Trentemøller - The Last Resort (2006)

Denemarken
Electronic
Label: Poker Flat

1. Take Me into Your Skin (7:44)
  2. Vamp (4:33)
  3. Evil Dub (6:15)
  4. Always Something Better (6:09)
  5. While the Cold Winter Waiting (5:04)
  6. Nightwalker (4:08)
  7. Like Two Strangers (3:25)
  8. The Very Last Resort (8:31)
  9. Snowflake (7:33)
  10. Chameleon (6:57)
  11. Into the Trees (Serenetti Part 3) (7:22)
  12. Moan (5:51)
  13. Miss You (4:03)
  14. Moan [Trentemøller Remix Radio Edit] * (3:30)

met Ane Trolle

15. Moan [Radio Slave's Remix for K - Instrumental] * (11:21)
  16. Moan [Trentemøller Dub Remix] * (7:19)

met Ane Trolle

17. Always Something Better [Trentemøller Remix] * (7:56)
  18. Always Something Better [Vocal Version] * (6:09)

met Richard Davis

19. Moan [Vocal Version] * (5:46)

met Ane Trolle

20. Physical Fraction * (7:02)
  21. Polar Shift * (8:28)
  22. Chameleon * (7:58)
  23. Sunstroke * (8:28)
  24. Nam Nam * (5:41)
  25. Killer Kat * (8:06)
  26. Rykketid * (5:12)
  27. Prana * (6:25)
JdW
Vanavond gedraaid! Komt perfect tot zijn recht op zo'n lekkere warme zomeravond. Het deed me zelfs denken aan Born Slippy van Underworld uit, geloof, ' 96! Deed me goed dat de techno, dance, of hoe je ook wilt noemen niet zo heel veel is veranderd in al die jaren. Wel leuk dat je er nu thuis een hele goed tijd mee kan hebben. Heerlijke plaat.

Kadafi
Ik vind het zeer aangename muziek. Voor onderweg, voor in de zon of gewoon achter de pc. Veel ambient en trance elementen hoor ik er in terug.

Favorieten zijn Nrs. 1, 3 & 4 en de laatste drie zijn ook enig .

nicoot
Hm heerlijke minimal om bij weg te dromen met de koptelefoon. Die subtiele beats die geen echte beats zijn, het geritsel en gekraak hier en daar, de prachtige synth-effecten. Blij dat ik 'm aan het werk ga zien in de AB eind oktober!

avatar van stef212
Moan is toch één van de beste dancetracks van de laatste jaren.

Ziggy007
Zonde zeg. Het eerste nummer is zo pakkend dat ik direct verliefd ben geworden, maar de rest van het album haalt (voor mij) nimmer die flow. De rest kom ik simpelweg niet doorheen en weet mij ook nimmer de aandacht te behouden. Het duurt mij daarom te lang.

Misschien dat de komende weken, maanden het kwartje valt. Voorlopig houd ik het op 3*...

Even je tanden erin zetten Ziggy, het is het waard. Maar er kunnen wel een paar luisterbeurten overheen gaan.

Ziggy007 schreef:

De flow wordt ook onderbroken door de gezapige herhalingsoefening van het nummer Vamp. Maar het album duurt inderdaad wat lang. Ook ik moet toegeven dat er wat nummers weinig toevoegen aan de rest van het album. Deze fillers komen langs in het midden van de CD. Het einde maakt ook weer veel goed. Maar een 3.5 is nog steeds redelijk hoog hoor, als je kijkt naar de rest van m'n beoordelingen. Ik vind het een lekker plaatje! En ach die fillers, dat is normaal. Ken geen een album waar ze niet opstaan, op de een wat meer dan de ander.

avatar van Pittaman
Dit is het eerste album dat ik hoor van Trentemoller. Dat is zo'n naam die ik wel kende, en ik wist dat trentemoller goed was. Maarom één of andere reden kende ik er niet echt iets van... tot die Vocal remix van moan. En waarschijnlijk wat andere dingen waarvan ik niet wist dat ze van trentemoller waren.

In ieder geval, ik ben nu naar het album aan het luisteren en ik vind de sfeer die eruit komt onnoemelijk cool. En ik heb een zwak voor elektronische muziek die abnormaal cool is. Ik merk wel dat ik er nog een aantal keren aandachtig zal moeten naar luisteren om te kunnen zeggen welke nummers me het meest aanspreken. In ieder geval is het schandalig dat ik nu pas trentemoller begin te ontdekken.

Tijd voor meer albums hiervan!

Kadafi
Zeg. Is er meer elektronische muziek dat hier veel op lijkt? Een combinatie van Ambient en Minimal zeg maar... Het is bij tijd en wijle echt genieten met dit album op. =)

Highlights:

1. Take me into your skin
4. Always something better
12. Moan

avatar van Pittaman
Er is zeker nog veel zulke muziek, heb al vaker dergelijks gehoord. Maar zelden met zo'n goede productie en zelden komen dergelijke groepen in de pop-aandacht (moan! hoera hoera).

Maar wil je me geloven dat ik momenteel géén namen kan noemen

Edit: dit doet mij bij momenten wel een beetje aan de uitschieters van "Elements of sci-fi" denken. Ook aan "Underscore", maar dunno of je die persoon/groep nog terug vindt op internet. "Autism" komt ook in mij op, zoek maar eens op google (hint: segmenter).

Als je de berichten bij dit album doorleest kom je genoeg tips tegen. De vraag is namelijk al vaker langs gekomen.

Sorry ze!

avatar van Carolaah
Eindelijk maar toch, wordt het ook eens tijd voor mij om eens wat beter naar Trentemøller te gaan luisteren!

Ben benieuwd

avatar van orbit
Gemengde gevoelens over dit plaatje.. het begint allemaal zeer fraai met Take Me Into Your Skin, maar ook Always Something Better en While The Cold Waiting.. de tracks erna zijn ook nog wel mooi, maar vanaf Snowflake wordt het in toenemende mate flauwer.. Snowflake zelf valt nog wel mee, mellow dub trackje, maar Chameleon vind ik nogal plat en oninteressant, track erna is ongeinspireerde techno.. Nogal een plaat met twee gezichten, haast door twee verschillende artiesten gemaakt lijkt wel. Of door een artiest die zijn frisse nieuwe werk heeft aangevuld met slappe electro (techno) uit zijn verleden. Jammer.

Grappig, dat vind ik nou juist het beste stuk, van Snowflake t/m Into the Trees. Smaken verschillen.

De Klever
Iemand interesse in een kaartje Trentemoller voor optreden komende woensdag? PM me if you're interested!

avatar van Manuel
Eindelijk gescoord voor 8 euro!

avatar van woutorrmusic
Take me into your skin, heeeeeeeeurlijk!!

avatar van Carolaah
Hele punt erbij, deze cd bevalt me steeds beter.. Erg fijn!

avatar van Pittaman
Zo na nummertje 1 vind ik het weer iets minder, maar het ding pikt zichzelf weer op terwijl hij verder loopt.

Maar het is muziek die me erg sterk bevalt, met veel dimensies.

Heerlijk in de auto op een donkere winternacht, goed luid.

avatar van JayM
Kadafi schreef:

Probeer eens Pantha du Prince's Black noise of het gelijknamige album van Pawel

Verdomd wat is dit ook een lekkere cd. Uitschieters zijn er wel, betreffende Take Me Into Your Skin, Miss You en Into The Trees, maar dat wil zeker niet zeggen dat de rest slecht is. Het blijft een échte cd. Iets wat je altijd in één ruk door moet beluisteren, niet nummer voor nummer..

avatar van pim556
Ik ben totaal niet thuis in de electronic en alle genres eromheen.
Maar vooral dankzij Kid A en de bevestiging voor Lowlands ben ik dit toch maar eens gaan luisteren.
En daar heb ik geen spijt van! Nooit gedacht dat elektronische muziek (mag ik dat zeggen?) zo'n mooie sfeer kon uitademen. En ondanks dat er geen zang in voorkomt wordt het nergens saai. Nee, ik zal me zeker gaan verdiepen in dit genre.

avatar van Manuel
Kom er zojuist achter dat de Bonus CD die er bij mij bij zit ook geweldige tracks bevat, maar wie heeft eigenlijk de vocals op ''Moan [Trentemøller Remix Radio Edit]'' gedaan?

Poa
Volgens google is het Ane Trolle.

avatar van Mjuman
Deed vorig jaar ook mee bij live-concerten

avatar van niels94
Ik heb dit album, na vaak proberen, eindelijk in één keer achter elkaar afgedraaid. Ja, dit album is te lang en ik zou het ook niet volgehouden hebben als ik het niet ophad tijden het computeren. De kwaliteit maakt echter veel goed, hier staan een pak geweldige nummers op. Mooie sfeer ook. Hoogtepunt is toch Miss You maar ook Take Me Into Your Skin, Into The Trees (Serenetti Part 3) en Like Two Strangers zijn erg mooi. Wat er zo geweldig is aan Moan ontgaat me een beetje, dat komt misschien nog. Voorlopig op 3,5*, maar dat kan nog groeien. Wellicht dat ik op een dag de 1 uur en 17 minuten moeiteloos uitzit, nu is het toch nog teveel van het goede. Was het niet zo lang geweest dan had het zeker hoger gehad, want de meeste nummers zijn fenomenaal, hoewel ze nog niet allemaal tot me zijn doorgedrongen.

avatar van mjvanderels
Kon het niet maken om bij mijn favoriete cd niet even een klein berichtje te plaatsen, et voila. Fenomenale producties, elk nummer is zo mooi gelaagd dat ik na ontelbaar veel luisterbeurten nog steeds nieuwe geluidjes en kraakjes kan ontdekken & wat op het oog random lijkt past eigenlijk hier allemaal heel erg goed in elkaar.

Wat ook voor deze plaat spreekt is dat ik eigenlijk geen vaste favoriete nummers kan kiezen, maar om het wat makkelijker te maken zijn "Chameleon", "Snowflake" (ook te horen in een hele mooie live-versie, laatste gedeelte van het nummer gaat nog even net iets verder los dan het origineel) & "Moan". Zonde eigenlijk dat op het album zelf niet de trentemoller remix is opgenomen van "Moan", want die vind ik eigenlijk nog beter. Was wel een beetje uit de toon gevallen op dit album dus misschien maar goed ook.

Voor liefhebbers van dit album is het denk ik ook zeker de moeite om zijn essential mix eens te beluisteren. Zitten uiteraard een aantal van zijn nummers in maar door de andere platen is het één van de meest interessante mixes die ik gehoord heb.

avatar van pim556
mjvanderels schreef:

Er is ook niets mis met berichten plaatsen hoor

avatar van andnino
Die techno-bonustracks zijn echt geweldig. Physical Fraction en Polar Shift hadden wat mij betreft wel wat nummers op het album zelf mogen vervangen.