The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

Social_Mask
Ben nog niet begonnne aan dit album. Heb wel een aantal nrs, maar die zijn niet echt geniaal of iets speciaals.

Wat ik nog wou zeggen is dat dat nr Wouldn't Get Far verdacht veel op All About U van 2pac op AEOM lijkt. Ook die clip en in het einde zegt The Game zowat hetzelfde als Snoop doet in All About U...Vond wouldn't get far wel een leuk nr en die clip was in 't begin best grappig. En ik heb vernomen dat All About U gekopieerd is van Snoop Doggy Dogg. Dat nr heette volgens mij If The Homies Ain'tHave Fun ofsow iets.

Dat begin stukje van One Blood is erg leuk, maar verder boeit mij dat nr niet. Ik had ergens een remix van dat nr met Hail Mary van 'Pac gehoord. En die klonk erg goed.

Later zal ik dit album compleet beluisteren en beoordelen.

Nouja, dit album is zo slecht nog niet, maar toch vind ik dit album beter dan de Documentary

eazyfan
Ik geef momenteel toch de 3*, dat komt vooral door de producties, om een of andere reden bevallen die mij toch een beetje.
Voor de raps: 2,5*
Productie: 3,5*
Zo kom ik momenteel aan die 3*, vooral Ol' English vind ik erg goed, erg vette productie door Hi-Tek. Ook Compton (door Wil.I.Am) vind ik wel wat hebben. Kan zijn dat ik weer zak met mijn stem maar momenteel hou ik het op die 3*.

3,5 omdat Game gewoon heel goed kan schrijven en rappen.
Het enige jammere is dat hij op de ene track rapt alsof zijn leven ervanaf hangt en op de andere track lijkt het alsof hij tegelijk de krant aan het lezen was en aan het recorden was.

Tracks als One night, Doctor's advocate, One Blood, Why you hate the game, remedy en toch ook Da Shit zijn gewoon heel tof.

Wouldn't get Far en Bang zijn toch de minste tracks van het album.

avatar van J.M.
3,5 omdat Game gewoon heel goed kan schrijven

Ik kan ook heel goed schrijven

He smartass als je iemand quote, quote die persoon zijn hele zin dan ipv iets weg te laten.

Het gaat om de combinatie van goede tracks kunnen schrijven en zijn heerlijke delivery wat hem voor mij een goede mc maakt.

plasman schreef:

Hoezo? De kern blijft toch gewoon hetzelfde, smartass .

nee totaal niet, anders zou ik er ook niet op in gaan.

t concert van hem was meesterlijk. hij jut je zo op en heeft zo veel energie!

plasman schreef:
nee totaal niet, anders zou ik er ook niet op in gaan.

rja
slap album vind ik, teveel rustige nummers waar niets in zit...

Akonner
Toch wel een zeer goed album, jammer dat op een van de beste nummers (california vacation) The Game nauwelijks zelf rapt. Ze hadden Xzibit beter weg kunnen laten en dat stuk door The Game te laten Rappen. Beste nummers zijn toch wel:

Too Much
One Night
Doctor's Advocate
Ol' English
California Vacation
Bang

rja schreef:
slap album vind ik, teveel rustige nummers waar niets in zit...

Hoe bedoel je niets in zit?
Bedoelt waarschijnlijk geen inhoud er in.

En dat klopt volledig.

MJ_DA_MAN schreef:
En dat klopt volledig.
Ol' English en One Night toch een beetje.

eazyfan schreef:
Bedoelt waarschijnlijk geen inhoud er in.

Aha

MJ_DA_MAN schreef:
klopt volledig.

Relax
eazyfan schreef:
Ol' English en One Night toch een beetje.

Tja niet echt... Old English ging over dat zijn oom of vader altijd samen met hem een 64 schoon maakte ofzo...
Hoe typisch is dat.

KSPR
Wat mij irriteert aan The Game is dat hij halverwege de track vervalt in inhoudsloze opschepperij of gewoon slap gelul. Het is echt onmogelijk voor hem om het hele nummer lang bij het onderwerp te blijven.

Raekwon the chef
Ja, daar heb je wel gelijk in. Het heeft het vaak om de twee regels om iets anders, er is ook echt geen touw aan vast te knopen.

rja

Hoe bedoel je niets in zit?

Nou waar in het vorige album nog catchy beats waren, goede teksten en een lekkere flow, mis ik dit in dit album totaal.

Daarnaast zijn een aantal nummers van die te zwoele snoop dogg achtige nummers, waar Game denk ik beter is als hij hardere nummers maakt

Akonner
Ook hier zitten gewoon weer goede teksten en beats in hoor (zal nu niet zeggen dat het aan niveau pac komt voordat ik weer commentaar krijg). En er zijn ook nummers om je agressie kwijt te kunnen na een 'zware dag' op het Koning Willem 1 College (check reactie op the documentarie)

Akonner
Stem verlaagd naar 3,5 staan tog ook wel wat bagger nummers op, de featurings vind ik dan wel weer goed.

Heeeeel gefockt vergeleken bij de doctor's advocate veeel commercieler, echt zonde
dit album heeft alleen sound en ik merk nu dat the game totaal geen variate biedt.
Zijn maar 1 of 2 nummers die de moeite waard zijn te horen.

2* voor die beats

Vind dit een beetje een tegenvaller na The Documentary. Er staan veel matige nummers op. De beats zijn overall zeker niet slecht, maar ook de (in eerste instantie) goede nummers gaan na een tijdje vervelen. Dan doel ik bijvoorbeeld op Wouldn't Get Far en Compton.

Desondanks hou ik het op 3*

Akonner
Staan tog wel erg veel lekkere nummers op, heb schijt aan dat de teksten nergens over gaan is wel een keer lekker (of eigenlijk altijd wel)

Akonner schreef:

Akon hè.

Akon hè.

Dat, en omdat ik met moeite de mavo afgemaakt heb

Akonner
waar kun je je naam trouwens veranderen? elke keer als ik een opmerking maak krijg ik een reactie van: Akon he of zegt iemand die akon heet of iemand met zo'n naam neem je tog nie serieus enz. enz. ....

Akonner schreef:

Dat kwam omdat jij het over een gebrek aan inhoud hebt, en ik vind dat Akon's muziek ook geen inhoud heeft, en je heet Akonner dus... Ik zou zeggen, stuur Jordy een pm of zo.