Amy Winehouse - Back to Black (2006)

Soul / Pop
Label: Island

1. Rehab (3:34)
  2. You Know I'm No Good (4:17)
  3. Me & Mr. Jones (2:33)
  4. Just Friends (3:13)
  5. Back to Black (4:01)
  6. Love Is a Losing Game (2:35)
  7. Tears Dry on Their Own (3:06)
  8. Wake Up Alone (3:42)
  9. Some Unholy War (2:22)
  10. He Can Only Hold Her (2:46)
  11. Addicted * (2:45)
  12. Valerie * (3:39)

met Mark Ronson

13. Cupid [Deluxe Edition Version] * (3:21)
  14. Monkey Man * (2:53)
  15. Some Unholy War [Down Tempo Version] * (2:25)
  16. Hey Little Rich Girl * (3:35)

met Zalon en Ade

17. You're Wondering Now * (2:33)
  18. To Know Him Is to Love Him [Live] * (2:26)
  19. Love Is a Losing Game [Demo] * (2:34)
  20. Close to the Front * (4:36)
  21. You Know I'm No Good [Remix] * (3:22)

met Ghostface Killah

22. Back to Black [The Rumble Strips Remix] * (3:48)
Social_Mask schreef:
En ik ben Hiphopfan

Ja, dat wist ik wel, maar ook een beetje voor de rest.

WOW, wat een album!

Ik luister meestal naar R&B, en ik hoorde op TMF ''Rehab'' , wat een aparte stem en liedje.
Ik luisterde het voor de 2e keer en ik was echt surprised hoe mooi zij 't liedje zong.

Heb gelijk haar album gekocht en ik moet zeggen, haar nummers zijn allemaal even goed.

Mijn favorieten zijn: ''Me & mr.Jones'', ''You know i'm no good'' en ''Back to Black''

Back to Black is voor mij 't mooiste nummer.

Één minpunt is dat haar nummers wel erg kort zijn, ''Me & mr.Jones'' is zo een mooi nummer maar ik vind het zo kort.
En dat heb ik ook bij 3 á 4 nummers.

Maar toch een mooi album!

Zeker een 4,5!

raffael77
Zeker een 4,5![/quote]

Dit is zeker een dame met een zeer goede voice. Ik luister veel naar oude Soul, Jazz & Funk en zij past daar zeker heeeeeeeel goed tussen. Haar album Frank raad ik je ook aan is ook zeer goed.5

avatar van waxs
Heerlijk dat klassieke geluid, toch toegangkelijk en modern. Zeer soul-volle stem van Amy vult de producties perfect aan. Geweldig album!

Na een aantal maal draaien (door mijn vrouw) toch mijn stem omhoog naar 3,5*. De eerste drie nummers zijn heel sterk. En het blijft een prachtige stem.
Het schijnt alleen dat ze persoonlijke problemen heeft door al het succes. Des te meer succes, des te meer problemen. Een vreemde spagaat voor een artiest.

Social_Mask
Ik verhoog nu toch echt naar 5*. Een prachtig album met een prachtige stem dat na tientallen keer niet verveeld. Back2Black komt in mijn top10. Geweldig album en wat een prachtige stem!!!

avatar van jowietje
Ik zag net een optreden van d'r en ben benieuwd of ik vanavond nog kan slapen. Damn wat ziet zei eruit zeg

Social_Mask
Haha jah idd. Maar ze maakt wel goed muziek

avatar van charlezzz
ik heb ze in 2004 in Engeland op zien treden, maar wat ik me van toen kan herinneren was het toch nog meer een singer songwriter popje. klopt dat?

tondeman
Nee.

avatar van charlezzz
das kort maar krachtig!

tondeman
En snel

avatar van TerryA
charlezzz schreef:

JA ... al is haar zogenaamde geschiedenis en beetje herschreven de laatste tijd (slimme zet van haar management vermoed ik)

" ... it will always amaze us how we continue to value fakes! - Because in all honesty that is what Amy Winehouse really is. She was initially signed to an outpost of the media empire of Simon Fuller, the founder of Pop Idols, and with the help of a huge press budget and a shed load of media attention has returned with this second album where the single "Rehab" was played to death and helped ensure that she returned to the spotlight ..."

er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die gaan zeggen wat maakt het uit als ze maar kan zingen, etc. maar toch is ze nep

avatar van waxs
Mooie nep muziek is niet leluk

Van Amy Winehouse in iedergeval niet, integendeel zelfs

avatar van BoordAppel
Ik zie niet in wat er nep aan is aan de hand van dat stukje tekst. Gewoon goede marketing, het veranderd niets aan Amy Winehouse.

avatar van psychonaatje
Pas voor haar tweede album ook als ik het stukje tekst goed begrijp. Op het eerste album was haar talent al prima te horen. Alleen is het tweede album veel constanter.

Het nummer Rehab viel meteen op door het aparte geluid. Daardoor werd ik erg nieuwsgierig naar dit album. Wellicht dat ik het nog vaker moet luisteren om te ontdekken waarom veel mensen dit zo'n geweldig album vinden. Tot nu toe vind ik het vooral meer van hetzelfde en ook het aparte geluid begint me naar een paar nummers te vervelen. Tot nu toe toch echt niet meer dan 3*.

avatar van divart
west schreef:

Problemen schijnen toch vooral te komen vanwege ernstige psychiatrische problematiek bij deze dame. Het succes helpt hier niet veel aan, integendeel.
Prachtig album! 4,5*

Zeker (nu al) één van de beste albums van 2007. 'Frank' was al geweldig, maar met 'Back To Black' heeft La Winehouse zich wat mij betreft overtroffen. Wat een plaat!!!

Toen ik de titelsong voor het eerst hoorde kreeg ik direct een brok in m'n keel. Dat een nummer me meteen zo raakt komt zelden voor, maar Amy is het gelukt. Ook van Wake Up Alone en Love Is A Losing Game kreeg ik acuut kippenvel. Gelukkig was er nog Me & Mr Jones op me op te beuren. 'What Kind Of Fuckery is this' is inmiddels een gevleugeld begrip.

Deze plaat klinkt alsof hij in de jaren zestig is gemaakt, vervolgens per ongeluk op een of andere stoffige plank is terecht gekomen en in 2006 pas is herondenkt.... Echte muziek, echte emotie, echt gevoel.

Heerlijk!

(verwijderd)
Ik hou van Soul, ik hou van Jazz, ik hou van Britse muziek. Ik hou alleen niet van Hip-hop, en ik geloof dat dat hiet toch wel een vereiste is. Want hier wordt ik eerlijk gezegd niet-warm-of-koud-van. 2,5*

avatar van Kos
Kos
Wat heeft dit met hiphop te maken .

avatar van Niek
Ben ik ook zeer benieuwd naar...

avatar van waxs
Zitten zeker wel Hip-Hop elementjes in. Zijn ook de nodige (Hip-Hop) remixen op interenet te vinden met o.a. Pharoahe Monch.

avatar van Niek
Onzin vind ik. Overal zitten wel elementen van alles in. Dit is in niets hiphop.

Social_Mask
Alleen dan Me & Mr. Jones. Maar dan alleen de tekst. Vind ik ook best raar. En dit is toch wel heeel erug Soul. Haar eerste album is wat meer Jazz.

MattDamon2
Wat verstaan mensen toch onder Soul ?!
dit album is regelrecht pop/hiphop ondanks de zogenaamde Jazz expiriment degene die zogezegd Black Music maakt hoeft gelijk Soul te zijn ..
Ik vind bijvoorbeeld Christina Aguilera veel soul hebben maja die is zo regelrecht een pop idool mMume toch!!! verbeter je site eens

avatar van psychonaatje
Als dit pop is, dan is alle Motown-soul ook pop.

MattDamon2
Soul is 100% hoge stembanden en uitingenen rustige muziek niet swingende en hippe zoals dit album

avatar van luc011190
Ik vind You're No Good zonder Ghostface toch wel een stuk matter, zeg.