The Rolling Stones - Aftermath (1966)

Label: Decca

1. Mother's Little Helper (2:45)
  2. Stupid Girl (2:56)
  3. Lady Jane (3:08)
  4. Under My Thumb (3:41)
  5. Doncha Bother Me (2:41)
  6. Goin' Home (11:13)
  7. Flight 505 (3:27)
  8. High and Dry (3:08)
  9. Out of Time (5:37)
  10. It's Not Easy (2:56)
  11. I Am Waiting (3:11)
  12. Take It Or Leave It (2:47)
  13. Think (3:09)
  14. What to Do (2:32)
avatar van Droombolus
Mono is the way to go ......... Ik kreeg 'm in 66 voor m'n jaardag van m'n oma in Mono en ik heb nooit kunnen wennen aan de Stereo mix .......

avatar van kort0235
Ik heb ook de originele mono-LP van Aftermath.
Alles klopt aan dit album, de fantastische nummers, de prachtige hoes, het goede geluid.
Deze plaat is één van de hoogtepunten uit de jaren 60.

avatar van heartofsoul
Jammer dat er van dit voor mij zeer favoriete Stones-album geen monoversie op cd bestaat. Misschien dan toch maar eens op zoek naar een monoalbum. De oude Beatlesalbums hoor ik liever ook in mono.

avatar van Droombolus
Er is wel een mono CD van, kompleet met bonus tracks ( Paint It Black, Long Long While, Ride On Baby & Sitting On A Fence if memmerie smurfs ) die af en toe op het web aangeboden wordt. Helemaal legaal zal het niet wezen...... op de CD zelf staat Afterthoughts als titel en het label is Mecca .....

avatar van kaztor
stuart schreef:

Ik heb 'm weer eens beluisterd; wat mij betreft een ruim voldoende tot goede Stones plaat. Ik vind echter het album net niet consistent/sterk genoeg in mijn beleving, zoals dat vanaf Beggars Banquet wel het geval was (t/m Exile). Aangezien ik de blauwe verzamelaar van de Stones jaren bij Decca bezit, is dat voor mij voldoende wat betreft het werk tot BB (vanaf dan 'smaken' me gehele Stones albums ook beter).

Daarmee doe je die vroege albums wel tekort.

Alhoewel een aantal daarvan Amerikaanse 'compilaties' zijn hebben ze toch elk een eigen sound.
Dat ga je ontdekken des te vaker je ze beluistert.

Je moet er alleen iets meer moeite voor doen. Keith had z'n sound nog niet ontdekt, dus klinkt het allemaal nog wat anders dan op een Let It Bleed. Maar je hoort zeer zeker dat er een band speelt met een ongelofelijk talent.

Deze Engelse versie van Aftermath vind ik trouwens een topper. Hier hoor je de Stones helemaal in hun rol van The Greatest Rock 'N Roll Band In The World groeien.
Alles is zelfgeschreven, op instrumentaal gebied groeien ze de pan uit en het klinkt al lekker decadent.

BobbieMarley
Droombolus schreef:

En het label voor blu ray is zeker Brecca?

avatar van Ducoz
Ik blijkt deze CD als superaudio CD te hebben, zo'n hybride disc.
Dat klinkt echt fantastisch, ik vond het al jammer dat de rest van de Stones albums niet zo klinken. Dat zal de reden zijn, haha!

avatar van captain scarlet
Ondanks alle sacd's en andere moderne fratsen
klinkt dit album Mono op vinyl nog steeds het beste. (sprak opa minzaam terwijl hij zijn grammofoon weer eens aanzwengelde))

avatar van kort0235
Mee eens, Captain! Maar mijn draaitafel hoef ik niet aan te zwengelen.

avatar van Droombolus
Ook op SACD blijft de ritme sektie irritant in 1 kanaal zitten. MONO is the way to go !

rico24
captain scarlet schreef:
Ondanks alle sacd's en andere moderne fratsen

Heb deze ook mono. klinkt geweldig. Helemaal sixties. Brilliante stones plaat

avatar van Vinokourov
Volgens mij luister ik naar een iets andere versie dan de tracklist opgeeft, maar goed, een kniesoor die daar oplet . Vind dit tot nu toe één van de sterkste albums van The Rolling Stones. Het overbekende Paint it Black verveelt nog steeds niet en schalt lekker. Lady Jane is weer een stuk rustiger, heeft qua harmonieën zelfs wat weg van een Beatles-nummer. En vervolgens komen er weer een hele rits van rockende nummers. Prima plaat dus!

avatar van heartofsoul
Luister je wellicht naar de US-versie? Die begint met Paint, it black. Het derde nummer is dan Lady Jane.
En dat album wordt op deze site als een zelfstandig album beschouwd.

heartofsoul schreef:
Het derde nummer is dan Lady Jane.

Hum, hum hum ...... uhhhhhhhhh en da's op de UK versie niet ?

avatar van heartofsoul
Ja, inderdaad, op beide versies (UK en US) Lady Jane. Ik was even te snel, vergat te checken, en toen ging ook de telefoon nog...

avatar van Sanderzzz
Een album dat het begin is van een lange trip doorheen allemaal TOP-albums van The Stones (heb Between The Buttons nog niet beluisterd, maar Satanic en The Golden Four zijn uiteraard prachtige albums). Moet dit album nog meerdere keren beluisteren, maar wordt er wel heel vrolijk van. Dit is het eerste album dat uit eigen nummers bestaat en ze hebben allemaal iets te bieden voor de luisteraar.

avatar van Tribal Gathering
Ik moet zeggen dat deze van the Stones nog niet echt imponeert. Veel van die aardig typische jaren zestig nummers met een sound die me ook nog niet echt weet te pakken zoals wel meer albums uit 1965 en begin 1966. Ergens in 1966 kwam toen het omslagpunt waar bekende artiesten en bands het voor mij wel "gingen doen".

Between the Buttons is derhalve het eerste Stones album dat voor mij een dikke voldoende is.

Mother's Little Helper en vooral Under My Thumb zijn de uitschieters.

Sanderzzz schreef:
The Golden Four

Wa's da ?

Mijn benaming voor ; Beggars, Let it Bleed, Sticky en Exile

avatar van Kronos
Momenteel, Aftermath in het topic 1001 albums.

Als ik er in de jaren zestig bij was geweest en had moeten kiezen tussen Beatles of Stones dan waren het zeker die laatsten geweest.

avatar van rolandobabel
kan iemand toelichten welke versie beter is, de us versie of de uk versie?

Uk-ay, all the way

avatar van rolandobabel
moet eerlijk zeggen dat ik naast out of time, mothers helper, under my thumb, lady jane, misschien going home, maar verder vind ik de nummers niet indrukwekkend. Misschien komt dat ook omdat over het algemeen de singles zo sterk zijn.....

avatar van Droombolus
Flight 505, Think, Doncha Bother Me en I Am Waiting mogen wat mij betreft ook in geen enkele verzameling ontbreken ...........

Casino Boogie
Dit album nog niet eens beoordeeld, what a shame! Aftermath hinkt bij mij op 2 gedachten. Eerste de positive punten; Het eerste album helemaal door Jagger/Richards geschreven, de prachtige paarse hoes en de meeste nummers steken prima inelkaar. Mis wel een beetje het ruige gitaarwerk van de eerdere platen. Favo nummers zijn Lady Jane, Mothers Little Helper, Under My Thumb, Flight 505 en High en Dry. Op kant 2 kakt het allemaal een beetje in voor mijn gevoel. Dan vind ik de USA editie beter qua tracklist. Niettemin 3,5 sterren.

''Aftermath'' is een heel bijzondere plaat, met vreemde,
ondraaglijk melancholische nummers zoals ''think'', ''high and dry''.
Maar het hoogtepunt is ''Going home'',
misschien wel beste Rolling Stones song,
(toch niet voor niets zo uitzonderlijk lang)
Onbegrijpelijk dat dit nummer niet meer bekend is!

avatar van lennon
De re-release op vinyl gekocht, om 'm toch maar in goede kwaliteit in huis te hebben.

Wat een fijn album is dit zeg!. Misschien wel mijn meest favoriete Stones plaat uit de 60's.

lennon schreef:

Kwam in dezelfde periode uit Blonde On Blonde van Dylan en iets later nog, Revolver van The Beatles. Drie echt serieus goede albums

lennon schreef:

Als die nou ook nog in MONO is ga ik serieus jaloers worden .....

Casino Boogie
Zou mooi zijn, de eerste Stones albums in mono in een boxje, net als The Beatles dat hebben gedaan.