The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

Raekwon the chef
Maarja, ook niet om zijn flow, ook niet om de beats, ook niet om zijn wordplay, ook niet om zijn punchlines, ook niet om zijn originaliteit, ook niet om zijn creativiteit

KSPR
Waarmee het op alle punten ondergeschikt is aan The Documentary.

2 sterren blijven staan.

JustaRascal
Nee het is geen "goed" album.

avatar van Sjoerd_
Lekker album inderdaad, The Game heeft niet echt goede teksten maar het album heeft gewoon een lekkere vibe, net zoals The Documentary.

Lil Bizzy Bone
ferdi2307 schreef:
allemaal Haters..
The Game is dope, real, street en keihard.. iedereen kan lullen wat ze willen, maar dit is et beste/meeste besproken album van de laatste 4 jaar..

Maar Curtis is ook het meest besproken hip hop album van de laatste 4 jaar hoor, maar echt positief is het niet.

HuibjuH
Waarom heeft niemand het over de lyrics van one night..

avatar van MJ_DA_MAN
Jawel hoor :
eazyfan schreef:
De tekst van One Night is erg goed vind ik

eazyfan
Ja die tekst kent wel zijn momenten vind ik, inhoudelijk op persoonlijk vlak wel goed, Ol English heeft ook wel iets. De rest van dit album wist me op tekstueel vlak wel nergens meer te pakken. Beetje standaard gedoe over gansta zijn, vrouwen, etc...

avatar van Madill
vind dit een echt dope album meschien wel standaard gangsta shit maarja gotta love it and i fucking do maar muzikaal vind ik de beats echt de shit

Akonner
Madill Kreeg jij ook dit bericht toen jij je hier hebt aangemeld:

Een waarschuwing voor de kids onder ons: Op MusicMeter zitten we niet te wachten op nietszeggende reacties als "vet cool man!", of "eg wel de bom". Een taalfoutje is natuurlijk absoluut niet erg, maar probeer normaal mee te discussiëren, en plaats alleen een bericht als je iets te melden hebt

avatar van deceptik
dol albumpje

Ik vind dit echt een mega album. In zijn songs schrijft hij gewoon wat hij echt voelt, kijk maar naar de song 'Doctor's Advocate' zelf. Zijn beats is ook goed. Ik vind dit echt 1 van de beste albums dat ik al ooit heb gehoord.

lyrics zijn inderdaad niet echt hoogstaand te noemen
Hier een voorbeeldje: That's - my gangsta bitch, and like Crips and Bloods, I'm in the club on some gangsta shit.

maarja gwn lekkere achtergrond 3.5

avatar van MurryMusic
@ Nesx: Ok dan heb jij volgens mij niet ZO veel albums beluisterd, amigo. plus wat hy echt voelt..?? Ok. Dat is mij zeker voorbij geschoten. Maarja the game zou denk ik zelftoch ook zelf kunnen verzinnen dat dit album "wouldn't get far"
(sorry ik probeer gwn grappig te zijn)

Chriss
Paar vette nummers (de beats niet de tekst natuurlijk ) want qua lyrics slaat het werkelijk nergens op. Als dit 'Hot' is ben ik maar buitenbeentje, lekker Mos Def of Slum Village luisteren..

avatar van VforVictor
Chil album dit, wat minder dan zijn voorganger maar The Game komt dicht in de buurt van zijn top debuut, dit album borduurt dan ook lekker voort met nummers als; Ol' English (1 vd hoogtepunten voor mij) California Vacation (heerlijk nummer) Lookin' at You (met dit vette nummer zet The Game gelijk de toon) en Doctor's Advocate met een verassende collabo van Busta, waar hij uitlegt hoeveel Dre voor hem betekend en dat ie em eigenlijk mist op dit album, conclusie: een solide album met niet zo heel veel nieuws maar bovenal weer lekkere producties en The Game die draad gewoon weer oppakt waar hij was opgehoude bij The Documentary

avatar van VforVictor
Sjoerd_ schreef:

yes

avatar van Reijersen
Best aangenaam hiphopalbum van the Game. Zijn eerste cd vond ik ook al goed te pruimen. Tekstueel gaat het bijna nergens over, maar het geheel ligt gewoon lekker in het gehoor.

3,5 ster.

avatar van deceptik
goed album klaar, lyrics goed of niet goed

avatar van Conway Twitty
niet goed

Harco
Haha.

Deze jongen hebben ze gewoon hard geflikt en hij brengt toch een album uit en kan het iemand een scheet schelen als daar geen dr dre achterzit?

Dit album zit goed, lyrics vertellen over niets, toch zit die flow zo goed, kan gewoon niet anders, ik vind het ook zo lekker om te horen dat hij zo gefustreerd is over het hele fiddy, dre gedoe. Ik vind het echt goed, maar idd niet zo te vergelijking met "the documentary"

avatar van TheFunkyM
Toch wel een lekker album.. het geheel hoort best lekker weg.. Alhoewel zijn teksten soms wat gemakkelijk zijn.

avatar van donmarko22
Ik vond the documentary best een goed album, maar deze kan me echt niet boeien. Ik weet niet waarom, maar hij krijgt 2*.

avatar van T37king
heb je het beluisterd dan ?

avatar van MJ_DA_MAN
Gelden twee sterren voortaan ook al als haatstem? Zometeen is ook mijn 2,5* voor deze plaat niet meer veilig.

avatar van T37king
damn , die tekst van one blood is echt goed

avatar van Game
Raekwon the chef schreef:

Flow heeft hij echt wel, de beats zijn gewoon heerlijk. Als het om punchlines en wordplay gaat heb je gelijk. En wat is originaliteit? Hij is geinspireerd door de grote Hip Hop legendes. Hij blijft trouw aan de old school.

Doctor's Advocate is een echt West Coast album. Dat is te horen aan nummers zoals Lookin' At You, Da Shit, Compton, Let's Ride, Too Much, California Vacation en Bang.

Tekstueel zijn Scream On 'Em, One Night, Doctor's Advocate, Ol English en Why You Hate The Game erg goed.

Ik geef 'm 4,5.

Ik vind 'm beter dan The Documentary. Het is duidelijk dat dit album echt van The Game is. Dr. Dre en 50 Cent waren te veel betrokken bij zijn vorige album.

Superbeertje
Zijn nieuwe album L.A.X. komt eraan. Het gaat features bevatten met o.a. Lil' Wayne & Akon. Dr.Dre schijnt weer bij dit album betrokken te zijn geweest, en Cool & Dre doen ook weer beats.

Ik begin het trouwens irritant te vinden dat Lil' Wayne en Akon op veel hiphop cd's tevoorschijn komen...

Savour Music
Ja ik kijk ook uit naar L.A.X., heb al wat nummers gehoord die er opkomen en daar ben ik erg tevreden over, kan wel eens een toppertje gaan worden. En over Lil' Wayne, die hangt me echt de keel uit met z'n vieze stem. Vooral na dat überslechte album Tha Carter III.