Amy Winehouse - Back to Black (2006)

Soul / Pop
Label: Island

1. Rehab (3:34)
  2. You Know I'm No Good (4:17)
  3. Me & Mr. Jones (2:33)
  4. Just Friends (3:13)
  5. Back to Black (4:01)
  6. Love Is a Losing Game (2:35)
  7. Tears Dry on Their Own (3:06)
  8. Wake Up Alone (3:42)
  9. Some Unholy War (2:22)
  10. He Can Only Hold Her (2:46)
  11. Addicted * (2:45)
  12. Valerie * (3:39)

met Mark Ronson

13. Cupid [Deluxe Edition Version] * (3:21)
  14. Monkey Man * (2:53)
  15. Some Unholy War [Down Tempo Version] * (2:25)
  16. Hey Little Rich Girl * (3:35)

met Zalon en Ade

17. You're Wondering Now * (2:33)
  18. To Know Him Is to Love Him [Live] * (2:26)
  19. Love Is a Losing Game [Demo] * (2:34)
  20. Close to the Front * (4:36)
  21. You Know I'm No Good [Remix] * (3:22)

met Ghostface Killah

22. Back to Black [The Rumble Strips Remix] * (3:48)
MattDamon2 schreef:
Soul is 100% hoge stembanden en uitingenen rustige muziek niet swingende en hippe zoals dit album

Man, soul en niet swingend? Ga je snel eens wat meer verdiepen in het genre. Luister maar snel naar wat artiesten van het label Stax/Volt en ik spreek je over een jaar wel weer.

avatar van Niek
MattDamon2 schreef:
Wat verstaan mensen toch onder Soul ?!
dit album is regelrecht pop/hiphop
Wat verstaan mensen toch onder hiphop?? Om het maar even heel erg kort door de bocht te zeggen: iets wat hiphop nogal onderscheid van andere genres is rap. Ik hoor hier geen rap. En bovendien ken zat Soul dat swingt. Als je hiphop nou iets minder breed zou zien en Soul iets breder, dan staat alles weer een beetje in perspectief.

avatar van Reijersen
En zo heeft MattDamon2 zowel de hiphopliefhebbers als soulliefhebber van MuMe op zn dak

raffael77
Dit is gewoon goed wat Amy doet. Ik vind haar ook het beste scoren in de film Dreamgirls. Zij heeft een pure soul/jazz geluid die er maar weinig hebben en zeker nu de tijd. Wat jij zegt MattDamon2 doet pijn in mijn hart, omdat zij het doet zoals de oude garde die hiphop hebben laten bestaan. Wat nou soul swingt niet. Ik weet niet wat je swingend vind. Soul is eigenlijk : Funk en R&B samen. R&B vanwege lekker zwoele love songs en Funk voor de swingende hits van Knee deep en Sexmachine als voorbeeld. Maar ga niet zeggen dat soul niet swingt. Ze zijn kapot gegaan door pop muziek en dat wil pop ook proberen met hiphop maar de underground headz houden hiphop culture boven. Vandaar dat er meer underground is dan Commerciele rappers lol.

Ik kijk uit naar haar volgende album. 5

psychonaatje schreef:
Als dit pop is, dan is alle Motown-soul ook pop.

Veel motown is ook verpopt kijk allemaal de film Dreamgirls en zie hoe Amy & Eddy hun oude ding willen doen en zie hoe motown over stapt naar pop genre.
De film duurt lang maar heb nu wel gezien dat eigenlijk Motown alles heeft verpest voor de andere. Niet allemaal maar in een later stadium.

avatar van Reijersen
Je hebt in de soul een paar grote labels, wat Stax en Motown de bekendste van zijn. Ik zie zelf Motown vaak als de R&B-kant van de soul en Stax de meer wat rauwere kant van de soul.

Als een genre populair wordt dan komen de pop-invloeden al snel om de hoek kijken. (het wordt POPulair zegt al genoeg). Deze ontwikkeling hebben we ook al gezien bij bijvoorbeeld de R&B en Hiphop (de laatste jaren)

MattDamon2
Nou goed ik versta onder soul gewoon hoge stembanden zoals Christina Aguilera !! Zij heeft namelijk SOUL en een 3'5 ster is trouwens een hoge cijfer dus wat klagen de mensen nou ?!

tondeman
Mijn linker kleine teennagel heetf meer soul als Christina Aguilera.

MattDamon2 schreef:

Ik klaag alleen maar over jouw definiëring van soul. En ik geef je alleen maar goede raad naar aanleiding van je definiëring.

Christina Aquilera heeft inderdaad wel wat soul in haar stem, maar dan nog maakt ze geen soulsongs.

MattDamon2
tondeman schreef:
Mijn linker kleine teennagel heetf meer soul als Christina Aguilera.

Why?? cuz she's white and doesn't wear urban clothes?!

oeeeh!!

avatar van Wib0__
Vandaag dit album van Amy Winehouse nog maar eens opgezet.
En ik moet bekennen, ik vindt het album steeds beter worden!

Ik weet niet welk nummer haar nieuwste single wordt, maar ik heb in de afgelopen weken al een videoclip van Back To Black gezien, maar ook al van You Know I'm Good.

Weet iemand welke van deze 2 nou de niewste single wordt / is?

Ik heb trouwens dit album een 4,5* gegeven, en die blijft voorlopig nog staan.
Binnenkort begin ik aan Frank, ik heb dit album snel snel al even geluisterd, maar daarvoor kan ik dát album nog geen beoordeling geven!

Wib0__ schreef:
Weet iemand welke van deze 2 nou de niewste single wordt / is?

!

You Know I'm No Good

MattDamon2 schreef:

Why?? cuz she's white and doesn't wear urban clothes?!

oeeeh!!

Omdat ze geen soulnummers maakt. Simple is that.

En als er by the way iets niet met 'urban clothes' te maken heeft en met wit en/of zwart dan is het wel soulmuziek.

Jochie ga je eerst eens wat meer verdiepen in het genre voordat je hier het forum komt vervuilen. Het is maar een tip, maar wel eentje die nodig schijnt te hebben.

avatar van Wib0__
Reijersen schreef:

You Know I'm No Good

Bedankt! Maar wat is Back To Black dan?
En eerder uitgebracht nummer die geflopt is in Nederland?

Wib0__ schreef:

Bedankt! Maar wat is Back To Black dan?
En eerder uitgebracht nummer die geflopt is in Nederland?

Volgens mij staat die op de B-side van de single van You Know I'm No Good.

avatar van psychonaatje
MattDamon2 schreef:

Een toppunt van de soul: Sam & Dave, die nota bene zingen dat ze een "soul man" zijn. Soul niet swingend, zegt u? Misschien dat je Amy Winehouse niet in de nu-soul vindt passen, dan geef ik je wat meer gelijk. Ze steekt wat af tegen andere nu-soulzangeressen, maar het is toch echt soul. Het gaat meer richting de oude soul, maar dat is niet minder soul. Sterker nog: wat mij betreft is dat meer soul dan nu-soul.

avatar van catdog
raffael77 schreef:

Amy Winehouse in Dreamgirls ??

Social_Mask
psychonaatje schreef:

catdog schreef:

Amy Winehouse in Dreamgirls ??

Yep. Gewoon kijken en zie hoe alles eigenlijk kapot is gegaan. Amy speeld een oude soul zangeres van toen en Eddy Murphy ook als een rauwere soul sound. Ik vond hun erg sterk in hun rol. Nu hoor je ook dat Byonce er eigenlijk niet tussen past en echt pop klinkt. Jamie Fox speeld platenbaas en overloper. Het heeft ook weer te maken met Rasisme

avatar van BoordAppel
Je vergist je. Amy Winehouse zit niet in Dreamgirls.

Social_Mask
Jah volgens mij speelt ze er niet in nee.

avatar van waxs
Nee niet echt nee

avatar van catdog
Back to Black bezorgt me gewoon elke keer kippenvel.
Prachtig nummer

0529
Had nog geen reactie gegeven op dit album dus doe ik het nu maar even. Het is een erg goed album waarin verschillende genres zijn gecombineerd zoals: Soul, R&B en een beetje Jazz en Hip-Hop. Stuk voor stuk zijn het prachtige nummer waar 'Rehab', 'Me & Mr. Jones' en 'Back to Black' uitschieten. Heb het album meteen een halve ster hoger geven. 4.5*

avatar van Kos
Kos
Ik had erg veel tegen Winehouse vanwege de enorme hype die er ontstaan was en het zo jammer is dat allerlei oude vergelijkbare en minstens zo goede soul-pareltjes nog geen seconde aandacht krijgen, maar goed.

Ik ben toch ook wel hooked aan dit album inmiddels, ik zou graag willen maar ik kan er niks slechts over zeggen .

Dr.Greenthump
Erg herkenbaar kos

avatar van *San*
Amy Winehouse.. Ik had nog nooit eerder van deze naam gehoord. Tot sinds kort door Rehab. Die overigens erg goed was. Nu ik me meer in deze artiest ben gaan verdiepen is mijn conclusie dat ze een erg goede songwriter is en ook met haar aparte stem geluid komt zij aan de top. Ze zingt ook de titelsong voor de nieuwe James Bond film. Dus wij zijn nog niet van Amy af! En gelukkig!

avatar van Kos
Kos
Tears Dry on Their Own... wow

Alsof Phil Spector Motown opnieuw gevonden heeft.

avatar van Hans Brouwer
Sonic schreef:
WOW, wat een album!

Ik luister meestal naar R&B, en ik hoorde op TMF ''Rehab'' , wat een aparte stem en liedje. Ik luisterde het voor de 2e keer en ik was echt surprised hoe mooi zij 't liedje zong. Heb gelijk haar album gekocht en ik moet zeggen, haar nummers zijn allemaal even goed.
Zeker een 4,5!
Vorige week heb ik in de bibliotheek met dit album "Back to Black (2006)" van Amy Winehouse in mijn handen gestaan. "Zal ik wel of zal ik niet" was toen de gedachte. Uiteindelijk werd het dus "niet". Nu de berichten lezend bij dit album moet ik toch maar een luisterbeurt wagen aan dit album. En het treft, zo dadelijk moet weer wat boeken gaan omruilen, dan kan ik Amy gelijk lenen .

ik gehoord dat hij opnieuw word uitgebracht. met een live cd van dr concert die ze in feb gaf in Heineken Music hall