GZA - Liquid Swords (1995)

Label: Geffen

1. Liquid Swords (4:30)

met RZA

2. Duel of the Iron Mic (4:06)

met Inspectah Deck, Masta Killa en Ol' Dirty Bastard

3. Living in the World Today (4:23)

met Method Man

7. 4th Chamber (4:37)

met Ghostface Killah, Killah Priest en RZA

8. Shadowboxin' (3:29)

met Method Man

9. Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304 (5:08)
  10. Investigative Reports (3:49)

met Ghostface Killah, Raekwon en U-God

11. Swordsman (3:21)
  12. I Gotcha Back (5:01)
  13. Killah Priest - Basic Instructions Before Leaving Earth (B.I.B.L.E.) * (4:32)
deagleking schreef:
Dit album is niet helemaal mijn style, ik vind het veel grauwer dan enter the wu-tang dat is dan net iets te grauw voor mij, ik heb het hele album nog niet gehoord dus breng ik nog geen stem uit. Voorlopig zal ik me niet in dit album verdiepen pas als ik alle geheimen van de albums die ik nu veel luister heb ontedekt (ironman, wu-tang forever, only built 4 cuban linx... enz.) ga ik nog is even goed naar dit album luisteren.

ooh shitt... nog nooit zo een ongelijk gehad gweeldig album wtf was ik aan het denken, maargoed stem komt nog wel als ik het album beter ken

avatar van Niek

Haha, goed bezig

avatar van Conway Twitty
Blijft een prachtig album, maar eeuwig zonde dat een nummer als Cold World hierop staat. Een van de slechtste hiphopnummers in de geschiedenis hoort toch niet op dit album thuis. Wat een misselijkmakend en tenenkrommend refrein is dat zeg. Zonder dat nummer zou deze heel wat vaker door mij gedraait worden.
3.5/4*

avatar van Niek
Ik vind dat je toch wel een tikkie overdrijft. Hij heeft 11 favostemmen en dat zegt niet alles maar ook niet niets. Het is niet mijn favoriete nummer, maar skippen doe ik hem ook niet.

eazyfan
Cold World refrein vind ik juist prachtig, die beat is supermooi, en GZA en Rebel INS rappen scherp. Vette track.

Raekwon the chef
cold world was eerst mijn favoriete nummer, dat refrein is inderdaad wel wat minder maar skippen doe ik hem zeker niet

avatar van Conway Twitty
Niek schreef:
Ik vind dat je toch wel een tikkie overdrijft.

, maar ik ergerde me er kapot aan toen ik de cd maar weer eens opzette.

avatar van Zjapp
Shadowboxin' straalt vind ik een echt 8 mile sfeertje uit. Vooral die beat dan. En method is hier echt zeer zeer goed, een lust om naar te luisteren, hij flowt hier echt uitzonderlijk goed!

Relax
eazyfan schreef:

Refrein prachtig... overdrijven is ook een vak heh ?
Refrein is een kinderrefreintje.. op zo'n kinderlijke manier gerapt/gezongen.. verpest die hele machtige beat.

-------- EDIT: sorry, ik bedoelde een andere track.. Gold.

Verwarde ze even ik neem het terug, dat refrein van Gold vind ik juist zo slecht.

Raekwon the chef
vind ik juist niks mis mee, refrein van Cold World is ook gekopieert van Stevie Wonder

avatar van deagleking
echt een sterk album, na een paar keer luisteren vind ik B.I.B.L.E, Shadowboxin', Liquid Swords en 4th Chamber het sterkste vooral die beat en het begin van Shadowboxin' zijn geniaal.

|Joël|
Deze staat nu op #1 in de Hip-Hop toplijst.
Ik vind dit een heel mooi album en het is mijn favoriete Wu-Tang Clan solo album.
Mijn favoriete tracks zijn: Duel Of The Iron Mic, 4th Chamber, Shadowboxin' en B.I.B.L.E. (Basic Instructions Before Leaving Earth).
Als ik er dan 3 moet kiezen valt voor mij 4th Chamber af.
Vooral Shadowboxin' vind ik echt héél goed.

4,5 voor dit album.

Gekkenhuis
Sterk album. RZA levert hier echt meesterlijke producties op elke track zit wel een beat die me aanspreekt met 4th Chamber als hoogtepunt. Alleen Investigative Reports vind ik wat minder. De plaat vormt ook een soort van eigen wereld waarin je helemaal wordt ingezogen, iets wat het album bijzonder maakt en het laat uitsteken boven andere albums. 4.5*

avatar van Statiegeld
Ik heb dit album al een paar keer geluisterd maar ik ben nog niet echt in staat een goed cijfer te geven, naar mijn mening. Reacties op wat berichten hier:

Ik heb ook een verkeerde volgorde op de achterkant als in het boekje. Behoorlijk klote. Ik zou Gold, Swordsman en Gotcha Back niet van elkaar kunnen onderscheiden.

Ik verbaas me er ook over dat Living in the World Today zo laag staat. Het is wel een van mijn favorieten op dit album. Cold World vind ik de minste track op dit album, na een tijdje begin ik het een beetje irritant te vinden.

Voor de rest; top-album!

GZA is over 3 weken in Nederland hoor ik voor enkele optredens. Soort van bliksemtoer.
Wie weet hier nog meer van en hoe kom ik aan kaartjes?

Statiegeld schreef:
Als je naar de nummers luisterd kan je het volgens mij wel simpel hooren aan de tekst.
Anders kan je ook zo luisteren:
Gold = Method Man doet mee.
I Gotcha Back = Duurt langer dan Gold en Swordsman.
Swordsman = Het nummer dat je dan over houd.
Als je er echt niet uitkomt kan je nog een site erbij nemen met de lyrics dan moet je het toch wel snel doorhebben zodra er tekst komt.

of je print gewoon ff de goede tracklist uit en houd hem er bij

Raekwon the chef
Gold is degene met het kinderlijke refrein
Swordsman is geen track volgens mij
en I Gotcha Back is degene waar ze in het refrein zeggen; I gotcha back. met aan het einde een skit van een gast die in zijn nek gesneden is en het idioot vind dat hij sterft, vervolgens rolt hij van een berg af.

avatar van P Jay
Raekwon the chef schreef:

Swordsman is geen track volgens mij

??

Raekwon the chef
de cd telt 13 tracks, in het boekje tel je er 15, Hell's Wind Staff en Killah Hills 10304 zijn 1 track, en dan houd je Swordsman nog over... ??? oh wacht, ik bedoel Unexplained. dat is degene die overblijft

of je print gewoon ff de goede tracklist uit en houd hem er bij

Al gedaan. Ik heb hem gewoon voor in de CD-hoes geschoven.

Raekwon the chef schreef:

Volgens mij is Unexplained the outro bij I Gotcha Back.

Maarten||
Dit album valt voor mij erg tegen weet niet hoe het komt, heb het album sinds kort, soms nogal slaapverwekkend. Kwa Rapskills kom ik niet klagen, want dat is echt van heel hoog niveau maar wel een heel erg grauw album al vind k het zelf. Toch maar fftjes wat vaker luisteren, en hopen op een wat beter cijfer.

Maarten|| schreef:

Same here...
Heb dit album, heb het een paar keer beluisterd, maar vond het niet echt zo geod als het door vele wordt gezien. Ga nu na een aantal maanden weer es dit album opzetten. Mss dat ik het nu beter zal vinden.

Social_Mask schreef:

Same here...
Niet zo goed????!!!!
Hier staan echt topnummers op van het aller hoogste Hip-Hop niveau

Social_Mask
Jah, niet zo goed als het door vele wordt gezien. Dit album heeft een gemiddelde van 4,29 na 146 stemmen en staat op nr.91 in de Top 250. Dat is niet niks. Maar voor mij behoort hij daar niet. Ik zeg niet dat het geen goed album is, maar niet zo goed als de meeste het vinden. Maar toen ik dit album luisterde had ik nog niet erg veel hip-hop kennis. Ik denk wel dat ik dit album nu wel wat beter ga vinden...

Heb dit albun trouwens nog niet beluisterd. Ik had hem gebrand en nu kan ik hem niet vinden...

avatar van thomzi50
Koop het maar gewoon.

thomzi50 schreef:
Koop het maar gewoon.

Het irritante is, dat altijd als ik een album wil kopen dat ik blut ben. Moet maar es werk zoeken... . Ik heb nog wel Duel Of The Iron Mic beluisterd... maar nog steeds niet overtuigd.

KSPR
Heel vet solo album van GZA, uiteraard weer met featerings van de Wu-Tang clan. Vette beats, textueel weer hoogstaand. Dik verdiende 4.5 en een plaatsje in m'n top 10. Langzamerhand begint Wu-Tang m'n favoriete groep te worden...:)

Social_Mask
Nog maar es beluisterd en het doet me echt niks dit album. Helemaal niks. Denk dat ik hier toch maar 2* voor ga geven. En ik weet niet wat jullie met mij nu gaan doen, maar ik kan het niet hoger geven. Het mag dan zijn dat het goeie teksten heeft, maar ik ''voel'' er niks bij. En dat vind ik toch wel erg belangerijk. Geen enkele uitschieter. Wel moet ik zeggen dat Method Man en Gohstface Killah geweldig zijn. Hier dus 2* en geen enkele favo...