GZA - Liquid Swords (1995)

Label: Geffen

1. Liquid Swords (4:30)

met RZA

2. Duel of the Iron Mic (4:06)

met Inspectah Deck, Masta Killa en Ol' Dirty Bastard

3. Living in the World Today (4:23)

met Method Man

7. 4th Chamber (4:37)

met Ghostface Killah, Killah Priest en RZA

8. Shadowboxin' (3:29)

met Method Man

9. Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304 (5:08)
  10. Investigative Reports (3:49)

met Ghostface Killah, Raekwon en U-God

11. Swordsman (3:21)
  12. I Gotcha Back (5:01)
  13. Killah Priest - Basic Instructions Before Leaving Earth (B.I.B.L.E.) * (4:32)
avatar van Shelter
Niet de meest begaafde kwa teksten, maar wel kwa flow...de beste wu tanger naar mijn mening Method man en Ghost Face Killah vlak erachter.

avatar van Boris91
Wat hij hier rapt is gewoon geniaal, geen een lid kan hem dat nadoen op dit plaat(alleen Deck).

GZA rapt hier idd zeker niet minder dan geniaal, maar Meth en RZA droppen hier beiden een legendarische verse, met name RZA.

Dit is mijn meestgedraaide plaat ooit!
Wat het genre betreft het beste in zijn soort.
Met als hoogtepunt : Killah Hills 10304

4th Chamber kickt ook ass! Die verse van RZA is zoals hiphop bedoelt is. Ik heb er verder ook geen woorden meer voor.....

avatar van nega

avatar van BZN
BZN
dikke 4,0, classic!

nega schreef:

Je bedoelt de eerste 13

avatar van Ataloona
Ook een mooie cover trouwens.
Deze behoort voor mij samen met Enter the Wu-Tang(36 Chambers) tot de beste hip-hop albums allertijden.
Maar natuurlijk zijn er nog zo veel geweldige Hip-Hop albums.
Raar dat ik Hip-Hop pas de laatste tijd echt kan waarderen.

avatar van MJ_DA_MAN
Ataloona schreef:
Je bedoelt de eerste 13
Je bedoelt nummer 13?

Nee de eerste 13 van het album

avatar van westerveld14
TOMMY ain't my motherfuckin' BOY
When he fake moves on a nigga you employ
Well I'll EMIRGE off ya set, now ya know God damn
I show LIVIN LARGE niggaz how to flip a DEF JAM

Hele vette track, Labels. Niet vaak als favoriet aangewezen hier .
Volgens vele is The Genius na dit album onderuit gegaan, hier ben ik het zeker niet mee eens. Dit was zijn beste werk, maar Beneath the Surface, Legend of the Liquid Sword en ook Pro Tools zijn van hoog niveau.

Daily Operator
Qua productie is dit wel met afstand de beste Wu-Tang solo plaat, althans, dat vind ik.
GZA is een goede MC, dus niet slecht, de intro's zijn goed alleen is het mij een raadsel hoe ze van een slechte Japanse vechtfilm in een keer een mafia intro hebben bij track 9, wat wel een dope intro is.
De beats zijn duister als vieze nikes wat goed tot zijn recht komt met deze ijzige temperaturen en donkere dagen.
Maar in de zomer luister ik deze ook hoor
Ik vind... nu komt het: Ik vind GZA wat als Method Man klinken en dat vind ik een goed iets.
En GZA flowt soms droog door de bocht en dat kan ik wel waarderen.
Al met al kan ik wel denk ik concluderen dat dit album erg goed is, met lekkere flows en lines nog harder dan een baksteen.
De beats zijn ook rock solid.
Ik denk wel dat ik na deze openbaring mijn status als amateur verlicht denker hoog houd en dat dit album een score van 4.6 sterren verdient en een plek in mijn prestigeuze top 10.
Jawel, daar.
Verder wil ik een shoutout maken naar Rob, omdat hij een baan heeft, en ik niet.

avatar van Rhythm & Poetry

Niemand komt zo vies als Daily Operator met zijn poëtische recensies. Kan me er wel in vinden, tijdens de winter draai ik dit wel vaker maar ook in de zomermaanden zet ik hem zo nu en dan eens op. En het lijkt er inderdaad op dat GZA heel droog flowt, maar dat komt ook wel omdat hij het met zoveel gemak doet.

Daily Operator
Het is voor hem net als een natte stroopwavel op verteerd asfalt.

Ai?

avatar van discipline
Snap eigenlijk niet helemaal waarom Bible er op staat harstikke mooi nummer maar hij wordt gerapt door Killah priest en is geproduceerd door 4th Disciple terwijl de rest van het album door The Rza is geproduceerd?

Daily Operator
Hihi, inderdaad, misschien omdat het anders wat kort was ?

P-DawG
Hm.. ik vind het eigenlijk wel het perfecte einde van dit album maar GZA heeft er inderdaad niet veel mee te maken, misschien staat Bible daarom ook op Heavy Mental van Killah Priest.

nega schreef:

Beter je best doen

avatar van Kill_illuminati
P-DawG schreef:

I Gotcha Back is eigenlijk de werkelijke afsluiter van dit album. Het heeft zo'n typische sound van een afsluiter. Net als Ain't Hard to Tell op Illmatic. Al moet ik eerlijk toegeven dat BIBLE mij de interesse van dit album heeft gewekt. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgt dat ik in het album kwam. Want het was nogal pittig in het begin.

avatar van Arrie
Ik vind de outro van I Gotcha Back ook echt een outro voor een albumafsluiter. Jammer dat BIBLE er dan nog achteraan komt. Ik vind het een geweldig nummer, misschien wel het beste nummer van het album, maar het hoort er helemaal niet op naar mijn mening. Zowel muzikaal als tekstueel past het niet bij de rest van het album, en dan is het ook nog door een andere producer en een andere rapper.

Daily Operator
Ik vind de producties wat eentonig worden.
Ik ga hem lekker uit mijn top 10 knikkeren.
Ajus

avatar van Arrie
En wat komt er voor in de plaats?

Daily Operator
Ik denk Redman zijn 1e album en anders Pink Floyd of Blackout! of een van Jay-Z en misschien wel Mobb Deep en anders Raekwon met zijn 1e OB4CL

avatar van Psycholamp
Oei!... Gza inruilen voor Redman of Jay-Z!?

avatar van principal2000
Redman vind ik dan nog wel kunnen, maar Jay-Z?!?!?!?!

P-DawG
Reasonable Doubt is toch wel een waardige vervanger te noemen.
Of hij moet Blueprint bedoelen..

P-DawG schreef:
Reasonable Doubt is toch wel een waardige vervanger te noemen.
Of hij moet Blueprint bedoelen..

Ik vind ze beiden vet

avatar van WeztSide
Dit album doet het niet voor mij.
Sure, GZA komt hard maar het klinkt niet zo lekker als Only Built 4 Cuban Linx of Ironman

Psycholamp schreef:
Oei!... Gza inruilen voor Redman of Jay-Z!?

Ik heb hem ingeruild voor A Tribe Called Quest: Midnight Marauders