Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

avatar van Chrisseh
Weet iemand trouwens of de bonustracks wat zijn? Die heb ik namelijk niet, ben wel benieuwd.

EPMD
ik heb ze geluisterd, behalve de terror remix (nr 17) zijn ze wel vet...

avatar van Tabossi
Uncommon Valor is inderdaad een van de betere - overzeese - hiphopnummers die ik in tijden heb gehoord. Vooral dit gedeelte - echt ouderwets goede passage, waarbij rap weer eens qua vorm én inhoud tot ware kunst wordt verheven. En die beat: wow, drama!

Skilling, killing, illing
I'm able and willing
Kill a village elephant, rape and pillage your village
Illegitimate killers, US Military guerillas
This ain't a real war, Vietnam shit

avatar van jelmer19
er staan idd een paar goeie nummers op deze cd.
Met goeie lyrics en de beats bij jedi mind tricks zijn zoals altijd goed verzorgd

avatar van GarnalenPeller
Wat de fok, uit het niets is Paz zijn oppervlakkige shockrap/bijbelse stijl kwijt, en hier ben ik heel blij mee. Hij is is on-ge-lo-ve-lijk veel gegroeid als MC sinds Legacy.

Chrisseh schreef:

Voegen niks bijzonders toe.

avatar van GarnalenPeller
Dit is écht een meesterwerk, klinkt ook veel frisser dan bijvoorbeeld Legacy of Blood.
Paz is veel meer uitgebalanseerd en er is geen slechte track op te bekennen, behalve mischien Gutta Music waarop Paz nogal oppervlakkig rapt.
Er is ook een geweldige opbouw gedurende dit hele album, Dat en het consante niveau maken hiervan een skipmomentloze CD.

avatar van Rhythm & Poetry
Na Violent by Design de beste van JMT voor mij althans. En dat vind ik toch een knappe prestatie zeker omdat de andere 2 albums die hier tussen kwamen er ook zeker mochten zijn. Hier staan een paar van de fijnste JMT nummers op. Track 4,6 & 12 zijn tracks waarvan ik keer op keer weer kippenvel krijgt. Vinnie Paz valt mij hier weer in positieve zin op en de producties zijn weer ouderwets om van te smullen. Track 9 laat bovendien ook nog eens de veelzijdigheid van JMT zien die track rockt.

avatar van wietstock
Naar mijn mening, en ook die van anderen percies, echt een pareltje! Normaal ben ik niet zo'n liefhebber van rap/hip-hop muziek. Maar toch is dit me erg bevallen. Dit is grotendeels te danken aan de beats van Stoupe. Naar mening samen met Dangermouse de beste producer/dj van het moment! Heerlijk hoe hij van alle genres wat meepikt, geweldige voicesamples gebruikt en in elk lied weet te boeien! Soms heb ik wel wat moeite met het 'gangsta' gedoe dat rond de scene hangt, maar bij hun kan ik me er meestal over zetten. De flow van Vinnie is mss niet de beste, maar dat is naar mijn mening ook niet altijd nodig. Met teksten waar hij/ze een verhaal in willen vertellen of een boodschap overbrengen, zorgt dit ervoor dat alles veel pakkender overkomt. Vooral nrs als Uncommom Valor en Shadow Business vind ik geweldig, duidelijk de iets minder rap georiënteerde thema's Maar ook de iets 'meliger' klinkende nrs als black winter day, when all light dies en razorblade salvation vind ik geweldig.
Samenvatting: Zeer goede cd, beste beats die ik in jaren gehoord heb in rap muziek, enkele pareltjes van teksten, geen skip nrs

Mr_White
Meesterwerk. Ik durf het bijna niet te zeggen maar vind hem zelfs beter dan Violent By Design (heb genade). Vinnie P doet zijn ding maar het is Stoupe die dit het album draagt. Man, wat kan die heerlijke beats afleveren. En dan R.A. The Rugged Man op Uncommon Valor, wauw!

Rene1979
Wat een album!! vooral Heavy Metal Kings is een dope track

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk dat dit album voor mij langzaam maar zeker net zo goed gaat worden als het topwerk van de heren uit 2000. Vinnie heeft op dit album de emotie waar ik écht van hou en is qua lyrics in topvorm. Daarnaast staan hier wellicht de mooiste JMT tracks op zoals: Uncommon Valor, When All Light Dies en Razorblade Salvation. Van al deze nummers krijg ik kippenvel (zo ver ik weet het enige album waar zoveel nummers op staan die emotioneel iets met mij doen). De absolute knaller Heavy Metal Kings maakt het voor mij af. Stoupe is evenzo in topvorm, geniaal.

avatar van GarnalenPeller
Violent by Design is wat dat betreft echt een debuutalbum.
Geweldige sfeer, en vooal harde raps om door te breken in de scene. Dit is meer subject matter. (het gaat vaker over iets)
Dit contrast heb je best vaak eigenlijk.

avatar van Rhythm & Poetry
Violent By Design was niet een debuutalbum, JMT maakte al 4 jaar muziek en hadden een EP én LP uitgebracht.

Psycho etc. LP vergeten.
Die plaat klinkt ook totaal anders dan de rest, geen wonder dus .
Je zou VbD het debuut van JMT's nieuwe sound kunnen noemen.

avatar van 'State Of Mind'
wow die intro beat!

avatar van MJ_DA_MAN
Servants In Heaven, Kings In Hell is vanaf nu hét Jedi Mind Tricks-album voor mij. Na de recente tegenvaller A History of Violence ben ik nog meer gaan beseffen hoe goed dit is en hoe goed het duo kan zijn i.t.t. het laatste album. Is het Paz die het album zo goed maakt? Is het Stoupe? Nee, het is JMT dat dit album een meesterwerk maakt. De chemie tussen de twee is onbeschrijfelijk op dit album; de raps van Paz maken de beats van Stoupe sterker en zijn beats maken de raps van Paz sterker. Vinnie legt ieder persoon het zwijgen op die de man beschrijft als een boze rapper die niks anders kan dan ''shock raps'' brengen. Naast zijn ''recht voor je raap'' lyrics op deze plaat laat de man duidelijk zijn persoonlijkheid en zijn kritiek op bepaalde dingen horen. Enkele voorbeelden:

It's 1.6 million people locked in jail
They the new slave labor force, trapped in Hell
They generate over a billion dollars worth of power
And only gettin' paid twenty cents an hour
They make clothes for McDonald's and for Applebee's
And workin' forty-hour shifts in prison factories
And while we sit around debatin' who the wack MC's
They have to work when arthritic pain attack the knees
Slavery's not illegal, that's a fuckin' lie
It's illegal, unless it's for conviction of a crime
The main objective is to get you in your fuckin' prime
And keep the prison full and not give you a fuckin' dime
But they the real criminal, keepin' you confined
For a petty crime, but they give you two-to-nine
And ain't nobody there to protect ya
Except a bunch of incompetent human rights inspectors

(Shadow Business)

Mommy I'm sorry if my first letter made you cry
To be honest with you I don't think that I wanna die
Sometimes I feel like that I'm cancerous in others lives
Thats probably why I drink at night and sleep till 4 or 5
It's kinda hard walking through life with my distorted eyes
When I was younger I was stupid and I thought I thrived
I thought alot about everything I said in the letter
And questioned whether or not if I was dead you'd be better
You think my shorty would be happy if I never met her
It's too late now mommy I could never forget her
Could never forget how she told me to love
Cuz my father and my grandmother is always above

(Razorblade Salvation)

Simpel, maar meer dan krachtig verwoord en duidelijk met gevoel. Zoals gezegd brengen de beats van The Enemy of Mankind deze lyrics nog eens extra krachtig. 's Werelds beste producer komt op het alweer twee jaar oude album niet met uitschieters, maar is over de gehele plaat constant. Zijn samples zijn ongelofelijk goed gekozen en zijn grootste bron (Zuid-Amerikaanse muziekwereld) is hem op het lijf geschreven. Ook de samples tijdens de refreinen met kleine stukjes van andere rappers (het bekende verhaal) zijn ongelofelijk goed gedaan en brengen tegelijkertijd een rauw gevoel. Een heel album met een Vinnie Paz als deze had ik alles behalve erg gevonden, maar ook qua gastartiesten is dit op en top. Ill Bill brengt op het harde Heavy Metal Kings een verse waar de rauwheid vanaf druipt en waarin we de Bill horen die we ook willen horen:

Ill Bill, human manifestation of genocide
stand amongst Grammy winning grimy nose candy sniffers
blast the black metal at you like Danny Lilker
it's impossible to escape my matrix of hate
I'll make a good girl a cum dumpster sayin' don't wait
set the razors to AKs and turn razors to grapes
turn blood into wine with an insatiable taste
drink from the goblet of gore, vomitting porn
Sodom and Gomorrah back to Canarsie New York

In your face! Sean Price, niet en nooit mijn favoriet, komt toch vrij aardig tijdens Outlive The War en Reef levert een réte-strakke verse plus refrein af op Gutta Music. Ook het andere AotP-lid Chief Kamachi doet wat ie moet doen. Over R.A. the Rugged Man is alles al gezegd; zijn gastoptreden is gewoon een van de beste in de rapgeschiedenis en als je het verleden van de man kent:

I'm in a hospital bed, they rescued me, I survived
I escaped the war, came back
But ain't escape Agent Orange, two of my kids born handicapped
Spastic, quadriplegia, microcephalic
Cerebral palsy, cortical blindness, name it they had it
My son died he ain't live, but I still try to think positive
'Cause in life, God take, God give

... ga je hierover toch heel anders denken.

Dit album is JMT; Stoupe, Paz, geen Josh Allar (de Jus Allah van Violent by Design is overigens altijd welkom). Jedi Mind baby!

avatar van 'State Of Mind'
Goede recensie!

Ik ben hem nu 2 dagen aan het luisteren en een ding weet ik zeker dat hij minimaal een 4.0 gaat krijgen, bij die introtrack word ik al helemaal gek echt zonde dat daar niet overheen is gerapt.

avatar van Makaveli 9

mod-knip

Naar mijn mening absoluut niet Jedi Mind´s beste album. Vinnie is in dit album wel in zijn element, namelijk "story-telling" rap. Ill Bill komt inderdaad ongeloofelijk hard op A Vietnam Story, damn. Zijn flow, zijn verse, alles klopt daar gewoon. De laatste tijd ongeloofelijk zwak (moet zeggen dat hij in zijn collabo met Snowgoons weer aardig klonk) maar laat hier even horen dat hij niet onderschat mag worden.

Nog even snel terugkomend op de uitspraak dat dit Jedi Mind's beste album is. Denk toch echt dat dit album niet hun beste album is, heb het eerlijk gezegd al een hele lange tijd niet meer gehoord (ben veel meer geboeid door Legacy of Blood en The Psycho-Social..) maar het oogt naar mijn mening iets te, te nep. Legacy of Blood komt veel echter over, producties zijn harder, Stoupe laat daar een staaltje klasseproducties horen. Het gescratch, dat kut gezang in enkele nummers etc. maken dat dit album haar eigen sound krijgt, een sound dat Jedi Mind niet eigen is. De lijn van dit album wat producties betreft wordt naar mijn mening doorgetrokken naar A History of Violence. Het gezang, het gescratch al die kleine details waar ik mij aan ergerde aan dit album, is velen malen erger dan in A History of Violence. Vandaar dat ik ook spontaan tranen in de ogen krijg bij het beluisteren van A History of Violence; wat een zwak album zeg. Na die eerste luisterbeurten, misschien wel Jedi's zwakste album. Maar nu dwaal ik af.

Heb nu niet heel veel tijd, maar zal één dezer dagen met een uitgebreidere mening komen.

Vinnie Paz, brap brap!

EDIT: 3 - 3,5 (twijfel nog)

avatar van Makaveli 9
Zie net dat ik Ill Bill verward heb met R.A. The Rugged Man. Het moet uiteraard Rugged Man zijn. Ill Bill doet helemaal niet mee op dat nummer, excuses.

ManMonster
Man, wat is dit album overgewaardeerd, vond em nogal snel vervelen! Alleen de track met R.A. is overdreven goed de rest vond ik nogal middelmatig...

avatar van wouter-d
Ik heb dit album nog te kort om te kunnen zeggen of het de beste jmt is, maar het is sowieso een van de beste. qua beats vindt ik het een combinatie tussen Violent by design en visions of ghandi. Lekker duister met Zuid-Amerikaanse invloeden.

Ik heb Vinnie Paz altijd voornamelijk goed gevonden vanwege zijn rauwe deliverance maar op dit album vindt ik zijn lyrics voor het eerst ook echt goed. Dor dit album stijgt hij echt boven zichzelf uit.

De enige reden waarom Violent by design mijn grote favoriet zou blijven is omdat het echt 1 album is. Ik draai VbD altijd van het begin tot einde er zit veel samenhang tussen de tracks dat is op dit album minder niet direct een minpunt van dit album maar eerder gewoon een pluspunt van VbD.

*4,5

Social_Mask
Terwijl ik vandaag buiten stond te genieten van de regen kwam een vriend naar me toe die me vertelde dat hij naar JMT was geweest en dat ze hun oude werk hadden geseeld. Ik kon een gevoel van jaloezie niet onderdrukken.. maar daar heb je iPods voor.

Ik zette dit album op en tot mijn grote verbazing wist het me niet te raken. Drie jaar geleden (tijd gaat snel zeg...) toen ik JMT ontdekte was ik helemaal wild van ze. LoB en dit album waren hun beste werk. Ik luisterde wel elke dag minstens 10 keer naar de zwaarlijvige moslim en kon genieten. Maar vandaag was die magie er opeens niet... Ik kreeg de neiging om bij elk nummer al na 2 minuten naar het volgende te gaan. Het gevoel was weg. Dat kon wel tijdgebonden zijn, ik was pas wakker en dan kan JMT wel wat te druk overkomen. Maar toen ik dit net opzette deed het me ook niks. Jammer, erg jammer. Hopelijk is dat niet het geval bij hun andere albums

Ik verlaag het voor nu naar 4*, maar dat zou wel eens nog lager kunnen vallen.

grimy_jason
Hier staan toch 2 classic tracks op : Razorblade Salvation en Uncommon Valor , zeer hoog niveau voor een 2006 track en ze moeten niet onderdoen voor al de dope stuff die voor pakweg 2003 en de 90's is gereleased, de rest van deze cd klinkt ook zeer goed maar moet ik nog wat meer gaan luisteren....

MJ_DA_MAN schreef:
Ik vind alle nummers eigenlijk 4-4,25 sterren waard (misschien een wat minder of wat meer), en dan geef ik hem gewoon 4,5*. Niet echt logisch denken jullie dan misschien? Ik vind van wel, dan verdien je gewoon een hoog cijfer als echt álles op niveau ligt. Liever een album met alleen 4*-nummers dan een album met veel 3-3,5*-nummers en af en toe een 4 of 4,5*-nummer.

We zitten hier heus niet in de wiskunde les hoor, we zijn hier over muziek bezig....

Maar goed, bericht dateert ondertussen al van 2 jaar geleden maar viel me gewoon maar effe op dat sommige het puntensysteem hier op MuMe wel heel nauwkeurig gaan benaderen....

Al om kwart voor 5 geplaatst je bericht; vroeg wakker vandaag?

En vandaag al twintig over elf!!!! Het wordt steeds vroeger en vroeger....

Maar nog steeds heb ik geen antwoord op je MuMe puntenbeoordeel obessie bij zowat elke cd....

avatar van GarnalenPeller
Outlive the War ontstijgt alles qua stoerheid.

Al om kwart voor 5 geplaatst je bericht; vroeg wakker vandaag?

Grappig dat je het trouwens bij deze cd zet :

Vinnie P :
Thats probably why I drink at night and sleep till 4 or 5
It's kinda hard walking through life with my distorted eyes

Ik ben dus blijkbaar niet de enige....
Je idool heeft zo te zien ook die gewoonte....

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, maar die werkt tussendoor ook nog gewoon.