The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

kga m binnekort ook kopen.
Maar wat staat er zoal op de dvd die je erbij krijgt? anders koop ik meteen die ipv de versie zonder dvd...

Vandaag gehaald...na 1 keer luisteren al kan ik je dit aanraden..zeker je geld waard!

Harco
Na een keertje luisteren boeide het me niet zoveel. Nu zit ik aan het einde van mijn tweede volle luisterbeurt, maar zo saai is het toch allemaal niet.

Dope producties van mannen als Just Blaze en Storch. Lyrics zijn natuurlijk niet van hoge kwaliteit. Constant gaat het over z'n Impala, Dayton's, Dr. Dre en N.W.A. en Aftermath. Stem en flow vind ik toch wel weer dope.

Jammer ook dat Why You Hate The Game? veeeeeel te lang is.

3,5.

cihan85
wat staat er op de dvd?

trapboy schreef:
jij wel zkr met je ....argument alleen maar iest plaatse als andere mensen iets er van vinden jij kraakt iedreen af Snitch!

Gelukkig ben jij wel lekker aardig en sterk onderbouwend .

Maar blijf vooral posten jij want ik vermaak me kostelijk met jou op de site. Wat is het volgende dat je gaat zeggen? Oeps ik hoor iemand aankomen, volgens mij is het Yak...

cihan85 schreef:
snoop & jay zijn ook al gelekt

Gimme those links...!
Ik MOET Snoop hebben, kan gewoon niet wachtten...
waar kan ik ze krijgen?en is het niet de mixtape die gelekt is?

Dan ff over die hele discussie hierboven...
Dit album is in mijn ogen beter dan gemiddeld (4), ma hij doet denk ik wel net onder voor Cube`s album als je naar dit jaar kijkt.
Ik vind Games album echt een mega staaltje productiewerk. Verder zijn er gewoon maar een stuk of 2/3 tracks die mij niet kunnen boeien, dat zegt veel over een album voor mij.
En ik vind dat er echt vernieuwende tracks op staan, daar ben ik vooral blij om want dit betekent dat er nog meer goeds van deze man verwacht kan worden.
Als dit album zou zuigen was The Game klaar met zijn carriere, dan zou iedereen em nu uitkotsten. Ik ben blij dat het niet zover is gekomen, toch weer een juweeltje erbij aan de Westkust...

3 , vond The Docu. veeeel beter

Gimme those links...!
Ik MOET Snoop hebben, kan gewoon niet wachtten...
waar kan ik ze krijgen?en is het niet de mixtape die gelekt is?

Tuurlijk geen mixtapes, gewoon de retails. En beiden albums zijn al een kleine week te downloaden.

the docu veel beter..?? Ik weet t niet hoor. Ik ben zelf een fan van the game en ik mag zeggen dat dit album zkr aan te meten is met de docu.... Er staan echt veel lekkere track bij Er is geen een nummer bij waarvan ik denk: oke volgende, en nooit meer terug luisteren. Het is gewoon een super album. al mag ik t zeggen

Harco schreef:

...en de westcoast en Compton, natuurlijk.

Harco schreef:

...en de westcoast en Compton, natuurlijk.

Hate it or Love It...
Als je niet down bent met Westcoast ga je dit geen vet album vinden waarschijnlijk...

Harco
Ik zeg er verder toch ook niks over... ik zeg gewoon dat die woorden steeds terugkomen.

vondeich
Lekkere originele hoes weer... dit ga ik ook zeker niet luisteren, vond het eerste album al niet zo vet...

(The) Game Over voor mij...

avatar van Steez
Best een leuk plaatje.
Je weet dat je geen diepzinnige teksten kan verwachten, maar luistert wel lekker weg hoor.

avatar van moedermaria91
Wat een hoes is dit

avatar van thomzi50
Ik vind 'm wel geslaagd, als je The Documentary nog in je achterhoofd hebt

The documentary was een meesterwerk. Dré had eindelijk een waardige protégé gevonden met een vibe en stem die perfect paste bij z'n beats. The game is een waardig mc , the doctor's advocate is één grote klaazang aan Dre's adres met niets nieuws onder de zon .het enige verschil met the documentary is het ontbreken van een Dré beat of leuke 50 cent hook , maar wel een geforceerde shitload aan populaire producers. Vind het op het eerste zicht wat minder dan z'n eerdere werk maar nog steeds het betere werk.

Raekwon the chef

Hate it or Love It...

Dat doet alleen The Game, hoe vaak bijvoorbeeld Dre's naam voorkomt op de hele cd, iets van 30x, betekent toch dat hij afhankelijk is van anderen

ik doe dit net zoals die
ik doe dat net zoals die

dat is de algemene maatstaf voor game's teksten, en dat zegt niks over andere westcoast-rappers

het is wel een aardig album, niet slecht gedaan maar valt natuurlijk in het niets bij westcoast-classics als it's on 187 um Killa en the chronic

niet eens zo'n slecht album en ik vind The Game wel een van de beter westcoast rappers van het moment.

avatar van hycine
Het is echt een goed album, ik persoonlijk vind het beste album van het jaar en die van snoop dan, de beste song vind ik doctor's advocate met busta rhymes dus een dikke 5 voor deze album

avatar van hycine
en 50 cent d8 dat Game geen album kon maken haha, album's van 50 cent zijn niet echt beter. maarja mijn mening rest moeten jullie maar zelf weten

Dr.Greenthump
The Game die als lid van G-Unit al razend snel populair werd door hits als This is how we do en Hate it or love it waagt hier een poging om het zonder deze groep te doen. Toendertijd luisterde ik nog naar het G-Unit kamp en was op muzikaal gebied nauwelijks ontplooit. Dat kan nu niet meer van mij worden gezegt, hoewel er natuurlijk nog veel te ontdekken valt. Zowel in de hiphop scène als alternatieve genres zoals Rock en Electronic.

Maar goed het album zelf klinkt de eerste keer dat ik het beluisterde niet al te overtuigend en was zelfs een tikkeltjes teleurgesteld. The Documentary vind ik namelijk een zeer onderhoudende plaat en stonden er een aantal pareltjes op. Ook krijgt The Game het moeilijk zonder Dre als begeleider. Na het album een aantal keer vaker te hebben beluisterd blijkt het album toch best aardig in de smaak te vallen en 'springen' er zelfs een aantal nummers uit.

Om te beginnen vind ik California Vacation een sterke track. The Game levert aardig werk af door z'n delivery/ flow en ook Snoop en Xzibit komen met een aantal pakkende lines. En dan de productie, grandioos! Een moderne ''banger'' met een oldskool sample er doorheen. Dit benadrukt maar eens de West-Coast sfeer en doet naar meer smaken. Ook het titelnummers is een sterke track. Een mooi eerbetoon aan Dr.Dre en Busta Rhymes vult het nummer sterk aan.

Helaas valt The Game te vaak in herhaling met z'n impala/ compton/ hydraulics ''gelul''. The Game heeft zich helaas niet ontplooit sinds z'n vorige album en tekstueel stelt hij niet meer voor dan een Snoop of een Curtis Jackson. Een beetje vergelijkbaar met Busta's recente album The Big Bang, 3,5 sterren.

Raekwon the chef schreef:

ik doe dit net zoals die
ik doe dat net zoals die

Waarom dacht je dat dit album deze titel droeg dan?
Het is een eerbetoon.

Hij zit nu in een tussenfase, hij laat Dre los en gaat op eigen benen staan. Zijn volgende album zal waarschijnlijk iets heel anders brengen.

Ma ben met je eens dat hij onderdoet voor cker een stuk of 6/7 Westcoast albums uit de geschiedenis, desondanks luister ik er met plezier na, want nieuw werk is belangrijk, kan niet altijd dezelfde cd`s luisteren.

Misty44 schreef:

Ma ben met je eens dat hij onderdoet voor cker een stuk of Westcoast albums uit de geschiedenis

Nou als je je een beetje verdiept in westcoast-rap zul je zien dat er toch echt wel tig betere platen zijn gemaakt. Ice Cube (eerste 3), 2Pac, Pharcyde om wat voorbeelden te noemen. Vind dat je die uitspraak pas echt kunt doen als je ook daadwerkelijk alle westside-klassiekers kent.

Maar als je zegt dat deze 6/7 albums onderdoet van wat je tot nu toe hebt gehoord, heb ik niks gezegd.

Je moet niet vergeten dat ik Game echt gewoon goed vind, voor mij streeft ie cker een aantal albums voorbij.

Chronic, Chronic 2001, All Eyez On Me, Doggystyle, Laugh Now Cry Later, Resteless, StraIght Outta coMPTON om er een paar te noemen die ik zelf heb zijn natuurlijk beter.
Van Cube heb ik geen ouwe albums (moeilijk aan te komen in NL), alleen wel heel veel losse tracks, en de verzamelaar. Ice cube`s P.E tijd vind ik niet super overigens, hij maakte toen ook wel vette tracks, maar lang niet alles, de grootste hits daarvan kan ik wel waarderen en heb ik ook op cd.

Ik denk dat de nieuwe SNoop em ook overtreft, ma die moet ik nog eens een week of twee luisteren.

Nou ja het gaat ook niet om de hoeveelheid, tis gewoon een redelijk goed album maar er staan er cker nog een aantal boven em.

eazyfan
Ik wil niemand hiermee aanvallen :
Dit album is gewoon bagger. 100% dus, totaal inspiratieloze teksten, beats die echt niet zoveel voorstellen. Game's teksten slaan nergens op, hier word teveel over Dre gelult die niet eens 1 ding deed voor dit album. De onderwerpen liggen hier algemeen tot erg erg saai, tracks als Its Okay (One Blood) en Let's Ride zijn zowat de domste singles die ik ooit gezien heb. Game heeft zo zijn eigen stijl qua raps:
Te simpel en slecht gewoon, sowieso lyrisch als op productievlak. alleen Nas en Daz vond ik nog erg positief aan dit album. The Documentary had nog aardige tracks als Hate It Or Love It, hier nergens te vinden.
Dat is dus mijn mening over dit album. Dus is nog net 2,5*.

Marcel²
eazyfan schreef:

Dit album is gewoon bagger. 100% Dus is nog net 2,5*.

Als je zo'n album 100% bagger vind, is 2,5* niet gepast in mijn ogen.
Je geef zo aan dat je het eigenlijk wel een aardig album vindt.

Zelf heb ik 3,5 gegeven, vind hem best goed, niet hoogstaand maar net iets meer dan een voldoende.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb deze ook een 2,5 gegeven, met als uitleg dat er wel aardige producties opstaan maar dat The Game echt ontzettend bagger is op dit album. Maarja, het is ook gewoon geen bovengemiddelde rapper.

eazyfan schreef:
Ik wil niemand hiermee aanvallen :
Dat is dus mijn mening over dit album. Dus is nog net 2,5*.

It`s okay heeft gewoon iets wat andere tracks niet hebben, ik vind het een hele aparte productie, en een vette ook. Moet zeggen dak er in het begin wel aan moest wennen hoor, het is gewoon anders als doorsnee rap nummers, voornamelijk het begin is vet, dan hoor je dat One Blood, en dan komt die bass er zo op-pompend bij, heerlijk gewoon.
Van Nas vind ik het echt jammer, hij doet mee aan het slechtste nummer van de hele cd en daarom valt zijn bijdrage in mijn ogen in het niets, echt zonde.

Ma ja, 2,5 is in mijn ogen net niet gemiddeld, met het commentaar dat je eraan toevoegd had je eerder richting de 1 moeten geven.