The Strokes - Is This It (2001)

Label: RCA

1. Is This It (2:34)
  2. The Modern Age (3:32)
  3. Soma (2:37)
  4. Barely Legal (3:58)
  5. Someday (3:07)
  6. Alone, Together (3:12)
  7. Last Nite (3:17)
  8. Hard to Explain (3:47)
  9. New York City Cops (3:36)
  10. When It Started * (2:57)
  11. Trying Your Luck (3:27)
  12. Take It Or Leave It (3:16)
Mojo Pin schreef:
First Impressions of Earth inmiddels ook al gecheckt?

Nog niet, doe ik later.

Een va de plezierigste outputs van de laatste vijf jaren! New York City Cops en trying your luck zijn de betere tracks samen met taking or leave it. Amerikaanse band met bijna britse finesse to it. Zeer goed.

DonDijk
hmm..toch maar weer eens proberen, deze cd.kijken of ik em nu meer waard vindt dan 2.5

avatar van Schat
Ik begrijp sommige lage quoteringen niet. Dit is gewoon de beste rockplaat van het afgelopen decennium. Alle nummers vloeien zo lekker in elkaar over. 36 minuten genieten. Zelden zo iets fantastisch gehoord.

Je bent een schat!

DonDijk
Schat schreef:

schat, hij staat 75e in de top-250!

avatar van Nicolage Rico
Schat schreef:

DonDijk schreef:
schat, hij staat 75e in de top-250!

En 3,85 is ook niet bepaald een lage score..

Jornaquin
Alleen is het niet de beste rockplaat van het laatste decennium

Mojo Pin
In ieder geval wel een héle goede.

J Casablancas
Jornaquin schreef:
Alleen is het niet de beste rockplaat van het laatste decennium

Klopt, beste plaat ooit.

Mojo Pin schreef:
In ieder geval wel een héle goede.

Laten we het hier maar op houden

avatar van ariedirk
ik snap niet wat hier zo bijzonder aan is ik vind jhet geen onaardig plaatje, maar niets bijzonder ofso.
'take it or leave' it is de beste track.

avatar van Tekh
ik vind dit van de 3 albums van the strokes nog de minst goeie,zeker niet slecht maar first impressions en room on fire zijn beter.(althans vind ik)

Hiermee is toch wel een beetje de garage rock revival de afgelopen jaren op gang gekomen. Toen dit uitkwam was ik 13, en luisterde ik vooral nog mainstream muziek, maar Someday vond ik eigenlijk meteen een geweldig nummer! Ik kan nog steeds niet echt omschrijven waarom, maar dat nummer gaat me nooit vervelen. Net zoals bijvoorbeeld ook Last Nite en New York City Cops. Nee, dit is echt een aangenaam album!

J Casablancas schreef:

Klopt, beste plaat ooit.

Welke is dat dan wel? Ik zou verder alleen Up the Bracket kunnen bedenken.

Fantastische muziek, al vind ik When It Started misschien wel gaver dan New York City Cops. Ik heb namelijk de Amerikaanse versie gedownload. Ook vind ik het Amerikaanse frontje mooier.

avatar van Reint
Moet When It Started niet als bonustrack worden toegevoegd?

Mojo Pin
Welnee. Doe mij maar gewoon New York City Cops.

avatar van Reint
Ik vind When It Started trouwens beter. The Strokes klinken voor mij altijd erg 'af' en glad (op een goede manier), in tegenstelling tot bands als The Libertines en Kings of Leon. New York City Cops vind ik juist rommeliger klinken dan de rest van hun werk. En het refrein vind ik zelfs wat -ik durf het haast niet te zeggen- een beetje saai, geforceerd, voorspelbaar. Ik hoor liever When It Started. (Ik vind NYCC trouwens zeker geen slecht nummer, in brul graag met het nummer mee.)

Edit: Bij The Strokes bedoelde het woorld 'strak'. Da's een wat betere bewoording, denk ik.

avatar van Yeahz
Om de 1 of andere reden heb ik deze cd pas kort geleden leren kennen (en nee, ik heb niet onder een steen geleefd ) De sfeer van dit album heeft mij meteen gegrepen en niet meer losgelaten.

De monotone stem van Casablancas, de perfect overkomende nonchalance van de band, het 'stadsgeluid'. Voor mij is deze cd echt een cd die je laat dromen van 'the big city life' en doet beseffen dat het leven een feestje is!

avatar van Statiegeld
Geweldig album dit. Ik had voor de saaie momenten op vakantie wat albums op mijn mp3 gezet en dit is toch wel mijn favoriet. Ik snap niet dat Alone Together en Soma zo laag staan. Dat zijn echt twee van mijn favorieten op dit album. Alleen The Modern Age en Trying Your Luck kunnen me niet echt een warm gevoel geven. Voor de rest: topalbum

4.5*

avatar van Jeanneman
Hè, ik luister dit weinig, maar net weer opgezet en wat een heerlijk plaatje. Jammer dat ik de rest van hun werk een stuk minder kan waarderen.

4* voor dit toppertje.

avatar van Yeahz
Ik heb hier een tijdje geleden al even kort kenbaar gemaakt wat ik van deze cd vind, maar eigenlijk is deze cd amper in woorden te bevatten. Het is dat kenmerkende sfeertje, de 'geur' van deze cd, het gevoel (de adrenaline die door je lijf stroomt) als we eenmaal aangekomen zijn bij 'Take it or leave it'.

Deze cd blijft ook, zelfs nadat je hem werkelijk grijs gedraaid hebt, goed te beluisteren. Onbreekbare nummers waar je geen speld tussen kunt krijgen. Is this it?; This is it.

Mephistory
Een geweldige cd, heeft een ware revolutie teweeg gebracht (zie al die andere bandjes die na hen zijn gekomen). Overigens is het geeneen van hen gelukt het Strokes geluid na te bootsen. Ze zijn gewoon te goed . Ontzettend fijn voor op een feestje. Topnummers: Someday, Last Nite. Naja, eigenlijk is de hele cd briljant!

avatar van Basel
Heerlijke cd, die voor mij wel een paar draaibeurten nodig had om hem goed op waarde te kunnen schatten. Heel wat beter dan genregenoten als Hives (waar ik dus niks aan vind)

Damn, heb hier nog niet eens op gereageerd!!!
Ik kan me wel voor m'n kop slaan!

Ik hou het simpel:
Beste album van tussen 2000 en nu!

Hele dikke 5!!!

dix schreef:
leuke plaat.
niets minder
vooral niets meer ...

Helemaal geweldig! Dat is eigenlijk het enigste wat ik erover kan zeggen. Alle nummers klinken lekker en het is een erg verslavend album. 4,5*

tuktak
erg goed, verveeld eigenlijk helemaal niet, belachelijk veel geluisterd, niks dan lof over deze cd. bejubelen vind ik op een of andere manier te ver gaan, misschien is het te gewoon oid, ik weet het ook niet.

Wat een groep zeg! Heb ze lang niet gekend, en ik heb toch wel wat gemist. First Impressions of the Earth vind ik trouwens nog beter, Room On Fire ken ik nog niet zo goed.