Deftones - Saturday Night Wrist (2006)

Label: Maverick

1. Hole in the Earth (4:09)
  2. Rapture (3:25)

topalbum, groeit na een paar luisterbeurten----

avatar van Dr-Gonzo
snarf349 schreef:
topalbum, groeit na een paar luisterbeurten----

Meen je dat? Hoe groot is ie geworden dan?

avatar van Facedown
Verrast door alle positieve commentaar hier, ikzelf vind het album zéér matig...
Misschien groeit het album wel na een paar luisterbeurten, maar Chino moet voor mij tekeer gaan als bij hun eerste 2 albums, hier doet ie het alleen maar in het nummer Rats! Rats! Rats! wat ik een zeer goed nummer vind.
De rest van het album is echt veel te soft voor Deftones, die verder bouwen op hun laatste selftitled album.

Een 2* Voor Hole in the Earth (die ik redelijk kan waarderen) en Rats! Rats! Rats! (geweldig nummer)

avatar van Nightrider
Ik vind dan ook de White Pony style van de Deftones veel en veel mooier dan bijv Around the Fur of Adrenaline. Nee, dit album komt qua niveau nog niet bij White Pony in de buurt, maar het mag toch al de eer hebben in de schaduw te staan.

Wat een mooie cover trouwens

Trouwens, Nightrider, geweldige top 10 heb je

Nou bedankt

En dat nog wel terwijl onze top 10 (in mijn vluchtige blik) nergens overeenkomt...?

avatar van Facedown
Ja, maar mijn top 10 heeft te maken met sentiment Jouw top 10 is muzikaal geweldig

avatar van Nightrider
Mijn top 10 heeft ook te maken met sentiment . Desalniettemin bedankt voor het compliment. Jouw top 10 ziet er ook leuk uit (hoewel ik Toxicity honderden malen beter vind dan System of a Down), maar waarom nou Korn op 1 ?

Mijn top 10 bevat toch wat rustigere muziek, net als deze plaat van de Deftones. Als je White Pony goed vond, zou je deze toch ook wel moeten trekken... er zit geen nieuwe Digital Bath of Knife Party op, maar nummers als Beware, Cherry Waves en Mein zijn m.i. wel degelijk pareltjes.

avatar van Haveaniceday
Ik moet zeggen dat dit album inderdaad groeit in mijn achting naarmate ik hem vaker luister. In eerste instantie vond ik het helemaal niks, en zeker inferieur aan White Pony. Maar nu komt ie al op gelijke hoogte..

avatar van Banjo
Rats!rats!rats! wat is dat nummer lekker hard ! (het laatste stukje dee me denken aan loco van coalchamber).
Dit is mijn eerste luister beurt. En mijn mening is dat je een cd van deftones blind kan aanschaffen het is altijd goed!.

avatar van Banjo
weet iemand ook of the deftones ook weer eens naar nederland trekken volgend jaar!?

avatar van Jeroen enzo
Je kan ze in de Paradiso en de 013 bewonderen volgend jaar.

Timothebizkit
na de eerste twee luisterbeurten klinkt het gewoon als takkeherrie. Nou had ik dit bij de eerdere deftones albums ook, maar voorlopig vind ik het maar niks...

Timothebizkit
2 dagen en meerdere luisterbeurten later is íe al een stuk beter...

Timothebizkit schreef:
2 dagen en meerdere luisterbeurten later is íe al een stuk beter...

Hoewel, echt hoger dan 3,5* is-ie bij ook niet gekomen. Al met al wel beter dan hun voorgaande cd.

dimwit
25 maart staan ze in 013 en daar ga ik naar toe! 30 euro was een beetje duur, maar het zijn natuurlijk wel de deftones en dit is weer een geweldige CD.
Vooral hole in the earth, kimdracula, beware en rats rats rats zijn toppie

avatar van Haveaniceday
Timothebizkit schreef:

Jah, dat heb ik nou ook!
En na een aantal luisterbeurten wordt ie gewoon steeds beter.

the_bizkit
dimwit schreef:
Vooral hole in the earth, kimdracula, beware en rats rats rats zijn toppie

Verrek, daar ga ik ook heen! Dit album is zeker de moeite waard!

avatar van james_cameron
Bepaalde experimentele tracks, vooral Pink Cellphone, horen natuurlijk meer thuis op een album van Moreno's project Team Sleep. Verder is het een wat rustiger, meer ingetogen album geworden, maar de meeste songs zijn wel mooi en meeslepend. Dus ja, lichte tegenvaller, maar wel de moeite waard.

avatar van voskat
Geweldig album!

Ik vreesde al voor het einde na hun vorige plaat (die gewoon matig was), maar dit is echt het betere werk.

En nee, ik hoefde niet meerdere keren te luisteren; kwartje viel gelijk.

djeffibrelich
en met deze 3 geweldige albums in een rij voor de deftones!

avatar van Banjo
gaan er nog mensen (volgende week maandag) naar amsterdam paradiso ?

avatar van doornappel
ja Banjo, u ook vanavond? enjoy!

jazeker !
ik ben net terug.. en ik vond het in het begin wat aarzelend maar ze pakten de draad erg goed op. het was een mooie deftones avond!.

avatar van mexoi
Heeft iemand misschien de setlist van het optreden in Paradiso gisteren?

back to school, hexagram,
korea, root, bored, mein, 7words, beware, hole in the earth, my own summer, change, head up, around the fur, passenger, cherry waves, knife party, nosebleed, xceroes, digitalbath..

(en een persoonlijk gemis rats!rats!rats!)

Banjo schreef:
back to school, hexagram,

(en een persoonlijk gemis rats!rats!rats!)

Openden ze met Back to School? Dat lijkt me vreemd. Wel een ontzettend gave tracklist, jammer dat ik niet ben gegaan. Digital Bath als afsluiter

headup
In 013 begonnen ze met korea en feiticeira en eindigde ze met 7 words, voor de rest zelfde tracklist.

Ze begonnen in Paradiso met Korea.. Bijna zeker weten, was er zelf bij. Back to School zat sowieso ergens in het midden.

avatar van Banjo
de volgorde is niet goed (daar kom ik net achter).
de nummers kloppen wel .