The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

avatar van MJ_DA_MAN
It's Okay is gewoon een matige kopie van een van de zwakste Wu-Tang-songs (Blood Under W). En die is zelf ook gesampled dacht ik van Junior Reid, dat One Blood geroep iig wel. Zelf vind the Game het de dopeste track van de wereld op dit moment, maarja dat geeft ook nog maar eens aan hoe hij zelf is.

En het laatste nummer vind ik nou net het beste nummer van de CD. One Blood en Let's Ride zijn gewoon zwaar de minste van het album. Ook het nummer The Doctor's Advocate vind ik echt zwak, snap niet dat iedereen die kiest als favoriet. O ja mijn favorieten waren/zijn btw #1, 4 ,8 en 16.

Misty44 schreef:

It`s okay heeft gewoon iets wat andere tracks niet hebben, ik vind het een hele aparte productie, en een vette ook. Moet zeggen dak er in het begin wel aan moest wennen hoor, het is gewoon anders als doorsnee rap nummers, voornamelijk het begin is vet, dan hoor je dat One Blood, en dan komt die bass er zo op-pompend bij, heerlijk gewoon.
Van Nas vind ik het echt jammer, hij doet mee aan het slechtste nummer van de hele cd en daarom valt zijn bijdrage in mijn ogen in het niets, echt zonde.

die mening deel ik niet met je, er is niks mis met Nas' bijdrage en die beat is best aardig, Its Okay vind ik dan weer zo verpest door die junior reid (of hoe die kerel ook heet) dat accent: vreselijk
The GAme is niet slecht maar hij doet ook geen bijzondere dingen, zijn teksten zijn gewoon allemaal een beetje van hetzelfde, de beats daarintegen zijn erg goed uitgewerkt, behalve nummer 1 en de beats van Scot Storch (maar dat was te verwachten), die track met Jamie Foxx is gewoon té corny en catchy, hou daar absoluut niet van
voor de rest allemaal nikis speciaals of dat je uit je stoel springt van: ,,OH MY GOD, WAT GENIAAL GEDAAN!"
Daz komt best goed uit de verf alleen kurupt doet er ietsje aan onder.
voor mij 3 uitschieters (wat echt bijna puur om de beat is, want én Kanye west én The Game's flow is niet om naar huis te schrijven):
-wouldn't get far
-compton
-doctor's advocate

(daarnaast erger ik me ook aan dat imago van Game, vooral hoe hij probeert boos en ruig te kijken , maar goed, dat heeft niks met zijn muziek te maken

avatar van BJ_THUG
Dit is mijn 2de Album van THE GAME ( The Documentary & Doctors Advocate ) En geen een van beide hebben mij teleurgesteld , The Game spit de waren Hard Knock Life van hem , het is Gewoon Live homie .. Nice Work Game !

TrackNummer 11 : Doctors Advocate .. Machtige Track

The Game heeft het op dit album in ieder geval wel minder over G-unit met snitch dit en dat... dat werd een beetje afgezaagd... verder is het een redelijk goed album...

avatar van hycine
Ik vind dit een heel goed album,dus een 5. Leuke nummers vind ik , Doctor's advocate, Ol English, let's ride.

Too Much vind 1 van de leukste tracks van deze cd

dit album valt wel tegen heb mijn aandacht gelijk vanaf het begin afaan al verloren , gelukkig door toppertjes was mijn aandacht er nog een beetje bij:
zoals bij track 4,5,8,16 maar geef het een 2.5 kan nog wel lager hoor..

Stefan Neis
California Vacation met Snoop & Xzibit is het beste nummer

Reakwon heeft een punt wat betreft het "BLOWN AWAY"-gevoel, dat was ik zeker niet bij het luisteren naar dit album. Maar ik vind het zeker geen slecht album, zoals een aantal hier suggereren. Daarnaast schildert MJ_DA_MAN Game af als een eigen dick-ridende sukkel, tegendeel is echter waar, tis wel een beetje overdreven commercieel, maarja elke rapper voelt zn eigen tracks. Beetje rare opmerking.

Maargoed, vind het een goed album met goede producties van Scott Storch en Will.i.am. Lekkere verse van Nas btw

Favo nummers: 3,4,6,13,16.

Shadowness schreef:

En daarbij geef ik genoeg argumenten...

MJ_DA_MAN schreef:

En daarbij geef ik genoeg argumenten...

Nah,kvind het argument dat ie zn eigen track dope vindt niet echt sterk. Vind 1 rapper die niet denkt dat hij de beste is,en niet de beste tracks maakt..

We weten van de hiphop-scene dat "beeing humble" niet terug te vinden is bij het overgrote deel

eazyfan
gemiddelde: 3,51
Dat zou gewoon niet mogen ,ik luister dit album nu effe. Straks vertel ik wel als ik zin heb waarom ik dit slecht vind.

Schroef mijn beoordeling nog een half puntje op naar een 4,5, want ik vind dat je na een tijdje luisteren echt kan zeggen hoe een album is. Eerste indruk is vaak overweldigend goed, of mega slecht ma na tijdje wennen komt eruit of een album ook replay waarde heeft.
EN dit album blijft maar groeien, er is gewoon meer aan te ontdekken als Dre, eazy snoop, impala etc.
Hij gebruikt die woorden vaak, en velen beargumenteren dit meteen als slecht album om die rede.
Mijn advies, kijk er eens doorheen, na een tijdje valt dat gehalte best mee en ontdek je dat er cker meer in zit.
Andere rappers gebruiken ook zoveel namen in hun teksten, Eminem deed bijna niet anders in zijn eerste twee albums, Kim, zijn moeder, Nsync, Britney etc. hebben hem succes gebracht, daar klaagde ook niemand over.
toppers:
Ol English, Wouldn`t get Far, Scream On Em, One NIght en California Vacation. de andere tracks zijn ook vet, maar deze springen er wel uit.

Groot verschil met Eminem is dat Em:

- goede teksten heeft (beter iig) in tegenstelling tot Game
- een totaal verschillende MC is met een andere stijl (eerste albums)
- met dat gerap van namen een ontzettend leuke sfeer creert op zijn albums en uitermate komisch daarmee is, ik vind het op dit album geen positieve waarde hebben wat Game hier allemaal ''impalad''.

Maarja ik bedoel meer, die vergelijking met Em kun je eigenlijk niet maken. Bovendien deed Em niet aan kontlikken, maar aan vernederen . Ook heel iets anders.

Dit album is gewoon echt te dope en serieus ook!

The Documentary vond ik ook dope, maar deze zie ik gewoon als een vervolg op het vorige album (deze dan ook geheel in de Westcoast stijl).

Laten we beginnen met ''Da Shit''. Een dik nummer met een lekkere beat en vooral de vrouw die je er tussen door hoort, één woord ervoor: TE DOPE!

Daarna komt ''It's Okay''. Gewoon een geweldige comeback waarin The Game keihard de westcoast represent. Dit hoor je vooral in zijn lyrics. Alleen zijn de drums na een tijdje een beetje irritant. Maar who cares?!

''Let's Ride'' vind ik ook een heavy track, gewoon chill voor in de club en zeker een vette beat (vooral die melodie in het refrein!)

''Bang'' is ook een te vette nummer! Lekkere beat jongen (ook goed voor in de club) en de bass pompt er gewoon echt uit. Ook vind ik dat The Game, Kurupt & Daz lekker flowen!

Dan beëindig ik mijn verhaal met het nummer ''California Vacation''. Te dik natuurlijk dat Snoop & X erop zitten. Een typisch westcoast-beatje ook.

Kortom; ik vind deze nummers echt vet en vooral de beats! Wat me wel tegen valt is dat je inderdaad veel hoort over impala's enz. Maar ja, het zijn natuurlijk dope bakken en bewijst The Game dat de westcoast niet dood is

avatar van Comrade
Wat me opvalt is dat de cover bijna net dezelfde is als 'The Documentary'.
Werkt The Game deeltijds bij Michelin ofzo?

avatar van Conway Twitty
Misty44 schreef:

Duidelijk dus dat jij het hele album niet gesnapt hebt. Eminem bracht heel veel teveeg en men beschouwde zijn muziek soms als popmuziek, hij zette zich hier tegen af door popmuziekanten te beledigen. Zijn teksten zitten niet alleen zeer complex in mekaar, maar bevatten humor en zelfspot. Daar komt bij dat de flow van The Game niet eens in de buurt komt als je ziet hoe Eminem tekeer gaat op Slim Shady LP en Marshall Mathers LP.
Hier komt wel bij dat Dr. Dre in een creatieve periode zat bij het maken van deze twee albums en niet alleen inspiratieloze beats maakt zoals hij de laatste tijd enkel nog lijkt te doen.

Poisonpen123
Grappig gozer joh ..

ieder song hoor je wel

Westcoast, Lowrider, Bandana , Crips enz enz

Westcoast was allang dood sinds eazy e

Relax

Omg ga je nou echt dat aanwijzen als slecht ?
Hij had het niet de HELE tijd daarover, jij moet eens goed luisteren, dit album is echt letterlijk de HELE tijd, vorig album ook al.
Die albums van Eminem die af en toe over die onderwerp gaan hadden toendertijd nog geen 1 andere rapper gedaan en wat The Game nu allemaal uitspuugt is allemaal al gezegd en is zwaar cliché, Misty44 hierbij verklaar ik je als Game Fan.

Poisonpen123 schreef:
Grappig gozer joh ..

ieder song hoor je wel

Westcoast, Lowrider, Bandana , Crips enz enz

Westcoast was allang dood sinds eazy e

dan heeft het ook niet lang geleefd he?
Maar ik ga hierin mee met Relax, hij heeft het er op ELK nummer over (dre,nwa,lowrider,impala,). Bij Eminem was dat 2 of 3 nummers. Game heeft lyricaal echt niets te melden, flow is best aardig maar niet meer dan dat en hij moet het erg hebben van de beat
dus naar mijn mening rijp voor de prullenbak
Hiphop should be about lyrics and mc'ing
not marketing and beats

Relax schreef:

Omg ga je nou echt dat aanwijzen als slecht ?

Ik vind Game cker goed, maar die titel neem ik niet aan, maak er maar Westcoast fan van, daar kan ik meer dan mee leven.

Ma ja je mag hier geen enkele vergelijking trekken, want er zijn altijd haters die er wel wat op of aan te merken hebben.
IK bedoel alleen ermee te zeggen dat het niet het eerste album is waarop zoveel namen in de mond worden genomen. Natuurlijk was Em controversieler als Game en had zijn naamgebruik een andere impact en doel.
Van cker de helft die hier nu kritiek op heeft geuit durf ik te wedden dat ze het album amper 5 keer volledig gehoord hebben, en dan is idd het eerste wat opvalt zijn gebruik van bepaalde woorden.
Ik had dat de eerste keren ook, het valt gewon op. ma als je gewend bent aan het album valt dat gehalte weer best mee, tenzij je er echt op gaat letten.

Anyway tis gewoon een heerlijk album, en ik ga er lekker van genieten.

avatar van MJ_DA_MAN
Noem niet meteen iemand een hater als ie kritiek heeft op het album, want dat vind ik echt zo'n groupie-antwoord. Haters die stemmen van bepaalde artiesten alle albums 0,5. Mócht je o.a mij of Relax bedoelen, en ik zeg dan ook MOCHT, wij hebben gewoon normaal gestemt en onze kritiek onderbouwd. Maar ik wordt er echt ziek van dat je meteen een hater bent als je kritiek hebt op een album.

MJ_DA_MAN schreef:

je begrijpt het niet goed. Ik heb geen zin om het toe te lichtten, gaat nergens over.

avatar van MJ_DA_MAN
O ok dan laat maar zitten, dan zeg ik het in zijn algemeen.

En ik hoef echt dit album niet 5 keer te volledig luisten om er aan te ''wennen''. Ik heb hem zo'n 3 keer volledig beluistert en zowel de 1e als de 2e als de 3e keer irriteerde ik me er gewoon aan. Dus dat hoeft geen verschil te maken verder. Maarja laten we het hierbij houden. Zijn er nog bonusnummers van I-Tunes ofzo uitgekomen, gezien dat dat de laatste tijd vaak gebeurd?

MJ_DA_MAN schreef:
O ok dan laat maar zitten, dan zeg ik het in zijn algemeen.

Ja moest es weten hoe kut ik SNoop zijn nieuwe album de eerste 5 lusiterbeurten vond, dacht cker dak een tegenvaller in handen had(muv enkele tracks). Maar na een week met een luisterbeurt of 15 verder vind ik em helmaal de bom, voor mij maakt dat absoluut verschil ja.

avatar van MJ_DA_MAN
Bij mij ook, maar niet bij dit soort platen in tegenstelling tot oudere platen. Ik hoor meestal meteen al of het iets wordt bij een album met deze stijl. Ik vond deze op het begin zelfs nog wel aardig maar dat werd juist met de luisterbeurt minder, het omgekeerde dus.

Raekwon the chef
deze plaat herbergt ook erg weinig geheimen, dus na een paar luisterbeurten weet je wel waar je aan toe bent

Pelvin
Aan de ene kant vind ik dit album echt dik maar aan de andere kant ook weer ongeloofwaardig en vermoeiend.

De beats zijn echt dik, props voor de producties. Gewoon lekkere harde westcoast-beats (zo klinken ze iig).
Jammer dat Game er helemaal niks van bakt. Ik kan hem absoluut niet serieus nemen en hij heeft absoluut niks te melden. Wat hij te melden heeft is ongeveer hetzelfde als op the documentary en hij ik wordt echt moe van dat gezever over NWA, dre, pac, biggie en shit. Dat doet hij te vaak en daar blijft hij maar mee door gaan.

Ieder zijn of haar meing maar ik snap niet dat er zo veel mensen zijn die zo'n hoge beoordeling geven. Ik geef 2,5* (dit kan nog 3* worden als ik er over een paar weken nog steeds wel eens naar luister(denk t niet))

scarface213
Pelvin schreef:

je heb helaas gelijk
jammr genoeg kan die bijna niet anders rappe dan over hoe goed ie = en over dre enzo
vind ik ook eg jammr maj... helaas = ie eiglijk al lang gelde in de fout gegaan door dag in dag uit 50 probere te disse
wat eiglijk niet eg glukt = vind ik

Relax schreef:

Omg ga je nou echt dat aanwijzen als slecht ?

Had geen kaartjes voor zijn concert gehaald igg... maar ik kreeg dit weekend het goede nieuws dat ik gewoon twee kaarten heb gewonnen en op de gastenlijst sta. Dus ben alsnog van de partij!ben benieuwd wat ie live kan... en wie hij meebrengt want ik kan me niemand bedenken eigenlijk...