The Rolling Stones - Aftermath (1966)

Label: Decca

1. Mother's Little Helper (2:45)
  2. Stupid Girl (2:56)
  3. Lady Jane (3:08)
  4. Under My Thumb (3:41)
  5. Doncha Bother Me (2:41)
  6. Goin' Home (11:13)
  7. Flight 505 (3:27)
  8. High and Dry (3:08)
  9. Out of Time (5:37)
  10. It's Not Easy (2:56)
  11. I Am Waiting (3:11)
  12. Take It Or Leave It (2:47)
  13. Think (3:09)
  14. What to Do (2:32)
buizen
Is het niet heel erg ouwe koeien uit de sloot halen en een beetje kolder om nu nog over dit soort fossiele plaatjes te steggelen? Die jongens deden maar wat toen, ze waren nog jong.
Wat meer moet je er van zeggen?

avatar van heartofsoul
Ik neem aan dat je Aftermath beluisterd hebt, en het niets vindt?
Dat kan natuurlijk, maar verder vind ik je bericht discutabel. En de Stones waren allen dik boven de 20 toen ze dit album opnamen, dus zó jong waren ze nou ook weer niet...

buizen schreef:
Wat meer moet je er van zeggen?

Sjeesus Buizen... is dit dan weer een grapje van je? Want bij het algemene Stones Topic beweerde je een paar dagen terug nog dat het allemaal maar een geintje was, die rare leeftijdsdiscriminerende opmerkingen van je.. maar nu flik je gewoon weer precies hetzelfde. Ik twijfel dus een beetje aan je humor, of eigenlijk meer aan je oprechtheid.
Wat is je probleem man? Als je de Stones van die oude vervelende mannen vindt, ga dan lekker bij de Justin Bieber topics kijken ofzo...

Casino Boogie schreef:
Zou mooi zijn, de eerste Stones albums in mono in een boxje, net als The Beatles dat hebben gedaan.

Je bedoelt dat boksje waar je eerst een bankoverval voor moet plegen voordat je 'm kan betalen ?

Het probleem wat zich bij de Stoons daar gelijk al bij aandient is dat onze eigen nederlandsche "Greatest Hits" weer gaat ontbreken en we dus wederom verstoken blijven van schoonsch als Empty Heart en Poison Ivy om er maar een paar te noemen.

Cured
Niet zo mijn album, ondanks een aantal heerlijke classics.

Ik heb de heren gezien voor wat het waard was bij Pinkpop en heb toch wel respect voor ze enerzijds, anerzijds doet het me niet zoveel meer, de geldbedragen vind ik exorbitant en daar had ik ze niet voor geboekt, al zijn het levende legenden. Toch zou ik wel eens een praatje met ze willen maken in mijn huiskamer ( for free) , met name Jagger, Richards en Watts (de "jongens" van het 1e uur).

Casino Boogie
Droombolus schreef:

Ja schandalig dat ze er zoveel voor vragen.

avatar van Brutus
Ik heb een Vinyl versie waar Doncha bother me, Think en ook Pain't it Black op ontbreken.
De hoes is wel hetzelfde als hierboven en ik weet dat Pain't it Black op de amerikaanse versie staat.

Ik vind kant A erg goed, maar kant B haalt het niveau van dit album naar beneden.

avatar van Rufus
Dit is al heel lang mijn favoriete album. Verslavend. Meer dan 1000 gedraaid.

En hoe vind je de hoes?

avatar van nlkink
Mijn broer had deze plaat. Heb 'm vaak gehoord. In vergelijking met de albums ervoor klinkt Aftermath voor het eerst als een collectie speciaal voor dat album opgenomen liedjes en niet als een verzameling van singles en filler tracks.

nlkink schreef:
En hoe vind je de hoes?

Je bent wel erg flauw.

Rufus schreef:

Je bent wel erg flauw.

Klopt. Het was echter bedoeld om je uit te dagen om te beschrijven waarom je het album zo goed vind. Je hebt 'm meer dan 1000 keer gedraaid zeg je. Ik zag dat ie ook nummer 1 op je lijst staat.
De werktitel van Aftermath was Could You Walk On The Water? en er waren plannen om de groepsleden te fotograferen terwijl ze tot aan hun nek in het water stonden.
In dat licht bezien is de Aftermath hoes, hoewel leuk en niet zonder sfeer, toch een compromis.
Maar met mijn toelichting in acht genomen, waarom vind je het album zo goed?

zaaf
mooi wat er achter zo'n opmerking zit

nlkink schreef:

Maar met mijn toelichting in acht genomen, waarom vind je het album zo goed?

Ok, dan neem ik mijn opmerking terug.

Nadat mijn broer eerst de singles Not Fade Away en Its All Over Now te hebben gekocht schafte hij de LP Aftermath van de Rolling Stones aan. Dit was dus de 1e LP die hij had, niet zo heel lang daarna kocht hij ook een stereo installatie. In mijn beleving het beste geluid dat ik ooit gehoord heb.
Zodra hij weg was zette ik die plaat op.
Behalve het nummer Going Home vind ik alle nummers goed. Het is 1 geheel alhoewel de nummers onderling verschillen. Het is een volwassen stuk werk waarin Mick Jagger en Keith Richards voor het eerst hun eigen nummers mochten schrijven.
Na al die jaren vind ik Aftermath nog steeds fantastich, ook heeft het met nostalgie te maken, vandaar dat dit mijn nummer 1 is.

avatar van nlkink
Je hoefde het niet terug te nemen, Rufus. Het was ook wat flauw om het zo kort door de bocht te vragen. Het heeft in elk geval weer iets opgeleverd

Dank je Gert.
Buiten deze vind ik ook geweldig Between the Buttons en Their Satanic Maj etc.
Eigenlijk alles waar Andrew Loog Oldham de producer van was.
De periode met Mick Taylor vind ik wel erg goed, maar minder.
Alles natuurlijk mijn persoonlijke mening.
Het in de band opnemen van Ron Wood is een ernstige fout, er is geen 2e Keith Richard nodig.
Jammer Jammer dat niet gekozen is voor Nils Lofgren, uitstekend op gitaar en piano en accordeon.

avatar van lennon
Ik verhoog met halfje naar 4.5 want dit album is gewoon echt heel erg goed.

De kans op 5 zit er gewoon ook in.

Heb de plaat inmiddels 2 keer...want ben in bezit van 2 fantastische vinyl boxen met alle lps erin, dus alle losse zijn nu dubbel. Maar....een herpersing vervangen voor een originele? Dan heb ik er maar 2... dit album is het zeker waard...

Franck Maudit
Schitterend album inderdaad, mijn persoonlijke favoriet van de rollende steentjes. Met als uitschieter Goin' Home.

avatar van heartofsoul
Voor 30 september is er een box aangekondigd met mono-opnames van de Stones (16 elpees of 15 cd's). Weet iemand of Aftermath daarvan deel uitmaakt, en wat bevat die box nog meer? Mijn platenhandelaar wist me ook niet verder te informeren.

avatar van lennon
Als er 16 lps in zitten zal deze er vast deel van uitmaken, gezien het feit dat ie ook in mono is uitgegeven destijds

avatar van Jelle78
Ik wist niet dat die box eraan zit te komen. Op Iorr.org is wel wat info te vinden. Aftermath zal dus deel uitmaken van deze box. Alleen vraag ik mij wel af hoe legaal dit allemaal is. Als dit officieel uitgebracht gaat worden (dus via Abkco) kan dit een zeer interessante box worden (afhankelijk van de verpakking en geluidskwaliteit), maar zo lang zij niks naar buiten brengen hou ik mijn bedenkingen.

avatar van heartofsoul
Ik heb ook enige reserve. Op de officiële site van de Stones staat er niets over, of loopt die misschien wel vaker achter? Zag zojuist een lange thread op het Steve Hoffman Music Forum over deze release. Die zal ik dan eerst maar eens gaan lezen. Goed nieuws voor de liefhebbers van Aftermath als dat dat album er inderdaad deel van uit zou uitmaken, maar vooralsnog blijf ik even afwachten.

avatar van teus
Interessant mss voor wie nog (bijna) niets bezit uit de Decca periode
Maar ja voor velen en mijzelf voegt het niets toe ,heb alle albums uit die periode op cd (Abkco)een tiental ook nog op London/Decca records en lp's ep's singles
En de kwaliteit hiervan is perfect genoeg, je kan wel bezig blijven, een uitgemolken proces voor mij en mijn portemonneetje
maar jaaaa....er zijn altijd liefhebbers die nooit genoeg hebben
Een voorbeeld is ook dit album Aftermath de originele (UK) en de US versie ,die laatste heb ik dus niet, want de toevoeging van bv Paint it Black ten koste van enkele oorspronkelijke albumtracks daar zie ik de meerwaarde niet van in ,zelfde verhaal met Between the Buttons

avatar van Droombolus
Op de al sinds jaar en dag regelmatig via Marktplaats verkrijgbare mono-CD van de UK-versie op het "Mecca" label, staat Paint It Black als bonus.

Natuurlijk is dat geen 100% legale uitgave maar die hele keurig uitgevoerde serie Stones platen in mono is al zo lang te krijgen dat je mij niet wijs kan maken dat de heren rechthebbenden die niet al lang uit het water hadden kunnen schieten als ze dat gewild hadden. En het laat je jezelf afvragen waarom ( de f*k ) ze zelf niet eens ingespeeld hebben op de oorverdovende vraag van de fans.

[Cato Modus] En voorts ben ik van mening dat de mono-mix de enig juiste manier is om naar Aftermath te luisteren [\Cato Modus]

avatar van lennon
Ik heb recentelijk de 2 abkco vinyl boxen van een paar jaar terug gekocht.
Fantastisch uitgevoerd en mooi geluid. Maar... waarom zijn de eerste 5 platen mono en vanaf Aftermath niet? Raar besluit... en dus enige smet op deze verder prachtige box release (heb ze beide)

Jelle78 schreef:
Aftermath zal dus deel uitmaken van deze box.

Wat ik zo zie op AmazonUK zitten alle LPs er in in alle denkbare ( US/UK/'International") samenstellingen en dan issie nog niet kompleet want ik zie High Tide And Green Grass er niet tussen ....... Kortom dit ziet er wel uit als een ABKCO release ........

avatar van teus
Droombolus schreef:

Als ik ff kijk en van de bijgeplaatste foto uitgaat dan mis ik er meer ........
The Rolling Stones - Get Yer Ya-Ya's Out! (1970) en ook nog Through the Past Darkley ,Got Live If You Want It
Zie geen doorkliklink dus e,a moeilijk te zien

avatar van Jelle78
Dat Get Yer Ya Ya's Out geen onderdeel uit maakt van deze box is wel logisch, want volgens mijn gegevens is die plaat nooit in mono uitgebracht. De laatste mono LP van de Stones was Let It Bleed.

Waarom Big Hits 1 en 2 er niet in zitten snap ik ook niet zo goed, zeker omdat verzamel LP Flowers er wel in zit. Ook het ontbreken van Got Live If You Want It is apart. En waarom wel de UK en US versie van Aftermath, maar niet van Between the Buttons? En waarom is de samenstelling van deze mono box anders dan de vinyl box die eerder door ABKCO is uitgebracht? Waar overigens alle platen tot Aftermath al in mono in zaten, wat deze box redelijk overbodig zou maken voor degenen die die box al bezitten.
Wat ik verder raar vind is het label dat door Amazon wordt genoemd: Commercial Marketing. Dit zou onderdeel zijn van Universal, het huidige label van de Stones. Die hebben van zover als ik weet helemaal de rechten niet van de jaren 60 muziek van de Stones. Ofwel: ik blijf sceptisch over de authenticiteit van deze box totdat ABKCO hier iets over naar buiten brengt.

avatar van Jelle78
En daar is het officiële bericht dan: ABKCO kondigt mono box aan.

Ik zal ook een bericht bij The Rolling Stones plaatsen, zodat het hier weer over Aftermath kan gaan.

Sommige nummers zijn lichtjes gedateerd maar nummers als Stupid girl ( wie kent er zo geen )Mother's little helper, Lady Jan, under my thumb ( wanneer gaat Clement Peerens dit nummer eens coveren? ) zing of brul ik nog enthousiast mee....
De rest is wat minder maar alleszins beter dan wat sommige groepen deze dagen ter aarde werpen.