The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

Ik vind het een goed album. Zit een goeie vibe in. Lekkere westcoast sfeer. Zijn lyrics zijn niet erg diepgaand maar daar kan ik wel doorheen kijken. Ik vind over het geheel een topper dit album.
Ik luister hem nu al bijna 3 weken en waardeer zowat elke track. Dat heb ik al lang niet mee gehad bij een album.
Kan ook niet wachten ik ga 21 dec naar zijn concert in amsterdam..

lekker 5 sterren

Poisonpen123
De beats zijn aardig en Game heeft net als Ice Cube een lekkere mic pressence maar alsnog...

teveel dezelfde teksten jezus zeggggg

OnTop213
hij rapt teveel t zelfde
dus 3,5
jammr egt jammr

Pelvin
Ik vind overigens wel dat game beter bezig is dan 50 cent. Dit album is veel harder dan the massacre. Hij heeft zich niet verlaagd tot van die blije clubhitjes. Hij blijft toch nog dikke hip hop maken, jammer dat hij niks boeiends te melden heeft.
Ik zit er toch aan te denken om mss nog 3.0* te geven, ligt eraan of ik het over een tijdje nog naar kan luisteren.

avatar van J.M.
op zich wel aardig album kwa beats en het klinkt allemaal wel lekker, maar die teksten zijn gewoon super bagger. erg jammr.

cortez
Een CD waar ik erg naar uit keek, aangezien ik 'the documentary' heel goed kan appreciëren. En hoewel dit nieuwere werk zeker niet tegenvalt, zal het z'n voorganger evenwel niet overtreffen.

De eerste twee nummers doen nochtans een sterke poging. Lompe beats, zware bassen, en de trage Game flow. Enig minpuntje is dat ze na mekaar zijn komen te staan, ze zijn tenslotte nogal gelijkaardig. Iets wat me in het tweede deel van de CD ook opviel met de nummers 10, 11 en 12. En opnieuw met 13 en 14. Dit terzijde.

'It's Okay / one blood'; een merkwaardige single. Wu-Tang heeft zich er reeds aan verbrand, maar ik vind de versie van The Game wel stand houden.

Voor de volgende twee nummers gaat dit al veel minder op. De productie van Will.I.Am is opnieuw niet voor de hand liggend, maar steekt mij wat tegen, vooral het refreintje dan.
'Remedy' is verder volledig inspiratieloos.

Pas bij 'de' Scott Storch productie 'let's ride' gaat het niveau weer omhoog. Een gezellig nummer, perfect voor BBQ's en cocktails in de zomer. Overigens vind ik dit ook niet 'zo' commercieel klinkend (hoewel dat uiteindelijk wel het geval is). Echter jammer dat 'Doctor's Advocate' opnieuw in een dip gaat bij de volgende 3 tracks. Kanye West, hoewel ik geen fan ben, bevalt me daarentegen wel. Vooral z'n vocale bijdrage dan. Het nummer zou qua stijl wel op 'late registration' gepast hebben ...

Het tweede deel van de CD vind ik dan weer beter, het vormt ook een aansluitender geheel, zoals ik reeds aanhaalde. Iets was bij de eerste 9 nummers (op 1 en 2 na) eigenlijk absoluut niet het geval was. Hoogtepunt vind ik er 'Doctor's advocate'. Een traag en melodieus nummer, met een productie die wat in de lijn van het Dre werk ligt. Hoe toepasselijk. Tekstueel gezien vind ik The Game hier wel sterk ... Vrij persoonlijk en emotioneel, hetgeen 'The documentary' meer kende.

'Bang'en vooral 'California vacation' geven ons dan eindelijk die typische West Coast sound. Laatsvermelde, met bijdrage van Snoop, vind ik dan ook een van de hoogtepunten op de CD.

'Why you hate the game'valt dan weer vooral op door z'n duur. Het begint allemaal heel leuk, maar hoe langdradig kan iets worden?

Over de teksten heb ik bewust niet veel gezegd, daar er weinig over te vertellen valt, al heeft The Game daar duidelijk een andere mening over. Toch vind ik het nu ook weer niet storend dat het inhoudelijk weinig voorstelt. N.W.A., Impala's, West coast shizzle, hiphop albums, ... ik vind dit zelf ook allemaal kewl; het is niet alsof ie het over roze tango's en gabberbeats heeft.

Al bij al noch de flop, maar zeker ook niet de topper die velen beoogden. Toch is het een CD die ik graag beluister, en ik zal blij zijn om TheGame vrijdag aan het werk te zien in Brussel.

avatar van J.M.
ik vind dat nummer met kanye west, geen slecht nummer, maar ik vind het totaal niet bij deze cd passen,
wat cortez ook al zei zou hij prima op de late registration cd kunnen staan, maar het past niet egt in het geheel.

Relax
Trouwens, ineens hoor je echt NIETS meer van The Game heh... echt een WTF moment voor mij hoor.

avatar van BoordAppel

Relax
BoordAppel schreef:
Probeert The Game nu ook op Dre te lijken qua stemgeluid of hoor ik ze vliegen?

Het is gewoon zo... vergelijk het met vorig album, hij is gewoon een Dr. Dre fan

Relax schreef:

Mogelijk omdat ie op tour is. Het is wel zo dat z'n stemgeluid
bij momenten echt als Dr. Dre aandoet ... plus het feit dat ie
dan nog de hele tijd Dre vernoemt. Een mens zou gaan twijfe... alhoewel, daarvoor is Dre te goed.

Game!
Geweldig dit album.
Zeer hoogstaand niveau.
Dit is pas eens van de straat naar de top!

Joey

ik vind dat the documentary miss wel in de top 3 beste cd's allertijden gezet kan worden dus verwachte hier veel van, laatste jaren veel dope mixtapes van the game gelusiterd alleen deze viel zwaar tegen, miss kan hij het toch niet zonder aftermath? een paar hele goede tracks maar de rest is onder zijn maat

cortez
Live bonken die nummers alvast hard!

Relax schreef:

Als ik dit album hoor niet een fan, maar gewoon een Dre-groupie .

avatar van pascal83
BoordAppel schreef:
Probeert The Game nu ook op Dre te lijken qua stemgeluid of hoor ik ze vliegen?

Nee, daar dacht ik ook meteen aan. Vooral het eerste nummer lijkt qua stem, muziek, en tekst een regelrechte Dre imitatie. Vooral erg tragisch ...

compton schreef:
Kan ook niet wachten ik ga 21 dec naar zijn concert in amsterdam..

lekker 5 sterren

So do I, weet je er al wat meer van?
Heb kaarten gewonnen dus heb me er niet in verdiept.
Weet je bijvoorbeeld wie de Co-host is?
En wat het voorprogramma gaat brengen?
Verder ga ik er met tegenstrijdige gevoelens naartoe, weet gewoon dat The Game het diep indruk makende concert van Ice Cube vorige maand niet kan overtreffen. Als de Westcoast sfeer maar vloeit kan het eigenlijk niet mis gaan, dan ben ik altijd in me nopjes.

eazyfan
Dit blijft tesamen met Hip Hop Is Dead een van de grootste teleurstellingen van 2006. Alhoewel die van Nas blijft beter dan dit.

wat dacht je van Kingdome come van Jay-z, Die viel ook erg tegen

Pirriporro schreef:

leer een goed album eens te appreciëren en beter te analyseren
van 1 tot 16 is da album de shit!!!

Haha, gelukkig analyseer jij wel perfect. van 1 tot 16 is da album de shit!!! . Wat een analyse.

Zitten enkele hele goede nr's op (let's ride,california vacation en too much) maar ook veel nr's die ze er uit hadden mogen laten. 3* omdat het allemaal tesamen gezien nog redelijk goede plaat is

ik vind het wel een goed album, en ik geef het 4*, ik vind het jammer dat hij qua lyrics niet is verbeterd, en dat er geen echte westcoast sfeer is bij de meeste nummers (behalve too much bang en california vacation)

Dr.Greenthump
Waarom geef je dan een 4

Dr.Greenthump schreef:
Waarom geef je dan een 4

buh ik denk omdat ik er minder van had verwacht omdat hij het nu zonder dre moet doen.. ook omdat ik het aan een stuk kon luisteren zonder te skippen, wat ik bij andere albums wel moest doen

TooMuch
eazyfan schreef:

jonge
jij vind alles een flop
behalve je eazy-e
k heb hiphop is dead gistere binne gekrege en ik vind t wel een heel goed nas album

avatar van Niek
TooMuch schreef:

jonge
jij vind alles een flop
behalve je eazy-e

Volledig uit de lucht gegrepen onzin. Eigenlijk moet Eazyfan hier zelf op reageren, maar ik kan het niet laten zulke bullshit zonder respons te laten. Je kan het eens of oneens zijn met iemand, maar iets roepen wat je uit de naam denkt op te maken slaat nergens op. Eazyfan is verre van eenzijdig met zijn stemgedrag en hij maakt zich ook zelden schuldig aan subjectiviteit. In zijn Top10 is Eazy-E bv al niet te zien. Dit album is - samen met die van Nas - gewoon niet best. Eazyfan is lang niet de enige die dat vind, dus daarom alleen al slaat het nergens op hem persoonlijk aan te vallen. Geef liever aan waarom jij het wel goede platen vind...

avatar van hiphopdontstop
wordt er tegenwoordig ook nog positeve kritiek gegeven, ik kom altijd dezelfde namen tegen, die bij elk nieuw hip hop album een boormachine bovenhalen en het zo diep mogelijk in de grond zetten, redelijk zielig

eazyfan
Bedankt dat jij reageerde Niek, ik zie zijn bericht nu nog maar pas. Ik vind alles goed wat kwaliteit is, ik vind dit niet veel waard. Maar ieder zijn mening en mijn top10 en andere stemmen bewijzen denk ik dat ik wel veel meer luister dan alleen Eazy-E. Eazyfan was nog een oude naam die ik niet meer kan aanpassen (maar ik denk sowieso niet dat ik dat zou wilen). Ik ben ermee geboren op deze site en ben er blij mee, The Documentary vind ik bvb wel nog een goede Cd. Die 3,5*, Dit heb ik 2,5* staan wat ik altijd geef voor een matig album dat niet slecht of goed is. Dit had nog een paar aardige tracks enzo maar het algemeen niveau vond ik veel te slecht.

hiphopdontstop schreef:

Ja, jíj komt altijd dezelfde namen bij dezelfde nieuwe MAINSTREAM-albums. Kijk eens verder dan 50 Cent, The Game en Kaye Styles ( ). Er wordt hier gewoon aangegeven dat sommige het niks vinden, en die onderbouwen dat. Dat is een ding waar deze site om draait. Dan krijg je discussies. En als je dat niet begrijpt of daar niet tegenkunt, ******* dan lekker op . Sorry, moest weer wat kwijt.

KSPR
Ligt het aan mij of heeft The Game bij zijn 2e/3e vers moeite om bij het onderwerp te blijven?

Uiteraard worden er weer 347864 verschillende artiesten genoemd in de nummers. "I'm Big, I'm Cube, I'm Nas, I'm Pac" is daarvan wel het trieste. Sukkelige rapper met kapsones. Niet alles is even slecht, alleen de lyrics zijn écht ondermaats vind ik. Qua beats is het allemaal wel in orde, met als hoogtepunt "Compton". Jezus wat een vette beat is dat. Verder voornamelijk troep.

Een 2*