Simple Minds - Acoustic (2016)

Label: Caroline

1. The American (4:29)
  2. Promised You a Miracle (4:35)

met KT Tunstall

3. Glittering Prize (4:07)
  4. See the Lights (4:57)
  5. New Gold Dream (4:57)
  6. Someone Somewhere in Summertime (4:39)
  7. Waterfront (5:15)
  8. Sanctify Yourself (4:59)
  9. Chelsea Girl (4:27)
  10. Alive and Kicking (5:52)
  11. Don't You (Forget About Me) (5:15)
  12. Long Black Train (4:35)
  13. Stand by Love * (4:11)
  14. Speed Your Love to Me * (4:03)
  15. Light Travels * (4:40)

Tja.
Moeten we hier nu blij mee zijn?

Ja, als toch nog steeds fan moet ik bekennen dat ik dit toch wel in en in triest vind om snel nog even een albumpje uit te brengen met weer hun aloude bekende 80's materiaal + 1 nieuw nummer maar dan allemaal acoustisch. Helemaal niks van hun laatste 3 goeie albums.
Volgend jaar bestaat Simple Minds 40 jaar en ze zijn weer volop bezig met een nieuw album voor volgend jaar, of mischien wel 2 nieuwe albums. Laat het platenlabel zich daar mee bezig houden inplaats van deze band zich zo te verlagen op dit niveau.

avatar van Chameleon Day
Gevalletje negeren...

avatar van Korreltje Zout
Nope, dit album ga ik niet kopen. Promised you a miracle (akoestisch) is een gedrocht.

avatar van E-Clect-Eddy
Promised you a miracle (akoestisch) Ik vind KD Lang erbij niet onaardig en het nummer is eigenlijk vrolijker geworden, wel grappig om het zo te horen.

Korreltje Zout schreef:

Albums van Pearl Jam uit 1982-1984 zijn volgens mij zeldzaam.

avatar van goldendream
Ik heb liever dat ze hun concerten uit 1982-1984 als een serie live CDs uitbrengen, net zoals Pearl Jam destijds deed. [/quote]

Het mag meer zijn: concerten van 1979 tot en met 1984, of zelfs 1990.
En indien mogelijk ook bijhorende dvd.

Een beetje zoals Bruce Springsteen nu doet, maar dan niet zo overvloedig.

avatar van Bugman
Nou, je moet ervan houden, zullen we maar zeggen.

Voor mij werkt dit dus niet. Ik mis de sfeer van het origineel. Het hele album lijkt me niet iets om naar uit te kijken. Niet omdat ik een beperkte blik heb, maar het voegt voor mij niets toe. Live kunnen afwijkende versies soms goed werken, maar om daar nu een heel album van uit te brengen? Liever nieuw materiaal!

Tja.
Moeten we hier nu blij mee zijn?

Nee daar zit niemand op te wachten, want met de unplugged nummers lijkt alles op elkaar

avatar van Alicia
Ik heb dit album nog niet gehoord, dus heb ik geen (voor)oordeel. Ik ben wel wars van de zoveelste uitvoering van een bepaald nummer, al zijn er uitzonderingen. Ook ik heb liever nieuw werk en dat zal er voorlopig nog wel niet inzitten!
We gaan het zien.

avatar van SirNoodle
E-Clect-Eddy schreef:

Het is KT Tunstall, niet KD Lang
En het 'nieuwe' nummer is een cover van Richard Hawley dacht ik.

Ach ja, leuk om eens te horen, hopelijk valt er ergens een mooie versie te ontdekken. ideaal album voor deze spotify-tijden: eens ontdekken en niet meer blind aanschaffen.

avatar van hidalgo
Acoustic

avatar van Erwin.c
Opgewarmde prak. Wil het niet eens horen....
Soms schaam je je als je zegt dat je van de Simple Minds houdt.
Zeg je er maar snel achter aan: tot 1983 hoor! ☺

Welnee, tot 2016

avatar van goldendream
Sommigen overdrijven graag een beetje ... Tot 1983? Dan negeer je veel mooie dingen die erna kwamen. Toegegeven: dit album is een absoluut dieptepunt, nog erger dan hun Night of the Proms-optredens.

avatar van E40
E40
In 1984 kwam er zeker nog wat moois

avatar van goldendream
En we blijven overdrijven ...

avatar van Erwin.c
Ok. Black & White mag blijven maar de rest...no thanks.

avatar van Gringo_m
Zondag 14 mei 2017 Carre Amsterdam: Simple Minds acoustisch.
Prijzen: € 109 en € 75 !!!
Prijzen net zo triest als deze cd.

avatar van Alicia
In geen 109 jaar! Ook niet in 75. Dit zijn sowieso belachelijke prijzen.

avatar van E40
E40
In Kursaal Oostende en Bozar Brussel een stukje goedkoper : resp .75, 63, 50 en 43 eurootjes en 74 ,64 58, 50 en 42 eurootjes.

Mel Gaynor is er niet bij.

goldendream schreef:
Sommigen overdrijven graag een beetje ... Tot 1983?

Ik denk dat er altijd al een groep (waaronder ik) is geweest die de muziek tot en met New Gold Dream geweldig vindt maar de rest links laat liggen.
Na NGD nam de bombast toe en waren de tegendraadse ritmes en gefreak verleden tijd.
Zelfs de zang werd anders...
Denk dat hier al veel over gediscussieerd is maar ik dacht ik doe het nog eens dunnetjes over...

avatar van goldendream
Ik vind het oude werk ook onovertroffen, maar sabel daarmee de albums na 1983 niet neer. Er zitten nog veel sterke albums tussen, en als het niet het hele album is, dan wel een paar sterke nummers. Ik haat dat zwart-witdenken: alles van voor 1983 is top, alles erna flop. Dat is zo kortzichtig. Enfin, zo zie ik het toch.

avatar van vielip
Unplugged kan héél mooi zijn. Helaas is dat met dit album (afgaande op de 2 nummers die ik heb gehoord) niet het geval...gemiste kans!

avatar van goldendream
Simple Minds is niet het type band om akoestisch te spelen. Daar hebben ze de nummers niet voor. Het energieke met een speciale plaats voor de combinatie gitaar en synths maakt hen groots. Dat kan je niet akoestisch brengen. Depeche Mode, The Cure of OMD (totaal andere bands, maar toch) gaan ook niet akoestisch. Hun identiteit gaat daarmee verloren of komt niet tot hun recht. Simple Minds unplugged is zoals Stef Bos die de rocktoer opgaat. Het gaat niet en wringt aan alle kanten. Zo zie ik het toch. Hopelijk ben ik verkeerd.

Nou... Partij

avatar van bikkel2
Goede liedjes en wellicht in een ander arrangement, kunnen in principe altijd overeind blijven acoustisch.
Vaak ontstaan songs juist acoustisch.
Het is aan de musici hoe creatief ze daar mee omgaan.
In popmuziek zou dat gewoon moeten kunnen.
Het ene nummer is meer geschikt dan het andere, maar die keuzes moet een band, zeker ervaren rotten als Simple Minds, kunnen maken.

Ik heb dit nog niet gehoord, dus kan er nog niets van zeggen.

avatar van Castle
goldendream schreef:

The cure heeft wel degelijk een MTV unplugged sessie gedaan en die kwam verrassend goed uit de verf. Het is denk ik ook welke nummers je pakt en ook HOE je het aanpakt.
Ipv synths kan je bv cello en of violen kiezen, dus ook zeker SimpleMinds zouden dit mijn inziens moeten kunnen, maar niet zoals ik zojuist luisterde, jammer of gaan ze mij toch verrassen met de rest van het album