Beyoncé - B'Day (2006)

9. Irreplaceable (3:47)
  10. Resentment (4:40)
  11. Check on It (3:31)

met Bun B en Slim Thug

12. Encore for the Fans (0:39)
  13. Listen (3:37)
  14. Get Me Bodied [Remix] (6:00)
  15. Creole * (3:53)
  16. Lost Yo' Mind * (3:47)
  17. Back Up * (3:26)
  18. World Wide Woman (WWW) * (3:51)
  19. Beautiful Liar * (3:18)

met Shakira

20. Flaws and All * (4:10)
  21. Still in Love (Kissing You) * (4:35)
  22. Hollywood * (4:20)

23. Amor Gitano * (3:47)

met Alejandro Fernandez

24. Oye (Listen in Spanish) * (3:40)
  25. Imprescindible (Irreplaceable in Spanish) * (3:47)
  26. Bello Embustero * (3:20)
  27. Beautiful Liar [Remix] * (3:01)
  28. Beautiful Liar [Spanglish Version] * (3:21)

met Shakira

29. Imprescindible [Nortena Remix] * (3:50)
omg wat een lekkere nummer zeg ik geef een 4!!!:p

avatar van Reijersen
bowwowow schreef:
omg wat een lekkere nummer zeg ik geef een 4!!!:p

het gaat om de hele cd lijkt me zo

avatar van Josje
ik vind het echt een leuke cd, leuke nummers.. beter dan haar vorige

avatar van the viking
Kenny schreef:
Ik had haar eerst een 2,5 gegeve.. k verander het ff na 4,5! tis eigenlijk egt lkkre cd!!!!sorry had ff wat beter na de cd moete luistere:)

natuurlijk 100% beter dan Achtung Baby van U2

-RRJ- schreef:
Irreplaceable word de 3e single:D

Maar goed

Ring the Alarm is echt

avatar van Ralph_Mennes
Nooit een fan van Beyoncé's genre geweest, ga dus ook niet luistere en niet stemmen, maar mijn god, doe iets aan de cover, ze staat er op alsof ze een annanas in haar kont gepord heeft gekregen. Iedereen wil tog weer sown lekkere cover als het vorige album.

Ik heb dit bij een vriendin geluisterd. En om eerlijk te zijn had ik het idee dat er maar paar liedjes opstaan dan 14. Ik vond het allemaal erg veel op elkaar lijken, dus ik ga hem niet nog een keer luisteren.

avatar van jowietje
Hier de recensie die ik schreef voor mijn site:

De eerste single “Deja vu” klinkt wel aardig, maar het is een typisch Beyonce nummer. Laat je daardoor niet afschrikken want de rest van het album klinkt lekker fris en vernieuwend. Op dit album kun je horen dat Beyonce experimenteert met haar stem. “Ring the alarm” is daar het beste voorbeeld van, in dit nummer schreeuwt ze letterlijk haar agressie uit haar lijf. Ring the alarm is dan ook de 2e single.

De nummers Get me bodied, Suga mama, Upgrade U, Freakum dress en Check on it hebben allemaal iets gemeen. De titel van het nummer word steeds herhaald in het refrein. Op zich is dit niet storend, maar de teksten hadden wat minder eenvoudig gekund.

Irreplaceable is een lekker rustig nummer, die wel word ondersteund door een beat. Een erg mooi nummer maar weer zonder diepgaande tekst.

Deze plaat staat vol met lekkere swingende nummers, maar ook enkele rustige nummers. Het album bevat 11 nummers, maar het laatste nummer “Check on it” bevat nog 2 hidden tracks.

Dit album is zeker een luisterbeurt waard!

dollie
creole heb ik nog niet kunnen luisteren (als dat nummer bestaat, want ik vind het nergens!) maar de rest van het album wel.
Irreplaceable is zonder twijfel het beste nummer, Freakum dress blijft ook wel lekker hangen...
Dit album vind ik beter dan het vorige. Zo hoor ik B graag!

Ik heb wel het liedje Creole
Erg leuk nummer!

avatar van jowietje
Creole bestaat gewoon, want ik heb hem ook. Het is een Japanse bonustrack.

oh dan ken ik nog wel 2 die niet op de europese of niet op de cd zijn verschenen zoals Lost yo mind, Back up,

Klopt, die heb k ook

dollie
dankzij jowietje heb ik creole, en lost you mind en back up heb ik ook al gevonden

klinkt allemaal goed

Geen dank

1,0
Suga mama, Ring the alarm, Freakum dress, en de ballads Resenment en Listen zijn de songs die mij het meest zijn opgevallen, met als absolute favoriet het swingende Suga mama. Zo had Beyonce er van mij nog wel een paar mogen maken! Ook de lyrics van Listen zijn de moeite waard. Ben zelf niet zo'n fan van rap en skip dus de bijdrage van Jay-z in Deja Vu (dat een goed nummer had kunnen zijn zonder Jay) en in Upgrade u. Naar mijn mening voegt zijn gerap echt niets toe aan de nummers.
Middelmatige nummers Get me bodied, Irreplaceable (dat wel heel erg gewoontjes klinkt) en vooral Kitty Kat halen voor mij het gemiddelde iets naar beneden, daarom voor nu 3,5 sterren

En ik ken weet ook nog andere nummers maar die heb ik zelf nog niet gehoord:

Beautiful Liar
Owls Go

B'day heeft al 700.000 cd's verkocht op I-Tunes voordat het werd uitgebracht, maat het is ook al een succes want ze heeft al, tussen de 600.000 en 650.000 in Amerika in een dag verkocht, wat heel goede verkoopcijfers zijn dus is, B'day het snelst verkopende album van 2006 en zal hierdoor op 1 in de album lijsten van Noord-Amerika komen.

Creole is een slecht bonusnummer,,hadden ze er beter niet op kunnen doen. Back Up is weer een hele goede!! Beetje in Ring The Alarm stijl En Lost Yo Mind is ook wel okay. Kitty Kat is zo'n stom nummer! Echt saai gewoon. Freakum Dress en Suga Mama gaan wel. Irreplaceable is weer een mooie ballad. Get Me Bodied is weer een leuk nummer. Green Light is weer zo'n saai nummer.
Beetje tegenvaller vind ik en ook omdat ze die bonustracks erop heeft staan,,waarom doet ze ze niet gewoon als normale nummers erop?
Valt me een beetje tegen.
*3.0

.:StillDirty:. schreef:
Valt me een beetje tegen.
*3.0

Niet zo klagen, moet je hem maar in de winkels kopen dan heb je geen last van de bonustracks

dollie
Lost yo mind vind ik echt wel een leuk nummertje hoor!

Green Light saai? Is mijn lievelingsliedje vna het album

ja Green Light is vind ik ook leuk

avatar van Mjoesik
Ik had meerdere trage nummers verwacht, en omdat ik Dangerously in Love niet zo goed vond, verwachtte ik ook niet zo heel veel van B'day. Maar het is me zeker bevallen bij het luisteren van dit album! Er staan vele uptempo-nummers op en een paar heel mooie ballads! Mijn lievelingsnummers zijn Deja Vu, Ring The Alarm, Freakum Dress en Irreplaceable. Tof album!

Ik had het niet van Beyonce verwacht (muzikaal ben ik hier niet echt in geinteresseerd), maar mag ik deze hoes alvast nomineren voor de lelijkste van 2006!!

hebben jullie die video gezien dat Tyra Banks Beyonce nadoet ?, staat op die site van jowietje geloof ik.. dat is echt zon grappig filmpje, ik heb echt super hard zitten lachen , Maar goed, het album is wel leuk hoor

avatar van Marki_san
ze doet zooo overdreven de laatste tijd

Raekwon the chef
het enige nummer dat mij ECHT kon interesseren was ''Get Me Bodied'' voor de rest lijkt het allemaal erg veel op elkaar. Integendeel tot anderen vind ik haar debuut een stukkie beter.

|Joël|
Heel goed album, een 4.
Ik vind vooral Upgrade U, Deja Vu en Ring The Alarm erg goed.

the viking schreef:

natuurlijk 100% beter dan Achtung Baby van U2

owkeej?.. wat heeft dat te make met mijn berichtje?