze spelen het noot voor noot zonder greintje eigen identiteit na. Zelfs die gekke solo zat al in het origineel.

Deze cd krijgt van mij een 4.5!
Ik heb hem van de bib geleend en man die eerste 9 nummer zijn een voor een pareltjes daarna ook nog goed maar de eerste zijn er BOENK! direct recht op!
Echt een van de betere rock-cd's die ik het afgelopen jaar heb ontdekt.

Edwynn schreef:
Ze spelen het noot voor noot zonder greintje eigen identiteit na.

Niet helemaal, want het nummer is serieus ingekort. Dat ze voor de rest zo dicht bij het origineel blijven vind ik alleen maar leuk, omdat er toch hun eigen unieke geluid in zit. En die veelzijdigheid is nu juist hun identiteit. Of werd dat toch met King for a Day, Fool for a Lifetime. Daarop zou het nummer beter passen.

avatar van Edwynn
Mwa ik zie die cover vooral als iets overbodigs. Ook voor de latere albums, die ik overigens ook prima te pruimen vind.

Live verbouwt Faith No More vaak de gekste discoklassiekers. Rondom The Real Thing moesten nummers als Like A Virgin eraan geloven, recentelijk was Lady Gaga's troep aan de beurt.
Dergelijke dingen zijn nooit op plaat verschenen. Het is dan wat gek dat een redelijk serieus gespeelde Commodores cover wel wordt uitgebracht.

Het is echter nog altijd een bonustrack en derhalve neem ik het niet mee in de beoordeling. Het verbaast me alleen dat het nummer zo populair is.

avatar van Metal-D78
En daarom ben ik blij dat ik de versie ZONDER bonusnummer heb!

Metal-D78 schreef:
En daarom ben ik blij dat ik de versie ZONDER bonusnummer heb!

Hoe kun je nou blij zijn om iets minder? Je kunt je stereo toch uitzetten na het laatste reguliere nummer? Het bonusnummer is toch niet ten koste van iets anders gegaan?

avatar van Metal-D78
Omdat de versie zonder bonusnummer de versie van Angel Dust is zoals die is bedoeld. Ik kan me nog herinneren dat kort nadat Angel Dust uitkwam, en toen Easy een wereldhit werd, er direct een release kwam met dat nummer als bonus. Vond ik toen al niks.

avatar van Edwynn
Daar ben ik ook gevoelig voor. Een album in de vorm zoal die bedoeld is. Moeten er toch zonodig bonustracks toegevoegd worden dan heb ik die persoonlijk liever op een apart schijfje erbij.

avatar van Kronos
Voor mij hoeven die bonusnummers ook niet. Gelukkig heb ik deze toevallig in beide versies.

MindRuler
Ik weet ook nog goed toen ik dit album voor het eerst hoorde. (toen stond Easy er nog niet op)
Wat een diversiteit aan stijlen en genres en toch: het klonk allemaal even cool.
Ik was meteen verkocht!

avatar van rock-rick
De eerste helft van dit album vind ik briljant, Midlife Crisis is één van de mooiste nummers ooit, maar na Kindergarten zakt het niveau wat naar beneden. Vooral Jizzlobber vind ik een zwak moment. Midnight Cowboy is dan wel weer een prachtige afsluiter en dan is het zo snel mogelijk op stop drukken zodat je niet het begin van Easy nog meepakt. Ik zal dit album nog vaak gaan luisteren en ik hoop dat het tweede gedeelte nog keihard gaat groeien.

MindRuler
Mijn favoriet is Everything's Ruined.