Lupe Fiasco - Food & Liquor (2006)

Alternatieve titel: Lupe Fiasco's Food & Liquor

Label: Atlantic

1. Intro (3:06)
  2. Real (4:02)

met Sarah Green

3. Just Might Be OK (4:24)

met Gemini

4. Kick, Push (4:13)
  5. I Gotcha (3:58)
  6. The Instrumental (3:26)

met Jonah Matranga

10. The Cool (3:46)
  11. Hurt Me Soul (4:23)
  12. Pressure (4:47)

met Jay-Z

13. American Terrorist (4:40)

met Matthew Santos

14. The Emperor's Soundtrack (2:56)
  15. Kick, Push II (4:11)
  16. Outro (12:13)
Word_Play schreef:

Ik vind hem ook raar, Food & Liquor is véél beter.

Ik wil graag dat je dat beargumenteerd

avatar van Word_Play

Ik wil graag dat je dat beargumenteerd

Daar waar Nas Wackmasters/Trackmasters en Dr. Dre gebruikte voor de beats die een totaal on-Nas-achtige feel gaven aan het album helemaal niet bij hem paste, zorgt Lupe Fiasco voor een muzikale backdrop dat naadloos op zijn flow en lyrics aansluit en voor een mooi geheel zorgt. Nas Is Coming vind ik daarbij een schandalig slechte track. Op een Outro na, waar hij een hele lekkere beat weggooit door twaalf minuten lang zijn shoutouts te doen, vind ik elk nummer wel wat hebben. Tekstueel zit het ook sterk in elkaar met wordplay en oprechte rijms die de aandacht vast blijven te houden.

Maak ik toch die vergelijking. Anyway, een erg lekker album, en een van de betere platen van 2006.

****.

****.

Als jij iemand die verantwoordelijk is voor oa Biggie's Juicy 'Wackmaster' noemt, dan is het lastig met je in discussie te gaan. Verder vind het sterkste aan It Was Written dat de productie zo goed bij Nas' stijl past. Enfin, terug naar dit album. Misschien is de productie goed (waar ik het ook niet mee eens ben), maar Lupe Fiasco is gewoonweg geen groot rapper, en dat zal hij nooit worden. Hij heeft niets wat hem onderscheidt van andere rappers. Voor hem hondert andere artiesten. Middelmatig albumpje..

Kos
Hm.. vind hem een prima rapper anders. Het is dat echt niet alle producties op dit album even fijn zijn.

avatar van Niek
Haha. Iedereen heeft wat anders aan te merken op dit album. Hoewel ik de productie ook niet echt goed vind...

Kos
Ik vind de productie in sommige tracks echt zeer sterk. Maar dat niveau wordt helaas niet op het hele album volgehouden.

avatar van Word_Play
Niek schreef:

Zeg nou eerlijk: het niveau van Juicy wordt toch (op misschien If I Ruled The World en I Gave You Power na) nergens op dat album behaald?!

Lupe vind ik zeker wat hebben, een soort van 'eerlijkheid' in teksten als The Instrumental en He Say, She Say dat me erg aanspreekt. En daarbij vind ik hem gewoon erg lekker flowen. Een waardige toevoeging aan rappers als Mos Def, Talib Kweli en Common.

Word_Play schreef:

Biggie is ook wel wat anders dan Nas. Het gaat erom dat Poke Juicy geproduceerd is en aangezien dat een legendarisch meesterwerk is, snap ik niet dat jehem een wackmaster noemt...

Kos
Ik vind Juicy niet bepaals Biggies beste, maar dat terzijde.

eazyfan
Ik snap die hype word deze man niet, ik ga hier verlagen naar 2*, dit is echt slechte hiphop. Kick, Push is zowat het domste verhaal dat ik ooit gehoord heb. Dit is echt slecht.
Raps: 1*
Productie: 3*
Zo kom ik aan mijn 2, zijn flow stelt ook echt niks voor. Een paar uitschieters die me weerhouden van een 1.5*.Ik kan hier zelf geen 4 favo tracks kiezen .Sorry mensen ik vind dit gewoon niks waard. Dit is tot nu toe het slechste album van 2006 dat ik gehoord heb. Teksten zijn soms wel sterk, maar ook daar stellen ze niet al teveel voor, en Kick Push? met die track is gewoon alles mis mee behalve de beat, slap gerap over skateboarden.Ja als je niks beter kan verzinnen dan moet je echt wat anders beginnen doen. Oké hiphop kan over vanalles gaan maar Kick Push is ook nog eens erg slecht gebracht.
En wat It Was Written voorstelt, dat album heb ik het dubbel gestemd dan wat ik hier doe. Ik snap totaal niet dat hij gezegd dat hij zich erop gebaseerd. Klinkt als niks hetzelfde qua teksten en beats.

avatar van FunkyMonk
[quote]Word_Play schreef:

Ok ja, Dre's productie was een kleine misstap (maar dit is 1 nummer, de rhymes van Nas maken hier nogwat goed), maar de Trackmasters hun beats op It Was Written waren verre van slecht hoor (cfr Watch dem niggas, The message, Street dreams). Ze passen per-fect bij de geniale lyrics die Nas daar spit. Nas klinkt imo het best op een relaxe, of een simpele QBC-beat. Vergeet overigens niet dat L.E.S, Premo en Havoc ook hun bijdrage aan dit album hebben geleverd. (Suspect, Live nigga rap, I gave you power). Ik raadje aan It was written nogeens te beluisteren; en neem nu bv een track als Take it In Blood; vergelijk de beat, de raps, de flow, en het concept met eender welke track op Food & Liquar (ik erger me aan de titel alleen al) en hopelijk begrijp je dan wat ik wil zeggen. De productie is soms OK(vaak ook te druk, ik snap echt de vergelijking niet ), maar ze gaan mij veel te snel vervelen omdat ik, ondanks zijn slappe lyrics, op de duur alleen nog geneigd ben mezelf te fixeren op de beat.
Ik kan alleen Daydreamin' en He say she say nog appreciëren... 2,5*

Relax
En het is nog grappig ook nog, ik vind dit het slechste album van 2006 en grootste teleurstelling.
Op het nummer Touch The Sky van Kanye West komt hij nog harder kwa tekst dan dit hele album tekstueel.. dat is toch echt schande dat zoiets mogelijk is.

avatar van Cath
Relax schreef:

Dat slaat nergens op. Heb je wel is geluisterd naar The Cool? Hurt me Soul? American Terrorist? He say She say?

|Joël|
Relax schreef:

Slechtste album van 2006 is wel heel erg overdreven.
Grootste teleurstelling kan ik me wel wat bij voorstellen.

Van wie is dat nummer Daydreamin' nou origineel?
Ik ken ook die van Guru Hood Dreamin' maar dat is volgens mij ook een sample.

avatar van luc011190
|Joël| schreef:

Slechtste album van 2006 is wel heel erg overdreven.
Grootste teleurstelling kan ik me wel wat bij voorstellen.

Van wie is dat nummer Daydreamin' nou origineel?
Ik ken ook die van Guru Hood Dreamin' maar dat is volgens mij ook een sample.

Sample komt uit Daydream van de Wallace Collection

|Joël|
luc011190 schreef:

Sample komt uit Daydream van de Wallace Collection

Oke bedankt

eazyfan
Cath schreef:

Ja hoor, stellen elke keer teleur.

Cath schreef:

Jawel en het klinkt veel te simpel.
He Say She Say is zo simpel, eerst rapt hij over een kind dat zijn vader mist en ineens rapt ie over zichzelf dat ie zijn vader mist MET PRECIES DEZELFDE TEKSTEN! maar dat valt niemand op

avatar van BoordAppel
zoiets heet een stijlfiguur.

BoordAppel schreef:
zoiets heet een stijlfiguur.

Dat vind ik persoonlijk nogal cheesy

daydreamin en kick push zalig

avatar van J.M.
ik vind dit best wel een goed album, het is allemaal wel rlx om naar te luisteren, nadeel is wel dat het allemaal een beetje veel op elkaar lijkt
krijgt van mij nog wel 3,5*

ik vind het wel een vet album, al had ook ik er meer van verwacht. Vond er eerst niet veel aan maar na meer luisteren vond ik em steeds beter worden. Ik vind em tekstueel wel goed en flow is ook in veel nummers lekker.
Ik denk dat Lupe gewoon nog veel meer in zijn mars heeft dan hij hier laat horen. Ik denk dat als hij doorgroeit zijn teksten nog wat inventiever worden. Kan me de teleurstelling van anderen wel een beetje voorstellen omdat er gewoon veel beloofd was nog voor er ook maar een single uit was, maar al met al is het voor hip-hop in deze tijd wel een aanwinst denk ik.

avatar van LapraS
Daydreamin' is leuk

Poisonpen123
Relax schreef:

Jij vertegenwoordigt jou naam ook niet echt he Relax

avatar van Niek
Is Daydreamin nou keihard gesampled van Hooddreamin van Guru of wat dát al een gesampled nummer?? Concept is sowieso wel pijnlijk vergelijkbaar. Daydreamin is wel iets beter uitgewerkt..

Gekkenhuis
Nee, Guru heeft dezelfde sample gebruikt, namelijk I Monster - Daydream in Blue.

Gekkenhuis schreef:

Ok.

avatar van luc011190
Als je nou even de moeite nam om de berichtjes hier door te lezen hadden jullie kunnen lezen dat de sample uit Daydream van de Wallace Collection komt, I-Monster heeft met die sample ook nog eens een grote hit gescoord

Poisonpen123
foute album iedereen die kick push kent houd nu zeker ook van skateboarden

Komt er ooit nog een HipHopalbum uit ZONDER Pharrell producties?!?!