Ad Brouwers schreef:
Projectie? Ik weet bijna zeker dat jij dan één van niet zovelen bent, beste
misterfool.
je dwaalt... dit album wordt algemeen aanzien als één van de allerbeste albums uit de jaren 80
en terecht
er zijn misschien niet zoveel individuen die dit album effectief kennen, maar van zij die het wel kennen zijn er zeer velen die het waarderen als één van hun favoriete albums
4,08 hier bij mume, 4,14 bij rateyourmusic (nr 3 voor 1988, nr 116 overall met bijna 4000 stemmen), zowel pitchfork als q hebben het opgenomen in hun lijst van 50 beste platen van de jaren 80
dit is één van de weinige albums die ik op cd en op vinyl heb. op cd voor in de auto, op vinyl voor thuis (vooral omdat de dynamiek van deze plaat op vinyl een stuk beter tot zn recht komt.... van fluisterstil tot oerend hard, u weet wel)
beste ad... stop eens met jouw eigen gedacht te projecteren op heel de maatschappij. echt man, ik geef soms harde kritiek op platen, maar ik zal nooit beweren dat wat ik vind waarheid is...
pitchfork vat het misschien nog het beste samen:
There aren't many records out there like this one, a collection of meditative songs so abstracted by their arrangements that it's impossible to pin them to their era. Talk Talk created something so uniquely their own on Spirit of Eden that the only people to effectively traverse that terrain again were Talk Talk themselves, on their 1991 masterpiece Laughing Stock . Instrumental timbres combined in strange ways to create new sounds, and Tim Friese-Greene's production allowed for massive dynamic shifts and passages of glassy clarity. Common modern tags for genreless music like obscuro and post-rock needn't apply-- Spirit of Eden is the sound of elegance itself
tenslotte, adje, hoe je de nieuwe van the strokes een even hoge score kan geven als deze talk talk is me een raadsel. natuurlijk is smaak persoonlijk, maar deze talk talk is echt zovele malen gelaagder, dieper, kwaliteitsvoller, warmer, emotioneler en tijdlozer dan die door een paar leuke popliedjes gedragen middelmaat van the strokes.... dat lijkt me pas een objectief vaststaand feit waarover ik wel eens een paar bomen wens op te zetten