The Who - Who's Next (1971)

Label: Track

1. Baba O'Riley (5:08)
  2. Bargain (5:32)
  3. Love Ain't for Keeping (2:10)
  4. My Wife (3:40)
  5. The Song Is Over (6:13)
  6. Getting in Tune (4:50)
  7. Going Mobile (3:42)
  8. Behind Blue Eyes (3:42)
  9. Won't Get Fooled Again (8:32)
  10. Pure and Easy * (4:19)
  11. Baby Don't You Do It * (5:13)
  12. Naked Eye * (5:22)
  13. Water * (6:25)
  14. Too Much of Anything * (4:24)
  15. I Don't Even Know Myself * (4:54)
  16. Behind Blue Eyes * (3:25)
Won't Get Fooled Again

Wat een lekker nummer is dat toch.

Door het knock-out spel van een tijdje terug ben ik al mijn Who-cd's maar weer eens tevoorschijn gaan halen en ik moet zeggen dat me dat eigenlijk heel goed bevalt.
Mijn waardering voor de albums is ook duidelijk gestegen (Tommy stond op eenzame hoogte maar heeft inmiddels concurrentie van o.a. deze cd).

avatar van avdj
Deze stond bij mij juist op eenzame hoogte maar Tommy zit er nu dicht tegen aan. Komt natuurlijk ook door die hele sfeer.

avatar van pauljojo
Won't Get Fooled Again = inderdaad ge-wel-dig! Mijn waardering voor dit album stijgt ook met de dag. Vond het eerst altijd een ongelofelijk prutsalbum vergeleken met Tommy, Quadrophenia en My Generation. Maar ach, nog een paar luisterbeurtjes en dan kan het de concurrentie wel aan met Tommy denk ik ja. (Totdat ik Tommy weer onder het stof vandaan haal... )

Dat outro van Baba O'Riley

Halfje erbij.....

avatar van avdj
De outro van Baba O'Riley vindt ik het hoogtepunt van het album. Wel opvallend dat Who's Next oorspronkelijk een opera zou worden. Het zou te ingewikkeld worden.

Absoluut wereld album, met idd als hoogtepunt Baba O'Riley.
Prachtige opbouw, een soort elektronisch kunstwerkje, gevolgd door het nog genialere folklorisch aandoende outro, zeer indrukwekkend lied en een briljant album.

Marcel²
Geweldige cd met prachtige gitaar en drum partijen. Who's Next en Tommy zijn de enigste albums die ik geluisterd heb van The Who. Heeft erg veel indruk op mij gemaakt moet ik zeggen. Gisteren gekocht in Gouda en ben er heel blij mee. Voorlopig 4* maar zou zomaar eens meer worden, sterk album dit

shappy1010
Zo donders ik denk echt dat ik een nieuwe band gevonden heb, na weer veel geluisterd te hebben naar 60's/70's Beatles/Led Zeppelin e.a. wat me toch niet zo vreselijk raakt, doe ik deze cd erin en ik word van me stoel geblazen, shit wat zijn die gasten goed en wat een lekkere muziek! Heb maar zelden dat ik na 1 luisterbeurt iets al goed vind, maar die is top!Nummer als Baba O'riley klinkt alsog het gisteren gemaakt zou kunnen zijn, en dan uit 1971!!! wow. Ik kijk nu al uit naar de rest van mijn ontdekking in The Who (en naar de film waarin Mike Meyers Keith Moon gaat vertolken)

avatar van avdj
Tip: Tommy en Live at Leeds. Wereldalbums.

shappy1010
Mijn 4* blijft voorlopig even staan. Baba O'riley is het onbetwiste hoogtepunt van deze album, waarbij ik water dan weer een verschrikkelijk slecht nummer vind. Maar de rest van de nummers mogen er wezen. De stem van de lead zanger is echter niet altijd zuiver, maarja men had toen nog geen pro tools. En Keith Moon IS gewoon Animal van de muppet show, loopt overal te pas en te onpas doorheen te raggen! van het woord "finesse" heeft hij echt nooit gehoord, schijnt wel een prachtig figuur geweest te zijn.

avatar van avdj
Animal is een bonustrack die in 2001 erbij is gekomen. Het originele album stopt al bij Won't Get Fooled Again.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)

shappy1010
Hij gaat naar 4.5* ik heb hem nou al zo grijgedraaid, jeetje wat een album zeg!

avatar van Hans Brouwer
shappy1010 schreef:
Hij gaat naar 4.5* ik heb hem nou al zo grijgedraaid, jeetje wat een album zeg!

Helemaal mee eens!

Lees trouwens net dat ze midden 2006 - begin 2007 op wereldtournee gaan

Lees trouwens net dat ze midden 2006 - begin 2007 op wereldtournee gaan

Ze staan op Rock Werchter.

avatar van avdj
Ze spelen alleen met een 50% bezetting.

shappy1010
Hehe ja maar dat was op Live Aid ook, en daar vond ik ze de beste act. (niet dat ze veel concurentie hadden)

avatar van avdj
Misschien wel, maar toen konden ze leunen op oude nummers, nu komt er een compleet nieuw album uit.

avatar van Flipper
Magistraal en legendarisch rock album, vanaf het intro van Baba O'Riley tot de laatste schreeuw van Roger Daltrey in 'Won't get fooled again. Iedereen in topvorm en,,zoals hieronder ook al een paar keer aangegeven, Animal van de Muppets moet geinspireerd zijn op Keith Moon.

Na het succes van Tommy verslikte Peter Townshend zich in zijn ambitieuze Lifehouse-project. De beoogde dubbelaar werd door producer Glyn Johns teruggebracht naar een enkele. Zo werd dit album de best gelukte mislukking van de popgeschiedenis.

avatar van ACole_20
Flipper schreef:

Niet ver bezijden de waarheid. Animal is een kruising van Keith Moon en Mick Fleetwood (van Fleetwood Mac).

Ace
Leuke plaat, maar al dat enthousiasme ontgaat mij een beetje. Heb het album al vaak beluisterd, vind het lekker, maar daar houdt het wel op. Misschien dat het op een dag nog eens komt... 3,5*

shappy1010 schreef:
waarbij ik water dan weer een verschrikkelijk slecht nummer vind.

Dat is ook maar een bonustrack, maar persoonlijk vind ik dat een heerlijk nummer! Ik heb het ook wat moeten gewoon worden, maar nu is het geweldig... heel mooi hoe die vloeiende arpeggio's water symboliseren. Daltrey schreeuwt op zijn best en de drums en baspartijen zijn weer ongelofelijk.

Track 1 t/m 9 is officieel het album (altijd die bonustracks erbij). Dit is voor mijn tijd, maar wat een meesterwerk vind ik dit zeg. The song is over, Bargain, Won't get fooled again, Getting in tune, Baba o' riley maar ook Love ain't for keeping vind ik prachtig. Daltrey is baanbrekender als ooit tevoren wat mij betreft. Aangezien 'Tommy' een conceptalbum is wil ik daar geen vergelijk mee trekken, maar dit staat als een huis! 5,0
Dit staat in mijn persoonlijke top 10.

avatar van vigil

ik word gecheckt

Bij mijn weten heb ik hier ook nooit op gestemd eigenlijk??

maar goed ik schaal dit album toch zeker 2 punten hoger in dus een 4!

Ga ik gelijk Tommy een 4.5 geven

Viel mij ook al op

Ja, MuMe is soms als een Big Brother en deze 'vergissingen' worden natuurlijk gelijk gecorrigeerd.

Eigenlijk moet dit album naar 4.5 want dit is in ieder geval gelijk aan Tommy, zo niet beter.

avatar van vigil
Flipper schreef:

dat doen we dus niet

vigil schreef:

dat doen we dus niet

We gaan niet moeilijk doen om een halfje