The Game - Doctor's Advocate (2006)

Label: Geffen

1. Lookin' at You (3:37)
  2. Da Shit (5:23)
  3. It's Okay (One Blood) (4:20)

met Junior Reid

4. Compton (4:41)

met will.i.am

5. Remedy (2:57)
  6. Let's Ride (4:00)
  7. Too Much (4:11)

met Nate Dogg

8. Wouldn't Get Far (4:12)

met Kanye West

9. Scream on 'Em (4:18)

met Swizz Beatz

10. One Night (4:27)
  11. Doctor's Advocate (5:03)

met Busta Rhymes

12. Ol' English (4:44)

met Dion

13. California Vacation (4:28)

met Snoop Dogg en Xzibit

14. Bang (3:37)

met Tha Dogg Pound

15. Around the World (4:05)

met Jamie Foxx

16. Why You Hate The Game (9:22)

met Nas en Marsha Ambrosius

17. I'm Chillin * (4:32)

met Fergie

18. It's Okay (One Blood) [Remix] * (11:47)

met Bun B, Chamillionaire, Clipse, E-40, Fabolous, Fat Joe, Ja Rule, Jadakiss, Jim Jones, Juelz Santana, Lil' Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Tha Dogg Pound, Twista, WC en Young Dro

KSPR
En sowieso doet 50 niks meer aan die beef. The Game maakt eigenlijk alleen nog maar disses.

allemaal Haters..
The Game is dope, real, street en keihard.. iedereen kan lullen wat ze willen, maar dit is et beste/meeste besproken album van de laatste 4 jaar..

t is zo-e-zo t beste album van 2006. t is gewoon een super album. Was ook naar zn concert. hij is kk vet life jonge! 5!

Berichten verwijderd. Graag verder over dit album.

allemaal Haters..

Ga weg man. Haters? Niks tegen The Game maar op dit album komt hij niet verder dan wat middelmatige lyrics doordrenkt met namen van andere producers/artiesten. De beats zijn veel minder samenhangend, waardoor het grote pluspunt van zijn vorige album wegvalt.

Heb hem overigens nog steeds op de 2 staan.

avatar van ferdi2307
lyrics zijn niet ALTIJD belangrijk.. Flow? Ritme? en de beats? man die zijn juist keihard..!

KSPR
Ik vind het te onsamenhangend.

Maar goed, tis een halfjaar geleden dat ik dit geluisterd heb. Dus misschien nog eens een kans geven.

doe maar

Akonner
The Game is zeker kwa stem een van mijn favo rappers, krijgt ook goede beats, maar die teksten zijn echt vaak om te huilen, al die namen en bevolkingsgroepen die hij opsomt daarmee moet hij echt kappen. 3,5 voor dit album met als hoogtepunt Ol' English blift ongeevenaard op dit album.

Productie is goed hier, teksten zijn echt te saai. Die man zegt niets anders dan dre of eazy of andere namen. Hoevaak heeft ie Dre gezegd? 100 keer? Verder wel goed album 2,5* als die iets minder doet alsof die een gangster is zou die meer krijgen.

Fl0risss schreef:
als die iets minder doet alsof die een gangster is zou die meer krijgen.

ik vind The Game nou juist street en real.. Wel eens die documentaire over hem gezien? The Game is 1 en al Gangster.. daarom is et ook zo een rebel in de commerciele muziek wereld van nu..!

Raekwon the chef

even los van mijn verslaving aan zijn muziek en mijn uitgesproken mening

Wat maakt het uit of hij Gangster is? Het gaat toch om de muziek, laat hem eerst maar muzikaal geloofwaardig overkomen.

even los van mijn verslaving aan zijn muziek en mijn uitgesproken mening

Een rebel in de commerciële muziekwereld van nu? Niet echt.

avatar van ferdi2307
ik reageerde puur alleen op Fl0risss..
en dan kom ik ook even met een vraag..
Wanneer ben je muzikaal geloofwaardig? probeer dat maar is te definieren zonder meningen van andere te desrespecteren..

avatar van MJ_DA_MAN
ferdi2307 schreef:
Kijk, dit is nu een negatieve oorzaak van o.a. The Game. De jeugd die denkt dat gangster zijn gewoon goed is. Maar je bent volgens sommigen al een gangster als je drugs dealt (like 50 ). Bovendien is/was The Game ook helemaal geen gangster, gewoon ''standaard-tuig'' zoals ik dat noem.

Raekwon the chef
ferdi2307 schreef:
ik reageerde puur alleen op Fl0risss..
en dan kom ik ook even met een vraag..
Wanneer ben je muzikaal geloofwaardig?

Wanneer je goede muziek maakt lijkt me.

Het enige wat ik probeerde te zeggen was; wat is er zo belangrijk aan dat hij zo'n gangster is of niet? Heeft niks met de muziek zelf te maken, of het goede of slechte muziek is laat ik even achterwege.
Gangsters rappen niet

Social_Mask
Je bent geloofwaardig, als je waarmaakt wat je te zeggen hebt, of als je het naleeft, of hebt nageleeft.

allemaal Haters..

Grappig dat je Rip the Jacker eerst een 0.5 gaf...

avatar van VforVictor
Lekker album, de nummers zijn goed verschillend e weten een compleet album te maken, een minpuntje: het gerap over Dr. Dre en Gin & Juice dat heb ik nu wel gehoord....Toppertjes: Californian Vacation - heerlijke anthem, Ol' English - lekker laidback en ideaal voor op de achtergrond, To Much - Nate Dogg maakt het toch altijd weer swingend, Let's Ride, lekker nummer voor in de auto, Da Shit - gewoon vet.....ik geef het lbum een 3,5

avatar van MurryMusic
wouldnt get far
KOM OOOPPP!!!!

avatar van deceptik
gruwelijk albumpje:) een 4

Jamaican
Best leuk album als achtergrond muziek of om eens in de auto draaien maar voor de rest is er niet veel aan. The Game vind ik een prima rapper en hij kan zeker een goed album maken als hij maar eens iets zou doen aan zijn teksten. Jammer genoeg gebeurde dit hier niet. The Documentary vond ik een lekker album en leg ik af en toe nog eens op. Op dit album zijn de beats niet meer zo goed als op The Documentary en zijn teksten blijven hetzelfde. Ik had hier hoge verwachtingen naar maar die zijn jammer genoeg niet uitgekomen. 3* en dat vooral voor de beats die lekker klinken.

I'm the Westcoast Rakim

avatar van Conway Twitty
Jamaican schreef:

I'm the Westcoast Rakim

Heb precies hetzelfde. (Op de verwachtingen na)

Social_Mask
Jah, ik ben 't ook eens met Jamaican, en idd, op de verwachtingen na dan.

The Game heeft een fijne stemgeluid, flow is niet slecht, alleen die teksten zijn toch wel van laag niveau. Zeer spijtig.

Dit album heeft itt The Documentary niet veel uitschieters, en zijn de beats ook idd minder. Wouldn't Get Far, Compton en Ol' English vind ik de beste nummers, maar die komen niet in de buurt van de beste nummer van Documentary.

3*, Game moet echt wat aan z'n teksten doen, dan is hij een prima rapper. Aan de ene kant vind ik 't jammer dat hij hier Dre's stem nadoet, aan de andere kant ook wel vet.

JustaRascal
Ik denk dat the game zelf een sukkel is en dat een hoop wat ti beweerd in ze nummers best nep zal zijn net als z'n rivaal Fitty.
Maar ze muziek klinkt wel lekker als je je verstand gewoon op 0 zet of met wat vrienden aan het drinken ben ofzo.

Relax
JustaRascal schreef:
Maar ze muziek klinkt wel lekker als je je verstand gewoon op 0 zet.

Dat kan ik helaas niet dus dit album zal ik nooit goed vinden.

avatar van Soete
The Game heeft sinds zijn debut cd betere rapskills en flow ontwikkeld, wat duidelijk te horen is op deze plaat. Zijn lyrics zijn niet hoogstaand, maar je luisterd niet naar The Game voor hoogstaande lyrics, maar voor dope Gangster/Brag & Boast tracks, met dope beats. Dat levert hij ook in volle overgave op Doctor's Advocate. Dope guest features zorgen ervoor dat het album voldoende variatie heeft en op geen moment verveelt.
4.5*

KSPR
Alleen jammer dat het geen dope Gangster/Brag & Boast tracks zijn, en ook geen dope beats.

avatar van waxs
Prima CD, als onderzetter.

Lekker album, maarja om zijn teksten moet je het niet doen...