Nas - Hip Hop Is Dead (2006)

Label: Def Jam

1. Money over Bullshit (4:16)
  2. You Can't Kill Me (3:15)
  3. Carry on Tradition (3:49)
  4. Where Are They Now (2:44)
  5. Hip Hop Is Dead (3:45)

met will.i.am

6. Who Killed It? (3:10)
  7. Black Republican (3:45)

met Jay-Z

8. Not Going Back (4:09)

met Kelis

9. Still Dreaming (3:37)

met Kanye West en Chrisette Michele

10. Hold Down the Block (3:58)
  11. Blunt Ashes (4:03)
  12. Let There Be Light (4:28)

met Tre Williams

13. Play on Playa (3:33)

met Snoop Dogg

14. Can't Forget About You (4:34)

met Chrisette Michele

15. Hustlers (4:06)

met The Game en Marsha Ambrosius

16. Hope (3:05)
  17. Shine On * (2:35)
  18. The N... * (2:48)
  19. Where Y'all At * (4:09)
avatar van MJ_DA_MAN
FunkyMonk schreef:

Ik vind Black Republican en (vooral) Blunt Ashes maar povertjes. Money Over Bullshit hoort wel bij de sterkste nrs ja. (samen met Still Dreamin' en Where are they now)

Still Dreamin' niet dan . Een saaie, doorsnee-Kanye-productie die wel al genoeg hebben gehoord. Where Are They Now zou je ook nog wel in dat rijtje kunnen plaatsten, want het is weer even lekker back to the old skool met dat nummer. Maar ik luister Money Over Bullshit sowieso erg veel de laatste tijd, vind het zelfs een van de betere rapnummers uit 2006.

Raekwon the chef
wat is er zo slecht aan Black Republican dan?

avatar van FunkyMonk
MJ_DA_MAN schreef:

Bwa, vind dat toch geen pover nummer hoor. Zeker geen saaie productie; het is gwn een uiterst relaxe beat, waar Nas maar al te goed bij past. Een nummer datje bijblijft, itt bijna alle andere nummers op deze CD.
Nas zn flow klinkt op Blunt Ashes gewoon fout vind ik, en een walgelijke productie. verschrikkelijk nummer vind ik. En wat Black Republicans betreft: klinkt veel te bombastisch; en ik had gwn veel meer verwacht van die collab, daarom dat ik ietswat teleurgesteld was. Maar het nummer is wel ok...maar niet echt mn style.

avatar van Zjapp
Ik was daarnet ff op wiki dit album aan het checken, producers, reviews e.d., ook dit stond ertussen:

Rapper Lil Wayne also agrees blaming Hip Hop's decline in sales on fledgling MC's laziness.

Lil Wayne die het opneemt voor Hip Hop, wat is de volgende stap?
Nelly die undergroundalbums uitbrengt?

Zoeter
FunkyMonk schreef:

Lyrisch zijn Who Killed en Where Are They Now geniaal. Jammer dat de meeste mensen die dit album horen niks begrijpen van de echte tekst van deze nr's. ik denk dat de meeste luisteraars niet eens door hebben dat ze op reis zijn door de geschiedenis van Hip-Hop op die tracks. Daarvoor is het te mainstream geworden.

Zeer goed album. Maar door velen een tikkeltje overschat.

Relax
Zoeter, ik vind een 4.0* ook wat overschat, dus waarom hoor jij niet bij de overschatters dan ?

rico-bballer
Een 4 is een heel goed cijfer. Vind ik ook iets te hoog te weinig goede nummers en de normale nummers zijn van een kort luister niveau toch ook wel wat aardig tracks dus ik gaf een 3*.

Raekwon the chef
heb hem laatst weer eens opgezet, Still Dreaming en Black Republican afgeluisterd, de rest doorgeskipt, niet slecht, maar ook helemaal niet bijzonder ofzo.

Zoeter
Relax schreef:

Helemaal gelijk. Heb mijn stem ook veranderd naar 3.0*. Zoals je ziet heb ik nog niet op zoveel albums gestemt. Komt omdat ik simpelweg er de tijd niet voor neem. Maar je hebt gelijk

Die man heeft de beste teksten van alle rappers maar zn flow is saai. Beats mwah maar het album is wel een 3,5 of een 4 waard

avatar van waxs
Die sample die Will.i.am heeft gebruikt voor Hip-Hop is Dead is wel gewoon gruwelijk. Al vind ik hem op The Thief's Theme vele malen beter.

Social_Mask
Nr 5-9 vind ik best wel sterk. De nrs daarvoor vind ik niet echt veel aan. Na nr 9 vind The Light nog wel goed en Can't Forget About You
sterk. Een stuk of 7 sterke nummers, en de rest matig-redelijk en een paar goed. Er staan genoeg sterke nummers op, maar teveel fillers. Ik geef het toch nog 3*. Zo dramatisch slecht is dit niet. Who Killed It? heeft trouwens een heerlijke sfeer.

Fl0risss schreef:

dit is helaas zo waar.

na deze cd uitgebreid beluiterd te hebben kan ik maar tot 1 conclusie komen en dat is dat het gewoon een ontzettend goed album geworden is en dan met name tekstueel.

avatar van J.M.
Tekstueel vind ik dit juist een matig album, vergelijk dit met z'n 2 albums hiervoor waar die tekstueel echt een heeel stuk beter is dan hier. Ik vind het maar oppervlakkige teksten allemaal.

P-DawG
Middelmatig album van Nas ik vind Not Going Back, Black Republican en Still Dreaming de beste nummers. Jammer dat Nas niet meer zo rapt als vroeger (Ilmatic...), maar het is zeker geen slecht album. Alleen niet egt bijzonder vooral de teksten zijn egt van een minder niveau dan ik gewend ben van Nas.

cortez
Geen 3 sterren waard dit album ... Wat me verder stoort is hoe
inwisselbaar veel van die recente commerciele albums zijn, allemaal
hebben ze een vrij groot budget beschikbaar, betalen topproducers
en hebben finaal heel gelijkaardige albums ... Veel leuker vind ik het
wanneer één (hoofd)producer de instrumentals verzorgd, en als er
dan toch meerdere zijn, dat ze dan wat in dezelfde lijn werken.

Social_Mask
Ik hoorde net op Veronica een nr tijdens een serie (Criminal Minds). En die beat leek echt erg veel op de beat van Hip Hop is dead (nummer) Weet iemand mss toevallig van welk nr Hip Hop is dead gesampled is. Want dat is best slecht gedaan zeg...

Raekwon the chef
Komt origineel van een rocknummer, dacht ik, ik hoorde hem ook in de Top 2000 van vorig jaar voorbijkomen

rico-bballer
da da di di ofzo.

Social_Mask
Het is iig slecht gesampled...maar wel fijn!

avatar van psychonaatje
Ik snap niet precies wat je bedoelt, maar de sample die in Hip Hop Is Dead voorkomt, komt uit het nummer In-A-Gadda-Da-Vida. Oorspronkelijk is het nummer van Iron Butterfly (verreweg de bekendste versie, hier te horen), maar de sample komt uit de versie van de Incredible Bongo Band. (Volgens mij de derde keer dat ik dit ergens post, maar dat geeft niet.)

Raekwon the chef
Apache van Michael Viner en the Incredible Bongo Band is er ook in gesampled.

avatar van psychonaatje
Ja? Oke, wist ik niet. Ik zal het eens proberen te ontdekken.

avatar van hiphopisntdead
Where Y'all At & The N.. staan alleen op een Japanse versie en Shine on Em alleen op de Uk(engeland)versie(ikhoopdat jullie dit nog niet wisten

Kevin-Raphaëll

Lost Highway
Kevin-Raphaƫll schreef:
hip hop is dead: mooie titel

Voor het desbetreffende nummer vind ik dat anders niet opgaan, best een fijn nummer in zijn genre.

eazyfan
Kevin-Raphaƫll schreef:
Ik erger me aan 2 dingen dood:
- Albumtitel van deze Cd.
- Mensen die beweren dat HipHop dood is en Nas gelijk even .

Improvision
Lost Highway schreef:

Haha?

Kevin-Raphaëll
wel voor een hip hop fan kan ik dit wel geloven hoor. ik zou me afvragen wie er denkt dat hip hop dood zou zijn