Justin Timberlake - FutureSex / LoveSounds (2006)

Label: Jive

1. FutureSex / LoveSound (4:02)
  2. SexyBack (4:02)

met Timbaland

3. Sexy Ladies / Let Me Talk to You (Prelude) (5:32)
  4. My Love (4:36)

met T.I.

5. LoveStoned / I Think She Knows (Interlude) (7:24)
  6. What Goes Around... / ...Comes Around [Interlude] (7:28)
  7. Chop Me Up (5:04)

met Timbaland en Three 6 Mafia

8. Damn Girl (5:12)

met will.i.am

9. Summer Love / Set the Mood (Prelude) (6:24)
  10. Until The End Of Time (5:22)
  11. Losing My Way (5:22)
  12. (Another Song) All Over Again (5:46)
  13. Pose * (4:46)

met Snoop Dogg

14. Until The End Of Time * (5:22)

met Beyoncé

15. SexyBack [DJ Wayne Williams Ol' Skool Remix] * (4:16)

met Missy Elliott

16. Sexy Ladies * (3:50)

met 50 Cent

Ik had veel meer van Justin verwacht.
Na een pauze van enkele jaren had ik zijn come back groots verwacht.
Futuresex/Lovesounds is best een goed album maar voor mij kan het niet tippen aan Justifield.
Wat ik wel jammer vind is dat hij zijn stem heel anders gebruikt in dit album
Bij Justifield was het veel softer.

Ja maar als je bijvoorbeeld luistert naar 't track ''Never Again'' (Justified) en die vergelijkt met ''Another Song''(Futuresex/Lovesounds)..hoor ik niet echt 't verschil qua stem. Maar bij tracks als ''Chop Me Up'',''My Love'' en
''Sexyback'' moest ik toch wel even wennen .Al hoor je mij er niet over klagen,vind het wel lekker klinken.

Heeeeeerlich!
Bijna alle liedjes, gaan over "sex" zeg maar.

All Over Again, hmm mooie ballad.

'k Laat mijn stem hangen bij 2,5*
Enkel SexyBack, Lovestoned/I Think She Knows en What Goes Around/....Comes Around kunnen mij bekoren.

Eg een heerlijk album!
Dacht eerst dat het echt een slecht album zou worden toen ik sexyback luisterde, maar moest echt mn mening veranderen. De songs hebben echt een heerlijke beat en bij sommige nummers zit ook een geweldige tekst.
Vooral Losing My Way en My Love vind ik onwijs goed. Mijn stem *4,5*!

avatar van luc011190
Klinkt allemaal erg lekker. Timbaland producties zijn weer erg vies en goed.
Ik vond My Love wel een opvallend nummer. Klinkt allemaal erg lekker, maar is ontzettend simpel. Het geluid uit die beat zit namelijk gewoon in Fruity Loops, Eurogate heet-ie. Wat Timbaland geklap eronder, en hij heeft wel heel simpel een nieuwe (erg lekkere) track gemaakt.

avatar van Sausje
Ik vind t eigenlijk niet zo'n denderend goed album. Na 2 keer luisteren vind ik het wel irritant worden.

Ik vind het niet echt een CD waarvan je zegt die draai ik vaker!
ik had meer verwacht!

beastie boy schreef:
Ik vind het niet echt een CD waarvan je zegt die draai ik vaker!
ik had meer verwacht!

Ik vind dit meer een CD waarvan je zegt die draai ik nooit meer.. En de single kan ik al helemaal niet meer horen (buurman had dat op z'n wekkerradio gezet, en die ging om half 6 s'ochtends af.. dan ga je zo'n liedje ook wel haten)

Kijk deze versie van SexyBack

avatar van Tsjo-Wi
zag gister die nieuwe clip van justin, maar weet niet meer welk nummer dat nu precies is. Iemand?

avatar van Sausje
Tsjo-Wi schreef:

My love is de nieuwe single

Sausje schreef:

My love is de nieuwe single

ja maar het was toch zo'n dubbel nummer? wat was die andere dan?

|Joël|
Deze track list die op de site staat is (volgens mij) ook onjuist.
Het is nummer 4 op het album en de titel van het nummer is:

Let Me Talk To You (Prelude) / My Love

(Het nummer duurt 6:10 en is met T.I.)
(Geproduceerd door Timbaland)

Video Clip

|Joël|
Foutje de tracklist is wel goed.
Maar als je de single versie hebt van My Love dan zit die Let Me Talk To You (Prelude) er voor geplakt, dit is ook het geval bij de video clip.

|Joël| schreef:
Foutje de tracklist is wel goed.

oh vandaar. thnx

avatar van T.O.
Die strings in het refrein doen me echt iets teveel aan hardstyle en trance denken, kan er maar moeilijk aan wennen

avatar van luc011190
Favoriete nummer is toch wel Lovestoned/I Think She Knows. Die overgang is echt magnifiek.

Vind het tot nu to een erg lekker album, na zo'n 6 keer luisteren. De ballads vind ik erg mooi, en vind het ook helemaal niet erg dat deze juist aan het einde zitten. Geen favoriet op dit moment, vind het tot nu toe allemaal even goed. En ik ook niet verwacht dat ik pop zó goed zou vinden. Dit overstijgt toch wel het gemiddele pop-niveau voor mij.
Wat volgens mij wel gevaarlijk is, is dat My Love als 2e single is uitgebracht. Heerlijk nummer is het, dat klopt, maar volgens mij gaat het snel vervelen. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik niet weet welk nummer hij dan wel als single had uit moeten brengen, maar toch.

Denk dat ik nu op 3.5 sterren zit, maar heb wel het gevoel dat het hoger wordt.

Ik heb nog niet alles gehoord maar tot nu toe vind ik het wel een vet album moet ik zeggen! Zitten echt van die geniale stukken tussen in veel nummers.
Alleen ik heb het idee dat je de meeste nummers van hem na een tijd nooit meer luistert omdat je erop uitgekeken bent.
Maar goed.

Heb nu alles gehoord en ik vind dat er echt waanzinnige nummers op staan, zoals Lovestoned/I think she knows en What goes around.../...Comes around.
Jammer vind ik het aantal saaie ballads op het eind (10, 12 en 13). Ook Chop me up vind ik stom. De rest is super! Sommige stukken doen me trouwens wel erg denken aan Michael Jackson, maar dat was al wel langer bekend.

Nog steeds 3,5*, misschien ooit nog hoger maar alleen als het een blijvertje is.

Davez
Dit is wel een goed album 3.5* Het klinkt gans anders dan het debuutplaatje, veel leukere beats en gewoonweg veel meer melodie erin gestopt.

Naar het einde toe verzwakt het wel gevoelig maar het sterke begin houdt de plaat overeind.

Ooh, ik hoop echt dat What Goes Around.../...Comes Around een single wordt! Wat een heerlijk nummer!

avatar van Tsjo-Wi
ben toch aangenaam verrast door deze cd. De eerste single Sexyback vond ik verschrikkelijk (en nog steeds!) maar na de tweede single my love die ik wel heel lekker vond ben ik deze toch maar gaan luisteren. Er zitten een aantal zeer aangename nummers op met mooie beats zoals Futuresex / Lovesound, My Love, Lovestoned / I Think She Knows Interlude, Losing My Way en de topper van dit album: What Goes Around... / ... Comes Around. Aan het einde zitten een paar mindere nummers net als Sexyback, maar dat mag de pret niet drukken. Nooit gedacht dat ik Justin ooit zo goed zou vinden.
3.5*

Ik geef een 3, tot nummer 9 is het een zeer aardige cd, vooral het productiewerk van timbaland doet het goed!
Het einde van een nummer invullen met een intro voor het volgende nummer vind ik erg goed gedaan.
Helaas zijn de rustige nummers te saai voor mij, anders had ie hoger gescoord.

Echt zo VET die clip My Love, en die pasjes, echhttt cool, heerlijke nummer, rest van de cd erg goed, hoorde zo iets laatst dat hij er over na dacht te stoppen? nou hoop het niet

avatar van jowietje
16 Juni 2007 Justin in concert, en ik ben erbij

Ik verhoog naar een 3,5*, staan toch wel erg vette nummers op

Sorry voor de mensen die veel plezier aan hem beleven (vooral bijven doen, dat meen ik oprecht), maar het is mij een beetje een raadsel waarom zo veel mensen deze zwaar gehypete artiest toch zo geweldig vinden.
Toegegeven, ik vind liedjes als Senorita, Rock your body. Signs en Sexy back (de 1e single van dit album) best aardg, maar desondanks vind ik Justin wel zwaar overschat (gebasseerd op de volle stadions die hij blijkt te trekken).

Op dit album worden zijn (voor alsnog) beperkingen wat mij betreft pijnlijk duidelijk.
Zijn productieteam (lees Timbaland) levert wel de sound, maar Justin kan gewoon niet de goede songs leveren.
Nummers als Lovestoned, sexyladies en Summerlove beginnen lekker, maar zijn, ondanks de goede sound, gewoon niet goed genoeg om tot het einde van het nummer te boeien.
Andere songs zijn van het begin af aan al te ver gezocht (a-muzikaal).

En, helaas, is dat het kenmerkende van Timberlake.
Het is allemaal te bedacht.

Hij wil te veel op (eerst) Michael Jackson en (nu ook) Prince lijken.
Hij wil zo graag zelf nummers schrijven (wat hij niet solo doet), maar hij schiet muzikaal gewoon tekort (er is amper compositie in de liedjes (My love) te ontdekken).
Alles leunt zwaar op een sound die voor hem bedacht is (Timbaland).
De voorbeelden waar hij o zo graag op wil lijken; Michael Jackson, Prince, Marvin Gaye en Stevie Wonder (ja ambitie kan je 'm niet ontzeggen) creeerden niet alleen volledig hun eigen nummers, maar waren ook verantwoordelijk voor hun eigen geluid en richting.

Maar... als ik hem er bij zie dan begint het pas echt te irriteren.
Elk pasje, elke blik, elk houding, alles is veel te gemaakt (met als absoluut toppunt de irritante en totaal niet-grappige presentatie van de MTV Awards).
Te bedacht, te gehyped, en continue te (zogenaamd) stoer (en daardoor niet menselijk maar ongeloofwaardig).
Net als Pharrell, ook zo'n onnatuurlijk en gemaakt baasje.
Misschien ligt het aan mij, maar al die maniertjes komen zo kinderachtig en onsympatiek over.
Dit is een team waar je naar kijkt.
Een hel goed team van hele talentvolle producers en veel marketing mannetjes.

Kort samengevat; ik vind hem niet authentiek over komen.

En dat is nu juist, als je het mij vraagt, wat iemand tot een groot artiest maakt.
Talent (muzikaal talent wel te verstaan) en authenticiteit.

avatar van Discoverme
Dat is nog eens een onderbouwing. Zo kun je dus ook je mening geven. Netjes respectvol verwoord.

Je hebt een goed punt.
Het gemaakt klopt, helaas is dat iets wat bij deze tijd past. Vroeger (toen alles nog zo mooi was) waren er veel meer echte artiesten, tegenwoordig is alles marketing. Van Robbie Williams tot Marco Borsato..alles moet spontaan lijken, maar niets is dat nog. In tegenstelling tot jouw mening vind ik echter wel dat Justin en zijn team (Timbaland nu, Neptunes vorige album) goede muziek brengten een goede show neerzet (al heb ik het dan alleen over zijn Paradiso-show, want zijn eerste concert vond ik te mager).