The Rolling Stones - Aftermath (1966)

Label: Decca

1. Mother's Little Helper (2:45)
  2. Stupid Girl (2:56)
  3. Lady Jane (3:08)
  4. Under My Thumb (3:41)
  5. Doncha Bother Me (2:41)
  6. Goin' Home (11:13)
  7. Flight 505 (3:27)
  8. High and Dry (3:08)
  9. Out of Time (5:37)
  10. It's Not Easy (2:56)
  11. I Am Waiting (3:11)
  12. Take It Or Leave It (2:47)
  13. Think (3:09)
  14. What to Do (2:32)
nanneb
fantastische plaat! zeker één van de beste van de Stones.
met als absolute uitschieters: Mother's Little Helper en Out of Time!!
had eerst 4,5* gestemd maar ik verhoog naar 5*****

avatar van gijs van e.
Wie weet of hier 40 anniversary edition van is?????
ik verwacht antwoord

avatar van Thunderball
40 anniversary edition???
Nooit van gehoord, denk niet dat die bestaat, bovendien:
de geremasterde versie uit circa 2002 kan niet overtroffen worden!

avatar van Paalhaas
Goh, da's toevallig: 2002-40=1962=oprichting Rolling Stones.

avatar van Thunderball
hahahahaha! shit! ok, daar heb je me!
ik dacht dat ie een speciale uitgave bedoelde, maar je hebt wel gelijk natuurlijk!

avatar van gijs van e.
Ik bedoel ook n speciale uitgave!!!!!!! Want wij waren op vakantie in Engeland en daar stond in de krant "Dat de stonesfans het moesten doen met n 40 jarige editie van Aftermath" Dit jaar he.

avatar van Paalhaas
Dat verandert de zaak. Ben wel benieuwd, maar ik heb er in ieder geval nog niks van gehoord.

avatar van korenbloem
mijn favoriete stones plaat,

Met under my thump als favo.

EVANSHEWSON
Zéér goed album van de Stones die voor mij pas later tot volle ontwikkeling kwamen.
Pas op, dit is een zéér goed album met prachtige dingen op zoals Under My Thumb, Paint it Black, Lady Jane en Mother's Little Helper.
Maar de allersterkste Stonesperiode moest er toen nog aankomen en kwam er ook. Nà het halfbakken psychedelisch project Their Satanic...Lonely Hearts Club Band (hèb je'm ?).
Deze superperiode begon met de fantastische singles JUMPIN' JACK FLASH en HONKY TONK WOMAN en de elpees Beggar's Banquet en Let it Bleed en duurde zowat tot 1974 met It's Only Rock'n Roll.
Daarna kwamen nog goede (maar voor mij niet meer zo fantastische) platen zoals Black & Blue, Some Girls en Tattoo You.
Komt daarna het Stones Débacle waar ik niet over uit wil weiden en dat beter met de mantel der liefde bedekt wordt... Voor mij bewijzen ze dat ze er echt na Tattoo You beter mee gestopt waren, want daarna wordt het zo cliché dat het een beetje zielig werd...
Maar dit album laat toch al zien tot wat de Stones nog zullen in staat zijn. Paint it Black is hiervoor de prachtige inleiding, dat rockt als de beesten ! 4 stars ****

avatar van Rufus
Ik ben het niet met Evanshewson eens. Als Stones fan vanaf het begin is DE periode van de stones Aftermath - Their Satanic.
Hierin vallen ook alle door hen uitgebrachte extra EP's en Singles.

Het extra nummer Paint it Black staat niet op de originele uitgave, ik vind dat je dit ook niet in je beoordeling mag meenemen.
Geef dan liever 1 star ipv 4.

Pieter Paal
Het eerste echte Stones-abum. Alleen 'Going home' vind ik wel erg lang duren, voor ik het weet heb ik een baard.

Wat is er niet echt aan de albums die hiervoor kwamen dan?

avatar van avdj
Die bevatten veel covers.

avatar van Toon1
Dan begint de Beatles-discografie ook pas bij "A Hard Day's Night" zeker met vervolgens een paar platen die geen albums zijn omwille van covers die er op staan... . Neen, het eerste Rolling Stones album is gewoon het eerste album uit 1964. Wat een debuut

Pieter Paal schreef:

Wat heb je tegen Going Home? Een prima idee om met deze de eerste site van Aftermath mee af te sluiten. Super song, meer dan 11 minuten opbouwende spanning. Geen vervelende sekunde.Een dikke 5**** song!

Pieter Paal
Waarom geen vinyl-single uitbrengen met 'Going home part 1' op de ene kant en 'part 2' op de andere kant. Bij het nummer 'Oh well' van Fleetwood Mac werkte dat ook goed.

avatar van Toon1
Dat zou een uiterst domme zet geweest zijn. Het is zonder meer een van de belangrijkste nummers op dit album. Want een nummer van 11 minuten van een popband in 1966 was quasi ongehoord denk ik. Dat heet dan de grenzen van de popmuziek verleggen .

EVANSHEWSON
Pieter Paal schreef:

Het eerste echte Stones Album is gewoon het eerste wat ze ooit maakten. Waarom zou dit het eerste echte zijn ????
Kan jouw rare hersenkronkel hier niet echt volgen...

En voor mij blijft hun beste periode : 1968 - 1974.
Dààrvoor was het nog wat zoeken;
Daarna kwam nog wel wat goeds.
En nà 1981 (Tattoo You) werd het stukken minder.
En met Undercover zaten ze op hun absoluut dieptepunt.
Ze bleven wèl nog een prima liveband.
En mèt A Bigger Bang is er terug eerherstel en vooral hoop.
En deze Aftermath is een goede plaat!

Kijk, zo zie ik het.

avatar van Rufus
Going Home sla ik altijd over.

Rufus schreef:
Going Home sla ik altijd over.

Wel te rusten

avatar van Rufus
Ik hoef toch niet naar een nummer van 11 minuten te luisteren als ik deze niet mooi vind.

Rufus schreef:

natuurlijk niet .....maar je missed dan wel 11 minuten verdammt leuke muziek.

avatar van Rufus
Leuk is het zeker wel, maar niet geweldig.

Rufus schreef:
Leuk is het zeker wel, maar niet geweldig.

Maar goed...als het niet klikt dan klikt het niet

Pieter Paal
Die Amerikaanse versie van 'Aftermath' is met zijn 11 tracks wat bescheidener, maar die heeft weer 'Paint it, black' bij zich.
Op cd heb ik ook de Engelse versie en op vinyl heb ik de mono-persing.

Riverdale
vanson schreef:
het eerste klassieke album van de Stones, wel jammer dat het tot 1968 duurde voordat er een waardige opvolger was (Beggars Banquet)

Viel me zomaar op aan Aftermath:

Under My Thumb gecoverd door Social Distortion.
It's Not Easy gecoverd door The Devil Dogs.
Out of Time gecoverd door Ramones.

Niet door de minste bands dus. Is Aftermath zo'n belangrijk album?

avatar van marco straaten
Voor de Stones was dit inderdaad een zeer belangrijk album en het doet mij deugt dat er nummers van hun gecovered worden, want dan zullen die nummers wel goed zijn.

avatar van Rufus
Out of Time van Chris Farlowe mag er ook wezen.

avatar van marco straaten
Eigenlijk staat er toch wel een slecht nummer op, te weten: Take it or leave it, maar goed het zij ze vergeven, want de rest is fantastisch

Riverdale schreef:

Viel me zomaar op aan Aftermath:

Under My Thumb gecoverd door Social Distortion.
It's Not Easy gecoverd door The Devil Dogs.
Out of Time gecoverd door Ramones.

Niet door de minste bands dus. Is Aftermath zo'n belangrijk album?

"Under My Thumb" is ook gecoverd van "The Who" en "Blind Faith"