GZA - Liquid Swords (1995)

Label: Geffen

1. Liquid Swords (4:30)

met RZA

2. Duel of the Iron Mic (4:06)

met Inspectah Deck, Masta Killa en Ol' Dirty Bastard

3. Living in the World Today (4:23)

met Method Man

7. 4th Chamber (4:37)

met Ghostface Killah, Killah Priest en RZA

8. Shadowboxin' (3:29)

met Method Man

9. Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304 (5:08)
  10. Investigative Reports (3:49)

met Ghostface Killah, Raekwon en U-God

11. Swordsman (3:21)
  12. I Gotcha Back (5:01)
  13. Killah Priest - Basic Instructions Before Leaving Earth (B.I.B.L.E.) * (4:32)
avatar van MurryMusic
Ik had Streets Disciple ingeruild voor deez

avatar van thgryda
Deze is altijd een van mijn favo wu tang solo platen geweest. Nu sowieso zijn er niet zo veel goeie solo projecten van de heren imo, maar dit album is zooo dope. Ik kocht het toen ik dertien ofzo was (was toen al drie jaar oud blijkbaar ) en ik luister het nog regelmatig erg sterk ... 4,5

avatar van Hendrix4live
Ik vind dit album eigenlijk nóg beter dan Enter The Wu-tang.

P-DawG
Hoezo?

avatar van No Surrender
Ik ben het eens met Hendrix4live,

De sfeer op dit album vind ik beter, en die Shogun Assassin sample is gewoon kippevel moment.

avatar van nepuufd
Speelt volgende week met Killah Priest in Antwepen de hele cd. Twijfel nog om te gaan. Is hij de moeite live, ook voor niet die hard hiphoppers?.

Improvision
Ik heb een tijd geleden de Liquid Swords tour in de AB in Brussel gezien, ook met Killah Priest. De sfeer daar was heel vet. Dat is natuurlijk geen garantie dat hij het nu ook weer klaarspeelt...

avatar van Hendrix4live

Het scheelt niet veel, maar ik vind dat de nummers me net iets meer pakken dan op Enter The Wu. Ik vind de beats ook net iets sterker.

Al die 'game' geluiden (als je weet wat ik bedoel) vind ik ook zeer gaaf. Maakt het ook nog dreigender.

avatar van bennerd
Inspectah Deck valt wel erg hard op in Duel of the Iron Mic (in positieve zin).

Adults kill for drugs plus the young bucks bust

avatar van RebelINS
Sjaakspeare schreef:
Wat een irritante achterkant; de nummers staan daar in een tekstje verwerkt, wat nog wel leuk is, maar niet op volgorde van de cd. Nu moet ik hier gaan kijken waar ik precies naar aan het luisteren ben, of op de tekst afgaan, en dan maar veredeld gissen welke titel erbij past.

na 2 of 3 keer luisteren ken je de tracklist uit je kop

living in the world today word weing genoemd hier vind ik. vreemd want dat is voor mij toch één van de allerbeste nummers van het album

Poa
Beste track van het album in mijn ogen. Vooral die laatste minuut

avatar van bennerd
Verdomme, ik haat groeialbums... Zit net weer naar wat tracks van dit album te luisteren (nog gekocht voor maar 5 euro in Fnac) en ik merk dat dit album echt meer waard is dan 3.5*.

Komt waarschijnlijk ook door meer en meer hiphop-albums gehoord te hebben (waaronder ook GZA's Legend of the Liquid Swords), en ook de gastartiesten gemakkelijker te herkennen. Ghostface Killah is btw wel briljant in Investigative Reports.

avatar van Ralph
Nog een paar keer luisteren en je hebt m te pakken hoor

avatar van ThingMan
Geweldig album. Een echt Wu-Tang album met aan het hoofd een geweldige GZA. Dit waren toch de top jaren van de Wu.

avatar van jacknina
Gza - Words From The Genius ,

iemand bekend met dit album????

avatar van MJ_DA_MAN
Ja? Die zie je ook gewoon staan als je op de artiestenpagina kijkt van hem.

Ralph schreef:
Nog een paar keer luisteren en je hebt m te pakken hoor

En het is een bingo Een van de beste rapalbums die ik ken. Na een aantal luisterbeurten klópt alles gewoon. Heerlijk hypnotiserende beats, interessante raps en af en toe een gastartiest die iedereen en alles goed wakker schopt (Inspectah Deck en Ghostface Killah).

avatar van Frank White
Beste solo plaat van de Wu-Tang Clan.
Hypnotiserende melodietjes en sterke teksten van the Genius.
Sowieso is GZA de beste lyrist van de clan,ook heeft de man een erg prettige stem om te horen.

"I flow like the blood on the murderscene...."

avatar van Silky & Smooth
Zal dit album binnenkort eens proberen. Het is bekend dat hip-hopliefhebbers over het algemeen allemaal wel van Wu-Tang houden, maar het lukt mij niet (wat natuurlijk kan). Maar ben toch wel benieuwd naar de kracht van Wu-Tang. Een aantal artiesten van hen vind ik solo wel geweldig. ODB is echt een held, want hij is gestoord. Method Man is cool vooral in combinatie met Redman (en niet alleen qua muziek). En RZA kan ik wel waarderen als producer. Dus nu maar GZA proberen...

avatar van Sjoerd_
Als je dus bijna alle leden kunt waarderen snap ik niet waarom je niet zo van de Wu-tang clan houdt?

avatar van Silky & Smooth
Nogmaals, ik vind Method Man erg grappig in combinatie met Redman (mede door How High). Ik kan dan ook wel naar Black Out! 1&2 luisteren. Als gastartiest kan ik het ook wel, maar ik heb nog nooit een album van Meth af kunnen luisteren. Dat is me tot nu toe alleen gelukt met twee albums van Ol' Dirty Bastard. En daar was RZA grotendeels de producer, dus kan ik hem ook alleen daarop beoordelen.
Dit is dus maar een klein deeltje van de Wu-Tang Clan. En ik zie hun kracht ook wel van hen als groep, maar ik kan het nog niet echt waarderen.

Liquid Swords deel 2 komt er aan! En RZA gaat het album produceren

Hendrix4live schreef:
Ik vind dit album eigenlijk nóg beter dan Enter The Wu-tang.

Je bent niet de enige Hendrix.

avatar van KILLERBEE99
Eerste keer dat ik deze gehoord heb, erg wennen maar dat had ik bij meerdere wu-tang album, kan goed zijn als ik deze meer ga luisteren ik het steeds beter ga vinden wat ik ook vooral bij Tical van Method Man had en ook bij Enter The Wu-Tang van de Wu-Tang Clan...

Voor nu klinkt het wel allemaal oke.

avatar van -marco-
Hier is het allemaal begonnen voor mij, na het horen van 4th chamber was ik verkocht aan hiphop. Nu 15 jaar later is het dus allemaal uit de klauwen gevlogen.

Verslaafd aan hiphop door 4th chamber!

Damn you GZA en thanks tegelijk!!

avatar van Verbston
Wie weet het verhaal achter het ontbreken van Unexplained??

Of blijft dat "unexplained"? Want in alle credits wordt het nummer genoemd, maar is niet te horen. Op wikipedia is het ook niet te vinden. Wie van de heads weet dit?

Voor de mensen die denken dat Hell's Wind Staff er ook niet op staat, dat is het eerste gedeelte van nummer 9 volgens bronnen als discogs en wikipedia.

Pz!

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is gewoon het nummer Liquid Swords.

MJ_DA_MAN schreef:
Dat is gewoon het nummer Liquid Swords.

Hoezo dat dan?

De nummers worden op de back artwork en in het boekje apart genoemd.

avatar van MJ_DA_MAN
Geen idee, maar als je gaat Googlen kom je daar vrij snel achter. Gewoon een drukfout of zo, zoek er niet teveel achter. Inlay-boekjes bij hiphopalbums barsten over het algemeen van de fouten.

MJ_DA_MAN schreef:
Geen idee, maar als je gaat Googlen kom je daar vrij snel achter.

Je hebt t gegoogled en bent erachter gekomen, maar hebt geen idee??

Je weet t dus gewoon niet. Ik heb ook ff gegoogled en kon het niet vinden hoor. En het kan best een fout zijn, maar dan wil ik dat eerst lezen (betrouwbare bron of vanuit meerdere hoeken) voor ik dat als waarheid aanneem.

Misschien is t not that big of a deal, maar dan zou dat toch ook ergens genoemd moeten zijn..? ik vind er vooralsnog nergens iets over