The xx - I See You (2017)

Pop / Electronic
Label: Young Turks

1. Dangerous (4:10)
  2. Say Something Loving (3:58)
  3. Lips (3:20)
  4. A Violent Noise (3:47)
  5. Performance (4:06)
  6. Replica (4:09)
  7. Brave for You (4:13)
  8. On Hold (3:44)
  9. I Dare You (3:53)
  10. Test Me (3:55)
  11. Naive * (3:36)
  12. Season Run * (4:22)
  13. Brave for You [Marfa Demo] * (2:36)
Uhm.. Ok..

Super nieuws!!

avatar van Gretz
On Hold is een geweldige comeback single!

avatar van Justinx
Gretz schreef:
On Hold is een geweldige comeback single!

Leuk die sample van Hall & Oates erin

avatar van VladTheImpaler
Goed nummertje hoor

GCITY050
Ik had gehoopt op een meer elektronische inslag, niet te veel refreintjes, meer de weg van In Colour. Daarom valt de eerste single aardig tegen.

Niet slecht, maar wel inderdaad gewoon veilig.

Justinx schreef:

Leuk die sample van Hall & Oates erin

Ja, die sample bevalt me steeds beter. Dit nummer moet eigenlijk gewoon een flinke hit worden!

Ook I dare you hebben ze gisteren gespeeld, daar zit ook iets bekends in,al weet ik nog niet wat.

avatar van coldwarkids
Beetje saai... Waar ik me nog redelijk goed in Jamie XX kon vinden kan me dit niet bekoren als duo.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
On Hold is toch een stuk elektronischer dan hun vorige albums? Minder saai vind ik hem ook. Benieuwd naar de rest.

avatar van Jessensei
Ik vrees dat ik te oud word voor deze muziek. Het debuutalbum was de soundtrack bij mijn overgang naar de hogere studies (onzekere tijden) en zal daarom altijd speciaal blijven, maar de twee nieuwe nummers doen me heel weinig.

avatar van stoepkrijt
Nou zeg, wat is On Hold een lekkere single! Wel een flinke trendbreuk met hun vorige werk, want dit is uptempo en leunt nauwelijks op sfeer. Interessante move. Als ze weer een single in de trant van hun 'oude' werk hadden uitgebracht had ik dit album gegarandeerd links laten liggen, nu waarschijnlijk niet.

avatar van De-noir
Heerlijke single, en inderdaad veel meer uptempo. Hoop dat ze naar Best Kept Secret komen volgend jaar

avatar van sj0n88
On Hold vind ik eerlijk gezegd een dompertje. Niet slecht, maar pakt me totaal niet. Er lijkt naar een climax te worden toegewerkt, maar die komt uiteindelijk niet.

Vandaag is Say Something Loving gedropt. Eerste luisterbeurt bevalt prima.

avatar van VladTheImpaler
Say Something Loving is ook een top nummertje hoor! Ik heb zo'n gevoel dat dit album veel beter gaat bevallen dan Coexist.

avatar van Slowgaze
Gaat nu aan, benieuwd naar. Ken van de voorgaande albums alleen losse nummers, hoewel ik het gevoel heb dat dit wel des Slowgazes zou moeten zijn. De opener spreekt me in elk geval al best wel aan, fijne drive.

avatar van De-noir
Say Something Loving oef die is wel even wennen. Compleet andere vibe dan hun voorgaand materiaal.

avatar van Slowgaze
Ik ga na een luisterbeurt of drie inzetten op 3,5*, al sluit ik niet uit dat dit een groeiplaat blijkt te zijn. Ben geen kenner van het voorgaande werk, ken alleen de singles een beetje, maar die zijn veel introverter dan veel van de nummers hier. De extravertere nummers vind ik ook interessanter: de opener is behoorlijk sterk, en 'Replica' springt er bovenuit. Verder: de introvertere nummers als de afsluiter bevallen me niet zo, en Romy Madley Croft vertilt zich een beetje op 'Brave For You' - goede instrumentatie, maar ze heeft de vocale kracht niet die ze daar wel neer wil zetten.

Is ie gelekt Slowgaze?

Neen, Gretz.

Lucky bastard.

Op basis van de eerste 2 singles hoor ik een wat minder minimalistisch geluid dan het voorgaande werk. De zang komt sterker naar voren en de begeleiding is wat dynamischer. Ik moet zeggen dat beide nummers me wel bevallen, dus ik ben benieuwd naar het album.

avatar van cddrive
vrees het ergste; ik vond juist het minimalistische het sterke ( en terugdenkend aan Young Marble Giants)....en ben bang dat deze cd mij niet gaat bekoren

Erg fijn, genoeg onderkoelde tonen, maar nu wat meer gemengd met een dansbaar geluid wat niet doorslaat. Heerlijk hoor. Nog meer van hetzelfde was wat mij betreft het failliet van The xx geworden.

Een uitgebreidere review volgt later. Tot nu toe genieten.

avatar van Scorpion_21
Ik heb het album al mogen luisteren en het heeft me aangenaam verrast. Wie een voortzetting van het eerste album xx verwacht, zal teleurgesteld luisteren naar deze plaat. Wie echter is aangetrokken tot Jamie xx en zich afvraagt hoe hij in bandvorm klinkt, zal blij verrast zijn met dit resultaat. De dubsteprandjes die Jamie Smith als elektronicawonderkind en dj wat meer opzocht, zijn er voor dit album wel een beetje afgehaald en het is allemaal net wat melodieuzer met samples.

Het minimalistische en de fijnmazige gitaarlijntjes, die op album 2 al wat meer naar de achtergrond gingen, zijn nu meer ingewisseld door een bass-groove en ook enkele samples zoals op de eerste single On Hold. Op 'I See You' klinkt The xx soms wat als Major Lazer, zonder dat het een album lang die richting uitgaat. De zang is wat meer op de voorgrond gekomen en klinkt helderder. Verrassend vond ik het. Fijn. Dansbaar maar ook nog steeds goed luisterbaar. En zeker een groeiplaat

avatar van Pinsnider
Hela, dat zijn hoopgevende berichten voor deze bombast-liefhebber, die the XX tot nu toe juist iets te voorzichtig vond klinken . Gauw luisteren vanavond!!!

avatar van SébastienY
Dit is voor mij een typische blauwdruk van waar The XX voor staat. Geen wonder dat de cover dus blauw is . Twee goeie singles, een paar aangename loungenummers. Al heb ik wel de indruk dat Jamie zijn dancestempel meer heeft doorgeduwd.

Deze I See You is alleszins beter dan de voorganger, wat een slap afkooksel was van het debuut.

avatar van coldwarkids
Eerste luisterbeurt zojuist redelijk beter dan voorgaande dingen.

avatar van iHateDolphins
On hold klinkt wel heel erg poppy en commercieel. Stemklank van die vent neigt ook wel naar irritant daar vind ik. Say something loving klinkt dan al een stuk spannender, maar is ook nog wel behoorlijk zoet.

Nou ja, eerst maar eens de hele plaat afwachten, ik ben toch wel benieuwd.