reptile71 schreef:
[spatie]Eden
[spatie]Desire
Inheritance
etc.
Dit staat zo op zowel de achterkant, de cd zelf en het boekje. Mijn cd-speler geeft ook maar 4 tracks aan als ik de cd erin stop. Op de eerste cd's staan dus helemaal geen 6 tracks.
Ik heb een Amerikaanse LP-uitvoering uit 1988 en daarop staan de tracks op de achterkant zonder die spatie. Op de LP's staan dus ook niet standaard 4 tracks. Op het label van mijn LP staan zelfs de tracktijden van de eerste 3 nummer apart genoemd.
Als je dit album opzoekt op Discogs, zie je dat er 25 'uitvoeringen' van bestaan - ik heb de eerste Europese persing uit 1988; volgens de foto zou op de achterkant een tekst moeten staan; dat klopt niet de titelnamen staan daar, met de titels van tracks 2 en 3 ingesprongen, op de hoes geen tracktijden.
Mijn cd (UK) geeft 6 tracks; het lijkt erop alsof ze voor sommige landen de edit marks hebben gebruikt om afzonderlijke tracks te geven. Weer een voorbeeld van hoe onzorgvuldig platenmaatschappijen met creatief materiaal omgaan. Bij New Order waren ze voor de collecor's editions (dual disk) voor de remasters de oorspronkelijke banden kwijt en bij New Order hebben ze bijv. voor de Duitse versie van
Blue Monday de eerste aanslag van de basdrum (per ongeluk?) weggeknipt.