Bob Dylan - Modern Times (2006)

Rock / Roots
Label: Columbia

1. Thunder on the Mountain (5:55)
  2. Spirit on the Water (7:43)
  3. Rollin' and Tumblin' (6:02)
  4. When the Deal Goes Down (5:04)
  5. Someday Baby (4:56)
  6. Workingman's Blues #2 (6:07)
  7. Beyond the Horizon (5:36)
  8. Nettie Moore (6:52)
  9. The Levee's Gonna Break (5:43)
  10. Ain't Talkin' (8:48)
Klepper
Lijkt me niet, je vindt het wat of je vindt het niets. Voor mij was in ieder geval wel iets. Misschien is de volgende weer wel iets voor je muzikale behoefte.

avatar van devel-hunt
Ouwelullen muziek op topniveau, sfeervol en diepgaand gemaakt zoals alleen Dylan dat kan!!

avatar van Lamontagne
Mooie plaat met een warme sound.

Thunder on the mountain is een prachtige opener

avatar van Toon1
Wow, wat een goede plaat is dit eigenlijk. Ik had deze een keer of drie geluisterd toen hij net uit was gekomen en het deed me toen niet al te veel. Nu zet ik hem voor het eerst sinds lange tijd weer op, en plots valt alles mooi op z'n plaats. Het is duidelijk dat Bob Dylan (of moet ik de Amerikaanse Herman Brood zeggen? ) in de herfst van zijn carriere nog steeds geweldige muziek weet te maken, zijn drie laatste platen zijn allen van een hoog niveau.
Dikke 4* met kans op meer!

Geen spectaculair album maar wel heerlijk om op repeat te zetten en lange afstanden op te hardlopen.

avatar van Toon1
Dylan lijkt op het einde van zijn carriere alleen nog maar goede albums af te leveren en dit is daar weer een goed bewijs van. 'Thunder on the Mountain' is momenteel mijn meest gedraaide Dylan-nummer, ik ben er echt verslaafd aan! Heerlijk! Verder zijn ook 'spirit on the water' en 'Workingman's Blues #2' van een zeer hoog niveau. Genieten! Ik heb zin om deze man weer live te zien.

avatar van bertus99
Toon1 schreef:

Nee Dylan is bepaald geen Herman Brood, niet muzikaal en zeker niet qua manier van leven. Dus stel alsjeblieft nooit meer die vraag.

Dylan is met niemand te vergelijken, zeker niet met een hollandse rockzanger/schilder die maar een goed album heeft gemaakt en aan zijn druggebruik ten onder is gegaan

avatar van Toon1
Haha het was maar een grapje hoor, tuurlijk is het een belachelijke vergelijking die nergens op slaat.

Ik maakte het grapje alleen maar omdat op pagina 2 iemand Dylan doodserieus vergeleek met Herman Brood:
shappy1010 schreef:
Ik heb helaas nooit begrepen wat mensen in deze Amerikaanse Herman Brood zien. Ik constateer dat veel liefhebbers van Dylan een beetje in de zelfde hoek zitten, zie de top 10s van mensen die hem hier hoge waardering geven. Een oude jazz muzikant die ik laatst erover sprak zei, Bob Dylan...oh die, die kan toch helemaal niet zingen!? - Mijn reactie hier is dus een beetje hetzelfde, het heeft me nooit aangesproken dus heb er nooit echt naar geluisterd. Dat zal ik dan maar eens gaan veranderen in het geval van deze album, kan nooit geen kwaad en dan meld ik me weer.

Heeft iemand van jullie het nummer Huck's Tune al gehoord?? geweldige nieuwe song van onze Bob staat op de soundtrack van de film lucky you. Jammer dat het niet op modern times staat, zou de plaat nog beter hebben gemaakt!

Harald
Prachtige song. Staat op YouTube

beaster1256
dit is dylan's zoveelste meesterwerk

de vergelijking met herman brood is van het infantielste dat ik ooit gehoord heb, waarschijnlijk een flauwe grapjas

nettie moore is fantastisch en dylan zijn stem wordt beter met de jaren, ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn nieuw werk wanneer hij rond de 80 zal draaien !

chrismans12 schreef:

Huck's Tune kende ik nog niet, maar het is inderdaad een prachtig nummer! Minstens even goed als alle nummers op Modern Times.

avatar van LucM
Zoveelste prachtige album van Bob Dylan, zeker één van de beste van 2006 en dat op zijn 65ste, je moet het maar kunnen. Bob Dylan klinkt zelfs verrassend goed en helder bij stem, wie durft te beweren dat hij niet kan zingen?
Bovendien zijn alle 10 tracks sterk en afwisselend, het album verveelt geen moment. Vooral de opener "Thunder on the Mountain" vind ik prachtig.

Mayne
Wow. Dit album is goed. 5 sterren voor nu, want ik was echt verbijsterd. Ik vond het eerst minder vanwege zijn stem, maar nu vind ik het opeens allemaal prachtig klinken.

avatar van Paalhaas
Alleraardigst album. Ik zie dit nog wel een 3,5/5 worden, maar of het net als Time out of mind de 4/5 haalt betwijfel ik ten zeerste, al had ook die de nodige luisterbeurten nodig daarvoor. Favoriet is vooralsnog de lange afsluiter Ain't talkin'.

Inderdaad, het is een aardig album van ouweheer Dylan. Helaas komt het niet al te vaak boven het niveau 'aardig' uit; de opener en de afsluiter nog wel en ook Workingman Blues #2 is een prima nummer, de rest kan er goed mee door. Geen Time Out Of Mind, maar ach, 'n 3,5*'je kan er nog wel vanaf.

avatar van Kronos
Vandaag nieuw gekocht voor € 4,99.

avatar van Lennonlover
Toon1 schreef:

Huck's Tune staat wel op zijn nieuwste Tell Tale Signs. Inderdaad een toppertje.

avatar van Snakeskin
Geweldig. Dylan is een geweldenaar die nimmer overtroffen wordt, mede omdat hij zijn tijd mee had.

Nettie Moore: kippenvel!!

shappy1010 schreef:

Heeft die oude jazz muzikant je er ook op gewezen dat niet altijd het talent van de zanger belangrijk is maar ook wat hij overbracht en wat voor gevoel het opbrengt??

avatar van bertus99
shappy1010 schreef:

Je mag vinden en zeggen van Dylan wat je wil, maar het is wel een beetje heel erg dom om hem de amerikaanse Herman Brood te noemen. Daardoor betwijfel ik of je je ook maar een beetje in zijn werk verdiept hebt of uberhaupt hebt beluisterd.
Een groter verschil dan tussen Dylan en Brood bestaat haast niet. Zowel muzikaal als qua persoon.
Dus ga inderdaad eerst eens luisteren voor iets te roepen

Heb het album nu ook aangeschafd. Was eerst bang dat er al twee nummers opstonden die ik al had dankzij Tell Tale Signs. Deze Ain't Talkin blijkt ehter totaal anders te zijn en beter. Ik vind het een prachtige plaat als beginnend Bob Dylan luisteraar. Prachtige melodieen en sfeervolle geluiden. Toch blijf ik Tell Tale Signs tot nu toe het beste album vinden. Ik natuurlijk nog niet alle platen van Dylan geluisterd. Working Man's blues is mijn favoriet op dit album, echt een mooi nummer. Trouwens,, lijkt het nou maar zo dat hoe meer dylan je luistert hoe slechter derest van je collectie wordt??:P

Mayne
Dat lijkt inderdaad, Thoommusic. Probeer ook eens de jonge Dylan uit, met name Blonde on Blonde, naar mijn mening zijn meesterwerk.

Father McKenzie
Thoommusic schreef:

Leuk om nieuwe fans van Dylan te mogen begroeten; Dylan is een poët, zijn teksten zijn bijzonder; Maar muzikaal zit het ook vaak goed in elkaar.
Probeer echter ook wat vroeg werk te ontdekken, zoals Highway 61 Revisited, Blonde on Blonde of ietsje recenter Blood on The Tracks en Desire.
Maar je opmerking "hoe meer je Dylan beluistert, hoe slechter de rest van je collectie wordt", slaat nergens op, tenzij de rest van je collectie uit Rhianna en Milk Inc bestaat natuurlijk....
Neen, die opmerking begrijp ik niet. De ene keer heb ik zin in jazz, de andere keer in Cohen of in Deep Purple of Led Zeppelin, of in Boudewijn de Groot, Serge Gainsbourg of Brel of Billie Holiday... ik bedoel maar, zorg voor een gevarieerde platencollectie.... het ene hoeft het andere echt niet uit te sluiten, toch?

Thoommusic schreef:

Als je deze goed vindt moet je ook zeker Time Out Of Mind uit 1997 luisteren. Die ligt ongeveer in het verlengde van Modern Times, maar dan een stuk beter

Father McKenzie schreef:

Dat was ook maar een grapje. Maar het viel me in ieder geval wel op dat de laatste 3 albums die ik van Dylan kocht,zonder ze van te voren te hebben geluisterd en zo gewoon een beetje blindelings heb gekocht, gelijk tot de beste albums horen van mijn kleine cd verzameling.

avatar van Snakeskin
De latere platen van Dylan kenmerken zich door een iets dwingerder karakter, je wordt als het ware gedwongen te luisteren. Niks mis mee overigens

avatar van Snakeskin
Waarb blijft het volgende deel van "chronicles"? Elke keer als ik deze hoes zie moet ik denken aan de cover van deel 1.

Bericht over een nieuwe Bob-plaat verplaatst naar Bob Dylan