Airbag - Disconnected (2016)

Noorwegen

4. Sleepwalker (7:05)
  5. Disconnected (13:10)
  6. Returned (5:11)
avatar van HugovdBos
Kijk erg uit naar het nieuwe album van Airbag. Hier alvast twee teasers van Disconnected. Eerste single Killer staat ook online, weer een heerlijke combinatie van gelaagde gitaarsolo's en fraai opgebouwde toetspartijen.

Ik ook. Eindelijk. Ben benieuwd

avatar van jellecomicgek72
3 weken nog pfff... Killer klinkt niet vernieuwend maar wel erg lekker nummer.

avatar van uffing
Prachtalbum. De eerste indruk is erg goed!

avatar van SébastienY
Wow, The Greatest Show on Earth is al van 2013 . Weer een album om naar uit te kijken!

avatar van Leeds
Hier ben ik naar benieuwd. Airbag heeft nog geen slecht album gemaakt. Dus de zenuwen voor deze zijn redelijk gespannen.

avatar van TheodeBruin1972
Tromgeroffel klinkt.....

avatar van uffing
Inmiddels wat meer luisterbeurten gehad en het is eigenlijk toch wel meer van hetzelfde. Het is absoluut niet slecht, maar de band moet wel gaan uitkijken dat het zichzelf niet te veel gaat herhalen.

Is al te beluisteren?

jellecomicgek72 schreef:
Is al te beluisteren?

Ben in het bezit van een promo-exemplaar

avatar van Marco van Lochem
Ben nu aan het luisteren en het is de typische en de te verwachten sound van Airbag. Ik snap dat er mensen zijn die vernieuwing verwachten (progressief) en dat die bang zijn dat het te veel van hetzelfde is. "KILLER" staat nu op en dit is Airbag pur sang. En van mij mag het, ik hou ervan!!

avatar van Broem
Eerste luisterbeurt erop zitten en voor mij een volbloed Airbag album. Kracht van de herhaling...vast wel. Voor mij hoeft er weinig aan het concept van de band te veranderen. Lekker herkenbaar gitaarwerk, Floydiaanse sound en gevarieerde songs. Wat wil een progliefhebber nog meer! Een van mijn favoriete bands van de afgelopen jaren. Hopelijk geeft dit album aanleiding om weer eens in de buurt te komen. Live al 'n paar keer van genoten. Nu nog even wachten op de vinyluitvoering. Staat in bestelling.

De eerste luisterbeurt leert mij: goed doch (licht) op de automatische piloot.
Ik hoop dat er bij hun volgende album (iets) neer afwisseling in zit.
Nog steeds goed, maar echt verrast was ik niet (meer)

avatar van jellecomicgek72
Eerste luisterbeurt zit erop. Vernieuwd? Nee, bij lange na niet. Maar in dit geval is dat helemaal niet erg. Van mijn part maakt deze band over 10 jaar nog steeds dit soort muziek, ik krijg hier echt geen genoeg van.

avatar van glenn53
Titel nr. lijkt wel heel erg op Anesthetize van Porcupine Tree.

avatar van shadowgallery
Het is maar net hoe je het bekijkt.
Voor mij is deze muziek toch echt te saai.
Het kabbelt rustig voort zonder al te veel opwindende momenten.

avatar van SébastienY
Bijna een kopie van de vorige albums, met enkele balladnummers en enkele epische stukken waar Pink Floyd nooit ver weg is. Gelukkig ben ik fan, All Rights Removed speel ik nog geregeld, en is dat dus niet zo erg. Maar of ik deze nog zal opleggen, waarschijnlijk niet. Ik hoop toch iets meer variatie te krijgen in de toekomst, of ik schenk dat werk geen aandacht meer.

avatar van bas2204
Verre van een slecht album en ik ga het zeker nog wel een paar keer opzetten, maar komt niet in de buurt van All Rights Removed naar mijn mening, wat ik nog altijd een topalbum blijf vinden. Voor nu een ruime 3,5*

avatar van pos
pos
Begint nu toch wel te groeien na een vrij teleurstellende eerste indruk. Het kabbelt net even te veel en iets meer pit was welkom geweest. Wellicht iets te hoge verwachtingen maar toch is het wel weer gewoon goed.

En het titelnummer klinkt as we speak toch ook wel erg lekker zo. Zoals gezegd toch gewoon goed.

avatar van symforock
Netjes binnen de lijnen volgens een beproefd concept. Niks nieuws en niks spannends maar ik vind het wel mooi. Killer is een fantastische opener daar lust ik er nog wel veel meer van, de rest van het album is de bekende weg.Normaal gesproken goed voor 4 sterren maar een dikke punt eraf voor de wederom zeer matige productie. Wat een boembas zit erin en rond de 1kHz hadden ze ook wel iets af mogen vlakken. Vanavond maar lekker even stoeien met Audacity om er nog iets van te maken. Dit nodigt niet uit om het origineel te kopen...sry !...het lijkt wel of een aantal producers van tegenwoordig iets te dicht bij de luidsprekers hebben gestaan vroeger.

symforock schreef:

Heb je de originele cd al? Volgens mij komt het album vandaag pas officieel uit. Ik heb een flac bestand gedownload (herkomst onbekend) dat ook niet geweldig klinkt. Daar vel ik geen oordeel op. Dit itt de eerdere albums van Airbag en Bjørn Riis die wel erg (bandleden zijn fel tegenstander van de loudness war) goed klinken.

avatar van symforock
De originele CD heb ik nog niet en die gaat er alleen komen als de productie goed is.
Dit betreft een download (FLAC) welke door Spectro als nette rip wordt beoordeeld d.w.z. frequentiespectrum keurig tot de 22.1 kHz...... ik wacht eerst de bevindingen af van anderen.

Airbag mag zichzelf van mij nog vele malen herhalen dus van mijn kant geen klachten. Marillion wilde zichzelf persé niet herhalen en vervolgens zijn ze afgezakt tot een bedenkelijk niveau met saaie tracks en lyrics over een trip naar Canada.
Enkele malen Disconnected geluisterd nu en ik zeg een 4,5.

Oh Gilead jij ben verrast?? Ik niet zo. Het blijft goed, maar meer ook niet

Neal Peart; tav wat zou ik verrast zijn?

avatar van Broem
Leuk om te lezen wat het losmaakt als een band 4 onderling uitwisselbare albums achter elkaar maakt. Ik vind het knap als een muzikant of band zichzelf opnieuw uitvindt en met een koerswijziging in muziekstijl een andere weg inslaat (denk daarbij aan Mariusz Duda van Riverside met zijn Lunatic Soul albums) Net zo knap als een band die durft vast te houden aan een geslaagd concept. Dat doet Airbag met Disconnected en bevalt me erg goed. Herkenbaar en zo lekker

avatar van legian
Zo net een eerste luisterbeurt erop zitten, heerlijk album weer. Ik realiseer me net dat ik de afgelopen 50 minuten eigenlijk niks heb gedaan en dat dit album dus gewoon 50 minuten duurt...

Heerlijk album weer en dat ze opnieuw hetzelfde doen maakt mij niets uit. Het klinkt opnieuw subliem dit.

Een van de grote voordelen van Airbag is dat de nummers ook rustig zijn, de stilte tussen de noten is 'hoorbaar' en onnodige geluiden worden gewoon weg gelaten. Ook zijn ze niet bang om op momenten wat zachter te spelen (of te mixen). Zo anders dan de vele albums waar het geluid zoveel en zo hard mogelijk moet zijn.

avatar van 4addcd
Ik heb het album ook na lang wachten aan een eerste draaibeurt onderworpen. Vond je Airbag goed, dan is dit een geweldig album. Zit je op iets nieuws te wachten, dan stelt het album teleur. Ik geniet maar zou het niet erg vinden als er wat meer scherpe randjes aan zouden zitten en er wat stevigere, meer uptempo stukken aanwezig zouden zijn. Ook ik hoor zeer duidelijk Porcupine Tree in het titelnummer. Verschil is dat Aribag veel bescheidener is met uitspatttingen. Echte stevige rock blijft uit laat staan metal. De drummer vind ik soms nog steeds wat 'hakkelig' spelen en dat verbaasd me. Minder 'smooth' om het zo maar te zeggen. Ik ben het ook eens met de mensen die zeggen dat extra instrumenten, zangers/zangeressen of geluiden voor meer spanning en verrijking zouden zorgen. Echte waarde en dus een cijfer krijgt het album volgende week pas. Tot die tijd iedere dag in de speler ?.

avatar van legian
Mijn hemel wat is returning toch wonderschoon .

Ik kan maar geen genoeg krijgen van dit album, wat een ongelofelijk juweel.

Gilead schreef:
Neal Peart; tav wat zou ik verrast zijn?

Gezien je hoge score, mij verrassen ze niet echt meer. Pink Floyd hoor ik nu elk album terug. Een beetje eigen stijl en wat meer vlammen zou van mij wel mogen.