Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

grimy_jason
Goede cd , alleen spijtig van enkele tracks waar je een vervormde stem van een 5 jarig meisje hoort doorheen de track ( When All Light Dies en vooral Black Winter Day wtf!?)....
Maar enorm dope tracks zoals Uncommon Valor , Razorblade Salvation en Blitz Inc (die track heeft een 90's vibe, dope shit) en vooral de TERROR mix van Heavy Metal Kings vind ik enorm vet en beter als de originele versie , zorgen ervoor dat dit de beste cd is van de afgelopen jaren die ik al heb gehoord tesamen met Ritual Battle....
Zonder de bonustracks zou ik deze cd overigens minder gevonden hebben dan ik hem nu vind aangezien 2 ervan tot me favo tracks van deze cd behoren....

ManMonster
Onlangs nog eens in de speler gesmeten en mijn score maar een half punt verhoogd.. Ben het wel eens met grimy_jason over die twee nummers, zijn absoluut niet mijn ding!

avatar van Elohim
om eerlijk te zijn... snap ik mensen niet, mensen zijn soms echt zo dom. ook al luister je echte hiphop, ook al zet je je af tegen de massa, dan NOG snap ik niet dat iedereen pazman ziet alleen als n agressieve dude.
Als iemand n keertje AANDACHTIG luistert naar LoB, dan zal je merken dat daar n stuk meer intelligentie in zit dan alleen murder murder kill kill

spirituele vergelijkingen worden naar de luisteraars gegooid, maar blijkbaar mist ie gewoon. stupid te zien dat mensen er gewoon doorheen horen ofzo... luister goed naar LoB, en je ziet de artistieke excellentie, luister aandachtig naar VbD en t is precies tzelfde. En the psycho-social, is lyrisch gezien tog zeker t beste naar mijn mening. mensen laten dat album vaak buiten beschouwing enzo. maar zoals hij vaak al zegt: we're just dumming it out. en dat is niets minder dan de waarheid. dit is ook de rede dat t psycho social album vaak vergeten wordt, t is te complex.

over dit album: mooi album waar Pazman emoties blijkt te hebben. als je before the great collapse van LoB hebt gehoord wist je dat al, maar verder liet ie t niet merken. als je eerst Before the great collapse luistert en daarna razorblade salvation... damn, dan lijkt t net alsof je in zn ziel kijkt en ziet wat zo iemand doormaakt.

ook Shadow bussines is n zeer goed nummer over "slaven" in china. de aanhalingstekens staan er niet omdat t eigenlijk niet zo is, maar meer omdat er wordt gedaan alsof het niet zo is. onze grote vriend louie dogs legt even uit hoe t wel zit. prachtig

en de mensen die "het vijfjarige meisje" zo irritant vinden, kan ik even niet begrijpen, maar dat zal wel aan mij liggen. ik vind om een of andere rede die stemmen zooooo touching... en dan die lyrics erbij.... perfection is near. black winter day was dan ook mn fav van dit album.

ik heb de bonusnummers niet geluisterd omdat ik de versie zonder dat heb gedload. k denk erover na om dit album te kopen, maar k koop de laatste tijd al veel te veel albums...

om eerlijk te zijn vind ik nummers als put em in the grave enneh... andere van die nummers niet zo interessant, dan kan ik net zo goed necro met n minder harde beat luisteren denk ik dan, is beter naar mijn mening

over het algemeen een goed album: meer gevoel, minder intelligentie, betere, gevoeligere producties
bij elkaar optellen, delen (niet echt gedaan hoor, just kiddin) kom ik op een 4*

avatar van MJ_DA_MAN
Elohim schreef:
en de mensen die "het vijfjarige meisje" zo irritant vinden
Terwijl dat gewoon een sample is .

ManMonster
En een sample kan je niet irritant vinden ofzo?! 10 jaar geleden bij Wu-Tang Forever vond ik dat ook nog best vet, nu is het in mijn ogen played out. Dat en ik haat echt vocale samples die heel het nummer door blijven duren (ookal is het niet vervormd tot een 5-jarig meisje), als het dan nog enkel in de hook is kan ik het nog best verdragen maar tijdens een rap wil ik er geen gezongen woord of kutzinnetje horen, zo'n nummers zet ik 9 op de 10 keer binnen de minuut af!

ManMonster schreef:

tsja, is smaak denk ik. ik vind het juist net die finishing touch aan een song. 11 op de 10 keer dat ik when all light dies luister, luister ik hem helemaal af, heb em nog nooit afgezet. ik vind die stem juist, ik weet het niet, ik vind het wel mooi.
heheh, nog even erbij: ik luisterde nog geen hiphop toen wu tang forever uitkwam, was in 200 toch? toen was ik 6...

avatar van Boris91
'97.

Maar hoe je die sample irritant kan vinden, daar kan ik ook niet bij. Stoupe is altijd ook errug goed in die finishing touch aan een beat geven, bijvoorbeeld op deze manier.

ManMonster
Ik vind dat overdaad schaadt en dat in dit geval de sample in mijn ogen overdadig is gebruikt, zo simpel is het. Dat dit een kwestie van smaak is moge duidelijk zijn!

Boris91 schreef:
'97.

oh... 97, toen was ik drie...

ik maak zelf ook wel eens wat beats, en dan is stoupe ook mijn grote voorbeeld.
wat hij allemaal kan doen met een paar samples, prachtig

avatar van JLjuju
Jezus die verse van RA the Rugged Man op Uncommon Valor is echt mooi.

Mr_White
JLjuju schreef:
Jezus die verse van RA the Rugged Man op Uncommon Valor is echt mooi.

Hoogtepunt van het album. Jammer dat ie als solo-artiest geen zak uitbrengt want zijn features rapt hij helemaal kapot. (Hold Up op het album Black Snow van Snowgoons ook bijvoorbeeld). Celph Titled is er nog zo een (altijd sterk, amper solo-materiaal).

avatar van bixtad
Het houdt me al de hele tijd bezig wat die voorkant nou voor moet stellen, dus album gekocht en nou ben ik er eindelijk achter
erg mooi gedaan

Niet zo'n fan van JMT

Uncommon Valor is natuurlijk briljant. Prachtige 2de verse

Frostyx
De beste van JMT, vind ik hihihihihih.
Erg goede samples in Razorblade Salvation en Black Winter day.
Uncommon Valor is gewoon geniaal en Heavy Metal Kings vind ik erg lekker klinken.
Doei

BSound
Razorblade Salvation is mss wel een van de meest persoonlijke, meest emotionele tracks van de laatste 10 jaar....In alle muziek genre's

Ik bedoel, als je durft te zeggen dat je jezelf als een kanker(tumor) vind in levens van je naasten....damn o_O

O ik dacht altijd dat hij zichzelf verplaatste in een ziek iemand

Frostyx schreef:
O ik dacht altijd dat hij zichzelf verplaatste in een ziek iemand

Nee Hij ziet zich als een kanker in andermans levens.

Frostyx
Hmmmm zo heb ik het nog nooit bekeken.
Ik ga maar snel dit album nog is luisteren

avatar van Stapler
BSound schreef:

Nee Hij ziet zich als een kanker in andermans levens.

Whut?

Frostyx
Had je dat niet door Stapler ?
Ik ook niet

avatar van Conway Twitty
Sometimes I feel like that I'm cancerous in others lives

Niet de moeilijkste zin me dunkt.

Conway Twitty schreef:
Sometimes I feel like that I'm cancerous in others lives

Niet de moeilijkste zin me dunkt.

Precies

X-man
Zonder twijfel een heel apart album. Het gaat ergens over en ligt daarnaast gewoon zeer lekker in het gehoor.

Kan iemand me trouwens zeggen of Vinnie Paz echt metalen platen in zijn mond heeft? En zo ja, waarom hij dat dan heeft heeft?

Frostyx
Omdat hij dan stoer klinkt ?
Geen idee of hij dat echt heeft, lijkt me sterk

Rene1979
1 van de meest geniale/beste verses is hier op dit album te vinden. Ik doel dan natuurlijk op RA the Rugged man

X-man
Frostyx schreef:
Omdat hij dan stoer klinkt ?
Geen idee of hij dat echt heeft, lijkt me sterk

Je kan wel de draak ermee steken, maar research op internet leert me dat hij dat wel heeft...waarom precies (of uberhaupt meer informatie er over) is er niet. Kan dus ook een of andere gerucht zijn.

avatar van dusso
Uncommon Valor is voor mij 1 van de beste hiphop tracks ooit gemaakt. Kippenvel bij de verse van RA the rugged man.

avatar van MJ_DA_MAN
X-man schreef:
Waar zeg ik dat hij me aanvalt? Ik kan alleen niet tegen dat toontje. Ik zie trouwens niet in wat zijn post bijdraagt aan dit topic, en ook die van jou niet. Achja, kleine jongens blijven kleine jongens he!
Ja, wederom prima gelezen van je.

avatar van misorabi
bixtad schreef:
erg mooi gedaan

kan je het mij ook verklappen?