Eurythmics - Greatest Hits (1991)

Label: RCA

1. Love Is a Stranger (3:40)
  2. Sweet Dreams (Are Made of This) [12" Full Length Version] (4:50)
  3. Who's That Girl? (3:44)
  4. Right by Your Side (3:49)
  5. Here Comes the Rain Again (4:54)
  6. There Must Be an Angel (Playing with My Heart) (4:41)
  7. Sisters Are Doin' It for Themselves (5:51)

met Aretha Franklin

8. It's Alright (Baby's Coming Back) (3:43)
  9. When Tomorrow Comes (4:15)
  10. You Have Placed a Chill in My Heart (3:46)
  11. Miracle of Love * (4:36)
  12. Sex Crime (1984) (3:52)
  13. Thorn in My Side (4:11)
  14. Don't Ask Me Why (4:13)
  15. Angel * (4:47)
  16. Would I Lie to You? * (4:22)
  17. Missionary Man * (3:45)
  18. I Need a Man * (4:21)
Naar mijn idee toch de ietwat betere popmuziek uit de jaren '80. En hits hadden ze. De solo-projecten bevielen me wat minder, of beter: daar verloor ik mijn belangstelling wat meer.
Dat ik dit album nu nog regelmatig draai kan ik nou niet bepaald zeggen, maar als ik de nummers zo zie staan denk ik bij een aantal "dat waren toch verdomd leuke liedjes".

avatar van andré
Dit was zeker geen verkeerde 80's-band, maar écht overtuigen deden de reguliere albums niet. Dan is deze verzamelaar een prima optie, hoewel ik toch weer een paar mooie nummers mis, waaronder de debuutsingle 'Never Gonna Cry Again' en het prachtige 'Adrian' (waarin je, als je goed luistert, Elvis Costello op de achtergrond hoort meezingen).

Prachtige stem die annie!

EVANSHEWSON
Eurythmics was een prima hitparadebandje. Vele terechte hits.
Never gonna cry again (van het album In the Garden) mis ik hier ook wel op, alsook de gimmick (méér dan een echte song is het niet, maar, onweerstaanbaar) Beethoven (I like to listen to... Beethoven).

Vind sommige van hun reguliere albums best goed;

Zoals Revenge en Be Yourself Tonight.

Die klinken absoluut niet gedateerd of zo.

Deze compilatie krijgt een 4 omdat
inderdaad dat lekkere Never Gonna Cry Again ontbreekt!

avatar van Madonna
Deze CeeDee behoort ab-so-luut tot mijn favorieten. Komt zeker in mijn top 10! Vooral het begin werk van het duo is ijzersterk. "Who's that girl" is prachtig. Zo mooi hoe Annie het zingt. Die opbouw in het nummer...",,,but there's just one thing..." helemaal top. De overige nummers zijn ook niet te versmaden zo goed!

-5-

avatar van rudiger
dit staat ook elk jaar hoog in de gay top 100.

avatar van monique
heerlijke verzamelaar,vooral ''here comes the rain again" blijft 1 van hun mooiste nummers,luister nog regelmatig naar dit album

Sietse
rudiger schreef:
dit staat ook elk jaar hoog in de gay top 100.

nuttige informatie dit.

en nu?

avatar van FunkStar
Erg goede verzamelaar, alleen mis ik de allereerste single 'Never Gonna Cry Again' uit 1981. Dat is en blijft ook een toppertje!

avatar van LucM
Eurythmics vond ik één van de meest toonaangevende bands uit de jaren '80 vanwege de sterke composities van Dave Stewart en de soulvolle zang van Annie Lennox.
Deze compilatie is niet volledig omdat hun eerste single "Never gonna cry again" ontbreekt. "Love is a stranger", "Here comes the rain again", "There must be an angel", "Sisters are doing for themselves" en "Would I lie to you" vind ik hun beste singles.
Eigenlijk is "Sexcrime" hun enige echte misser vanwege de overdaad aan goedkope en achterhaalde productietrucs. Laat dit nummer uitgerekend hun grootste hit in Vlaanderen zijn (ik ben het vaak niet eens met de muzieksmaak van de gemiddelde Vlaming).

avatar van Tribal Gathering
Goed album alleen een wat aparte samenstelling. Ik heb deze (nou ja niet exact deze) thuis en daar is de trackvolgorde :

01. Sweet Dreams (Are Made of This)
02. When Tomorrow Comes
03. Here Comes the Rain Again
04. Who's That Girl
05. Would I Lie to You?
06. Sisters Are Doin' It for Themselves
07. There Must Be an Angel (Playing with My Heart)
08. Missionary Man
13. The King & Queen of America
14. Angel

dan missen dus :

- Right By Your Side
- It's Alright (Baby's Coming Back)
- You Have Placed a Chill in My Heart
- Miracle of Love
- Sexcrime (1984)

Nu is the King & Queen of America best een mooi nummer maar beetje jaloers ben ik wel op deze wat completere uitgave.

Pieter Paal
Ik moet deze compilatie voor mezelf opnieuw samenstellen, de mindere nummers verwijderen en pareltjes zoals 'Never gonna cry again' en 'Julia' opnieuw op CD-R erbij branden.

avatar van LucM
Tijd dan voor de definitieve en volledige compilatie (2CD of meer)!

avatar van winterstorm
Die is er, met hun 10 Cd-box, waarop je ook heel wat extra nummers en B-kantjes vindt.

avatar van Madjack71
Talentvol tweetal, waarbij Annie tot grote hoogtes kwam door Dave, in het begin zelfs nog letterlijk en figuurlijk.
Beginperiode vind ik het sterkst, daarna werd het wat wisselvallig.

Sweet Dreams/Love is a Stranger/Who's that girl/Here comes the rain again smaken mij nog steeds voortreffelijk.

Goede maar zeker geen complete verzamelaar van Dave & Annie.
Mijn voorkeur gaat naar hun periode in de eerste helft van de jaren tachtig,hun meer syntesizergerichte periode.Nadien kwam de ommezwaai met meer rebel & soul en meer meanstreamgerichte nummers die natuurlijk ook nog van hoogstaande kwaliteit zijn.

Toppers zijn 'love is a stranger','sweet dreams','who's that girl' en vooral 'here comes the rain again' met die prachige pizzicato violen (waarschijnlijk synth).Ik herriner mij nog helder de mooie clip met Annie in een wit nachtkleed en een lantaarn in de hand.
Absoluut dieptepunt van de Eurythmics vind ik 'there must be an angel', onbegrijpelijk dat dit van een groep komt die 2 jaar eerder nog gemakshalve onder de noemer new wave werdt geclasseerd.
Ook bij 'sisters are doing it...' heb ik min of meer dezelfde afkeer.

Natuurlijk horen die nummers thuis op een greatest hits.
Geef mij toch maar kleppers als 'never gonna cry again','this is the house','julia' en 'beethoven'.
Ook te genieten nummers zijn 'shame','revival' en 'king & queen of america'.Ik wacht al bijna 20 jaar op een volledige verzamelaar.
Ook een album met de 12" ers zou een welgekomen geschenk zijn.

avatar van LucM
There Must Be an Angel en Sisters Are Doin' It for Themselves vind ik tot de beste Eurythmics-hits horen vooral vanwege de soul in de zang van Annie Lennox (& Aretha Franklin). Zoals eerder vermeld vind ik Sex Crime (1984) de enige miskleun uit de Eurythmics-hits.
Never Gonna Cry Again ontbreekt inderdaad onterecht, Julia had er ook moeten op staan. Volgende keer een volledigere compilatie.

avatar van dazzler
Ik vind dit een vrij goede compilatie.
Ik vind het vooral jammer dat Sweet Dreams
er niet in zijn originele versie op staat.

Voor de rest rommelt het wat met de chronologie halverwege.
Maar ik mis ook wat nummers uit de beginperiode.

It's Alright en Missionary Man (beide 4de singles van hun album)
hadden vervangen kunnen worden door Never Gonna Cry Again en The Walk.

Liever Right By Your Side eraf dan It's Alright, dat ik wel gaaf vind.

avatar van dazzler
Neen, Right by Your Side vind ik een heel leuk nummer.

Ik geef toe dat het niet meteen past op een album als Touch.
Maar dat deed This Is the House ook niet echt op Sweet Dreams.

Beide songs tonen de latere, meer soul en latino getinte Eurythmics.
Misschien ook wel goede voorbeelden van een love/hate songs.

avatar van musiquenonstop
Helaas staan er ook enkele mindere op dit album, maar de goede overschaduwen ze gelukkig.
Muziek met kracht en de meest scherpe teksten gezongen met een stem die zowel mooi als bruut kan zingen zonder dat het over de top gaat.

Helaas geen King & Queen Of America en Shame terwijl dit toch (voor mij) de betere nummers zijn.

avatar van radio 538
Prachtige nummers en vooral

Here Comes the Rain Again
There Must Be an Angel
Miracle of Love

4 sterren

avatar van Funky Bookie
Prettig hitparadebandje uit mijn geliefde 80's.
Uitstekende composities voor een getalenteerde zangeres.
Zo'n compilatie als deze is precies wat voor een band als deze leuk is.

avatar van bikkel2
Goh. Nog niet eens gestemt op deze.

Het duo Steward / lennox deden goede zaken in de 80's.
Beginnend als een wat weird uitziende synth act, waar de soulvolle zang van Lennox in positieve zin opvalt.
Soepeltjes ontwikkelde het 2 tal zich uiteindelijk naar een veelzijdiger level.
Het kon niet op met de hits en ook de albums verkochten goed.
Goede herkenbare songs, maar de wat donkerdere beginperiode heeft wel mijn voorkeur
Maar kwalitatief bleven de singles goed.
Ik heb eigenlijk alleen moeite met het melige Right By Your Side en There Must Be An Angel. Vind dat toch net even te theatraal.
Leuke compilatie verder.

avatar van LucM
Ik vind enkel Sex Crime (1984) minder geslaagd door de (nu achterhaalde) overdreven productietrucs, de rest vind ik wel behoorlijk tot uitstekend. Maar er zou - zoals eerder gezegd - een dubbel-CD moeten verschijnen met alle hits (waaronder ook Never Gonna Cry Again, één van hun beste singles).

avatar van bikkel2
Ben het met je eens Luc. En wie weet is er nog werk wat het daglicht nooit aanschouwd heeft.
Maar het is opmerkelijk stil rond dit duo.
Ze deden nog wel eens een reunie concertje. Maar niets meer nu.

avatar van dazzler
Ik denk niet dat er nog veel werk op de plank ligt. Het bonusmateriaal (b-kanten van singles en dergelijke) was altijd schaars en voor de remastering van hun albums, waarop Dave Stewart strenge controle uitoefende, geraakte men niet verder dan het verlengen van één schijfje, waarop naast een schaars b-kantje vooral extended versies en covers terug te vinden zijn. Van die covers bestaat wel onuitgegeven materiaal. Ik vermoed dat ze afkomstig zijn van een coveralbum dat nooit het daglicht zag. Maar een dubbele verzamelaar met alle singles is uiteraard wel mogelijk. Daarvoor is er materiaal genoeg.

Jammer dat Sweet Dreams er hier in een remix moest opstaan.
En ik ben het eens met bikkel2 voor wat There Must Be an Angel betreft.
Ook LucM heeft een punt als het om Sex Crime gaat (die stond niet op hun laatste best of).

Annie Lennox heeft net een nieuwe soloplaat uit: Annie Lennox - Nostalgia (2014).

avatar van bikkel2
De titel zegt het al. Coveralbum. Doorgaans niet zo kapot van.
Maar Lennox is dan wel zo'n artieste die het naar zichzelf kan trekken.
In 1e instantie loop ik er niet echt warm voor.

avatar van Jan Wessels
Het album Sweet Dreams (Are Made of This) uit 1983 vond ik indertijd een zeer aangenaam album. De albums die ze daarna uitbrachten konden me een stukje minder bekoren en heb ik dan ook nooit aangeschaft. Maar toch hebben The Eurythmics een aantal prima singles uitgebracht (en ook een aantal draken trouwens) en toen ik deze CD in Engeland tegenkwam voor een luttele pond deze toch maar fluks gekocht.
Wat me opvalt: Sweet Dreams staat er in een suffe remix op (maar gelukkig heb ik het originele album ), het nummer Never Gonna Cry Again ontbreekt helaas en er staat een heel rijtje nummers op die blijkbaar hits waren maar waar ik nog nooit van gehoord heb.

Zou ik de CD hebben samengesteld dan waren er wel wat nummers afgevallen. Het is opvallend hoe de band in een latere fase blijkbaar zo wanhopig op zoek was naar singles dat ze alle clichés zo'n beetje uit de kast trokken. Dat begon eigenlijk voor mij indertijd al met het nummer There Must Be an Angel met die vreselijk suffe tekstregels (I walk into an empty room and suddenly my heart goes boom ).

Mijn idee zou zijn (en dan ben ik nog in een goede bui):
1. Never Gonna Cry Again
2. Love Is a Stranger
3. Sweet Dreams (Are Made of This) (maar dan wel de normale albumversie!)
4. Who's That Girl?
5 .Right by Your Side
6. Here Comes the Rain Again
7. Sisters Are Doin' It for Themselves
8. It's Alright (Baby's Coming Back)
9. Sex Crime (1984)
10. Would I Lie to You?

Less is more.

avatar van Rinus
Puike verzamelaar van de band. Ik heb de uitgebreide versie. Alles, wat ik wil hebben, staat er wel op.