LCD Soundsystem - LCD Soundsystem (2005)

Rock / Dance
Label: DFA

1. Daft Punk Is Playing at My House (5:16)
  2. Too Much Love (5:42)
  3. Tribulations (4:59)
  4. Movement (3:04)
  5. Never as Tired as When I'm Waking Up (4:49)
  6. On Repeat (8:02)
  7. Thrills (3:42)
  8. Disco Infiltrator (4:54)
  9. Great Release (6:35)
  10. Losing My Edge * (7:53)
  11. Beat Connection * (8:07)
  12. Give It Up * (3:55)
  13. Tired * (3:34)
  14. Yeah [Crass Version] * (9:21)
  15. Yeah [Pretentious Version] * (11:05)
  16. Yr City's a Sucker [Full Version] * (9:21)
avatar van gemaster
Het is wel een lang album met al die bonustracks zeg. Gisteren zitten luisteren terwijl ik met wat vrienden aan het Pro Evolution Soccer 4 spelen was. Ze konden niet geloven dat na anderhalf uur dezelfde cd nog steeds opstond. Zo divers en lang. Ik moet de cd nog een paar keer luisteren, maar vooral de crass version van Yeah springt eruit. Vooral het einde als het helemaal losgaat met die snerpende beats.

En vergeet de trommeltjes niet! Bijna onhoorbaar, maar het voegt een hoop toe. Hoe vaker ik Yeah hoor, hoe meer ik dat nummer ga waarderen. Echt een geweldig nummer.

avatar van gemaster
Grandioos album. Ik zit alleen een beetje met een dilemma. Zonder de bonustracks is het album 4* waard, maar mét de bonustracks is het 4,5* waard. Hoe moet ik nu stemmen?

gemaster schreef:

welke je hebt

avatar van Onderhond
Maak er een 0.5* van, voor het geweldig zeurend geneuzel.

HiLL schreef:

welke je hebt

Ja die met bonustracks natuurlijk.

Bestaan er eigenlijk versies zonder die extra CD?

Het is trouwens behoorlijk absurd dat Beat Connection, toch een b-kantje zo verschrikkelijk goed is. Zelfs als a-kant was het nog een van de betere singles van de laatste jaren geweest, wat mij betreft.

Ik heb trouwens gemiddeld gestemd: 3,5 voor het album en 4,5 voor de bonustracks.

avatar van gemaster
Ik houd het ook maar op 4*.

avatar van HiLL
5* geworden wat een wereldplaat!

Minstens even goed als Radiohead (uitlokkertje )

cp: never as tired as when i'm waking up

(briljante plaat!)

Ze speelden gisteren bij Motel Mozaique:
-Daft Punk Is Playing at My Home
-Too Much Love ("a song for the ladies") -Tribulations (vanaf dit nummer ging het helemaal los in het publiek, wat een fantastisch nummer ook) -Movement (lekker rauwe gitaarherrie met een extra herriestukje aan het eind)
-On Repeat (tweede nummer)
-Thrills (live beter dan op plaat vind ik)
-Losing My Edge (geweldige baslijn, maar moeilijk verstaanbare zang, gelukkig ken ik de tekst wel redelijk uit mijn hoofd)
-Beat Connection (openingsnummer)
-Give It Up (klonk ook een stuk beter dan op plaat), -Yeah (Crass Version) (majestueuze afsluiter, wat is dit nummer toch ontzettend goed opgebouwd. wat een climax!)
-een Harry Nilsson-cover omgebouwd naar je reinste punkfunk (althans, dat denk ik, want ik ken het origineel niet)

Verder is de percussie toch wel het coolste van LCD Soundsystem, zowel live als op plaat.

avatar van T.O.
Heb ze afgelopen weekend ook zien optreden in Madrid, een geweldig concert!
Wat een energie zit er toch in nummers als Tribulations en Yeah, de hele zaal ging uit zijn dak.
Een absolute tip voor festivalprogrammeurs als je het mij vraagt.

avatar van John Doe
Die gasten van LCD Soundsystem weten hoe ze nummers moeten produceren hoor ik ook, erg goede presentatie. 4*

Live is het wat rauwer, maar nog een stuk energieker.

avatar van bonothecat
En ik hoor de kwaliteit maar niet. Het is me in 2 maanden ofzo nog niet gelukt om de hele cd een keer te luisteren. Soms valt het kwartje laat, soms valt het heel laat, en misschien valt het ook wel niet. Of misschien moet ik ze eerst op Lowlands zien

bonothecat schreef:

Ik denk het. Op de een of andere manier lijkt het niet bijzonder, maar als je bereid bent er in op te gaan, dan kun je echt *niet* stil blijven staan bij een concert van LCD. Het was in Nighttown ook zo. In het begin dansten er misschien maar een klein aantal mensen, maar aan het einde van het concert stond men tot achterin de zaal te springen. Doordat het maar blijft beuken spelen ze het publiek eigenlijk murw en vervolgens gaat de zaal plaat.

Me-in-honey schreef:

Veel betere elektronica als dit wordt er tegenwoordig niet gemaakt. 5/5.

. Ik hoop dat je electro bedoelt ?

Mja, electro is dit ook niet echt. In essentie is LCD vooral een rockband.

avatar van Onderhond
Inderdaad, maar als je dan toch de electronic invloeden moet benoemen komt het toch het dichtst bij electro, niet ?

Zou goed kunnen. Of electroclash ofzo. Ik ben niet zo goed met al die naampjes.

avatar van Onderhond
Tja, ik heb zelfs geen flauw wat electroclash hoort te zijn. Electro was in ieder geval het eerste wat bij mij op kwam (qua invloed dan). Verder deze CD nooit afgeluisterd. Gelukkig voor het gemiddelde

Nee, dit lijkt me een afrader voor jou.

Tja, staat in de electronic Top 50, dus zal het toch ooit tegenkomen vrees ik

Top cd dit Onderhond!
Wel met een gitaar en mannenstem

Dit komt live meestal nog beter uit verf. Wat een geweldig nummer om live te horen dat Yeah. Eén van de beste live nummers die ik dit weekend heb gehoord. En de gitarist, Tyler geloof ik, van !!! iig, maakte het feestje wel compleet, damn . Hij was trouwens behoorlijk bezopen/stoned volgens mij . Of hij ging wel erg mee in de muziek. Na dit optreden vond ik het erg jammer dat !!! toch niet op LL is gekomen.

Andere toppers waren Movement (die was live echt 10x beter dan op cd, echt vet!), Tribulations (die gitaar solo ) en Losing My Edge. Ik vond Daft Punk... en Give It Up live trouwens niet zo geweldig als de rest van het optreden. Ook de afsluiter viel mij een beetje tegen (welke was dat eigenlijk ).

Echt een live band waar je helemaal uit je dak kan en moet gaan!

Ohja, Onderhond, ik denk niet echt dat het wat voor jou is, maar je kan altijd Yeah (crass version) even proberen .

avatar van Goodfella
Me-in-honey schreef:

Veel betere elektronica als dit wordt er tegenwoordig niet gemaakt. 5/5.

Dit doet me denken aan een aflevering van South Park, waarin een advocaat met de 'Chewbacca techniek' zó'n enorm absurde verdediging voert dat het hoofd van een van de juryleden op een gegeven moment ontploft - en de advocaat wint

Gefeliciteerd, Me-in-honey!

avatar van BoordAppel
Look at the monkey! Look at the silly monkey

avatar van Goodfella
Juist!

Deze hoeft op niet meer dan 1,5* te rekenen trouwens. Wat een passieloos gezever.

Gefeliciteerd, Me-in-honey!

Johnny Cochran!
This Is Chewbacca, he lives on Endor. That does not make sense!

avatar van BoordAppel
Goodfella schreef:

Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Genoeg passie en lol op deze plaat. Het is in de eerste plaats wel duidelijk een rock album, dus om te zeggen dat er geen betere electronica wordt gemaakt is wel een beetje raar inderdaad.

Och ja misschien is een 4 ook wel wat te hoog, zo origineel is het ook allemaal niet. Ben benieuwd wat de tijd met dit album gaat doen.