The Roots - Illadelph Halflife (1996)

Label: Geffen

1. Intro (0:34)
  2. Respond / React (5:07)
  3. Section (4:09)
  4. Panic!!!!!! (1:24)
  5. It Just Don't Stop (4:33)
  6. Episodes (5:56)

met Dice Raw

7. Push Up Ya Lighter (4:36)

met Bahamadia

8. What They Do (5:57)

met Raphael Saadiq

9. ? Vs. Scratch [The Token DJ Cut] (1:47)
  10. Concerto of the Desperado (3:38)
  11. Clones (4:54)

met Dice Raw

12. Universe at War (4:55)

met Common Sense

13. No Alibi (5:11)
  14. Dave Vs. Us (0:50)
  15. No Great Pretender (4:25)
  16. The Hypnotic (5:19)

met D'Angelo

17. Ital (The Universal Side) (4:53)

met Q-Tip

18. One Shine (5:40)

met Cassandra Wilson en Joshua Redman

19. The Adventures in Wonderland (4:34)

met Ursula Rucker

20. Outro (0:15)
avatar van Kos
Kos
Mijne wel, dat achtergrondorgeltje. .

|Joël|
^ Ja, prachtig!

avatar van P Jay
Mijn favoriete Roots-track ooit!!

CaliLove
Geef mij dan maar een track zoals Universe At War.

Mr_White
What They Do is inderdaad een heerlijk nummer en één van de weinige mellow-nummers waar ik echt van hou. Universe At War mag er ook wezen uiteraard.

Dit album is in Holland opgenomen, Amsterdam

avatar van Arrie
Die clip can What They Do is best wel geniaal

avatar van Niek
I use my music implemented with jewels import tools
to inspire all those too cool fools who say screw school

Die tweede zin. Too, cool, fools, who, screw, school. 6 klankrijmen in een enkel zinnetje waarin ook nog eens iets nuttigs gezegt wordt. Jullie worden er waarschijnlijk gek van maar ik zeg het andermaal: Viva la Q-Tip .

Viel me een beetje tegen. Had een 5* verwacht, maar het is me soms iets te langzaam.
Misschien groeit het nog.
Voor nu een 4, met als uitschieters What they do en Respond/React

Favoriete momenteel:
-What they do
-Universe at war
-? Vs. Scratch (The Token DJ Cut)

avatar van Niek
Ik snap echt niet hoe No Alibi slechts 3 stemmen kan hebben. Natuurlijk; dit album kent louter absolute toptracks, maar ik vind dit nummer toch wel lichtelijk boven anderen uitsteken.
Enfin, album is terug in mijn top10. Fantastisch! Geen enkel minpunt en alles is een schot in de roos: het concept, de gastartiesten, de gewaagde slottracks en ook het vette ? vs. Scratch. Meesterwerk: 5*.

grimy_jason
Zwaar overschatte cd, en wat iedereen zo geweldig aan What They Do vindt snap ik al helemaal niet, zeer saaie track in my opinion ....
Dan keek ik uit naar die track met Common Sense aangezien hij hier nog Common Sense (zijn betere periode) en niet Common noemde maar vind die track toch ook maar niks speciaals....
Dit is ook de eerste keer dat ik ergens mensen zo overweldigend zie doen over deze plaat, vandaar dat ik hem dan eerder overschat noem.

grimy_jason schreef:
Sterke argumentatie...

grimy_jason
Haha, ja ik snap zelf al niet meer waarom ik die zin had getypt

Ik bdoelde eigenlijk dat dit de eerste keer is dat ik deze plaat zo echt hoog zie gewaardeerd worden, ik weet natuurlijk ook dat deze plaat gewaardeerd wordt, maar dan eerder een 7/10 ofzo ipv 8 en 9 of 10/10 zoals op deze site daarom dat ik hem op deze site overschat ga noemen.
Dus ik had beter getypt : zwaar overschatte cd op deze site.

Nja,
de vijf sterren boven mijn bericht geven al aan dat ik het ook hier niet mee eens ben. Over het algemeen wordt vooral de opvolger Things Fall Apart als de topper van The Roots gezien. TFA is natuurlijk ook een absolute topper, maar ik herken op deze plaat meer samenhang, een beter concept. En zowel rappend als qua productie weergaloos. Ik ken weinig platen die zo'n subtiele schoonheid kennen. De vrij stevige tracks wisselen de uberlichte en frele tracks af terwijl het geheel intact blijft. Elke track is een logische opvolger van zijn voorganger en een logische voorganger van zijn opvolger. De wisselwerking tussen BT en MB (en DR) klinkt net zo vanzelfsprekend. Het hele sfeertje vind ik heerlijk. Voor mij kan deze plaat niet overschat worden.
Toen ik aankwam bij deze site werd deze naar mijn mening nog iets ondergewaardeerd. Ben erg blij dat men hem tegenwoordig hier wel op waarde schat..

|Joël|
Tja ieder zijn eigen mening hé. Zo'n gemiddelde let ik eigenlijk niet op, het gaat er uiteindelijk toch om welke plaat je zelf graag op zet. Zo luister ik liever deze dan Things Fall Apart.
Black Thought is hier enorm goed en over de gastartiesten heb ik absoluut niets te klagen, neem bijvoorbeeld Tip's bijdrage op Ital (TUS)! Daarnaast is What They Do juist mijn favoriete nummer, heerlijk relaxed en de videoclip is ook briljant. Het is namelijk een parodie op de gecommercialiseerde hiphopvideo's, inclusief ironische teksten in het beeld. Verder vind ik Common Sense als feature altijd van waarde met zijn diepe teksten, typerende stemgeluid en heldere articulatie.
Dus zo zie je maar weer hoe de meningen uiteen kunnen lopen.
Ik kreeg onlangs nog van de MusicMeter-gebruiker "havenman" te horen dat deze plaat saai zou zijn omdat het teveel van hetzelfde is, waar ik Illadelph Halflife gevarieerd genoeg vind met een sterk eigen geluid, wisselende tempo's en nummers die goed op elkaar aansluiten. Dus ja, luister vooral wat je leuk vindt.
De meesten zullen het wel weten, maar ook leuk is dat het nummer ? Vs. Scratch (The Token DJ Cut) de stem van Scratch is, geweldig om live te zien!

avatar van discipline
1 woord heerlijk!!

ManMonster
discipline schreef:
1 woord heerlijk!!

avatar van Niek
? Vs. Scratch is ook zo zeldzaam vet. Ik kan werkelijk geen enkel minder punt op dit album ontdekken. In een woord geniaal!

avatar van WeztSide
The tweede verse van Section is onbeschrijfelijk geweldig en vol energie

avatar van nega
Vandaag gekocht, The Roots, wat moet ik zeggen? 1 van hun geniale albums.

nega schreef:
Vandaag gekocht, The Roots, wat moet ik zeggen? 1 van hun geniale albums.

avatar van JustiFicatioN
No Alibi is echt een prachtig nummer! Wat een sfeer

avatar van Kill_illuminati
Op de een of andere reden weet dit album me niet te raken. In iedergeval ligt het niet aan The Roots. De andere twee albums die ik bezit heb van hen namelijk Prenology en Organix vind ik erg goed te pruimen.

@Niek
Heb je de alternatieve clip met het bijschriftvan What They Do al gezien?

avatar van Niek
Nee, en die link werkt niet (bij mij iig).

avatar van MJ_DA_MAN
Niek schreef:
Nee, en die link werkt niet (bij mij iig).
Komt omdat er twee keer http:// staat in de link (met een beetje nadenken kun je zelf ook nog wel ontdekken dat het daar aan ligt ). Verwijder dat en uiteindelijk krijg je
dit.

MJ_DA_MAN schreef:
dit.
Lul.

avatar van Chrisseh
Had de clip al wel eens gezien, maar wat een fantastische clip is het toch!

avatar van MurryMusic
haha ja vooral op 2:10 bijvoorbeeld

avatar van FlyLo
Lang leve het belgenland, waar we geen muziek clips op youtube kunnen bekijken...