The Who - Who's Next (1971)

Label: Track

1. Baba O'Riley (5:08)
  2. Bargain (5:32)
  3. Love Ain't for Keeping (2:10)
  4. My Wife (3:40)
  5. The Song Is Over (6:13)
  6. Getting in Tune (4:50)
  7. Going Mobile (3:42)
  8. Behind Blue Eyes (3:42)
  9. Won't Get Fooled Again (8:32)
  10. Pure and Easy * (4:19)
  11. Baby Don't You Do It * (5:13)
  12. Naked Eye * (5:22)
  13. Water * (6:25)
  14. Too Much of Anything * (4:24)
  15. I Don't Even Know Myself * (4:54)
  16. Behind Blue Eyes * (3:25)
avatar van Hans Brouwer
Flipper schreef:
We gaan niet moeilijk doen om een halfje
Het schijnt dat The Who weer op wereldtournee gaat. En nu maar hopen dat ze ons kikkerlandje ook aan doen

Je zou het hier aan de recencies niet zeggen, maar volgens mijn is The Who een van de meest onderschatte bands uit die periode, volledig onterecht. Wat een kracht en power..
En om in cliche's te vervallen: Won't get fooled again, en Baba o Riley....kippevelnummers, die kunnen niet hard genoeg. Hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis.

shappy1010
Vlat wel mee hoor, Who's Next stond laatst op nummer 2 in de top 100 beste britse rock albums.

En wat MuMe betreft, tja nieuwe muziek krijgt hier gewoon meer aandacht dan oude.

avatar van vigil
satie schreef:

The Who onderschat?!? lijkt mij niet, is altijd één van de invloedrijkste en best verkochte acts geweest vanuit de begin jaren 70

shappy1010 schreef:

In welke lijst is dat dan?

De mensen DIE deze plaat kennen waarderen hem hem bijna allemaal. En dat is toch positief.

avdj schreef:

In welke lijst is dat dan?

Hier staat ie:

zeker ik ben door deze plaat wel een groot liefhebber van The Who geworden, alleen lang niet al hun materiaal is van dit niveau, (zeg maar gerust alleen Tommy en dit album zijn echt bijzonder)

avatar van avdj
Live at Leeds is ook geweldig, voor de rest ken ik geen albums van ze. Maar ik zal zeker nog meer albums gaan beluisteren.

avdj schreef:

Die heb ik ook, vooral die medley aan het einde is geweldig. Die gasten konden wel spelen hoor..

Mojo Pin
Ik ga dit album zo draaien, ook vandaag ontvangen

Straks dit album maar eens draaien. Vandaag gekocht voor slechts 9 euro. "Baba O'Riley" is in ieder geval fantastisch . U hoort van mij!

Heerlijke muziek!! Mijn hoogtepunt blijft "Baba O'Riley", maar dit album is over de gehele lijn gezien zeer sterk. Geweldige zanger, geweldig drumwerk en lekker gitaarwerk. Voor dit album kan ik niet anders geven dan de volle 5* en een plaatsje in m'n top 10.

avatar van avdj
Leuk om te horen dat je het album (eindelijk ) aangeschaft heb. Het is dan ook een onmisbare plaat voor de (classic)rock liefhebber. Veel luisterplezier nog.

Hé avdj. Ik ben het met je eens, dat "Who's Next" een onmisbare plaat is voor de liefhebber van classic rockmuziek. Ik zal deze plaat de komende tijd nog zeer veel draaien.

Nog bedankt voor de tip, avdj!

avatar van musicfriek
Won't Get Fooled Again blijft voor mij de topper. Gebeurt me niet vaak dat ik bij een nummer van ruim 8 minuten denk dat ik hem dan nog te kort vind Een lang hoogtepunt is het! Volumeknop op 10 en lekker door je huis stuiteren (Vooral vanaf 6:37 en dan die oerschreeuw, geweldig!!)

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
........en dan die oerschreeuw, geweldig!!
The Who is zo wie zo geweldig. Er schijnt een wereldtournee op stapel te staan. Eén van de weinige groepen waarvoor ik bereid ben om (een belachelijk duur ) concertkaartje te kopen

Muziekmensen, naast "Baba o'riley" en "Won't get fooled again", zijn ook "Getting in tune" en "The song is over" meesterlijk goed! Er is ook nog een single versie van "Won't get fooled again", maar als je de album versie gewend ben wil je niet anders! Staat in mijn top 10 dit album!
Als ze komen zal ook ik erheen gaan, hopelijk als de prijs redelijk is voor 'n kaartje...

Ik heb een goede tip voor de mensen die "We won't get fooled again" een goed nummer vinden: Download de video van het optreden.. even zoeken. En let dan eens op de geweldige energie en uitvoering. Muziekliefhebbers echt doen! Het album is overigens een van de beste van The Who. Al vind ik Tommy iets beter.

Stem: 4.5

satie schreef:

Vind je t gek als jij vind dat ze onderschat zijn(Ik vind van niet) Na Tommy moesten ze een geweldige follow-up creeren. Dat moet altijd na het meesterwerk van een groep.

avdj schreef:
Ik heb deze CD trouwens met 7 extra toegevoegde nummers. Nu heb ik ooit iets gehoord dat dit album een rock opera moest worden maar door het te ingewikkelde verhaal dat niet doorging. Zijn die 7 extra nummers toevallig degene die destijds 'weggegooid' zijn?

Ja. Gaat over de geaborteerde Rock Opera Lifehouse. Je kan trouwens wel van www.eelpie.com (Townshends Verkoop site) The Lifehouse Chronicles bestellen. Met allemaal demo's en het radio verhaal of zoiets.

avdj schreef:
Ik dacht dat ik een goede koop heb gedaan met een versie met 6 bonusnummers maar er is inderdaad nog een veel mooiere uitgave. Ooit koop ik 'm wel, maar voorlopig luister ik met veel plezier naar mijn exemplaar. Fenomenaal album, even een plaats hoger gezet in m'n top 10.

Je moet ze ook alletwee hebben omdat je anders niet alle bonustracks hebt. Dus de Deluxe Edition en de 1995 remaster uitgave met bonustracks. Op de 1995 uitgave staan: Pure and Easy / Baby Don't You Do It / Naked Eye / Water / Too Much of Anything / I Don't Even Know Myself / Behind Blue Eyes. Op de deluxe edition heb je dan: Baby Don't You Do It(weer) / Getting in Tune / Pure and Easy(weer) / Love Ain't for Keepin / Behind Blue Eyes / Won't Get Fooled Again

avatar van aerogp1
Deze vind ik ietsjes ietsjes minder dan Tommy, maar nummer als /Baba O'riley/ en /The Song Is Over/ maken het een heel eind goed.

Dit is tweede album wat ik ken van The Who, ben van plan om lkkr verder te luisteren met bijvoorbeeld Quadrophenia

Davez
Vandaag gekocht in een 3 voor 25€ actie. Samen met neil youngs ragged glory en harvest moon. Ken geen van de 3 platen maar neil young is steengoed en tommy van the who ook dus deze 3 zullen zeker sterk zijn.

DonDijk
Davez schreef:

Harvest Moon vind ik wat tegenvallen, hopelijk dat jij er anders over denkt.

EVANSHEWSON
Klassieker van formaat van deze Britten. The Who hebben zo tot rond 1982 mooie dingen gemaakt; In de sixties één van de toonaangevende bands (samen met Beatles, Rolling Stones, Kinks, Byrds, Doors en Animals om de voornaamste meteen te noemen). Deze is van iets later, begin jaren zeventig. Maar hier staan wel prachtige dingen op; Baba O' Riley, Won't get fooled Afain, Behind Blue Eyes...

Vind jammer dat de 2 overgebleven heren Pete Townshend en Roger Daltrey toch nog als "The Who" optreden ! Ik vind dat ze die naam oneer aandoen en dat doet de legende geen deugd.
Na de dood van Keith Moon waren ze beter onder die naam opgehouden, en zéker na John Entwistle's dood.
Kijk naar Led Zeppelin; Robert plant en Jimmy Page hebben tenminste HET FATSOEN om als "Page & Plant" verder op te treden zo hen dat uitkomt. En absoluut niet méér onder de groepsnaam !

The Who, dat waren die 4 oorspronkelijke heren, zoals ook op deze plaat te beluisteren !
4.5 sterren **** 1/2

DonDijk
ja, je hebt gelijk

avatar van kaztor
gijs van e. schreef:

Dat vind ik ook wel het trieste van Who her-uitgaves. Daardoor kan het me echt geen reet meer schelen welke versie van welke cd ik in huis haal, want het deed me realizeren dat het de platenmaatschappijen alsook The Who zelf dezer dagen enkel en alleen om het geld te doen is. En dan waren veel van die bonustracks ook nog eens eerder verschenen op die boxset... Toch wel treurig.

Maarja, dit album is inderdaad een toppertje. Niet mijn persoonlijke favoriet (The Who Sings My Generation en Quadrophenia halen voor mij een hoger niveau), maar een lekkere, stevige plaat die de tijsgeest van begin jaren '70 weergeeft, alhoewel ik het zelf niet bewust heb meegemaakt.

avatar van Lennonlover
gisteren gaan zien in het sportpaleis. Ik heb al vele concerten gaan zien, maar dit!!! Dit sloeg alles. het was GENIAAL!!!! Gewoon geen woorden voor. Mijn stem is helemaal kapot en mijn kuiten zitten vol met blauwe plekken door de wrijvingen met de zitjes. Nog nooit zo'n goed concert gezien!

Davez
'Water' is wel een heel lekkere toevoeging aan de plaat.
Beste song is echter 'Bargain'

Ik vind The Who wel goed (heb 4 albums, endless wire vind ik slecht) maar toch komen ze niet in het rijtje van favoriete artiesten. Deze plaat moest allessinds groeien. Nog geen enkel album van The Who bestempel ik als een meesterwerk

avatar van bawimeko
Op dit album is de mix van de 'psychedelica' van Tommy en rock precies op smaak!
Pete Townsend had een veel uitgebreider project voor ogen, een soort ambitieuze opvolger voor tommy, maar na wat try-outs werd het Life-house-project gelaten voor wat het was en van wat thema's werden songs op Who's next. Opvallend prominente rol voor de nieuwe synth van Pete, met een (nog steeds) unieke mix tussen electronica en rockband.

Davez
Eigenlijk vind ik de extra tracks gewoon sterker dan de reguliere nummers op de plaat. Stevige rockers.