Trentemøller - The Last Resort (2006)

Denemarken
Electronic
Label: Poker Flat

1. Take Me into Your Skin (7:44)
  2. Vamp (4:33)
  3. Evil Dub (6:15)
  4. Always Something Better (6:09)
  5. While the Cold Winter Waiting (5:04)
  6. Nightwalker (4:08)
  7. Like Two Strangers (3:25)
  8. The Very Last Resort (8:31)
  9. Snowflake (7:33)
  10. Chameleon (6:57)
  11. Into the Trees (Serenetti Part 3) (7:22)
  12. Moan (5:51)
  13. Miss You (4:03)
  14. Moan [Trentemøller Remix Radio Edit] * (3:30)

met Ane Trolle

15. Moan [Radio Slave's Remix for K - Instrumental] * (11:21)
  16. Moan [Trentemøller Dub Remix] * (7:19)

met Ane Trolle

17. Always Something Better [Trentemøller Remix] * (7:56)
  18. Always Something Better [Vocal Version] * (6:09)

met Richard Davis

19. Moan [Vocal Version] * (5:46)

met Ane Trolle

20. Physical Fraction * (7:02)
  21. Polar Shift * (8:28)
  22. Chameleon * (7:58)
  23. Sunstroke * (8:28)
  24. Nam Nam * (5:41)
  25. Killer Kat * (8:06)
  26. Rykketid * (5:12)
  27. Prana * (6:25)
John Doe schreef:
Ja die zetten wat neer. Goed promo'tje voor dit album.

Leuk, alleen al om het live te zien. Van de andere kant vind ik het altijd een beetje geforceerd over komen om dit soort muziek live te brengen, een beetje een knieval voor het rockpubliek zeg maar. Ook al komen op dit album ook echte gitaren voor

Het eerste nummer sloeg me enkele weken geleden met verstomming. Ondertussen vind ik dit een absoluut geniaal album, staat met recht op nummer 1 in mijn top 10. Het beste moment van het album vind ik 'into the trees' vanaf 2'00 tot en met de zwetende en bonkende climax.

Die live-act mag er trouwens ook wezen! Geniale medley van allerlei mooie stukken van het album.

5/5

avatar van Onderhond
Albumpje dat aardig doorbolt op de achtergrond maar jammer genoeg nooit echt op de voorgrond treedt. Af en toe lekker een sfeervol, soms ook te droog en wat verwelkt. Veel invloeden die uiteindelijk resulteren in weinig.

Live klinkt het zoals wel meer electronische projecten die live iets proberen te doen. Klinkt slecht, mens zingt slecht, en wie gaat er nu naar zo'n volk kijken. Brengen totaal niks op het podium.

Laat mensen maar gewoon dansen op dit soort muziek, terwijl een DJ rustig z'n ding staat te doen op podium/in boot.

3 kleine *

Onderhond schreef:

Zoals je hierboven kunt lezen hebben meer mensen hier last van na de eerste luisterbeurt(en), maar komen ze hier later toch op terug.

Maar goed, ik ben zelf ook nog niet 100% overtuigd hoor

fastpulseboy
op het eerste gehoor vond ik em juist erg mooi...maar nu gaat het me lichtelijk vervelen. Ik ga er zeker nog wel vaker naar luisteren.

avatar van John Doe
Onderhond schreef:
Het is voor het grootste deel ook een introvert album.

avatar van Onderhond
Dat heeft er weinig mee te maken. Mijn kritiek is ook niet dat het niet in your face is, maar dat het weinig op de voorgrond treedt.

Ook introverte albums doen dat. Ook die bouwen een sfeer op waar je als luisteraar op een bepaald moment bij denkt "damn, dit is toch echt wel goed". Als je aan het eind van een CD komt en denkt "ah, 't is gedaan, wat ik gehoord heb weet ik niet meer, maar echt slecht was het niet", dan is dat een tekortkoming van het album. Hoe introvert of extrovert het ook mag zijn.

Wat meerdere luisterbeurten betreft, zal de tijd uitwijzen. Al ga ik daarvoor niet teveel op de meningen van anderen af. Op broertje MovieMeter wordt van films van de Coen broertjes ook wel gezegd dat meerdere keren kijken tot opwaardering leidt. *kuch*

avatar van John Doe
Onderhond schreef:
Dat kun je vinden. Heb het zelf ook gehad bij deze en nog steeds wel een beetje. Als ik aandachtig luister denk ik wel vaak "dit is echt goed". Als ik achteraf m'n geheugen over bepaalde nummers vervaagd is schrijf ik dit toe aan een soort otherworldliness van dit album (hoewel sommige nummers me ook echt weinig boeien) en ik weet nog steeds dat dit album een mooie reis is, waar je denk ik, beter uit kunt komen.

Dan kan voor jou inderdaad heel anders zijn.

Ja, dat heb ik dus bij deze.

Ja, hier ook. Heerlijk die percussie en ook het ruisen van de wind wat je hoort. Binnenkort ook in mijn top 10, denk ik.

avatar van Pruut
Mijn muzikale reis naar allerlei genres heeft me uiteindelijk ook bij Trentemøller gebracht. En ik moet zeggen, dit viel me niet tegen zeg...
Na mijn uitstapje met Autechre was ik toch wat positiever tegen "electronic" muziek aan gaan kijken. Toch vond ik Autechre toch te weinig organisch. Zeker als je het gaat vergelijken (auw, vergelijken is slecht) merk je gelijk dat Trentemøller een stuk organischer is.
Zoals herman al zei, vind ik ook het eerste nummer een onwijs sterk staaltje muziek. De rest van het album bevalt ook prima, maar ken ik nog niet zo goed dus kan ik nog moeilijk over oordelen hoe goed ik dat wel niet ga vinden. Daarom ga ik ook nog niet stemmen...

Er schijnt een Nudisco-remix van Take Me Into Your Skin te bestaan. Iemand al gehoord?

Ik ken Nudisco van Prince' Blacksweat en daar heeft ie een behoorlijk vette remix van gemaakt.

Thanks.

Edit: grappig, ik heb een eigen gemaaktje mixje waarin ik precies op het moment dat dit nummer begint (de afbouw zogezegd) de Run Jeremy's edit van Aphex Twin's Window Licker in al knal.

herman schreef:
de Run Jeremy's edit van Aphex Twin's Window Licker

Zo'n fijne plaat is dat! Gewoon een dansbaarder versie van Windowlicker, geen laffe remix

avatar van Zwammer
Wat vind je trouwens van die Nudisco remix dan, Herman?

Ik vind hem drie keer nix..

Beetje ene oor in, andere oor uit. Niet heel slecht, maar ook niet echt speciaal.

avatar van jariktoet
Trentemoller is een gigantisch goede dj! Vooral de mixen die hij uitbrengt zijn fenomenaal! De laatste 'Konichiwa Biches - Robyn' heeft hij ook weer geniaal gemixt. Echt een topper! Maar 'Les Djinns - Djuma Sountsystem' is de allerbeste mix van hem!!
Dus: TOP DJ!!!!!

Ik vind zijn draaikunsten een stuk indrukwekkender dan zijn remixes eigenlijk.

De track Moan vindt ik lekker, dus ik ben nu dit album aan het downen + zijn Essential Mix

Het downen van het album gaat niet echt vlot Maar de Essential Mix heb ik al binnen en hij klinkt tot nu redelijk lekker. Ik heb ook op wikipedia nagelezen dat zijn Essential Mix uitgeroepen is tot Essential Mix van het jaar 2006

Hoop dat dit album ook tof is

Electro_
De Moan die op MTV veelvuldig wordt gedraaid is niet dezelfde als op dit album Freekje! Ik zag hem laatst en kon me dat nummer totaal niet herinneren op dit album. Heb hem dus weer geluisterd en het gaat om de vocal remix die bij de video hoort. Deze versie staat op de bonus CD die bij dit album zit, die ik niet heb helaas. Maar dat nummer in ieder geval is geweldig, zo laat Trentemøller zien dat hij ook perfecte radiovriendelijke nummers kan maken .

avatar van Edie
Heerlijk album, CD1 is voornamelijk rustige muziek om te beluisteren, erg minimal-techno.. CD2 is iets sneller/harder met mijn persoonlijke topper Moan met de vocalen van Ane Trolle

Ook nummers als Killer Kat, Rykketid en Polar Shift kan ik erg waarderen. De mindere vind ik dan weer 'Always something better' met Richard Davis.. Wellicht leuker als wederom Ane het had ingezongen. Verder wel een prima cd voor zowel op los te gaan als rustig aandachtig te beluisteren.

Electro_ schreef:

Daar kwam ik gister dus ook achter En ik moet zeggen dat de niet-vocal versie van Moan echt saai is Ik vindt de vocal versie echt vele malen beter......

Ik ben nu CD2 ook aan het downloaden

Freekje schreef:
Ik ben nu CD2 ook aan het downloaden

Ah mooizo, download maar lekker ja..

avatar van oruiz
Edie schreef:

Ah mooizo, download maar lekker ja..

ja moet ie zéker blijven doen

Electro_
Wie heeft nu die video bij Moan gedaan dan? Dat is dus niet deze versie! Voeg dan even de bonus CD toe en zet die video dáárbij.

Electro_ schreef:

Hmm inderdaad. Zowieso nogal vreemd om CD#2 niet toe te voegen, niet?

Electro_
Volgens mij is die later uitgebracht, als een deluxe-versie. Ik ben zelf trouwens een beetje te lui om hem toe te voegen .

Volgens mij zijn ze gelijktijdig uitgebracht.

En Edie, je kunt die CD2 ook zelf toevoegen natuurlijk.