Timo-otje schreef:(quote)
Dus je wilt eigenlijk zeggen : als je ouder wordt , ben je verstandiger en ga je ook naar betere muziek luisteren volgens jou? ik ben 23 en heb met beide bands wat ?
GYBE heeft geen raakvlakken met klassiek ? Ik zou nog maar eens gaan luisteren dan ,zo is Moya bv voortgekomen uit een klassiek stuk. Als ik GYBE luister hoor ik juist veel klassiek, ook bij Talk Talk hoor ik dit. Wat je eigenlijk wil zeggen is dat je Talk Talk veel beter vindt dan GYBE, wat kan natuurlijk. Op Rate Your Music vallen deze albums echter wel onder het zelfde genre,
zie hier
Deze discussie heb ik ook gevoerd met Misterfool en ik ga 'em niet overdoen. Smaak is nl dynamisch en ontwikkett zich in de tijd - ik zou niet graag iedereen de kost geven die op moment Y een afkeer heeft van bijv jazz en op moment Y (5 jaar later) opeens jazz waardeert. En verder als je alle persoonlijke eigenschappen van een individu even buiten beschouwing laat, bij een gelijke interesse in muziek (en da's niet zo gek hier op de site) heeft een ouder iemand gewoon meer luisterervaring en kennis (let op:ik zei bij verdere gelijke omstandigheden) - gewoon een feitelijk iets.
GYBE is niet slecht gespeeld, het zijn goede musici - ik vind het ook niet slecht; ik vind het gewoon overgewaardeerd, het boeit me te weinig en het is voor mij een beetje
de nieuwe kleren van de keizer (H.C. Andersen). Daarom verbaast de waardering hierop de site mij ook - hetzelfde heb ik overigens ook met Radiohead.
En klassiek als bron bij GYBE is als typering te vaag - welke componist, welk tijdperk? Wat RYM en of Discogs of Pitchfork van een band vindt of hoe ze een band plaatsen, daar kan ik niet zoveel mee - Cocteau Twins krijgt regelmatig het nietszeggende label 'Dreampop" opgeplakt. Ik haalmeer info van specifieke blogs, al ben ik wel geïnteresseerd in lijstjes als jaaroverzichten of "10 albums to watch out for" en ik lees regelmatig reviews op Pitchfork. Maar ik zal hun dubbelalbum nnog wel eens draaien.
Als ik dit album draai, word ik altijd meteen gegrepen en is de eerste gedacht: "als ik zo god kon musiceren, had ik mijn roeping gevonden" -het feit dat ik dit hier typ is een indicatie dat zulks niet het geval is.